Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 163 din 30 iulie 1998

pentru ratificarea Memorandumului de intelegere - Program de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Olandei, semnat la Haga la 5 martie 1998

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 289 din  6 august 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Memorandumul de intelegere-Program de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Olandei, semnat la Haga la 5 martie 1998.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 29 iunie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     p. PRESEDINTELE SENATUI
                         CRISTIAN DUMITRESCU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 iulie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                 p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                           PAULA IVANESCU

         MEMORANDUM DE INTELEGERE-PROGRAM DE COOPERARE ECONOMICA
              intre Guvernul Romaniei si Guvernul Olandei

    La data de 11 noiembrie 1997 au avut loc la Bucuresti intrevederi intre reprezentanti ai Departamentului pentru Integrare Europeana din Guvernul Romaniei si ai Ministerului Afacerilor Economice din Olanda, in vederea discutarii Programului de cooperare al Olandei cu Romania, ca parte componenta a Programului Olandei de asistenta pentru Centrul si Estul Europei (PSO). Acest program este un program de asistenta nerambursabila.
    Programul de cooperare al Olandei isi propune sa sprijine tranzitia Romaniei la o economie de piata viabila. In cadrul proiectelor PSO, Guvernul Olandei finanteaza proiecte incredintate firmelor olandeze, in vederea transferului de cunostinte, si expertiza. Proiectele din cadrul programului pot contine elemente care contribuie la strategia de preaderare a Romaniei pentru a deveni membra a Uniunii Europene. In anexa nr. 1 la acest memorandum de intelegere sunt specificate domeniile de cooperare din cadrul programului in anul 1998. Temele de cooperare dupa anul 1998 vor fi specificate in anexele care vor urma.
    Proiectele din cadrul acestui program pot fi directionate catre sprijinirea firmelor sau a climatului lor de afaceri prin intermediul expertizei specifice olandeze. Aceste proiecte pot include transferul de cunostinte si expertiza, precum si lucrarile, bunurile si serviciile necesare. Prevederile acestui memorandum de intelegere se vor aplica tuturor proiectelor care vor fi executate in cadrul acestui program.
    In completare la acest program bilateral de asistenta, Guvernul Olandei contribuie, de asemenea, la programele Bancii Mondiale, ale B.E.R.D. si ale altor organizatii internationale, mai ales in domeniul energiei, sectorului financiar si al privatizarii.
    In plus, Guvernul Olandei finanteaza un program de asistenta tehnica fara caracter economic, MATRA, care are ca obiectiv sprijinirea procesului de transformare sociala in Romania. Proiectele din cadrul MATRA pot fi dezvoltate atat in sectorul public, cat si in cel nonguvernamental, in domenii cum ar fi: comunicare in masa, cultura, drepturile omului, mediu, juridic, sanatate si fond locativ.
    Bunurile importate in cadrul Programului de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Olandei vor fi scutite de la plata taxelor vamale, a taxei pe valoarea adaugata sau a altor taxe cuvenite bugetului de stat.
    SENTER, agentia Ministerului Afacerilor Economice din Olanda, va elabora termenii de referinta si procedurile de angajare pentru proiectele concrete care vor fi derulate in cadrul prevederilor anexei nr. 1 la acest memorandum de intelegere. Beneficiarii din Romania, precum si Departamentul pentru Integrare Europeana, in calitatea sa de coordonator al acestui program in Romania, vor fi informati si consultati in legatura cu termenii de referinta care urmeaza a fi elaborati.
    In completare la Programul de asistenta al Olandei pentru Centrul si Estul Europei, Guvernul Olandei disponibilizeaza fonduri separate in vederea intaririi in continuare a relatiilor economice bilaterale dintre Romania si Olanda si a stimularii si dezvoltarii unei economii de piata libere si viabile in Romania. Acest program poate fi utilizat pentru identificarea potentialelor proiecte PSO. In anexa nr. 2 la acest memorandum de intelegere se face referire la elementele specifice Programului pentru proiectele de cooperare economica (PESP).
    Prezentul memorandum de intelegere va intra in vigoare la data ultimei notificari prin care se confirma ca partile au indeplinit cerintele legislatiilor interne referitoare la aprobarea acestui memorandum de intelegere.
    Haga, 5 martie 1998.

                  Pentru Guvernul Romaniei,
                  Alexandru I. Herlea,
                  ministru delegat pe langa primul-ministru
                  pentru integrare europeana

                  Pentru Guvernul Olandei,
                  Anneke van Dok-Weele,
                  ministrul comertului exterior

    ANEXA 1

la Memorandumul de intelegere-Program de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Olandei in 1998

    La data de 11 noiembrie 1997 au avut loc la Bucuresti intrevederi intre reprezentanti ai Departamentului pentru Integrare Europeana din Guvernul Romaniei si ai Ministerului Afacerilor Economice din Olanda, in vederea discutarii domeniilor de cooperare din cadrul Programului de cooperare al Olandei cu Romania in anul 1998, ca parte a Memorandumului de intelegere privind Programul de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Olandei.
    Ambele parti au convenit ca in anul 1998, in cadrul programului PSO, sa fie elaborate si implementate proiecte in urmatoarele domenii:

    1. Agro-business
    Obiectivul este intarirea sectorului de afaceri din agricultura, printr-o abordare integrata. In acest sens, se va acorda atentie imbunatatirii procesului de productie primar din agricultura atat la nivelul intreprinderilor private, cat si al industriilor prelucratoare conexe, inclusiv distributia, si al marketingului. Consecintele ecologice vor fi luate in considerare. O atentie deosebita va fi acordata:
    - cresterii calitatii productiei si a serviciilor cu valoare adaugata;
    - transferului de know-how si introducerii de tehnologii in domeniul productiei, prelucrarii, distributiei si marketingului;
    - stabilirii cooperarii dintre firmele romanesti si olandeze sub toate aspectele lantului de productie agricol.

    2. Mediu si conservarea energiei
    Vor fi implementate proiecte in domeniul transferului de tehnologie si de cunostinte pentru protectia mediului, tinand seama de obligatiile si standardele legale, eventual ca extinderi ale unor proiecte existente, finantate de Olanda. Obiectivele proiectelor pot fi: introducerea tehnologiilor nepoluante si cu consum redus de energie, imbunatatirea eficientei energetice, reducerea emisiilor nocive, imbunatatirea managementului mediului si al energiei.
    Guvernele Romaniei si Olandei vor stabili cel putin un proiect pentru reducerea emisiilor de gaze care contribuie la efectul de sera. Acest proiect va fi in conformitate cu criteriile unei activitati implementate in comun (Joint implementation), asa cum s-a convenit la Berlin in anul 1995, la prima conferinta a partilor din cadrul Conventiei asupra schimbarilor climatice (CoP1). Partile vor stabili proiectul in concordanta cu regulile de raportare ale Conventiei-cadru privind schimbarile climatice (vor fii stabilite si standardele de calitate si modul de monitorizare ale proiectului). Dupa identificarea proiectului va fi semnata o scrisoare de intentie intre cele doua guverne.

    3. Transport
    Pot fi elaborate sau extinse proiecte in diverse domenii ale transportului, cum ar fi transportul public (in functie de rezultatul studiului de fezabilitate finantat in cadrul proiectului PSO din anul 1997, un proiect se poate canaliza pe dezvoltarea liniilor de tramvai in Bucuresti) si/sau telecomunicatii. Proiectele vor urmari imbunatatirea cooperarii economice si tehnologice si a transferului de know-how intre firmele romanesti si cele olandeze.

    4. Dezvoltarea sectorului privat
    In functie de rezultatul studiului de fezabilitate care este finantat in cadrul Programului PSO 1997, se va putea elabora un proiect avand ca obiectiv finantarea organizarii si gestionarii unui fond de investitii pentru intreprinderile mici si mijlocii. Fondurile propriu-zise nu vor proveni din proiecte PSO, dar vor fi furnizate de sectorul privat (banci, fonduri de investitii si institutii similare). Un anumit procent din investitii va fi destinat sprijinirii cooperarii romano-olandeze.
    Ambele parti au convenit sa se intalneasca in toamna anului 1998, in vederea monitorizarii Programului 1998 si a discutarii posibilei continuari si a orientarii Programului de cooperare al Olandei cu Romania in anul 1999.

    ANEXA 2

la Memorandumul de intelegere-Program de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Olandei in anul 1998

    Program pentru proiecte de cooperare economica
    In vederea intaririi in continuare a relatiilor economice bilaterale dintre Romania si Olanda si a stimularii dezvoltarii unei economii de piata libere si viabile in Romania, Guvernul Olandei disponibilizeaza fonduri separate pentru a angaja firme olandeze sa dezvolte activitati care sa contribuie la realizarea acestui obiectiv. Angajarile din cadrul acestui program pentru proiecte de cooperare economica (PESP) se concentreaza, in totalitate, asupra activitatilor din faza preliminara a proiectelor. Sunt eligibile in cadrul PESP identificarea proiectelor, studiile de fezabilitate, studiile de pregatire a investitiilor si schimburile de expertiza prin intermediul unor burse.
    Pentru fiecare contract, Guvernul Olandei va aloca maximum doua treimi din bugetul total estimat al proiectului, dar nu mai mult de 450.000 NLG (patru sute cincizeci de mii guldeni olandezi) pentru o alocare.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 163/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 163 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu