E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 147 din 13 iulie 1998

privind impozitul pe spectacole

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 262 din 14 iulie 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Persoanele fizice si persoanele juridice care organizeaza, cu plata, spectacole, manifestari artistice sau sportive, activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca, denumite in continuare spectacole, datoreaza impozit pe spectacole, calculat in cote procentuale asupra incasarilor din vanzarea biletelor de intrare si a abonamentelor, mai putin valoarea timbrelor instituite potrivit legii, dupa cum urmeaza:
    A. Spectacole:
    a) de teatru, opera, opereta, filarmonica, cinematografice, alte spectacole muzicale si de circ - 2%;
    b) festivaluri, concursuri, cenacluri, serate, recitaluri sau alte asemenea manifestari artistice sau distractive care au un caracter ocazional - 5% .
    B. Competitii sportive:
    a) interne        - 2%;
    b) internationale - 5% .
    C. Activitati cu caracter distractiv sau artistic organizate de videoteci sau discoteci - 10% .
    Art. 2
    (1) Platitorii de impozit pe spectacole au obligatia de a inregistra biletele de intrare la organele fiscale in a caror raza teritoriala isi au sediul si de a afisa tarifele la casele de vanzare a biletelor si la locul de desfasurare a spectacolelor.
    (2) Pentru spectacolele organizate in deplasare sau in turneu este obligatorie vizarea biletelor de intrare si a abonamentelor la organele fiscale in a caror raza teritoriala au loc spectacolele.
    Art. 3
    (1) Impozitul pe spectacole se plateste lunar, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare.
    (2) Plata se efectueaza la trezoreriile statului, in judetele in care functioneaza acestea, sau la unitatile bancilor comerciale cu care Ministerul Finantelor a incheiat conventii corespunzatoare, acolo unde trezoreriile statului nu au luat fiinta.
    (3) Platitorii de impozit pe spectacole raspund de exactitatea calculului si de varsarea la timp a impozitului.
    Art. 4
    Pentru sumele cedate in scopuri umanitare, pe baza de contract, din incasarile obtinute din spectacole si manifestari artistice nu se datoreaza impozit pe spectacole.
    Art. 5
    (1) Impozitul pe spectacole constituie venit la bugetele unitatilor administrativ-teritoriale in a caror raza teritoriala au loc spectacolele.
    (2) Neplata in termen a impozitului atrage obligatia de a plati majorari de intarziere.
    (3) Regimul juridic al majorarilor de intarziere aplicate va fi cel prevazut de legislatia referitoare la calculul si plata sumelor datorate pentru neachitarea la termen a impozitelor si taxelor.
    (4) Consiliile locale pot aproba, de la caz la caz, pentru motive justificate, esalonarea, amanarea, reducerea sau scutirea de la plata a majorarilor de intarziere.
    Art. 6
    Platitorii impozitului pe spectacole au obligatia de a tine evidenta acestuia si de a depune lunar, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare, la organul fiscal teritorial in a carui raza teritoriala platitorul isi are sediul sau domiciliul, decontul de impunere potrivit modelului elaborat de Ministerul Finantelor.
    Art. 7
    Tiparirea, inregistrarea, vizarea, evidenta si gestionarea abonamentelor si a biletelor de intrare la spectacole se fac potrivit normelor elaborate de Ministerul Finantelor, impreuna cu Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului si Sportului si Oficiul National al Cinematografiei.
    Art. 8
    Platitorii de impozit pe spectacole sunt, de asemenea, obligati:
    a) sa respecte normele legale privind tiparirea, inregistrarea, vizarea, gestionarea si utilizarea biletelor de intrare la spectacole si a abonamentelor;
    b) sa depuna decontul de impunere in termenul prevazut de lege;
    c) sa declare spectacolele la organele fiscale prevazute la art. 2, cu cel putin doua zile lucratoare inaintea datei de desfasurare a spectacolului;
    d) sa elibereze bilete de intrare pentru toate sumele incasate de la spectatori si sa nu practice tarife majorate fata de cele inscrise pe bilet;
    e) sa puna la dispozitie organelor de control documentele care atesta calculul si plata impozitului pe spectacole.
    Art. 9
    Nerespectarea prevederilor prezentei legi se pedepseste sau, dupa caz, se sanctioneaza potrivit dispozitiilor Legii nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale.
    Art. 10
    (1) Incalcarea normelor legale privind tiparirea, inregistrarea, vanzarea, gestionarea si utilizarea biletelor de intrare si a abonamentelor la spectacole constituie contraventie, daca nu este savarsita in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 600.000 lei la 5.000.000 lei.
    (2) Cuantumul amenzilor prevazute la alin. (1) se va actualiza prin hotarare a Guvernului, in corelatie cu indicele de inflatie.
    (3) Sanctiunea se aplica organizatorului de spectacole, platitor de impozit pe spectacole.
    (4) Contraventiilor prevazute la alin. (1) li se aplica prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu exceptia dispozitiilor art. 25 - 27.
    Art. 11
    Controlul asupra respectarii prevederilor prezentei legi, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre organele de specialitate din Ministerul Finantelor si din unitatile sale teritoriale, precum si de catre persoanele imputernicite in acest scop din cadrul Ministerului Culturii, Ministerului Tineretului si Sportului si Oficiului National al Cinematografiei, pentru contraventiile care se refera la activitatea de organizare a spectacolelor, la tiparirea, procurarea si utilizarea biletelor de intrare si a abonamentelor.
    Art. 12
    Impotriva masurilor dispuse prin procesele-verbale sau prin alte acte ale organelor cu atributii de control sau de impunere din cadrul Ministerului Finantelor se pot exercita caile de atac prevazute de Legea nr. 105/1997 pentru solutionarea obiectiunilor, contestatiilor si a plangerilor asupra sumelor constatate si aplicate prin actele de control sau de impunere ale organelor Ministerului Finantelor.
    Art. 13
    Termenul de prescriptie pentru stabilirea impozitului pe spectacole este de 5 ani, iar termenul de prescriptie a dreptului de executare silita a acestuia este cel prevazut de reglementarile referitoare la executarea creantelor bugetare.
    Art. 14
    Ministerul Finantelor, impreuna cu Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului si Sportului si Oficiul National al Cinematografiei, in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentei legi, vor prezenta Guvernului, spre aprobare, norme metodologice de aplicare a prevederilor legii si formularistica corespunzatoare, precum si norme privind tiparirea, inregistrarea, vizarea, gestionarea si utilizarea biletelor de intrare si a abonamentelor la spectacole, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 15
    Prevederile prezentei legi intra in vigoare in termen de 90 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 16
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Hotararea Guvernului nr. 679/1991 privind impozitul pe spectacole, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 226 din 12 noiembrie 1991, precum si orice alte dispozitii contrare.

     Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 29 iunie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                     p. PRESEDINTELE SENATUI
                     CRISTIAN SORIN DUMITRESCU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 30 iunie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                        ANDREI IOAN CHILIMAN



SmartCity5

COMENTARII la Legea 147/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 147 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu