E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 761 din 26 septembrie 1995

privind modificarea Hotararii Guvernului nr. 592/1993 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de organizare a licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea investitiilor publice

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 229 din  5 octombrie 1995


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Hotararea Guvernului nr. 592/1993 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de organizare a licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea investitiilor publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 281 din 2 decembrie 1993, se modifica astfel:
    1. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    Prevederile prezentului regulament se aplica pentru investitiile publice ale caror valori totale depasesc 500 milioane lei.
    Pentru investitiile publice ale caror valori totale nu depasesc cuantumul de 500 milioane lei pentru executia lucrarilor, persoana juridica achizitoare va aplica procedura cererii de oferte de pret, conform prevederilor art. 15 din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, aprobata si modificata prin Legea nr. 83/1994."
    2. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    Pentru investitiile publice ale caror valori totale depasesc 12.000 milioane lei, se va organiza licitatie cu participare internationala, in conditiile stabilite potrivit prevederilor art. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, aprobata si modificata prin Legea nr. 83/1994."
    Art. 2
    Regulamentul privind procedurile de organizare a licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea investitiilor publice, anexa la Hotararea Guvernului nr. 592/1993, se modifica si se completeaza astfel:
    1. Termenul entitate achizitoare se inlocuieste cu termenul persoana juridica achizitoare in tot cuprinsul regulamentului.
    2. La articolul 2.5, dupa liniuta a 3-a se adauga o noua liniuta, cu urmatorul cuprins:
    "- reprezentantul ministerului de resort sau, dupa caz, al autoritatii publice locale, pentru licitatiile organizate de regiile autonome, in conformitate cu pct. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 19/1995."
    3. Articolul 3.1. se va completa cu un nou alineat, avand urmatorul cuprins:
    "Se va utiliza, cu prioritate, licitatia publica deschisa cu preselectie."
    4. Articolul 3.2. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3.2
    Licitatia publica deschisa fara preselectie se organizeaza intr-o singura etapa, pentru investitiile publice de mica complexitate, la care poate participa un numar nelimitat de contractanti si care indeplinesc conditiile de calificare conform art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993 aprobata si modificata prin Legea nr. 83/1994.
    Numarul de participanti la licitatia publica deschisa fara preselectie, care indeplinesc conditiile de mai sus, trebuie sa fie de minimum 2 (doi)."
    5. Articolul 3.3. se modifica astfel:
    - alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Licitatia publica deschisa cu preselectie este licitatia organizata in doua etape distincte: in prima etapa participa toti contractantii interesati, care raspund anuntului publicitar iar in a doua etapa participa numai contractantii selectionati de catre persoana juridica achizitoare pe baza analizei efectuate de catre comisia de licitatie."
    - alineatul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Dupa primirea documentelor de preselectie de la contractanti, in prima etapa, comisia de licitatie le studiaza, compara performantele acestora si intocmeste lista contractantilor selectionati."
     - alineatul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Persoana juridica achizitoare are obligatia de a comunica, in scris, tuturor contractantilor participanti, rezultatul preselectiei."
    6. La articolul 4.2, dupa liniuta a 4-a se introduce o noua liniuta, cu urmatorul cuprins:
    "- in cazul in care executia investitiilor publice de stricta specialitate intra in profilul de activitate al regiilor autonome si care indeplinesc conditiile de calificare din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, aprobata si modificata prin Legea nr. 83/1994;"
    7. Articolul 5.1. alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Publicarea anuntului licitatiei se va face in mod obligatoriu in cotidianul guvernamental <<Vocea Romaniei>> si suplimentar, dupa caz, la dorinta persoanei juridice achizitoare, intr-un cotidian local."
    8. Articolul 9.12 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 9.12
    De regula, perioada de timp necesara elaborarii ofertelor (de la data punerii in vanzare a documentelor de licitatie si pana la data depunerii ofertelor), care se stabileste de catre persoana juridica achizitoare, este de 30 de zile.
    In cazul lucrarilor de complexitate redusa (cu un numar mic de obiecte si categorii de lucrari) durata de elaborare a ofertelor se poate reduce pana la minimum 15 zile.
    Pentru lucrari de mare complexitate, durata de elaborare a ofertelor se poate stabili pana la maximum 60 de zile."
    9. Articolul 9.20 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 9.20
    Oferta care prezinta articole din listele cu cantitati de lucrari si din listele cu utilajele si echipamentele necotate de catre contractant si daca nu rezulta din clarificarile prezentate de acesta conform prevederilor art. 10.9 si 10.10 ca aceste valori sunt incluse in alte preturi ale altor cantitati de lucrari cuprinse in listele de cantitati, aceasta va fi declarata necorespunzatoare."
    10. Articolul 11.6 se abroga.
    11. Articolul 12.3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 12.3
    Oferta ce se va supune votului membrilor comisiei de licitatie este oferta care totalizeaza punctajul maxim urmare cuantificarii elementelor precizate la art. 11.3.
    Hotararea de adjudecare in favoarea contractantului castigator se adjudeca cu minimum 2/3 din numarul voturilor membrilor comisiei de licitatie, in care se vor include in mod obligatoriu doua voturi din cele trei ale reprezentantilor persoanei juridice achizitoare, Ministerului Finantelor si Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, desemnati in comisia de licitatie."
    12. Articolul 12.4 alineatul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "In cazul primirii uneia sau mai multor contestatii, acest termen se prelungeste cu inca 10 zile, pana la solutionarea contestatiilor prin decizia luata de conducerea persoanei juridice achizitoare si cu avizul reprezentantilor Ministerului Finantelor si Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, desemnati in comisia de licitatie."
    13. Articolul 13.1 alineatul 2 liniutele a doua si a treia se comaseaza, avand urmatorul cuprins:
    "- in cazul unor abateri sesizate ca urmare a unor contestatii intemeiate privind organizarea si desfasurarea licitatiei prin incalcarea prevederilor Regulamentului de licitatii, care au afectat loialitatea concurentei, nu au asigurat transparenta procedurilor de licitatie sau au produs discriminari intre ofertanti."
    14. Articolul 13.1 se completeaza cu un nou alineat, avand urmatorul cuprins:
    "Decizia de anulare sau de amanare a licitatiei va fi luata de conducerea persoanei juridice achizitoare impreuna cu reprezentantii Ministerului Finantelor si Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, desemnati in comisia de licitatie."
    Art. 3
    Hotararea Guvernului nr. 592/1993 si Regulamentul privind procedurile de organizare a licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea investitiilor publice, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, se vor republica in Monitorul Oficial al Romaniei, dandu-se textelor o noua numerotare.

          PRIM-MINISTRU
         NICOLAE VACAROIU

                  Contrasemneaza:
                  Ministru de stat,
                  ministrul finantelor,
                  Florin Georgescu

                  Ministrul lucrarilor publice
                  si amenajarii teritoriului,
                  Marin Cristea

                  p. Ministrul apelor, padurilor
                  si protectiei mediului,
                  Marian Ianculescu,
                  secretar de stat

                  Ministrul industriilor,
                  Dumitru Popescu

SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 761/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 761 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu