Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 925 din 24 iulie 1959

pentru aprobarea INSTRUCTIUNILOR privind sanctionarea contraventiilor savarsite in sectoarele de posta si telecomunicatii

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE MINISTRI

ACT PUBLICAT IN:            COLECTIA DE HOTARARI SI DISPOZITII  Nr. 25 din 24 iulie 1959


SmartCity3


    In temeiul Legii nr. 2/1957 si in baza Decretului nr. 184/1954 pentru reglementarea sanctionarii contraventiilor, modificat si republicat in Buletinul Oficial nr. 12 din 28 mai 1955, ministrul Transporturilor si Telecomunicatiilor emite urmatoarele instructiuni privind sanctionarea contraventiilor in sectoarele de posta si telecomunicatii:
    1. Se sanctioneaza cu amenda de la 5 - 100 lei - daca fapta prin modul cum a fost savarsita nu constituie infractiune - predarea spre expediere prin orice trimitere postala de:
    a) obiecte care prin natura sau ambalarea lor, la manipulare sau transport pericliteaza viata sau sanatatea oamenilor sau distrug, degradeaza ori deterioreaza instalatiile sau celelalte trimiteri postale;
    b) materii explozibile, inflamabile, otravuri, acizi sau alte substante toxice;
    c) materiale sau obiecte a caror circulatie este interzisa, cu exceptia cazurilor in care se prezinta o autorizare speciala data de organele competente;
    d) obiecte cu caracter obscen si imoral;
    e) animale vii, cu exceptia celor prevazute in regulamentul postal sau instructiunile emise de Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor.
    In cazurile prevazute mai sus trimiterile postale vor fi sau vor putea fi confiscate, potrivit distinctiunilor prevazute in art. 8 din  Decretul nr. 184/1954.
    Despagubirile civile vor reprezenta valoarea reala a pagubelor materiale produse.
    2. Se sanctioneaza cu amenda de la 10 - 150 lei sau avertisment:
    a) introducerea in scrisori simple si recomandate, de bani, valori sau obiecte pretioase de orice natura;
    b) introducerea in trimiterile postale cu tarif redus, de alte trimiteri taxabile la o categorie superioara;
    c) introducerea in acelasi plic sau ambalaj, de trimiteri postale de orice natura, purtand adrese diferite;
    d) introducerea in scrisori cu valoare declarata, de comunicari scrise cu caracter de corespondenta, moneda metalica, metale pretioase lucrate sau nelucrate, bijuterii sau alte obiecte pretioase;
    e) introducerea in colete postale, de comunicari scrise cu caracter de corespondenta, moneda metalica, bilete de banca, valori la purtator. Se excepteaza expeditiile de hartie moneda sau moneda metalica, efectuate de Banca de Stat a Republicii Populare Romane prin casetele sale.
    Expeditorul va plati o despagubire egala cu taxele de transport prevazute de tariful postal al categoriei fiecarui obiect din trimiterea respectiva.
    In cazul in care destinatarul va plati despagubirea, i se va preda trimiterea postala, expeditorul ramanand obligat numai la plata amenzii.
    Atunci cand expeditorul sau destinatarul, inainte de descoperirea contraventiei, incunostiinteaza, din proprie initiativa, unitatea P.T.T.R., despre introducerea de bani, valori sau obiecte de orice natura, in cazul contraventiilor prevazute de alin. a, d si e, sanctiunea va fi avertismentul, iar despagubirea, iar despagubirea va reprezenta plata taxelor tarifare.
    3. Francarea trimiterilor cu timbre taiate dupa carti postale sau alte formulare cu timbru imprimat pe ele, ori cu timbre care au mai fost intrebuintate, daca fapta prin modul cum a fost savarsita nu constituie infractiune, se sanctioneaza cu amenda de la 5 - 50 lei.
    Despagubirea va reprezenta taxa conform tarifului postal pentru trimiterile nefrancate sau insuficient francate.
    4. Colectarea, primirea, transportul si distribuirea corespondentelor de orice fel, a banilor, a valorilor si coletelor, efectuate in mod obisnuit de catre acei care nu sunt indreptatiti la acestea potrivit Decretului nr. 197 din 25 mai 1955 privind explotarea serviciilor de posta si telecomunicatii, se sanctioneaza cu amenda de la 20 - 100 lei.
    Atunci cand faptele prevazute la alineatul precedent sunt savarsite in mod obisnuit, din proprie initiativa, de angajatii institutiilor, unitatilor sau organizatiilor obstesti, in alte situatii decat cele prevazute in art. 3 din Decretul nr. 197/1955, se vor sanctiona cu amenda de 20 - 150 lei.
    Cand faptele prevazute in alineatul precedent sunt savarsite de angajati in urma dispozitiei primite din partea unitatii sau organizatiei, aceasta se sanctioneaza cu amenda de la 50 - 150 lei.
    Prin expresia "in mod obisnuit", in sensul acestui articol, se intelege atat repetarea in timp a activitatilor prevazute in alin. 1, cat si savarsirea mai multor asemenea activitati deodata.
    In cazurile prevazute in prezentul articol, contravenientul va fi obligat la plata unei despagubiri egale cu taxele de transport potrivit tarifului postal al categoriei fiecarui obiect din trimiterea respectiva.
    5. Modificarea ori schimbarea fara autorizatie eliberata de unitatile Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor, a instalatiilor telefonice, telegrafice sau de radioficare care fac parte din inventarul acestor unitati, aflate la un abonat, sau a acelor publice, se sanctioneaza, daca fapta in modul cum a fost savarsita nu constituie infractiune, cu amenda de la 10 - 150 lei.
    Despagubirile civile vor reprezenta valoarea cheltuielilor de refacere. In caz de adaugiri de aparataj se vor plati in plus taxele tarifare de abonament pentru adaugirea respectiva.
    Instalatia adaugita poate fi confiscata in folosul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor.
    Atunci cand faptele de mai sus se savarsesc de catre o institutie, unitate sau organizatie obsteasca, aceasta se va sanctiona cu amenda de la 50 - 150 lei. 6. Neanuntarea de catre abonatul telefonic, in termen de 30 zile, a schimbarii intervenite in situatia sa referitor la incadrarea in alta categorie de serviciu telefonic decat cea contractata, se sanctioneaza cu amenda de la 50 - 150 lei.
    Despagubirea civila va reprezenta diferenta de taxe intre categoriile de serviciu respective pentru o perioada de trei luni.
    7. Efectuarea de convorbiri telefonice interurbane, sau mesagii telegrafice in interese personale sau straine de interesele unitatii, de catre institutiile si intreprinderile ce au inchiriate de la Ministerul Tranporturilor si Telecomunicatiilor circuite telefonice interurbane sau fire telegrafice, precum si de catre institutiile si intreprinderile ce poseda circuite telefonice interurbane si din fire telegrafice proprii, constituie contraventii si atrage sanctionarea unitatii cu amenda de la 10 - 100 lei pentru fiecare contraventie savarsita.
    Despagubirea civila reprezinta valoarea convorbirii efectuate conform tarifului telegrafic sau telefonic.
    8. Deteriorarea sau degradarea fara intentie a instalatiilor exterioare de telecomunicatii, daca fapta nu constituie infractiune, se sanctioneaza cu amenda de la 25 - 150 lei.
    Despagubirea civila va reprezenta valoarea instalatiei si cheltuielile de refacere.
    9. Impiedicarea accesului publicului la posturile telefonice publice, sau afisarea unor anunturi inexacte in legatura cu functionarea acestora, se sanctioneaza cu amenda de la 10 - 150 lei.
    10. Instalarea, folosirea sau pastrarea de aparataj radiofonic - radio receptie, televiziune, difuzor radioficare, statii si difuzoare de amplificare, fara autorizatie legala, personala, se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) pentru un post receptor cu galena, cu amenda de la 50 - 20 lei;
    b) pentru un aparat de radio receptie, televiziune, difuzor radioficare sau difuzor amplificare ce se foloseste la domiciliu, in magazine si ateliere care nu se ocupa cu vanzarea sau repararea aparatajelor radiofonice, in scoli, internate, cluburi si camine culturale, sfaturi populare, spitale, sanatorii, cantine si in orice alte locuri publice, - cu exceptia celor prevazute la lit. "c" -, precum si pentru posturi portabile in valize sau instalate pe mijloace de transport, cu amenda de la 20 - 100 lei;
    c) pentru un aparat de radio receptie, televiziune, difuzor radioficare sau difuzor amplificare, ce se foloseste in cinematografe, teatre sau alte sali de spectacole, in hoteluri, restaurante si alte localuri de consum, in magazine sau ateliere care se ocupa cu vanzarea aparatajelor radiofonice, precum si pentru o statie de amplificare indiferent de locul unde este instalata, cu amenda de 50 - 150 lei.
    Despagubirile civile vor reprezenta valoarea reala a pagubelor materiale, stabilite pe baza de tarif, care se vor calcula de la data eliberarii facturii de catre unitatea vanzatoare, iar in cazul in care nu se poate prezenta aceasta dovada, ele vor fi egale cu costul abonamentului pe un an.
    11. Folosirea aparatajului radiofonic prevazut la pct. 10, in alte conditii decat cele specificate in autorizatie, se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) neanuntarea de catre abonat a schimbarii domiciliului in raza altui oficiu P.T.T.R., in termen de o luna, cu amenda de la 5 - 50 lei;
    b) neanuntarea schimbarii categoriei sau destinatiei aparatajului folosit, cu amenda prevazuta la lit. "a", "b" sau "c" de la pct. 10, dupa caz.
    In cazurile prevazute in alineatul precedent - daca pentru categoria sau destinatia schimbata a aparatajului este prevazuta o taxa mai mare de abonament - despagubirile civile vor fi egale cu diferenta de abonament intre aparatajul autorizat si cel gasit cu ocazia constatarii.
    Aceasta diferenta se va calcula de la data inregistrarii abonamentului pentru aparatajul autorizat, in afara de cazul cand se face dovada procurarii noului aparataj cu factura eliberata de unitatea vanzatoare, situatie in care despagubirile civile se vor calcula de la acea data.
    12. Vinderea, revinderea, construirea, repararea sau transmiterea in orice mod a aparatajului radiofonic prevazut la pct. 10, de catre intreprinderile comerciale, precum si de catre constructorii sau reparatorii radio care exercita meseria in scop comercial, unei persoane care nu poseda autorizatie radio, se sanctioneaza cu amenda de la 50 - 150 lei.
    Netinerea registrelor tip de vanzari si reparatii a aparatajului radiofonic de catre unitatile sau persoanele mentionate in alineatul precedent, se sanctioneaza cu aceeasi amenda.
    13. Folosirea unei instalatii de radiocomunicatii de catre o unitate sau organizatie obsteasca pe uscat, pe o nava sau aeronava, fara a avea o autorizatie legala de functionare eliberata de Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor, atrage sanctionarea conducatorului unitatii sau organizatiei, respectiv a comandantului navei sau aeronavei, cu amenda 50 - 150 lei. Despagubirile civile vor reprezenta taxa de autorizare.
    De asemenea se sanctioneaza cu amenda de la 50 - 150 lei;
    a) folosirea pentru manipularea de instalatii de radiocomunicatii prevazute in al. 1 a unor persoane care nu poseda certificat de radiotelegrafist, valabil pentru clasa cel putin corespunzatoare categoriei statiei, eliberat de Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor, conform dispozitiilor legale in vigoare;
    b) iesirea in larg a unei nave si zborul unei aeronave fara a avea la bord instalatie de radio sau fara a avea un radiotelegrafist posesor de certificat, in cazul in care tonajul sau specificul vasului sau aparatajului impun, conform dispozitiilor legale in vigoare, prevederea lor cu o astfel de instalatie;
    c) mutarea sau modificarea instalatiilor radio dintr-o statie de radioficatie fixa sau mobila, fara aprobarea legala prealabila a Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor.
    14. Emiterea sau receptionarea de corespondenta cu alt caracter decat cel prevazut in autorizatia de functionare a unei statii radioelectrice, autorizate de Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor, precum si emiterea sau receptionarea corespondentei apartinand altor institutii, intreprinderi sau organizatii, atrage sanctionarea unitatii sau organizatiei in cauza, cu amenda de la 50 - 150 lei. In acest caz despagubirea va reprezenta valoarea taxelor tarifare neachitate.
    15. Folosirea sau exploatarea de instalatii electrice de tot felul, care turbura functionarea normala a instalatiilor de telecomunicatii si care nu sunt utilate cu sisteme de protectie, in termenul prevazut de instructiunile corespunzatoare publicate de Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor, se sanctioneaza cu amenda de la 50 - 150 lei. Instalatiile vor putea fi confiscate.
    16. Contraventiile se constata de organele Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor delegate in mod special in acest scop.
    17. Procesul verbal de constatare a contraventiei se inainteaza  unitatii din care face parte organul constatator al contraventiei.
    Conducatorul acelei unitati sau loctiitorul sau rezolva procesul verbal potrivit art. 20 din Decretul nr. 184/1954, republicat la 28 mai 1955.
    18. In cazul contraventiilor savarsite de unitatile sau organizatiile obstesti se poate face intampinare impotriva incheierilor de aplicare a sanctiunii si a masurii confiscarii.
    Intampinarea se rezolva de organul ierarhic superior celui care a rezolvat procesul verbal de constatare a contraventiei.
    In celelalte cazuri decat cel prevazut la alineatul precedent contravenietul poate face plangere la tribunalul popular in circumscriptia caruia domiciliaza, impotriva incheierii de aplicare a sanctiunii, a masurii confiscarii si de stabilire a despagubirilor pe baza de tarif.
    Plangerea se introduce la organul care a rezolvat procesul verbal de constatare a contraventiei sau direct la instanta, in termen de 15 zile de la comunicarea incheierii si suspenda executarea acesteia.
    19. Executarea despagubirilor se face de organele Ministerului Transpoturilor si Telecomunicatiilor conform Decretului nr. 216/1949 si a Decretului nr. 344/1952.
    20. Dispozitiile prezentelor instructiuni se completeaza cu prevederile Decretului nr. 184/1954, astfel cum acest decret a fost republicat in Buletinul Oficial nr. 12 din 28 mai 1955.

                                          


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 925/1959

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 925 din 1959
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 925/1959
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu