E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 591 din  2 noiembrie 1993    * Republicata

privind masurile pentru aplicarea dispozitiilor Legii nr. 61/1993 referitoare


SmartCity3

la gestionarea fondurilor, stabilirea si plata alocatiei de stat pentru copii
ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 7 din 12 ianuarie 1998

    *) Republicata in temeiul art. II din Hotararea Guvernului nr. 165 din 5 mai 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 83 din 7 mai 1997, dandu-se textelor o noua numerotare si actualizandu-se denumirea unor organe ale administratiei publice centrale de specialitate.
    Hotararea Guvernului nr. 591 din 2 noiembrie 1993 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 264 din 12 noiembrie 1993 si a mai fost modificata prin Hotararea Guvernului nr. 190 din 22 martie 1996, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 64 din 29 martie 1996.
    *) Legea nr. 61 din 22 septembrie 1993, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 233 din 28 septembrie 1993, a intrat in vigoare la data de 1 octombrie 1993.

    Art. 1
    (1) De la data intrarii in vigoare a Legii nr. 61/1993*) privind alocatia de stat pentru copii, fondurile destinate platii alocatiei de stat pentru copii, care se suporta, potrivit legii, de la bugetul de stat, se stabilesc si se prevad in bugetele de venituri si cheltuieli ale ministerelor si ale altor organe ale administratiei publice centrale de specialitate cu sarcini in acest domeniu si se gestioneaza distinct, astfel:
    a) creditele bugetare destinate platii alocatiei de stat pentru copiii in varsta de pana la 7 ani, inclusiv pentru cei care implinesc aceasta varsta in cursul anului scolar pana la data de 31 august a fiecarui an, precum si pentru cei care au absolvit invatamantul general obligatoriu inainte de implinirea varstei de 16 ani si nu mai urmeaza alta forma de invatamant se gestioneaza de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale;
    b) creditele bugetare pentru plata alocatiei de stat pentru copiii in varsta de peste 7 ani, care urmeaza invatamantul general obligatoriu, pentru cei care sunt inscrisi in unitatile scolare si intrerup temporar scolarizarea din motive de sanatate dovedite cu certificat medical, precum si pentru copiii in varsta de pana la 18 ani, care urmeaza una dintre formele de invatamant prevazute de lege se gestioneaza de catre Ministerul Educatiei Nationale;
    c) creditele bugetare pentru plata alocatiei de stat pentru copiii care urmeaza o forma de invatamant din subordinea altor organe ale administratiei publice, inclusiv militare, se gestioneaza dupa caz, de catre ministerele si alte organe ale administratiei publice centrale de specialitate care au in subordine aceste scoli.
    (2) Alocatia de stat pentru copiii cu handicap, precum si pentru copiii care pana la implinirea varstei de 16 ani au contractat o invaliditate incadrata in gradul I sau II se plateste de catre Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap din Fondul de risc si de accident constituit potrivit Legii nr. 53/1992 privind protectia speciala a persoanelor handicapate, in cuantum majorat cu 100% .
    Art. 2
    (1) Cererile pentru stabilirea alocatiei de stat pentru copii si actele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestui drept se depun dupa cum urmeaza:
    a) la consiliile locale comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, unde au domiciliul sau resedinta, dupa caz, reprezentantii legali, pentru copiii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. a);
    b) la unitatile scolare unde sunt inscrisi copiii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. b) si c);
    c) la inspectoratele teritoriale de stat pentru persoanele cu handicap, pentru copiii prevazuti la art. 1 alin. (2).
    (2) Institutiile prevazute la alin. (1), care primesc documentele pentru stabilirea dreptului la alocatia de stat pentru copii, au obligatia sa aplice stampila proprie pe versoul originalului certificatului de nastere.
    (3) Stabilirea si plata drepturilor de alocatie de stat pentru copii se aproba pe baza dovezii incetarii platii de catre institutia care a efectuat anterior plata.
    (4) Consiliile locale comunale, orasenesti, municipale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti depun, lunar, cererile inregistrate, la directiile generale de munca si protectie sociala judetene, respectiv la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti.
    (5) Cererile prevazute la alin. (1) se aproba, dupa caz, de catre directorul directiei generale de munca si protectie sociala, directorul sau comandantul unitatii scolare ori inspectorul-sef al inspectoratului teritorial de stat pentru persoanele cu handicap; dupa aprobare, documentele care atesta dreptul la incasarea alocatiei de stat pentru copii se transmit titularilor prin institutiile prevazute la alin. (1).
    Art. 3
    (1) Plata alocatiei de stat pentru copiii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. b) se face de catre unitatile de invatamant unde acestia sunt inscrisi, prin conturi personale deschise la Societatea Comerciala "Banc Post" - S.A., in baza conventiei stabilite intre Ministerul Educatiei Nationale si societatea comerciala respectiva.
    (2) Plata alocatiei de stat pentru copiii cu handicap se face prin oficiile postale.
    Art. 4
    (1) Pentru copiii care au implinit varsta de 7 ani pana la data de 31 august a fiecarui an, iesirea din sistemul de plata al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale se face din oficiu, incepand cu luna septembrie, fiind preluati in sistemul de plata al Ministerului Educatiei Nationale, in conditiile legii.
    (2) Pentru copiii in varsta de pana la 7 ani, care se inscriu in clasa I in invatamantul primar, iesirea din plata drepturilor la alocatia de stat din sistemul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale se face cu data de 31 august a anului urmator, data de la care plata alocatiei de stat este preluata si asigurata in continuare de catre Ministerul Educatiei Nationale.
    (3) Stabilirea si plata alocatiei de stat pentru copiii care frecventeaza unitati si institutii de invatamant particulare se fac de catre Ministerul Educatiei Nationale, daca acestea sunt organizate si functioneaza provizoriu, in conditiile legii, pe baza autorizarii, pana la acreditarea lor.
    Art. 5
    (1) Lunar, serviciile de stare civila ale consiliilor locale comunale, orasenesti, municipale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti comunica situatiile privind decesul copiilor in varsta de pana la 18 ani la directia generala de munca si protectie sociala judeteana, respectiv la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti.
    (2) Institutiile de ocrotire si de asistenta sociala, precum si unitatile militare, care asigura intretinerea completa a copiilor in varsta de pana la 18 ani, comunica la directia generala de munca si protectie sociala judeteana, respectiv la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti, datele de identificare pentru copiii aflati in aceste institutii si unitati mai mult de 15 zile din luna, in vederea intreruperii platii alocatiei de stat pentru copii.
    Art. 6
    (1) Copiii care insotesc parintii aflati in interes de serviciu in strainatate au dreptul la alocatia de stat in conditiile prevazute de Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii.
    (2) Pe perioada cat parintele pe numele caruia s-a stabilit plata alocatiei de stat se afla in strainatate, plata drepturilor cu acest titlu se face parintelui care ramane in tara sau persoanei care are imputernicire.
    Art. 7
    (1) In vederea efectuarii operatiunilor privind stabilirea drepturilor la alocatia de stat pentru copii si plata acestora, numarul de posturi pentru Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si unitatile subordonate se suplimenteaza cu 172 de posturi. Repartizarea posturilor pentru fiecare directie generala de munca si protectie sociala judeteana se face prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale.
    (2) Se suplimenteaza cu 2 posturi numarul de personal al Ministerului Educatiei Nationale si cu 41 de posturi numarul de personal prevazut pentru inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti.
    Art. 8
    Se autorizeaza Ministerul Finantelor sa redistribuie fondurile necesare pentru plata alocatiei de stat pentru copii in anul 1993, corespunzator prevederilor art. 1.
    Art. 9
    Se recomanda consiliilor judetene si Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa sprijine directiile generale de munca si protectie sociala, in vederea asigurarii spatiilor necesare arhivarii documentelor si desfasurarii activitatii pentru stabilirea si punerea in plata a alocatiei de stat pentru copii.
    Art. 10
    Ministerele si celelalte organe ale administratiei publice centrale de specialitate cu atributii in stabilirea si plata alocatiei de stat pentru copii, cu avizul Ministerului. Finantelor, pot emite norme metodologice privind aplicarea prezentei hotarari.

    NOTA:
    A se vedea si datele de intrare in vigoare ale hotararilor Guvernului de modificare.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 591/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 591 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 591/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu