E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 644 din 31 mai 1990

privind masuri pentru reducerea riscului de avariere a constructiilor afectate de cutremure

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 80 din  7 iunie 1990


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Detinatorii de constructii atat proprietate de stat, cat si proprietate particulara sunt obligati de a inventaria si analiza starea tuturor constructiilor din patrimoniu.
    Se va da prioritate constructiilor afectate de seismele din perioada 1940 - 1990.
    Urmare a acestor analize se va trece la expertizarea, proiectarea si executarea lucrarilor de reparatii si consolidari necesare, incepand cu cladirile de importanta sociala stabilite de ministere si primarii.
    In vederea realizarii acestei actiuni, detinatorii de constructii vor apela la institute de cercetare si proiectare in constructii, institute de invatamant superior in constructii, alte institutii cu specialisti in domeniu sau specialisti particulari atestati, precum si la unitati de executie de stat sau particulare atestate.
    Art. 2
    Institutele de cercetare si proiectare in constructii, institutele de invatamant superior in constructii, alte unitati cu specialisti in domeniu, precum si unitatile de executie din subordinea ministerelor si primariilor, vor organiza colective de specialisti care sa poata asigura cu promptitudine analizarea, expertizarea, elaborarea proiectelor si executia lucrarilor de reparatii si consolidari pentru constructiile afectate de seisme, pe baza de contracte incheiate cu detinatorii acestora.
    Art. 3
    Comisia Nationala pentru Standarde, Metrologie si Calitate, prin Inspectia de Stat in Constructii, va urmari ca detinatorii de constructii sa realizeze actiunile de la art. 1 alin. 1 si va controla executarea lucrarilor de reparatii si consolidari ale constructiilor afectate de seisme.
    Proiectele elaborate de specialisti sau asociatii particulare vor avea avizul unui institut de stat de specialitate.
    Art. 4
    In vederea completarii si imbunatatirii acestor normative privind proiectarea si executia constructiilor rezistente la seisme si a reparatiilor si consolidarilor constructiilor afectate de seisme, se dispun urmatoarele:
    a) Ministerul Constructiilor, prin institutele de cercetare si proiectare subordonate, va colecta, analiza si interpreta datele instrumentale ale retelei seismologice din teritoriu comparativ cu datele culese din observatiile de pe teren;
    b) Ministerul Constructiilor, prin Institutul de cercetari in constructii si economia constructiilor, impreuna cu Centrul de Fizica a Pamantului vor analiza harta de macrozonare seismica a teritoriului tarii si standardul pentru stabilirea intensitatilor seismice, in vederea preluarii ultimelor cunostinte teoretice si practice din tara si strainatate;
    c) Ministerul Constructiilor in colaborare cu Comisia Nationala pentru Urbanism si Amenajarea Teritoriului si Comisia Nationala pentru Standarde, Metrologie si Calitate vor elabora, pana la data de 30 septembrie 1990, completari la normele pentru protectia seismica a cladirilor si localitatilor;
    d) Ministerul Constructiilor, Comisia Nationala pentru Urbanism si Amenajarea Teritoriului, impreuna cu unitatile de cercetare, proiectare si executie, vor elabora si organiza un program privind perfectionarea specialistilor in domeniul reparatiilor si consolidarilor constructiilor afectate de seisme. De asemenea, vor propune spre aprobare guvernului un program de dotare a unitatilor de cercetare, proiectare si executie cu utilaje si aparatura specifice.
    Art. 5
    Comisia Nationala pentru Urbanism si Amenajarea Teritoriului, impreuna cu alte organe centrale, va initia un program national pentru educarea populatiei privind comportarea in cazul producerii seismelor.
    Art. 6
    Prevederile prezentei hotarari sunt completari la Legea nr. 8/1977, iar nerespectarea lor se sanctioneaza conform legii.

                   PRIM MINISTRU
                    PETRE ROMAN


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 644/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 644 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu