Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Hotărârea Nr.933 din 29.11.2018

privind înfiinţarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 1032 din 05 decembrie 2018



SmartCity1

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 17 din Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 11 lit. m) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 194 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, şi al art. 30 alin. (2) şi (21) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Articolul 1Se înfiinţează Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., societate pe acţiuni de interes naţional, cu capital integral de stat. Articolul 2
(1) Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., denumită în continuare Societatea, este persoană juridică română, se organizează şi funcţionează în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu prevederile actului său constitutiv.
(2) Actul constitutiv este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(3) Drepturile şi obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar al statului sunt exercitate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Articolul 3
(1) Capitalul social iniţial al Societăţii este de 100.000 lei şi este constituit din aport în numerar.
(2) Capitalul social vărsat, la data constituirii, este format din aport în numerar în valoare de 30.000 lei. Diferenţa de aport în numerar se varsă în termen de 12 luni de la înmatricularea societăţii.
(3) Capitalul social este împărţit în acţiuni nominative, în număr de 10.000, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.
Articolul 4Societatea are sediul social situat în municipiul Bucureşti, sectorul 1, bd. Mărăşti nr. 61, camera 326, imobil aflat în proprietatea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti". Articolul 5
(1) Scopul Societăţii este acela de a realiza un mecanism comercial funcţional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale.
(2) Societatea poate desfăşura complementar şi activităţi conexe, în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate.
Articolul 6Obiectul principal de activitate al Societăţii este 4621 „Comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat", iar cele secundare sunt prevăzute în anexa la actul constitutiv. Articolul 7
(1) Societatea este condusă de adunarea generală a acţionarilor, constituită din 2 membri, care sunt reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi de către un consiliu de administraţie, alcătuit din 5 membri.
(2) Societatea este administrată în sistem unitar de către consiliul de administraţie, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Membrii consiliului de administraţie au mandate cu durata de 4 ani, cu excepţia primului mandat, care va fi de 2 ani, perioadă necesară organizării interne şi pentru operaţionalizarea completă a Societăţii.
(4) Atribuţiile adunării generale a acţionarilor, precum şi ale consiliului de administraţie sunt prevăzute în actul constitutiv al Societăţii.
(5) Actul constitutiv al Societăţii se poate modifica prin hotărârea adunării generale a acţionarilor, în condiţiile Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Articolul 8La articolul 3 din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 56 din 19 ianuarie 2017, cu modificările ulterioare, după litera hh) se introduce o nouă literă, litera ii), cu următorul cuprins: ii) înfiinţează societăţi naţionale şi administrează participaţiile la acestea, împuternicindu-i pe reprezentanţii săi în adunarea generală a acţionarilor să acţioneze pentru creşterea competitivităţii şi eficienţei economice a acestor societăţi, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare. Articolul 9Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, cu suma de 30 mii lei, la capitolul 83.01 „Agricultură, piscicultură şi vânătoare", titlul 72 „Active financiare", alineatul 72.01.01 „Participarea la capitalul social al societăţilor comerciale", în vederea aplicării prevederilor art. 3 alin. (2). Articolul 10Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin reprezentanţii săi în adunarea generală a acţionarilor, răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumei alocate potrivit prevederilor art. 9. Articolul 11 Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018.PRIM-MINISTRUVASILICA-VIORICA DĂNCILĂContrasemnează:Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,Petre DaeaSecretarul general al Guvernului,Toni GreblăMinistrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat,Ştefan-Radu OpreaMinistrul finanţelor publice,Eugen Orlando TeodoroviciANEXĂ ACT CONSTITUTIV al Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar" UNIREA - S.A. Capitolul IDispoziţii introductive Articolul 1Denumirea
(1) Denumirea societăţii este Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.
(2) În toate actele, facturile, scrisorile sau publicaţiile şi în alte acte emanând de la Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. se menţionează denumirea acesteia, urmată de cuvintele „societate pe acţiuni" sau de iniţialele S.A., capitalul social, din care cel efectiv vărsat potrivit situaţiilor financiare anuale, sediul, numărul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal.
Articolul 2Forma juridică Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ UNIREA" - S.A. este persoană juridică română cu capital integral de stat, de interes naţional, având forma juridică de societate pe acţiuni şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu prezentul act constitutiv. Articolul 3Sediul
(1) Sediul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este în municipiul Bucureşti, sectorul 1, bulevardul Mărăşti nr. 61, camera 326.
(2) Sediul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. poate fi schimbat în altă localitate din România, pe baza hotărârii adoptate de adunarea generală a acţionarilor, potrivit legii.
(3) Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. va putea înfiinţa filiale, sucursale şi subunităţi fără personalitate juridică, cu aprobarea adunării generale a acţionarilor.
Articolul 4Durata Durata Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este nelimitată, cu începere de la data înmatriculării ei în registrul comerţului.
Capitolul IIScopul şi obiectul de activitate Articolul 5Scopul
(1) Scopul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. îl constituie, în principal, organizarea şi desfăşurarea comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, în depozite şi magazine specializate, pieţe şi târguri, cu mărfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă şi altele asemenea, precum şi operaţiuni de import-export cu această categorie de mărfuri.
(2) În acest scop, Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. organizează reţele proprii de achiziţie, procesare primară şi industrială, precum şi centre logistice, reţele de vânzare în ţară şi în străinătate.
Articolul 6Obiectul de activitate principal Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. are ca obiect principal de activitate activitatea prevăzută la cod CAEN 4621 - Comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat. Articolul 7Obiectul de activitate secundar Obiectul de activitate secundar se detaliază în anexa care face parte integrantă din prezentul act constitutiv.
Capitolul IIICapitalul social, acţiunile Articolul 8Capitalul social
(1) Capitalul social iniţial al Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este de 100.000 de lei şi este format din aport în numerar.
(2) Capitalul social vărsat, la data constituirii, este format din aport în numerar în cuantum de 30.000 lei. Diferenţa de aport în numerar se varsă în termen de maximum 12 luni de la înregistrarea societăţii.
(3) Capitalul social este împărţit în acţiuni nominative, în număr de 10.000, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.
(4) Drepturile şi obligaţiile aferente acţiunilor societăţii sunt exercitate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care deţine un număr de 10 000 de acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei/acţiune.
Articolul 9Reducerea sau majorarea capitalului social Capitalul social poate fi redus sau majorat pe baza hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor, în condiţiile şi cu respectarea procedurilor prevăzute de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Articolul 10Acţiunile
(1) Acţiunile sunt numerotate de la 1 la 10.000. Acţiunile Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. sunt nominative şi cuprind toate elementele prevăzute de lege.
(2) Acţiunile vor purta timbrul sec al societăţii şi semnătura a doi membri ai consiliului de administraţie.
(3) Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. ţine evidenţa acţiunilor într-un registru numerotat, sigilat şi parafat de preşedintele consiliului de administraţie, care se păstrează la sediul acesteia.
Articolul 11Obligaţiuni Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este autorizată să emită obligaţiuni în condiţiile prevăzute de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Articolul 12Drepturi şi obligaţii decurgând din acţiuni
(1) Fiecare acţiune subscrisă şi vărsată de acţionari conferă acestora dreptul la un vot în adunarea generală a acţionarilor, dreptul de a alege şi de a fi aleşi în organele de conducere, dreptul de a participa la repartizarea profitului, conform prevederilor prezentului act constitutiv şi dispoziţiilor legale, respectiv alte drepturi prevăzute în actul constitutiv.
(2) Deţinerea acţiunii certifică adeziunea de drept la actul constitutiv.
(3) Obligaţiunile Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. sunt garantate cu capitalul social al acesteia, iar acţionarii răspund în limita acţiunilor pe care le deţin.
(4) Patrimoniul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. nu poate fi grevat de datorii sau de alte obligaţii personale ale acţionarilor.
Articolul 13Cesionarea acţiunilor
(1) Acţiunile sunt indivizibile cu privire la Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., care nu recunoaşte decât un singur proprietar pentru fiecare acţiune.
(2) Cesionarea parţială sau totală a acţiunilor este interzisă.
Articolul 14Pierderea acţiunilor
(1) În cazul pierderii unor acţiuni, proprietarul va trebui să anunţe consiliul de administraţie şi să facă public faptul prin presă, în cel puţin două ziare de largă circulaţie. Acţiunile pierdute se anulează. Anularea lor este publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
(2) După 6 luni, acţionarul va putea obţine un duplicat al acţiunilor pierdute.
Capitolul IVAdunarea generală a acţionarilor Articolul 15
(1) Adunarea generală a acţionarilor Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este organul de conducere al acesteia, care decide asupra activităţii şi politicii ei economice.
(2) Adunarea generală a acţionarilor Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este constituită din doi membri, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, numiţi şi revocaţi prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.
(3) Participarea reprezentanţilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cadrul adunării generale a acţionarilor se face în baza mandatului scris emis de ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, în concordanţă cu ordinea de zi anunţată.
(4) Adunările generale ale acţionarilor sunt ordinare şi extraordinare.
(5) Adunarea generală ordinară a acţionarilor are următoarele atribuţii:a)aprobă propunerile privind strategia globală de dezvoltare, modernizare, restructurare economico-financiară a Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.; b)aprobă structura organizatorică a Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. şi numărul de posturi, precum şi normativul de constituire a compartimentelor funcţionale şi de producţie; c)numeşte 3 cenzori şi 3 cenzori supleanţi, dintre care cel puţin unul trebuie să fie expert contabil autorizat sau contabil autorizat; d)numeşte consiliul de administraţie conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, îl descarcă de gestiune şi îl revocă; e)stabileşte nivelul indemnizaţiilor lunare ale membrilor consiliului de administraţie, precum şi indemnizaţiile cenzorilor, conform prevederilor legale în vigoare; f)stabileşte bugetul de venituri şi cheltuieli şi, după caz, programul de activitate; g)aprobă situaţiile financiare anuale, după analizarea rapoartelor consiliului de administraţie şi cenzorilor; h)aprobă repartizarea profitului conform legii; i)hotărăşte cu privire la contractarea de împrumuturi bancare pe termen lung, inclusiv a celor externe, stabileşte competenţele şi nivelul de contractare a împrumuturilor bancare curente, a creditelor comerciale şi a garanţiilor acestora, inclusiv prin gajarea acţiunilor, potrivit legii şi actului constitutiv; j)analizează periodic rapoartele consiliului de administraţie privind stadiul şi perspectivele referitoare la profit şi la dividende, poziţia pe piaţa internă şi internaţională, nivelul tehnic, calitatea, forţa de muncă, protecţia mediului, relaţiile cu clienţii; k)se pronunţă asupra gestiunii administratorilor şi asupra modului de recuperare a prejudiciilor produse de aceştia Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.; l)hotărăşte cu privire la ipotecarea, gajarea şi închirierea unor active care nu fac parte din domeniul public; m)aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare a Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.; n)încheie contractul de mandat cu membrii consiliului de administraţie.
(6) Adunarea generală extraordinară a acţionarilor hotărăşte:a)schimbarea formei juridice a societăţii; b)mutarea sediului societăţii; c)schimbarea obiectului de activitate al societăţii; d)majorarea capitalului social; e)reducerea capitalului social sau reîntregirea lui prin emisiuni de noi acţiuni, în condiţiile legii; f)asocierea, fuziunea cu alte societăţi sau divizarea societăţii, precum şi înfiinţarea prin asocierea acesteia cu terţi de noi societăţi; g)dizolvarea societăţii; h)conversia unei categorii de obligaţiuni în alte categorii; i)emisiunea de obligaţiuni.
Articolul 16Convocarea adunării generale a acţionarilor
(1) Adunarea generală a acţionarilor se convoacă de către preşedintele consiliului de administraţie.
(2) Adunările generale ordinare ale acţionarilor au loc cel puţin o dată pe an, în cel mult 3 luni de la încheierea exerciţiului financiar, pentru examinarea situaţiilor financiare anuale pe anul precedent şi pentru stabilirea programului de activitate şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs.
(3) Termenul de întrunire nu poate fi mai mic de 30 de zile de la publicarea convocării în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, şi într-un ziar de largă circulaţie.
(4) Convocarea va cuprinde locul şi data ţinerii adunării generale a acţionarilor, precum şi ordinea de zi, cu menţionarea explicită a tuturor problemelor care vor face obiectul acesteia.
(5) Când pe ordinea de zi figurează propuneri pentru modificarea actului constitutiv, convocarea trebuie să cuprindă textul integral al propunerilor.
(6) Adunarea generală a acţionarilor se întruneşte la sediul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. sau în alt loc indicat în convocare.
Articolul 17Organizarea adunării generale a acţionarilor
(1) În ziua şi la ora menţionate în convocare, şedinţa adunării generale a acţionarilor se va deschide de către preşedintele consiliului de administraţie sau, în lipsa lui, de cel desemnat de acesta.
(2) Adunarea generală a acţionarilor va alege dintre acţionarii prezenţi un secretar care va verifica lista de prezenţă a acţionarilor, indicând capitalul social pe care îl reprezintă fiecare şi îndeplinirea tuturor formalităţilor cerute de lege şi de actul constitutiv pentru ţinerea şedinţei.
(3) Procesul-verbal al adunării generale a acţionarilor este semnat de persoana care a prezidat şedinţa şi de secretar.
(4) Procesul-verbal este înseriat într-un registru sigilat şi parafat.
(5) La procesul-verbal se vor anexa actele referitoare la convocare, precum şi listele de prezenţă a acţionarilor.
(6) La şedinţele ordinare şi extraordinare ale adunării generale a acţionarilor în care se dezbat probleme referitoare la raporturile de muncă cu personalul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. pot fi invitaţi şi reprezentanţii sindicatelor şi/sau ai salariaţilor care nu sunt membri de sindicat.
Articolul 18Exercitarea drepturilor de vot în adunarea generală a acţionarilor
(1) Hotărârile adunării generale a acţionarilor se iau prin vot deschis.
(2) Pentru a fi opozabile terţilor, hotărârile adunării generale a acţionarilor vor fi depuse în termen de 15 zile la oficiul registrului comerţului, pentru a fi menţionate în extras în registru, şi vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(3) Hotărârile nu vor putea fi executate înainte de ducerea la îndeplinire a formalităţilor prevăzute la alin. (2).
(4) Hotărârile luate de adunările generale ale acţionarilor în limitele legii şi ale prezentului act constitutiv sunt obligatorii şi pentru acţionarii care nu au luat parte la adunare sau care au votat împotrivă.
Capitolul VConsiliul de administraţie Articolul 19Organizare
(1) Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este administrată de un consiliu de administraţie compus din 5 membri.
(2) Membrii consiliului de administraţie sunt numiţi pentru o perioadă de 4 ani. Primii membri ai consiliului de administraţie sunt numiţi prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale pentru o perioadă de 2 ani.
(3) Conducerea executivă a Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este asigurată de un director general şi de 3 directori care administrează activitatea în scopul realizării obiectivelor stabilite de consiliul de administraţie şi participă la şedinţele acestuia fără drept de vot.
(4) Componenţa consiliului de administraţie se stabileşte în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare.
(5) Consiliul de administraţie se întruneşte lunar la sediul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. sau ori de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui ori a cel puţin 3 membri.
(6) Consiliul de administraţie este prezidat de preşedinte, iar, în lipsa acestuia, de către un membru, în baza mandatului dat de preşedinte.
(7) Pentru valabilitatea deciziilor este necesară prezenţa a cel puţin 3 membri ai consiliului de administraţie, iar deciziile se iau în unanimitate.
(8) Dezbaterile consiliului de administraţie au loc conform ordinii de zi stabilite şi comunicate de preşedinte cu cel puţin 7 zile înainte de data ţinerii şedinţei.
(9) Procesul-verbal se semnează de către toţi membrii prezenţi ai consiliului de administraţie.
(10) Pe baza procesului-verbal se redactează hotărârea acestuia, care se semnează de către preşedinte şi se remite directorului general al societăţii.
(11) Consiliul de administraţie poate apela la experţi externi pentru soluţionarea anumitor probleme.
(12) În relaţiile cu terţii, Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este reprezentată de către directorul general, care semnează actele ce o angajează faţă de aceştia, pe baza şi în limitele împuternicirilor date de consiliul de administraţie.
(13) Preşedintele consiliului de administraţie este obligat să pună la dispoziţie acţionarilor şi cenzorilor, la cererea acestora, toate documentele Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.
(14) Membrii consiliului de administraţie sunt reeligibili pentru cel mult încă un mandat.
Articolul 20Atribuţiile consiliului de administraţie Consiliul de administraţie are, în principal, următoarele atribuţii: a)aprobă propriul regulament de organizare şi funcţionare; b)numeşte şi revocă directorii Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.; c)încheie acte juridice prin care să dobândească, să înstrăineze, să închirieze, să schimbe sau să constituie în garanţie bunuri aflate în patrimoniul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., cu aprobarea adunării generale a acţionarilor; d)deleagă conducerea societăţii unuia sau mai multor directori ai Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., în vederea executării operaţiunilor acesteia, numindu-l pe unul dintre ei director general; e)aprobă încheierea oricăror contracte pentru care nu a delegat competenţă directorilor din conducerea executivă a Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.; f)supune anual adunării generale a acţionarilor raportul cu privire la activitatea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. şi situaţiile financiare pe anul precedent, conform prevederilor legale în vigoare; g)avizează proiectul programului de activitate şi bugetul de venituri şi cheltuieli în vederea prezentării acestora adunării generale a acţionarilor; h)convoacă adunarea generală extraordinară a acţionarilor ori de câte ori este necesar; i)rezolvă orice alte probleme cu care a fost însărcinat de adunarea generală a acţionarilor.
Capitolul VIGestiunea Articolul 21Cenzorii
(1) Gestiunea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. este controlată de acţionari şi de 3 cenzori numiţi de către adunarea generală a acţionarilor. Cel puţin unul dintre cenzori trebuie să fie expert contabil.
(2) Unul dintre cenzori este în mod obligatoriu reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice.
(3) Adunarea generală numeşte de asemenea 3 cenzori supleanţi care îi vor înlocui, în condiţiile Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe cenzorii titulari.
(4) Pentru a putea exercita dreptul de control, cenzorilor li se vor prezenta, la cerere, date cu privire la activitatea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., la situaţia patrimoniului, a profitului şi a pierderilor.
(5) Cenzorii au următoarele atribuţii principale:a)în cursul exerciţiului financiar verifică modul de administrare a mijloacelor fixe şi a mijloacelor circulante, portofoliul de efecte, casa şi registrele de evidenţă contabilă şi informează consiliul de administraţie despre neregulile constatate; b)la încheierea exerciţiului financiar controlează exactitatea inventarierii, a documentelor şi informaţiilor prezentate de consiliul de administraţie în legătură cu conturile Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., cu situaţiile financiare anuale, prezentând adunării generale a acţionarilor un raport scris; c)la lichidarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. controlează operaţiunile de lichidare; d)prezintă adunării generale a acţionarilor punctul lor de vedere la propunerile de reducere a capitalului social sau de modificare a statutului şi a obiectului de activitate ale Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.
(6) Cenzorii au următoarele obligaţii:a)să facă în fiecare lună şi inopinat inspecţii ale casei şi să verifice existenţa titlurilor sau a valorilor care sunt proprietate a Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. ori care au fost primite în gaj, cauţiune sau depozit; b)să ia parte la adunările generale ordinare şi extraordinare ale acţionarilor, urmărind inserarea în ordinea de zi a propunerilor pe care le vor considera necesare.
(7) Cenzorii se întrunesc la sediul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. şi iau decizii în unanimitate. Dacă nu se realizează unanimitatea, raportul cu divergenţe se înaintează adunării generale a acţionarilor.
(8) Cenzorii pot convoca adunarea generală a acţionarilor, dacă aceasta nu a fost convocată de către consiliul de administraţie, în cazul în care capitalul social s-a diminuat cu mai mult de 10% timp de 2 ani consecutiv, cu excepţia primilor 2 ani de la constituirea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., sau ori de câte ori consideră necesar pentru alte situaţii privind încălcarea dispoziţiilor legale sau ale actului constitutiv.
(9) Atribuţiile cenzorilor, precum şi drepturile şi obligaţiile acestora se completează cu dispoziţiile legale în domeniu.
(10) Cenzorii şi cenzorii supleanţi se numesc pe o perioadă de maximum 3 ani şi pot fi realeşi; numărul cenzorilor trebuie să fie impar.
(11) Sunt incompatibile cu calitatea de cenzor persoanele care intră sub incidenţa prevederilor Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(12) În caz de deces, împiedicare fizică sau legală, încetare sau renunţare la mandat a unui cenzor, cenzorul supleant cel mai în vârstă îl înlocuieşte.
(13) Dacă în acest mod numărul cenzorilor nu se poate completa, cenzorii rămaşi numesc altă persoană în locul devenit vacant, până la prima întrunire a adunării generale a acţionarilor.
(14) În cazul în care nu mai rămâne în funcţie niciun cenzor, consiliul de administraţie va convoca adunarea generală a acţionarilor, care va proceda la numirea altor cenzori.
(15) Cenzorii vor consemna într-un registru special deliberările, precum şi constatările făcute în exerciţiul mandatului lor.
(16) Revocarea cenzorilor se va putea face numai de către adunarea generală a acţionarilor.
Capitolul VIIActivitatea Articolul 22Finanţarea activităţii proprii Pentru îndeplinirea obiectului său de activitate şi în conformitate cu atribuţiile stabilite, Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. utilizează sursele de finanţare constituite în conformitate cu legea, venituri proprii, sume alocate de la bugetul de stat, fonduri externe nerambursabile, credite bancare şi alte surse financiare legale. Articolul 23Exerciţiul financiar
(1) Exerciţiul financiar începe la 1 ianuarie şi se încheie la 31 decembrie ale fiecărui an.
(2) Primul exerciţiu financiar începe la data constituirii Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.
Articolul 24Personalul
(1) Directorul general are competenţa generală de încadrare şi eliberare din funcţie a personalului Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.
(2) Plata salariilor şi a impozitelor aferente, a cotelor de asigurări sociale, precum şi a altor obligaţii faţă de bugetul de stat se va face potrivit legii.
(3) Drepturile şi obligaţiile personalului Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. se stabilesc de către consiliul de administraţie prin regulamentul de organizare şi funcţionare şi prin regulamentul de ordine interioară ale acesteia.
(4) Drepturile de salarizare şi celelalte drepturi de personal ale salariaţilor se stabilesc pe baza unei grile de salarizare aprobate de consiliul de administraţie.
Articolul 25Amortizarea mijloacelor fixe Consiliul de administraţie stabileşte, conform Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, modul de amortizare a mijloacelor fixe. Articolul 26Evidenţa contabilă şi situaţiile financiare anuale
(1) Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. va ţine evidenţa contabilă în lei şi va întocmi situaţiile financiare anuale conform reglementărilor contabile aplicabile.
(2) Situaţiile financiare anuale vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, conform prevederilor legale.
Articolul 27Calculul şi repartizarea profitului
(1) Profitul Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. se stabileşte pe baza situaţiilor financiare anuale aprobate de către adunarea generală a acţionarilor. Profitul impozabil se stabileşte potrivit Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Profitul rămas după plata impozitului este repartizat conform hotărârilor adunării generale a acţionarilor şi dispoziţiilor legale în vigoare.
(2) Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. îşi constituie fondul de rezervă şi alte fonduri potrivit Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Plata dividendelor cuvenite acţionarilor se face de către Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A., potrivit Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după aprobarea situaţiilor financiare anuale de către adunarea generală a acţionarilor.
(4) În cazul înregistrării de pierderi, adunarea generală a acţionarilor va analiza cauzele şi va hotărî în consecinţă.
(5) Suportarea pierderilor de către acţionari se va face proporţional cu aportul la capitalul social şi în limita capitalului subscris.
Articolul 28Registrele Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. ţine registrele prevăzute de lege. Articolul 29Dizolvarea
(1) Următoarele situaţii duc la dizolvarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A.:a)imposibilitatea realizării obiectului său de activitate; b)declararea nulităţii societăţii; c)hotărârea tribunalului, la cererea oricărui acţionar, pentru motive temeinice, precum neînţelegerile grave dintre acţionari, care împiedică funcţionarea acesteia; d)falimentul; e)când capitalul social se micşorează sub minimul legal; f)alte cauze prevăzute de lege sau de prezentul act constitutiv.
(2) Dizolvarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. trebuie să fie înscrisă în registrul comerţului şi este publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
Articolul 30Litigii Litigiile de orice fel apărute între Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA" - S.A. şi persoane fizice sau juridice, române sau străine, sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti din România.
ANEXĂla actul constitutiv Coduri CAEN (obiect de activitate auxiliar)

0111 Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase
0112 Cultivarea orezului
0113 Cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor
0114 Cultivarea trestiei de zahăr
0115 Cultivarea tutunului
0116 Cultivarea plantelor pentru fibre textile
0119 Cultivarea altor plante din culturi nepermanente
0121 Cultivarea strugurilor
0122 Cultivarea fructelor tropicale şi subtropicale
0123 Cultivarea fructelor citrice
0124 Cultivarea fructelor seminţoase şi sâmburoase
0125 Cultivarea fructelor arbuştilor fructiferi, căpşunilor, nuciferilor şi a altor pomi fructiferi
0126 Cultivarea fructelor oleaginoase
0127 Cultivarea plantelor pentru prepararea băuturilor
0128 Cultivarea condimentelor, plantelor aromatice, medicinale şi a plantelor de uz farmaceutic
0129 Cultivarea altor plante permanente
0130 Cultivarea plantelor pentru înmulţire
0141 Creşterea bovinelor de lapte
0142 Creşterea altor bovine
0143 Creşterea cailor şi a altor cabaline
0145 Creşterea ovinelor şi caprinelor
0146 Creşterea porcinelor
0147 Creşterea păsărilor
0149 Creşterea altor animale
0150 Activităţi în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor)
0161 Activităţi auxiliare pentru producţia vegetală
0162 Activităţi auxiliare pentru creşterea animalelor
0163 Activităţi după recoltare
0164 Pregătirea seminţelor
0210 Silvicultură şi alte activităţi forestiere
0230 Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană
0311 Pescuitul maritim
0312 Pescuitul în ape dulci
0321 Acvacultura maritimă
0322 Acvacultura în ape dulci
1011 Prelucrarea şi conservarea cărnii
1012 Prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre
1013 Fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)
1020 Prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor
1031 Prelucrarea şi conservarea cartofilor
1032 Fabricarea sucurilor de fructe şi legume
1039 Prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor n.c.a.
1041 Fabricarea uleiurilor şi grăsimilor
1042 Fabricarea margarinei şi a altor produse comestibile similare
1051 Fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor
1052 Fabricarea îngheţatei
1061 Fabricarea produselor de morărit
1062 Fabricarea amidonului şi a produselor din amidon
1071 Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie
1072 Fabricarea biscuiţilor şi pişcoturilor; fabricarea prăjiturilor şi a produselor conservate de patiserie
1073 Fabricarea macaroanelor, tăiţeilor, cuşcuşului şi a altor produse făinoase similare
1081 Fabricarea zahărului
1082 Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase
1083 Prelucrarea ceaiului şi cafelei
1084 Fabricarea condimentelor şi ingredientelor
1085 Fabricarea de mâncăruri preparate
1086 Fabricarea preparatelor alimentare omogenizate şi alimentelor dietetice
1089 Fabricarea altor produse alimentare n.c.a.
1091 Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă
1092 Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de companie
1101 Distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice
1102 Fabricarea vinurilor din struguri
1103 Fabricarea cidrului şi a altor vinuri din fructe
1104 Fabricarea altor băuturi nedistilate, obţinute prin fermentare
1107 Producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate
1310 Pregătirea fibrelor şi filarea fibrelor textile
2120 Fabricarea preparatelor farmaceutice
3832 Recuperarea materialelor reciclabile sortate
4611 Intermedieri în comerţul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile şi cu semifabricate
4612 Intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie
4613 Intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii
4616 Intermedieri în comerţul cu textile, confecţii din blană, încălţăminte şi articole din piele
4617 Intermedieri în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun
4619 Intermedieri în comerţul cu produse diverse
4621 Comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat
4622 Comerţ cu ridicata al florilor şi al plantelor
4623 Comerţ cu ridicata al animalelor vii
4624 Comerţ cu ridicata al blănurilor, pieilor brute şi al pieilor prelucrate
4631 Comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor
4632 Comerţ cu ridicata al cărnii şi produselor din carne
4633 Comerţ cu ridicata al produselor lactate, ouălor, uleiurilor şi grăsimilor comestibile
4634 Comerţ cu ridicata al băuturilor
4635 Comerţ cu ridicata al produselor din tutun
4636 Comerţ cu ridicata al zahărului, ciocolatei şi produselor zaharoase
4637 Comerţ cu ridicata cu cafea, ceai, cacao şi condimente
4638 Comerţ cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peşte, crustacee şi moluşte
4639 Comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun
4641 Comerţ cu ridicata al produselor textile
4642 Comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei
4644 Comerţ cu ridicata al produselor din ceramică, sticlărie şi produse de întreţinere
4645 Comerţ cu ridicata al produselor cosmetice şi de parfumerie
4646 Comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice
4649 Comerţ cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc
4661 Comerţ cu ridicata al maşinilor agricole, echipamentelor şi furniturilor
4669 Comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente
4673 Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare
4675 Comerţ cu ridicata al produselor chimice
4676 Comerţ cu ridicata al altor produse intermediare
4677 Comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor
4690 Comerţ cu ridicata nespecializat
4711 Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun
4719 Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare
4721 Comerţ cu amănuntul al fructelor şi legumelor proaspete, în magazine specializate
4722 Comerţ cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne, în magazine specializate
4723 Comerţ cu amănuntul al peştelui, crustaceelor şi moluştelor, în magazine specializate
4724 Comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate
4725 Comerţ cu amănuntul al băuturilor, în magazine specializate
4726 Comerţ cu amănuntul al produselor din tutun, în magazine specializate
4729 Comerţ cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate
4751 Comerţ cu amănuntul al textilelor, în magazine specializate
4753 Comerţ cu amănuntul al covoarelor, carpetelor, tapetelor şi a altor acoperitoare de podea, în magazine specializate
4759 Comerţ cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat şi al articolelor de uz casnic n.c.a., în magazine specializate
4771 Comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate
4772 Comerţ cu amănuntul al încălţămintei şi articolelor din piele, în magazine specializate
4773 Comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate
4776 Comerţ cu amănuntul al florilor, plantelor şi seminţelor; comerţ cu amănuntul al animalelor de companie şi al hranei pentru acestea, în magazine specializate
4778 Comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate
4781 Comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe
4782 Comerţ cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încălţămintei efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe
4789 Comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe al altor produse
4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet
4799 Comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor
5210 Depozitări
5224 Manipulări
5610 Restaurante
5621 Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente
5629 Alte servicii de alimentaţie n.c.a.
5630 Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor
6419 Alte activităţi de intermedieri monetare
6420 Activităţi ale holdingurilor
6430 Fonduri mutuale şi alte entităţi financiare similare
6492 Alte activităţi de creditare
6499 Alte intermedieri financiare n.c.a.
6611 Administrarea pieţelor financiare
6612 Activităţi de intermediere a tranzacţiilor financiare
6619 Activităţi auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activităţi de asigurări şi fonduri de pensii
6630 Activităţi de administrare a fondurilor
6810 Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii
6820 Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate
6831 Agenţii imobiliare
7010 Activităţi ale direcţiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate
7021 Activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării
7022 Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management
7120 Activităţi de testări şi analize tehnice
7211 Cercetare-dezvoltare în biotehnologie
7219 Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie
7311 Activităţi ale agenţiilor de publicitate
7312 Servicii de reprezentare media
7320 Activităţi de studiere a pieţei şi de sondare a opiniei publice
7410 Activităţi de design specializat
7490 Alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a.
7500 Activităţi veterinare
7711 Activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare
7712 Activităţi de închiriere şi leasing cu autovehicule rutiere grele
7729 Activităţi de închiriere şi leasing cu alte bunuri personale şi gospodăreşti n.c.a.
7731 Activităţi de închiriere şi leasing cu maşini şi echipamente agricole
7732 Activităţi de închiriere şi leasing cu maşini şi echipamente pentru construcţii
7740 Leasing cu bunuri intangibile (exclusiv financiare)
7810 Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă

7820 Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului 783 Servicii de furnizare şi management al forţei de muncă 7830 Servicii de furnizare şi management al forţei de muncă 8110 Activităţi de servicii suport combinate 8121 Activităţi generale de curăţenie a clădirilor 8130 Activităţi de întreţinere peisagistică 8211 Activităţi combinate de secretariat 8230 Activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor 8292 Activităţi de ambalare 8559 Alte forme de învăţământ n.c.a. 9321 Bâlciuri şi parcuri de distracţii 9329 Alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 933/2018

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 933 din 2018
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 933/2018
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu