E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 594 din 22 iulie 1996

cu privire la nivelul salariului de baza minim brut pe tara

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 162 din 25 iulie 1996


SmartCity3


    In temeiul prevederilor Legii salarizarii nr. 14/1991,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Incepand cu data de 1 august 1996, salariu de baza minim brut pe tara se stabileste la 97.000 lei lunar pentru un program complet de 170 de ore in medie pe luna, ceea ce reprezinta 570,60 lei/ora.
    (2) In aplicarea prevederilor alin. (1) se vor majora salariile de baza individuale numai pentru salariatii carora li s-a stabilit un nivel al salariului de baza de pana la 97.000 lei lunar brut.
    (3) Nivelul salariului de baza minim brut pe tara. care garanteaza in piata potrivit prevederilor Legii 68/1993, este cel prevazut la alin. (1).
    Art. 2
    Prevederile prezentei hotarari nu constituie temei legal pentru majorarea salariilor de baza individuale personalului incadrat, potrivit grilelor de salarizare, peste nivelul de 97.000 lei lunar brut.
    Art. 3
    Pentru persoanele beneficiare de ajutor de somaj, alocatie de sprijin sau ajutor de integrare profesionala, aflate in plata la data de 31 iulie 1996 inclusiv, cuantumul drepturilor respective se va recalcula in conformitate cu prevederile Legii nr. 1/1991, republicata, in functie de salariul de baza minim brut pe tara de 97.000 lei.
    Art. 4
    Ca urmare a cresterii salariului minim brut pe tara, Ministerul Finantelor va modifica*), potrivit prevederilor art 7 lit. c) din Legea nr. 32/1991 privind impozitul pe salarii, republicata, Calculatorul nr. 2 pentru impozitul pe venitul lunar realizat din salarii intre 96.301-116.990 lei, la locul permanent de munca, publicat in Monitorul Oficial a  Romaniei, Partea I, nr. 143 din 8 iulie 1996.
-----------------------
    *) A se vedea Calculatorul nr. 2, publicat in Monitorul Oficial nr. 162 din 25 iulie 1996.


                       p. PRIM-MINISTRU
                       FLORIN GEORGESCU
                       ministru de stat,
                       ministrul finantelor


                               Contrasemneaza:
                               Ministru de stat,
                               ministrul muncii si
                               protectiei sociale,
                               Dan Mircea Popescu

                               p. Ministru de stat,
                               ministrul finantelor,
                               Nicolae Constantinescu,
                               secretar de stat

SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 594/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 594 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu