Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 923 din 10 iunie 2004

pentru aprobarea amendamentelor convenite prin schimb de scrisori semnate la Bucuresti la 12 martie 2002, 12 iulie 2002 si 5 ianuarie 2004 si la Zagreb la 2 mai 2002, 30 mai 2002, 24 martie 2003 si 14 ianuarie 2004 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare la Acordul de imprumut (Proiectul privind reabilitarea drumurilor - etapa a II-a) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Washington D.C. la 1 iulie 1997

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 551 din 21 iunie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, al art. 3 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 23/1997 pentru ratificarea Acordului de imprumut (Proiectul privind reabilitarea drumurilor - etapa a II-a) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Washington D.C. la 1 iulie 1997, aprobata prin Legea nr. 184/1997,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba amendamentele*) convenite prin schimb de scrisori semnate la Bucuresti la 12 martie 2002, 12 iulie 2002 si 5 ianuarie 2004 si la Zagreb la 2 mai 2002, 30 mai 2002, 24 martie 2003 si 14 ianuarie 2004 intre Guvernul Romaniei, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice, si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare la Acordul de imprumut (Proiectul privind reabilitarea drumurilor - etapa a II-a) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Washington D.C. la 1 iulie 1997, ratificat prin Ordonanta Guvernului nr. 23/1997, aprobata prin Legea nr. 184/1997.
------------
    *) Traducere.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul transporturilor,
                         constructiilor si turismului,
                         Ileana Tureanu,
                         secretar de stat

    MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
    Directia generala a finantelor publice externe

    12 martie 2002

    Catre
    Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare
    In atentia domnului Andrew Vorkink,
    director pentru Europa de Sud si Centrala

    Va multumesc pentru scrisoarea pe care ne-ati trimis-o ca raspuns la solicitarea noastra privind modul de utilizare a fondurilor nealocate si a economiilor din imprumutul pentru cel de-al doilea program de reabilitare a drumurilor. Am analizat cu atentie raspunsul dumneavoastra privind riscurile implicate de reabilitarea sectorului de pe DN1 Baneasa - Otopeni si a celui aferent centurii Bucuresti, asa cum am propus in cererea noastra initiala.
    Totusi, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei si Administratia Nationala a Drumurilor (AND) considera ca reabilitarea DN1 intre Baneasa si Otopeni este foarte importanta. Ca raspuns la ingrijorarea dumneavoastra privind intarzierile si riscurile, sugeram modificarea propunerii noastre pentru a include lucrarile civile numai de pe DN1 si sa renuntam cu totul la drumul de centura din propunere. Aceasta varianta revizuita a reabilitarii nu implica riscuri importante; am realizat deja o analiza a impactului asupra mediului inconjurator in conformitate cu regulamentul UE, cu rezultate favorabile. Aceasta varianta va creste siguranta circulatiei, va conduce la fluidizarea traficului, va avea efecte pozitive asupra mediului inconjurator, va avea o rata mare a rentabilitatii economice si nu exista situatii majore de exproprieri de terenuri (aproximativ 400 mp fara case sau firme); se vor reabilita si doua poduri care au nevoie de reabilitare. Vom reface analiza de mediu pentru a ne incadra in regulamentul Bancii Mondiale si vom pregati planurile de reducere a impactului asupra mediului inconjurator, daca va fi cazul.
    Suntem, de asemenea, de acord cu parerea dumneavoastra privind importanta reabilitarii podurilor de pe drumurile principale din Romania. Prin urmare, deoarece propunerea revizuita pentru DN1 este mai putin costisitoare, vom avea si fondurile necesare pentru o a treia runda de reabilitare a podurilor.

    Iata cum se prezinta programul si planul de finantare pentru aceasta propunere:

    Pentru poduri
    - Pana la sfarsitul lunii iunie - desemnarea, prin licitatie, a consultantului pentru servicii de proiectare si supervizare lucrari
    - Pana la finele lunii septembrie - pregatirea documentatiei tehnice si a documentelor de licitatie de catre consultantul selectionat
    - Organizarea, in luna noiembrie, a licitatiei de lucrari si inceperea acestora in luna martie a anului viitor
    - Executarea lucrarilor pana in luna noiembrie 2003
    - Perioada de garantie a lucrarilor pana in luna noiembrie 2004
    - Fonduri necesare din imprumut: 2002 - 190.000 USD
                                     2003 - 4.200.000 USD

    Pentru DN1
    - Definitivarea studiilor de fezabilitate pentru sectoarele "Aeroport Baneasa - Otopeni" si "Nod rutier acces aeroport Otopeni", a documentatiei de licitatie pentru toate cele patru obiective considerate, precum si finalizarea consultatiilor publice (cele doua mentionate mai sus si "Reabilitare si largire la 6 benzi Pasaj Otopeni" si "Reabilitare DN1 in Otopeni cu largire la 6 benzi") pana la finele lunii iulie 2002
    - Selectarea consultantului pentru supervizarea lucrarilor pana la finele lunii iunie 2002
    - Precalificarea constructorilor - iunie 2002
    - Organizarea licitatiei pentru executarea de lucrari pentru firmele precalificate - august - noiembrie 2002
    - Executia lucrarilor - finele lunii noiembrie 2003
    - Perioada de garantie a lucrarilor - finele lunii noiembrie 2004
    - Fonduri necesare din imprumut: 2002 - 300.000 USD
                                     2003 - 14.000.000 USD
    Din programul prezentat mai sus rezulta necesitatea extinderii ultimei date de tragere a imprumutului cu 14 luni - noiembrie 2004. Desi regretabil, este inevitabil.
    De-a lungul celor doua imprumuturi de la Banca Mondiala, AND a devenit o institutie competenta si a desfasurat cu eficienta atat prezentul program de reabilitare, cat si pe cel anterior. In prezent, tragerile din imprumut sunt inaintea programului, iar lucrarile civile sunt de buna calitate si au o buna rata a rentabilitatii economice. Propunerea de reabilitare limitata a DN1 reprezinta, de asemenea, o provocare pentru AND pentru a castiga experienta in reabilitarea de drumuri in zone orasenesti si totodata un motiv in plus pentru prelungirea proiectului.
    Aceasta noua propunere este special facuta pentru a minimiza orice risc neprevazut. Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei si AND sunt convinse ca pot indeplini conditiile procesului si pot realiza lucrarile civile pe DN1 si cea de-a treia runda de reabilitare a podurilor cu extensia de 14 luni solicitata pana la 30 noiembrie 2004.
    Suntem convinsi ca aceasta noua propunere, care are sprijinul oficialitatilor la cel mai inalt nivel din Guvernul Romaniei, raspunde ingrijorarii dumneavoastra si va obtine acordul dumneavoastra. Daca aveti intrebari, Administratia Nationala a Drumurilor ar fi incantata sa va raspunda.

                            Al dumneavoastra,
                            Stefan Petrescu,
                            director general

    Romania
    Ministerul Finantelor Publice
    Directia generala a finantelor publice externe
    Grupul Bancii Mondiale
    Biroul Regional pentru Europa de Sud si Centrala

    Bucuresti,
    12 iulie 2002

    In atentia Domnului Andrew Vorkink, director
    Regiunea Europa si Asia Centrala

    Referitor la: Utilizarea sumelor nealocate si a economiilor aferente Proiectului si extinderea Proiectului privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a (Imprumut 4178-RO)

    Ca urmare a scrisorii dumneavoastra, datata 17 iunie 2002, referitor la aspectul privind finantarea, problema care a aparut in contextul celor doua subproiecte care urmeaza a fi realizate prin extinderea Proiectului privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a, va informam ca AND sustine extinderea de 12 luni si asteapta angajamentul Bancii de a reconsidera acest caz in situatia in care Proiectul va fi implementat in mod exemplar. De aceea, AND urmeaza sa parcurga pasii necesari, astfel incat sa i se poata asigura Bancii dovada realizarii satisfacatoare a Proiectului, in scopul acordarii extinderii solicitate.
    AND ne-a informat cu privire la stadiul Proiectului, dupa cum urmeaza:
    1. Toate contractele privind lucrarile de reabilitare cuprinse in proiect au fost incheiate si receptionate in conditii de calitate corespunzatoare.
    2. Referitor la lucrarile de siguranta pe DN1, evaluarea propunerilor pentru proiectare si servicii de consultanta a fost incheiata in conformitate cu termenii din program, Raportul Comisiei de evaluare fiind transmis Bancii pentru NO OBJECTION.
    3. Cu privire la proiectul de reabilitare poduri, licitatia pentru selectarea consultantului pentru proiectare si supervizare s-a realizat in conformitate cu programul stabilit de comun acord cu Banca.
    4. Referitor la Proiectul pentru imbunatatirea traficului intre Aeroportul Baneasa si Aeroportul Otopeni, documentatia de licitatie urmeaza sa fie realizata si inaintata Bancii pentru aprobare. Licitatia pentru lucrari va incepe in trimestrul IV al anului 2002, asigurand ca lucrarile vor fi lansate in anul urmator, in conformitate cu programul inaintat Bancii.

                            Cu stima,
                            Stefan Petrescu,
                            director general

    Copii: Domnului Antti Talvitie, conducator program
    Doamnei Liliana Barna, director general
    Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei
    Domnului Aurel Petrescu, director general
    Administratia Nationala a Drumurilor

    Romania
    Ministerul Finantelor Publice
    Directia generala a finantelor publice externe
    Grupul Bancii Mondiale
    Biroul pentru zona Europa de Sud si Centrala
    Trg. J.K. Kennedya 6b
    Zagreb, Croatia
    5 ianuarie 2004
    hr-1000
    Fax: 3851 2357 200

    In atentia Domnului Anand Seth, director
    Unitatea de tara pentru Europa de Sud si Centrala
    Copie: Doamnei Doina Visa, ofiter de credit

    Referitor la: Utilizarea sumei economiilor in cadrul Proiectului privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a (Acord de imprumut 4178-RO)

    Stimate domn,
    Referitor la Proiectul privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a (Acord de imprumut 4178-RO), dorim sa va informam urmatoarele: Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) (fosta Administratia Nationala a Drumurilor - AND) urmeaza sa initieze hotararea Guvernului referitoare la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru "Fluidizarea traficului pe DN1 intre km 8+100 si km 17+100" si "Centura rutiera in zona de nord a municipiului Bucuresti - obiectiv de investitie obiect 2, obiect 3, obiect 4".
    Acest nou obiectiv de investitii este finantat din suma de 18,26 milioane dolari S.U.A., reprezentand economii la Proiectul privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a si suma de 13,57 milioane dolari S.U.A., reprezentand suma ramasa din contributia Guvernului Romaniei pentru acest obiectiv.
    Lucrarile in cadrul contractelor care urmeaza sa fie realizate in cadrul acestui nou obiectiv sunt urmatoarele:
    - Obiect 2 (Contract 211) - Largirea Pasajului Otopeni (km 12+384) pentru 6 benzi si amenajarea corespunzatoare a buclelor si a bretelelor de acces la pasaj;
    - Obiect 3 (Contract 212) - Largirea DN1 - intre km 12+800 (sfarsitul rampelor Pasajului Otopeni) si km 16+100 (intrarea in Pasajul Otopeni) pentru asigurarea a 6 benzi de circulatie;
    - Obiect 4 (Contract 213) - Largirea DN1 la 6 benzi intre km 16+100 si km 17+100 si realizarea unui pasaj denivelat, astfel incat sa asigure circulatia pe directia Bucuresti - Ploiesti la nivelul superior si relatiile aeroportului cu Bucuresti si Ploiesti la nivelul actual.
    In scopul realizarii indicatorilor tehnico-economici prezentati mai sus, este necesar a se proceda la realocarea sumelor imprumutului, dupa cum urmeaza:
________________________________________________________________________________
             Categoria             Suma alocata      Diferente    Suma realocata
                                   din imprumut                   (Amendament
                                   (exprimata in                  2/2003)
                                   dolari S.U.A.)                 - proiect -
                                   (Amendament                      - USD -
                                   1/1999)
                                      - USD -
________________________________________________________________________________
(1) Lucrari in cadrul partii B     125.000.000,00  +2.282.427,55  127.282.427,55
    a proiectului
(2) Bunuri in cadrul partilor B     13.000.000,00  +2.787.033,89   15.787.033,89
    si C ale proiectului
(3) Servicii de consultanta in       4.000.000,00  +2.230.538,56    6.230.538,56
    cadrul partilor B si C ale
    proiectului
(4) Costuri suplimentare de            700.000,00              0      700.000,00
    operare
(5) Nealocate                        7.300.000,00  -7.300.000,00               0
________________________________________________________________________________
    TOTAL:                         150.000.000,00              0  150.000.000,00
________________________________________________________________________________

    Solicitam opinia Bancii referitor la aspectele mentionate mai sus, in vederea elaborarii unui viitor amendament la Acordul de imprumut.
    In momentul aparitiei in Monitorul Oficial al Romaniei a hotararii Guvernului sus-mentionate, va vom informa cu privire la acest lucru.

                            Cu stima,
                            Enache Jiru,
                            secretar de stat

    Banca Mondiala
    Biroul Regional pentru Europa de Sud si Centrala
    Tel. (385) 1 235-7222
    Fax (385) 1 235-7293

    2 mai 2002

    Domnului Stefan Petrescu
    Director general
    Ministerul Finantelor Publice
    Directia generala a finantelor publice externe
    Bucuresti, Romania

    Stimate domn,
    Referitor la: Romania. Utilizarea sumelor nealocate si a economiilor aferente Proiectului si extinderea Proiectului privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a
    Va multumesc pentru scrisoarea dumneavoastra prin care propuneti un plan modificat pentru utilizarea fondurilor nealocate si a economiilor aferente Proiectului si solicitati o extindere cu 14 luni a datei de incheiere a acestuia, de la 30 septembrie 2003 pana la 30 noiembrie 2004. Mare parte din aspectele acestei propuneri a fost deja discutata si s-a convenit asupra lor pe parcursul recentei sedinte de analiza a portofoliului din Romania.
    Consideram propunerea dumneavoastra de a continua programul de reabilitare a podurilor ca fiind buna si justificata din punct de vedere economic. Impreuna cu programul Pactului de Stabilitate aceasta propunere va aproxima in prezent nivelul bugetului pentru aceasta activitate, asa cum a fost evaluat initial. In ceea ce priveste reabilitarea sectiunii Baneasa Otopeni a Drumului National 1 (DN1), suntem de acord cu importanta reabilitarii segmentului de drum si conformitatea ei cu obiectivele proiectului.
    Bazandu-ma pe consideratiile precedente, am placerea sa va informez ca Banca nu are obiectiuni cu privire la utilizarile propuse pentru fondurile nealocate si economiile din cadrul Proiectului. In legatura cu extinderea datei de incheiere a Proiectului, in timp ce suntem de acord in principiu cu solicitarea dumneavoastra, preferam sa luam o decizie finala intr-un stadiu mai avansat de implementare a proiectului. La momentul actual, Banca este pregatita sa acorde o extindere de doua luni, pana la 30 noiembrie 2003, pentru a inlesni utilizarea deplina a sezonului de constructii din anul urmator. Problema unei extinderi suplimentare va fi reconsiderata in rastimp de un an si se va lua o decizie finala pe baza modului de realizare a Proiectului. In acest timp vom monitoriza progresul realizat in implementarea noilor activitati. Va rugam sa observati ca este posibil ca perioada postgarantie implicata in contractarea activitatilor suplimentare sa fie extinsa peste data de incheiere a proiectului.
    In ceea ce priveste pasii urmatori, va sugeram urmatoarele cu privire la reabilitarea sectiunii Baneasa - Otopeni din Drumul National (DN1). Bazandu-se pe reconsiderarea preliminara a evaluarii de mediu (EM) pe care a desfasurat-o AND, reabilitarea acestei sectiuni a DN1 determina notabile beneficii economice si de mediu.
    Pentru a fi posibila protejarea impotriva oricaror depasiri de timp, propunem realizarea urmatorilor doi pasi in legatura cu DN1:
    1. AND contracteaza fara intarziere si plateste pentru proiectarea si pregatirea economica pentru a se conforma liniilor directoare ale Bancii (deja inaintate AND). In orice caz, este posibil, de asemenea, sa contracteze si sa plateasca consultantul de supervizare din fondurile imprumutului, daca doreste.
    2. Lucrarile civile de reabilitare sunt aranjate in loturi costand mai putin de 10 milioane dolari S.U.A., pentru a se evita necesitatea precalificarii contractorilor.
    Datorita interesului in acest proiect, transmit aceasta scrisoare in copie urmatorilor:
    Excelentei sale Mihai Tanasescu, ministrul finantelor publice; Excelentei sale Miron Tudor Mitrea, ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, si domnului Aurel Petrescu, director general AND.

                                   Cu stima,
                               Andrew N. Vorkink,
                                   director
                Unitatea de tara pentru Europa Centrala si de Sud
                        Regiunea Europa si Asia Centrala

                           NOTIFICARE CATRE IMPRUMUTAT
privind extinderea datei limita pentru efectuarea tragerilor sumelor din imprumut

    Subiect: Proiect privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a - Romania
    (Imprumut 4178-RO)
    - Extinderea datei limita pentru efectuarea tragerilor sumelor din imprumut
    - Intocmit de CORAL BIRD EXT; 39619
    - Autorizat de: Andrew N. Vorkink, director, ECCU5

    Zagreb, Croatia, 30 mai 2002

    Excelentei sale Mihai Tanasescu
    Ministrul finantelor publice,
    Bucuresti, Romania

    Copii: Excelentei sale Miron Tudor Mitrea, ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Bucuresti, Romania; domnului Stefan Petrescu, director general, Directia finantelor publice externe, Ministerul Finantelor Publice, Bucuresti, Romania; domnului Aurel Petrescu, director general, Administratia Nationala a Drumurilor, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Bucuresti, Romania; domnului Pieter Stek, director executiv, Banca Mondiala; domnului Ziad Alahdad, director de tara si seful Misiunii Rezidente a Bancii Mondiale, Romania
    Referitor la: Proiectul privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a (Imprumut 4178-RO)
    Ca urmare a scrisorii Guvernului din 12 martie 2002, prin care se solicita Bancii extinderea datei limita pentru efectuarea tragerilor sumelor din imprumut, si a scrisorii mele din data de 3 mai 2002, am placerea sa va informez ca Banca a stabilit data de 30 noiembrie 2003 ca data limita pentru scopurile sectiunii 2.03 din Acordul de imprumut dintre Romania si Banca din 1 iulie 1997.

                                   Cu stima,
                               Andrew N. Vorkink,
                                   director
                Unitatea de tara pentru Europa Centrala si de Sud
                        Regiunea Europa si Asia Centrala

                           NOTIFICARE CATRE IMPRUMUTAT
privind extinderea datei limita pentru efectuarea tragerilor sumelor din imprumut

    Subiect: Proiect privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a - Romania (Imprumut 4178-RO)
    - Extinderea datei limita pentru efectuarea tragerilor sumelor din imprumut
    - Intocmit de CORAL BIRD EXT; 39619
    - Autorizat de: Andrew N. Vorkink, Director, ECCU5

    Zagreb, Croatia, 24 martie 2003

    Excelentei sale Mihai Tanasescu
    Ministrul finantelor publice,
    Bucuresti, Romania

    Copii: Excelentei sale Miron Tudor Mitrea, ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Bucuresti, Romania; domnului Stefan Petrescu, director general, Directia finantelor publice externe, Ministerul Finantelor Publice, Bucuresti, Romania; domnului Aurel Petrescu, director general, Administratia Nationala a Drumurilor, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Bucuresti, Romania; domnului Pieter Stek, director executiv, Banca Mondiala; domnului Ziad Alahdad, director de tara si seful Misiunii Rezidente a Bancii Mondiale, Romania
    Referitor la: Proiectul privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a
    (Imprumut 4178-RO)
    Ca urmare a scrisorii Guvernului din 12 iulie 2002, prin care se solicita Bancii extinderea datei limita pentru efectuarea tragerilor sumelor din imprumut, si data fiind indeplinirea exemplara si continua a sarcinilor de catre AND, am placerea sa va informez ca Banca a stabilit data de 30 noiembrie 2004 ca data limita pentru scopurile sectiunii 2.03 din Acordul de imprumut dintre Romania si Banca din 1 iulie 1997.

                                   Cu stima,
                               Andrew N. Vorkink,
                                   director
                Unitatea de tara pentru Europa Centrala si de Sud
                        Regiunea Europa si Asia Centrala

    Banca Mondiala
    Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare
    Asociatia Internationala pentru Dezvoltare
    Biroul Regional pentru Europa de Sud si Centrala
    Trg J.F. Kennedya 68
    1000 Zagreb, Croatia
    Telefon: (385) 1 235-7222
    Fax: (385) 1 235-7293

    14 ianuarie 2004

    Excelentei sale
    Mihai Tanasescu
    Ministrul finantelor publice,
    Bucuresti, Romania

    Stimate domnule Tanasescu,
    Referitor la: Romania. Proiectul privind reabilitarea drumurilor, etapa a II-a
    Notificare catre Imprumutat privind realocarea sumelor imprumutului
    Am primit o scrisoare datata 5 ianuarie 2004 din partea domnului Enache Jiru, secretar de stat, Ministerul Finantelor Publice, cu solicitarea de realocare a sumelor in cadrul imprumutului mentionat mai sus (imprumutul).
    Ne face placere sa confirmam alaturat realocarea sumelor imprumutului cuprinse in anexa nr. 1, paragraful 1, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca, datat 1 iulie 1997, cu amendamentele ulterioare, dupa cum urmeaza:
    - 2.282.427,55 dolari S.U.A. de la categoria (5) (Nealocate) la categoria (1) (Lucrari in cadrul partii B a Proiectului)
    - 2.787.033,89 dolari S.U.A. de la categoria (5) (Nealocate) la categoria (2) (Bunuri in cadrul partilor B si C ale Proiectului)
    - 2.230.538,56 dolari S.U.A. de la categoria (5) (Nealocate) la categoria (3) (Servicii de consultanta in cadrul partilor B si C ale Proiectului)

    Excelentei sale, domnului Mihai Tanasescu

    14 ianuarie 2004

    In conformitate, sumele alocate acum diferitelor categorii sunt dupa cum urmeaza:
________________________________________________________________________________
                      Categoria                                 Suma
                                                                in dolari S.U.A.
                                                                realocata
                                                                (Amendament
                                                                Ianuarie 2004)
________________________________________________________________________________
(1) Lucrari in cadrul partii B a Proiectului                     127.282.427,55
(2) Bunuri in cadrul partilor B si C ale Proiectului              15.787.033,89
(3) Servicii de consultanta in cadrul partilor B si C ale          6.230.538,56
    Proiectului
(4) Costuri suplimentare de operare                                  700.000,00
(5) Nealocate                                                              0,00
________________________________________________________________________________
    TOTAL:                                                       150.000.000,00
________________________________________________________________________________

                                   Cu stima,
                                 Anand K. Seth,
                                   director
                Unitatea de tara pentru Europa Centrala si de Sud
                        Regiunea Europa si Asia Centrala

    Copii: Excelentei sale
    Miron Tudor Mitrea
    Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului
    Bucuresti, Romania

    Domnului Mihai Basulescu
    Director general
    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR)

    Domnului Enache Jiru
    Secretar de stat
    Ministerul Finantelor Publice Bucuresti, Romania

    Domnului Adrianus Melkert
    Director executiv
    Banca MondialaSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 923/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 923 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 158 2004
     Ai nevoie de împrumut ?? Oferim împrumuturi cu 3%, oferim împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumut de afaceri, împrumut privat, împrumuturi auto, împrumuturi hoteliere, împrumut studențesc, împrumut personal Împrumuturi de refinanțare a locuințelor, pentru mai multe detalii Email: (tinvestor53@gmail.com) WhatsApp “: + 16892107004
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK. This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunt CEO-ul companiei de împrumut Thomas și vreau să știți cu toții că suntem instruiți să împrumutăm împrumuturi numai celor care au nevoie de împrumut pentru a-și sărbători Ajunul de Crăciun într-un mod mai bun ca niciodată și, de asemenea, celor care au nevoie pentru sprijin financiar, așa că, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut sau un împrumut de Crăciun pentru a vă îndepărta datoriile sau facturile, atunci ne puteți contacta prin e-mailul nostru din VIA (tinvestor53@gmail.com) pentru mai multe detalii despre această tranzacție împrumută fonduriWhatsApp “: +16892107004
ANONIM a comentat Decretul 244 1978
    De ce apare decretul asta in 2021, mai exista RSR? As vrea sa stiu care este legislatia actuala, nu date istorice.
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    Save Your Relationship and Get Your Ex Boyfriend/Girlfriend Back! contact: +1(662)-493-2087 is certainly the best spell caster online and his result is 100% guarantee… I don't know how to really thank Dr. PATRICK for what he did for me. My Name is Libby Eva from the UK, i have been dating this man who I loved very much for over four years now without any problem in our relationship. so at a point he changed so suddenly after returning from the office and started behaving so strangely. it even got to the extent that he told me it was over and i should never call him again. This was a person that loved me with everything that he had. When I told my friend Jenny what happened, she introduced me to a great spell caster called DR PATRICK, the chief priest of all spell caster. At first sight this man told me all my problems. It was his secretary that used a charm on him. Dr PATRICK told me not to worry that he will help me solve the problem. The following day, I was in the house in a sober mood when I first received a message from my boyfriend that he was very sorry and before I dropped the phone, he called me again to say he was on his way home and that he was truly sorry for everything. To my greatest surprise, one week later he engaged me and we got married. All Thanks to DR PATRICK. You can contact him through the following means Email: drpatrickspellcaster@gmail.com Mobile Number: +1 662 493 2087 Blog: https://drpatrickspellcast.blogspot.com Facebook pages https://www.facebook.com/Drpatrickspellcaster11
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu