Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 793 din 14 noiembrie 1994

pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului privind cooperarea in domeniile culturii, invatamantului, stiintei si sportului

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 327 din 25 noiembrie 1994


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului privind cooperarea in domeniile culturii, invatamantului, stiintei si sportului, semnat la Bucuresti la 25 aprilie 1994.

                     PRIM-MINISTRU
                   NICOLAE VACAROIU

                           Contrasemneaza:
                           p. Ministru de stat,
                           ministrul afacerilor externe,
                           Marcel Dinu,
                           secretar de stat

                           Ministru de stat,
                           ministrul finantelor,
                           Florin Georgescu

                           Ministrul culturii,
                           Marin Sorescu

                           p. Ministrul invatamantului,
                           Sorin Ionescu,
                           secretar de stat

                           Ministrul cercetarii si
                           tehnologiei,
                           Doru Dumitru Palade

                           p. Ministrul tineretului
                           si sportului,
                           Nicolae Marasescu,
                           secretar de stat

                 ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului privind cooperarea in domeniile culturii, invatamantului, stiintei si sportului

    Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului, denumite in continuare parti:
    - in dorinta Romaniei de a dezvolta si aprofunda cooperarea in domeniile culturii, invatamantului, stiintei si sportului, in conformitate cu prevederile acordurilor internationale la care cele doua tari sunt parti;
    - in intentia de a contribui, inclusiv pe aceasta cale, la o mai buna cunoastere reciproca si la apropierea dintre  cetatenii celor doua tari;
    - hotarate sa puna in aplicare prevederile Actului final de la Helsinki al Conferintei pentru Securitate si Cooperare in Europa;
    - confirmind atasamentul lor fata de respectarea drepturilor omului, inclusiv a celor privitoare la libertatea de exprimare, democratie si suprematia dreptului,
    au decis sa incheie prezentul acord, care reglementeaza cadrul general al colaborarii in domeniile mentionate mai sus, si au convenit dupa cum urmeaza:
    Art. 1
    Cele doua parti vor dezvolta cooperarea dintre tarile lor in domeniile culturii, invatamantului, stiintei si sportului.
    Ele vor facilita contactele si schimburile dintre institutiile si cetatenii celor doua tari in domeniile mentionate mai sus.
    Ele vor promova schimburile de materiale si documentatie privind aceste domenii.
    Art. 2
    Cele doua parti vor sprijini colaborarea si schimburile directe intre institutiile competente in domeniile stiintei si tehnologiei prin:
    - stabilirea si realizarea de programe, studii si alte activitati comune in diferite ramuri ale stiintei si tehnologiei;
    - schimburile de specialisti, cadre universitare, cercetatori stiintifici si tehnicieni;
    - schimburile de publicatii si documentatie stiintifica, inclusiv de filme si videocasete, precum si de rezultate ale cercetarii stiintifice.
    Conditiile financiare ale cooperarii stiintifice si tehnologice urmeaza a fi stabilite.
    Art. 3
    Partile vor sprijini colaborarea si schimburile pe linie de invatamant si educatie.
    Modalitatile de realizare a acestei colaborari urmeaza a fi stabilite.
    Art. 4
    Cele doua parti vor incuraja o mai buna cunoastere reciproca a culturii si artei popoarelor lor, pe diferite canale.
    Modalitatile care vor reglementa acest aspect al cooperarii culturale urmeaza a fi stabilite.
    Art. 5
    Cele doua parti vor stimula colaborarea dintre institutiile lor din domeniul conservarii si valorificarii patrimoniului cultural al tarilor lor.
    Art. 6
    Cele doua parti vor promova colaborarea activa a reprezentantilor si delegatiilor lor in cadrul UNESCO si al altor foruri internationale culturale.
    Art. 7
    Cele doua parti vor incuraja colaborarea in domeniul audiovizualului, in scopul promovarii cunoasterii reciproce a celor doua popoare.
    Art. 8
    Cele doua parti vor sprijini colaborarea dintre institutiile lor cinematografice, in scopul realizarii de coproductii si al incurajarii participarii la festivaluri organizate in cealalta tara.
    Art. 9
    Cele doua parti se angajeaza sa incurajeze activitatile comune destinate tineretului, facilitand astfel apropierea si cunoasterea reciproca.
    Art. 10
    Cele doua parti vor sprijini dezvoltarea colaborarii in domeniile culturii fizice si sportului.
    Art. 11
    Se creeaza o comisie mixta. Aceasta are doua sectiuni, una romana si cealalta luxemburgheza, care se reunesc in sesiune plenara la cererea uneia dintre parti, alternativ in Romania si in Luxemburg, in scopul de a stabili programele de lucru.
    Comisia mixta poate solicita colaborarea unor experti.
    Modalitatile de finantare pentru realizarea prezentului acord urmeaza a fi stabilite.
    Art. 12
    Prezentul acord va intra in vigoare la o luna de la data la care partile isi vor notifica indeplinirea procedurilor necesare.
    Prezentul acord se incheie pentru o perioada de 5 ani si va fi prelungit in mod tacit pentru o durata nedeterminata. El poate fi denuntat in orice moment de catre oricare dintre parti si va expira, in acest caz, la 6 luni de la data la care a fost notificata denuntarea.
    Drept care plenipotentiarii, autorizati corespunzator in aceasta privinta, au semnat prezentul acord si si-au pus sigiliile.
    Incheiat la Bucuresti la 25 aprilie 1994, in doua exemplare, in limbile romana si franceza, ambele texte avand aceeasi valoare.

              Pentru Guvernul Romaniei,
              NICOLAE VACAROIU

              Pentru Guvernul
              Marelui Ducat al Luxemburgului,
              JACQUES SANTER

                                 


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 793/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 793 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 793/1994
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu