Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 681 din 29 august 1995

privind completarea Hotararii Guvernului nr. 172/1995

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 206 din  6 septembrie 1995


SmartCity3


    Guvernul Romaniei  hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Hotararea Guvernului nr. 172/1995 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 13/1995 privind unele masuri de accelerare a procesului de restructurare a regiilor autonome si a societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, de intarire a disciplinei financiare si de imbunatatire a decontarilor in economie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 62 din 4 aprilie 1995, se completeaza dupa cum urmeaza:
    - In anexa hotararii, la articolul 22 din ordonanta, dupa alineatul 2 al normelor se introduc alineatele 3 - 6, avand urmatorul cuprins:
    "Prevederile art. 22 lit. b) se aplica numai in cazul personalului disponibilizat in baza programelor de restructurare si redresare financiara aprobate si care indeplineste urmatoarele conditii:
    1. a realizat o vechime in munca in aceeasi unitate de minimum 12 luni, pe baza unui contract de munca pe durata nedeterminata;
    2. vechimea minima prevazuta la pct. 1 a fost realizata in ultimele 12 luni inainte de disponibilizare.
    Aceasta conditie se considera a fi indeplinita si in cazul in care vechimea de 12 luni este realizata prin insumarea perioadelor lucrate in aceeasi unitate, inainte si dupa unele intreruperi in activitate, determinate de cauze independente de vointa salariatului, cum sunt: satisfacerea serviciului militar obligatoriu, concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de un an a acestuia, trecerea in somaj;
    3. nu se afla in situatia de a fi trecut la pensie pentru limita de varsta, potrivit legii.
    Salariul de baza net realizat in ultima luna, in functie de care se determina suma prevazuta la art. 22 lit. b), se considera a fi - atat pentru personalul salarizat in regie, cat si pentru personalul salarizat potrivit altor forme de salarizare - salariul de baza brut din luna anterioara disponibilizarii, corespunzator programului de 170 de ore in medie pe luna, inscris in carnetul de munca, potrivit incadrarii, din care se scade impozitul aferent salariului respectiv.
    La desfacerea contractului individual de munca, persoanelor disponibilizate conform programelor de restructurare si redresare financiara ale agentilor economici prevazuti la art. 2 din ordonanta li se va mentiona in carnetul de munca daca au beneficiat de suma prevazuta la art. 22 lit. b).
    Persoanele mentionate la alineatul precedent pot beneficia o singura data de suma prevazuta la art. 22 lit. b)."

                    PRIM-MINISTRU
                  NICOLAE VACAROIU

                           Contrasemneaza:
                           Ministru de stat,
                           ministrul finantelor,
                           Florin Georgescu

                           Ministru de stat,
                           ministrul muncii si protectiei
                           sociale,
                           Dan Mircea Popescu
SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 681/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 681 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu