Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 70 din 21 ianuarie 2005

pentru aprobarea Normelor privind organizarea in tara a actiunilor de protocol, specifice Ministerului Afacerilor Externe, precum si cheltuielile ce se pot efectua in acest scop

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 122 din  8 februarie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 4 alin. (5) din Ordonanta Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, aprobata cu modificari prin Legea nr. 247/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Normele privind organizarea in tara a actiunilor de protocol, specifice Ministerului Afacerilor Externe, precum si cheltuielile ce se pot efectua in acest scop, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Celorlalte actiuni de protocol, cu caracter general, intreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, precum si cheltuielilor ce se pot efectua in acest scop le sunt aplicabile dispozitiile legale de drept comun in materie.
    Art. 3
    Cheltuielile de protocol stabilite potrivit normelor prevazute la art. 1, precum si cele prevazute la art. 2 se asigura de Ministerul Afacerilor Externe din creditele bugetare aprobate anual.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul afacerilor externe,
                       Mihai Razvan Ungureanu

                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel Popescu

    ANEXA 1

                                 NORME
privind organizarea in tara a actiunilor de protocol, specifice Ministerului Afacerilor Externe, precum si cheltuielile ce se pot efectua in acest scop

    CAP. 1
    Actiuni de protocol organizate in relatia cu Corpul Diplomatic acreditat in Romania

    Art. 1
    Se pot organiza mese de lucru cum ar fi: mic dejun, dejun, cina ori de cate ori apar necesitati de ordin protocolar, legate de indeplinirea sarcinilor de serviciu, in limita a:
    a) 1.200.000 lei/persoana, pentru cele oferite de ministru;
    b) 1.000.000 lei/persoana, pentru cele oferite de secretari de stat, subsecretari de stat, secretar general si secretar general adjunct.
    Art. 2
    Receptiile pot fi organizate, in situatiile care impun astfel de manifestari, in limita a cel mult 1.200.000 lei/persoana, cu aprobarea ministrului afacerilor externe.
    Art. 3
    (1) Numarul participantilor romani va fi cel mult egal cu cel al invitatilor straini.
    (2) In situatii deosebite, justificate, depasirea numarului de participanti romani se aproba de ministrul afacerilor externe.
    Art. 4
    (1) Vizite de informare si documentare pot fi organizate in scopul facilitarii cunoasterii de catre membrii Corpului Diplomatic acreditat in Romania a unor obiective de interes pentru activitatea acestora.
    (2) In situatiile prevazute la alin. (1), in cazul deplasarii in alta localitate, Ministerul Afacerilor Externe poate sa suporte cheltuielile de transport, cazare si masa zilnica.

    CAP. 2
    Invitarea in tara noastra, pe cheltuiala partii romane, a unor persoane sau delegatii straine, cu ocazia unor contacte si actiuni bilaterale si multilaterale, pe linie diplomatica, incluse in calendarul de politica externa a Romaniei

    Art. 5
    Pentru consultari diplomatice, negocieri pe linia politicii externe, reuniuni multilaterale pe timpul detinerii de catre Romania a presedintiilor unor organizatii sau ale unor grupari regionale si tematice ori pe timpul mandatelor asumate in cadrul unor organizatii si cooperari internationale, precum si in alte situatii specifice activitatii diplomatice, pot fi invitate in Romania delegatii sau persoane straine, cu aprobarea ministrului afacerilor externe.
    Art. 6
    Pentru persoanele care vin in tara in conditiile prevazute la art. 5 se pot suporta, dupa caz, cheltuielile cu caracter protocolar prevazute in cap. I, precum si:
    a) cheltuieli de transport international, inclusiv la clasa business in cazurile in care motive de ordin protocolar impun acest lucru;
    b) cheltuieli pentru masa zilnica, conform baremelor in vigoare stabilite de legislatia comuna in materie;
    c) cheltuieli de cazare. Cazarea invitatilor ministrului afacerilor externe se va face in structuri de cazare de maximum 5 stele, iar cazarea celorlalte categorii de invitati, in structuri de cazare de maximum 4 stele.

    CAP. 3
    Actiuni de diplomatie publica (cursuri, seminarii, sesiuni, intalniri etc.)

    Art. 7
    (1) Ministerul Afacerilor Externe poate organiza actiuni de diplomatie publica - cursuri, seminarii, sesiuni, intalniri si altele asemenea - in scopul realizarii contactului dintre activitatea diplomatica si societatea civila, mediul academic si cultural.
    (2) Organizarea acestor manifestari se aproba de ministrul afacerilor externe.
    Art. 8
    Pentru participantii la acest gen de actiuni se pot suporta, dupa caz:
    a) cheltuieli protocolare prevazute in cap. I;
    b) cheltuieli de transport international, pentru participantii straini, in situatiile in care se impune acest lucru;
    c) cheltuieli pentru masa zilnica, conform baremelor in vigoare stabilite de legislatia comuna in materie;
    d) cheltuieli de cazare.

    CAP. 4
    Cheltuielile ce se pot efectua pentru persoane sau delegatii straine, prezente in tara cu ocazia unor contacte si actiuni bilaterale si multilaterale, pe linie diplomatica, a caror intretinere nu intra in sarcina partii romane

    Art. 9
    (1) Pentru delegatii straini care vin in tara cu ocazia unor actiuni pe linie diplomatica, care nu implica pentru Ministerul Afacerilor Externe obligatia suportarii cheltuielilor de intretinere zilnica, cum ar fi: cazare, masa si alte cheltuieli similare, se pot suporta, dupa caz, cheltuielile cu caracter protocolar in conditiile prevazute in cap. I.
    (2) Atunci cand interesele partii romane o impun, se pot organiza vizite de documentare sau de lucru in alte localitati, cu aprobarea conducatorului institutiei, asigurandu-se transport local, cazare si masa in conditiile prevazute in cap. II.

    CAP. 5
    Alte prevederi

    Art. 10
    Cu ocazia actiunilor prevazute in cap. I - IV, Ministerul Afacerilor Externe mai poate suporta, dupa caz, cheltuieli pentru tiparituri de protocol, cum ar fi: brosuri, programe, invitatii, diplome si alte materiale de promovare impuse de natura evenimentului.
    Art. 11
    In intelesul prezentelor norme, din considerente protocolare, in categoria membrilor Corpului Diplomatic acreditat in Romania se cuprind si sotul/sotia titularului postului diplomatic.
    Art. 12
    Academia Diplomatica poate constitui un fond la dispozitia directorului general, din sumele totale prevazute in bugetul sau, in limita baremului prevazut de legislatia in vigoare pentru rector, in vederea acoperirii cheltuielilor de reprezentare si tratatii, ocazionate de primirea unor delegati sau invitati romani.
    Art. 13
    Prezentele norme se completeaza cu prevederile legislatiei in vigoare aplicabile institutiilor publice, in materie de organizare in tara a actiunilor de protocol.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 70/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 70 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu