E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 284 din 15 august 1947

pentru cedarea catre Banca Nationala a Romaniei a aurului, valutelor efective si altor mijloace de plata straine

ACT EMIS DE: MINISTERUL INDUSTRIEI SI COMERTULUI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 186 din 15 august 1947


SmartCity3


    Art. 1
    Persoanele stabilite in tara, avand in proprietate sau posesiune cu orice titlu, valorile specificate mai jos la art. 2, sunt obligate a le ceda Bancii Nationale a Romaniei contra platii in lei, la cursul oficial, in termen de 15 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial.
    Se considera stabilite in tara, in spiritul legii de fata, persoanele fizice sau juridice, al caror domiciliu sau asezare obisnuita, resedinta sau sediu central se afla in Romania; sucursalele unei intreprinderi din strainatate, precum si stabilimentele strainilor aflate in Romania, fie ca sunt sau nu independente din punct de vedere juridic, se considera stabilite in tara, chiar daca sediul lor central s-ar afla in strainatate; de asemenea cetatenii straini care locuiesc in tara mai mult de sase luni.
    Art. 2
    Se va ceda:
    a) Aurul sub orice forma, precum si medaliile jubiliare emise in baza Decretului-lege nr. 656 din 1944, cu urmatoarele exceptiuni: aurul sub formele prevazute de art. 6 din Legea nr. 638 din 1946; salbele confectionate din ducati mari si mici austriaci (galbeni mari si mici); mahmudelele si icusarii, precum si colectiile numismatice ce se vor recunoaste ca atare de Banca Nationala a Romaniei, inlauntrul termenului de cedare fixat de prezenta lege. Aceste exceptiuni sunt limitative. Bijuteriile confectionate din monezi de aur batute dupa anul 1800 nu sunt exceptate;
    b) Valutele efective:
    Prin valute efective se inteleg monetele de metal sau de hartie, precum si biletele de banca de orice fel, batute sau emise in strainatate;
    c) Cecurile si ordinele de plata exprimate in moneta straina;
    d) Disponibilul in conturi si creantele in valuta straina in tara si strainatate.
    Printr-un comunicat ce va apare in Monitorul Oficial odata cu prezenta lege, Banca Nationala a Romaniei va stabili felul valutelor si devizelor prevazute de punctele b, c si d, ce urmeaza a fi cedate.
    Art. 3
    Sunt obligate sa cedeze valorile specificate la art. 2 si stabilite prin comunicatul Bancii Nationale a Romaniei:
    a) Persoanele fizice;
    b) Persoanele juridice prin reprezentantii lor legali;
    c) Persoanele incapabile sau puse in interdictie, prin reprezentantii lor legali;
    d) Persoanele care, pe baza unei dispozitiuni legale din ordinul unei autoritati sau prin testament poseda valori supuse cedarii (sindicul falimentului, curator si executor testamentar etc.);
    e) Asociatiile de persoane fara personalitate juridica sau fara patrimoniu, prin reprezentantii lor legali;
    f) Institutiile de stat si regiile autonome.
    Persoanele mai sus prevazute nu sunt obligate sa justifice provenienta valorilor aratate la art. 2.
    Art. 4
    Persoanele care in conformitate cu dispozitiunile prezentei legi au obligatia de cedare a valorilor specificate la art. 2 si care la data publicarii in Monitorul Oficial a legii de fata se afla in strainatate sunt obligate a efectua operatiunea de cedare in termen de 15 zile de la data intrarii lor in tara.
    Art. 5
    Persoanele, stabilite in tara care vor dobandi cu orice titlu, gratuit sau oneros, una din valorile specificate la art. 2, pe alta cale decat pe baza unei autorizatiuni dupa intrarea in vigoare a prezentei legi sunt obligate a le ceda Bancii Nationale a Romaniei, personal sau prin intermediul unei banci autorizate, in termen de 15 zile de la dobandirea lor.
    Art. 6
    Persoanele care vor dobandi calitatea de persoana stabilita in tara, astfel cum este definita in art. 1, alin. 2, din prezenta lege, sunt obligate a ceda Bancii Nationale a Romaniei, personal sau prin intermediul unei banci autorizate, in termen de 10 zile de la data cand dobandesc aceasta calitate, valorile specificate la art. 2.
    Art. 7
    Persoanele, asa dupa cum sunt definite de art. 1, avand proprietate sau posesiune cu orice titlu valorile enumerate mai jos, sunt obligate a le declara Bancii Nationale a Romaniei, in termen de 15 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial, fara a fi obligate a justifica provenienta valorilor.
    Art. 8
    Se va declara:
    a) Valutele si devizele neprevazute de comunicatul Bancii Nationale a Romaniei, mentionate in ultimul alineat al art. 2;
    b) Acreditivele, biletele la ordin, cambiile, orice efecte de comert exprimate in moneda straina, precum si toate creantele asupra strainatatii neprevazute in comunicatul Bancii Nationale a Romaniei, asupra cedarii;
    c) Valori mobiliare emise in strainatate (valori mobiliare straine), precum si cupoanele de dobanda si dividendele lor;
    d) Participatiuni la companii si societati si in general participatiuni sub orice forma, la intreprinderile aflate in strainatate;
    e) Bunuri imobiliare aflate in strainatate si drepturi imobiliare (drepturi miniere, drepturi succesorale, drepturi de proprietate asupra vaselor de transport, etc.).
    Declararea valorilor ramane obligatorie, indiferent de faptul ca ele trebuiau declarate, sau au fost declarate in trecut, in conformitate cu dispozitiunile altor legi.
    Art. 9
    Daca valorile, enumerate la art. 8, punctele a - c, se afla depuse la o Banca, declaratia lor va fi trimisa Bancii Nationale a Romaniei, prin intermediul bancii respective. Bancile sunt obligate a face declaratiuni din proprie initiativa, in cazul cand persoanele obligate a declara valorile depuse la acele banci, nu au facut-o pana cel mai tarziu cu 2 zile inainte de expirarea termenului.
    Art. 10
    Asupra valorilor supuse declaratiunii, nu se va putea dispune, decat cu aprobarea prealabila a Bancii Nationale a Romaniei.
    Art. 11
    Actul de dispozitiune facut cu nerespectarea prevederilor de mai sus, este considerat ca nul.
    Art. 12
    Sunt supuse obligatiunii de declarare a valorilor mentionate la art. 8, persoanele fizice si juridice, precum si asociatiunile care se incadreaza in dispozitiunile art. 3, 4, 5 si 6.
    Art. 13
    Sunt scutiti de obligatiunea cedarii si declararii reprezentantii diplomatici si consulari, functionarii de cariera, care nu sunt cetateni romani, impreuna cu functionarii lor subalterni, supusi ai Statului reprezentant si care, in afara serviciului lor, nu exercita nici o profesiune, meserie sau orice alta activitate lucrativa in Romania.
    Art. 14
    Cine incalca dispozitiunile prezentei legi se pedepseste cu confiscarea valorilor necedate sau nedeclarate, cu inchisoare de la 5 - 25 ani si cu amenda egala cu incincitul valorilor confiscate, fara a se putea acorda circumstante atenuante.
    Daca valorile necedate sau nedeclarate nu pot fi confiscate, indiferent din ce cauza, infractorii vor fi condamnati sa plateasca in folosul Statului o suma egala cu de cinci ori echivalentul in lei a obiectului infractiunii; aceasta suma se dubleaza in caz de necedarea aurului sau valutelor efective prevazute in comunicatul Bancii Nationale a Romaniei.
    Infractiunile la prezenta lege se constata si se judeca conform prevederilor Legii pentru comertul de devize din 1 octombrie 1932, cu modificarile ulterioare.
    Valorile confiscate in folosul Statului, vor fi lichidate pentru Stat la cursul oficial.
    Banca Nationala a Romaniei va retine din contravaloarea in lei a valorii confiscate, 25% pentru cheltuielile sale de urmarire si 20% pentru a fi distribuite drept prime, din care 10% denuntatorului si 10% constatatorului, afara de cazul cand agentii constatatori sunt functionari ai Bancii Nationale a Romaniei sau membri ai Corpului judecatoresc, in care caz prima cuvenita lor se va retine de Banca Nationala a Romaniei pentru acoperirea cheltuielilor provocate cu urmarirea infractiunilor la legea de fata.
    Art. 15
    Obligatiile prevazute in legea devizelor si in Legea circulatiei metalelor pretioase (638/1946) sunt si raman in vigoare.
    Art. 16
    Dispozitiunile Legii nr. 656 din 1944, privitor la circulatia medaliilor comemorative de aur, sunt si raman abrogate; se abroga deasemenea dispozitiunile art. 7, pct. b din Legea nr. 638 din 1946.
    Art. 17
    Cedarile si declaratiunile se vor face la sediile Bancii Nationale a Romaniei din Bucuresti si din provincie.
    Art. 18
    Banca Nationala a Romaniei este autorizata a lua masurile necesare, pentru aplicarea si executarea dispozitiunilor din prezenta lege.SmartCity5

COMENTARII la Legea 284/1947

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 284 din 1947
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK NOW OR GET YOUR BROKEN RELATIONSHIP, MARRIAGE RESTORED. I’m just upset that I have been in pain and crying for so long and many times. Thank you dromokpo@gmail.com I wished I would have found you earlier, you would have saved me from a lot of pain for the past five years my ex lover left me for another woman in just 2 days i contacted you Dr Omokpo you brought my broken relationship back I spent a small fortune enough to take my dream trip to South Carolina but what’s the point in taking a dream trip without the love of my life. Dr Omokpo has given me hope and his honesty is a breath of fresh air, I feel so good and heavy happiness in my heart to get my ex lover back. Who I thought he was gone forever. We are married now as I share my testimony with you. If you have broken relationship or broken marriage or you want to get your ex lover back kindly contact: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 1134 2016
    My Dear friends online, My name is Annisa Agung, And I live in Illinois USA, I have to give this miraculous testimony which is so unbelievable until now. I had a problem with my Ex husband 2 years ago, which led to our break up. I was not myself again, I felt so empty inside me, my love and financial situation became worse, until a close friend of mine told me about a spell caster who helped her in the same problem too. His name is Doctor OGEDEGBE. I whatsapp the spell caster and I told him my problem and I did what he asked of me, to cut the long story short. Before I knew what was happening, less than two days ago my husband gave me a call and told me that he was coming back to me. I was so happy to have him back. The most interesting part of the story is that I am pregnant. Thanks to Doctor OGEDEGBE  for saving my marriage and for also saving others' marriage too. Continue your good work, If you are interested to contact the great spell caster email address: dr.ogedegbe6@gmail.com or contact him on whatsapp +2348109374702
ANONIM a comentat Legea 141 2018
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent cu o dobândă relativ scăzută, de până la 3%? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor etc. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care vă va schimba viața.
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I'm Rowe Lyndia from USA, i had a nice family; i was married for 11 years to my husband and all of a sudden, another woman came into the picture, the man that used to love me before started picking quarrels with me he was so abusive that when i try to tell him the truth about how i feel and what he is doing is not right for the family, he gets very angry and hits me with any thing he sees around him. but i still loved him with all my heart despite all he has done to me and i wanted him back at all cost. Then he filed for a divorce, my whole life was tearing apart and I didn't know what to do ...... he moved out of the house and abandoned me and the kids. So a very close friend of mine told me about trying a love spell to get my husband back. She also uses Priest Uduebor love spell to get back her divorce husband and told me they are very much happy with their relationship. So she introduced me to the spell caster, at first i was surprised and scared so i decided to give it a try reluctantly.......although i didn't believe in all those things, then when he did the special spells, i was so surprised, after four days my husband came back and was pleading for my forgiveness, he had realized his mistakes, i just couldn't believe it, anyway we are back together now and we are now one big happy family we use to be. I want to tell everyone who is looking for any solution to his or her problem, I advise you to kindly consult this spell caster, he is real, he is powerful and whatever the spell caster tells is what will happen, because all that the spell caster told me came to pass. You can kindly contact him on: his For an immediate response please contact me by. Email ifagbemileke236@gmail.com WhatsApp number (+2349030638317). He also cures all kinds of sickness and such as 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUIT OF THE WOMB 4 PROMOTION SPELL 5 PROTECTION SPELL 6 BUSINESS SPELL 7 GOOD JOB SPELL 8 HIV AIDS 9 LOTTERY SPELL and COURT CASE SPELL. 10 CANCER 11 STROKE 12 Erectile Dysfunction
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu