E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 591 din  2 noiembrie 1993

privind masurile pentru aplicarea dispozitiilor Legii nr. 61/1993 referitoare la gestionarea fondurilor, stabilirea si plata alocatiei de stat pentru copii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 264 din 12 noiembrie 1993


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) De la data intrarii in vigoare a Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, fondurile destinate platii alocatiei de stat pentru copii care se suporta, potrivit legii, de la bugetul de stat, se stabilesc si se prevad in bugetele de venituri si cheltuieli ale ministerelor si ale altor organe ale administratiei publice centrale de specialitate cu sarcini in acest domeniu si se gestioneaza distinct, astfel:
    a) creditele bugetare destinate platii alocatiei de stat pentru copiii in varsta de pana la 7 ani, inclusiv pentru cei care implinesc aceasta varsta in cursul anului scolar, pana la data de 31 august in fiecare an, si nu sunt scolarizati, precum si pentru cei care au absolvit invatamantul general obligatoriu inainte de implinirea varstei de 16 ani si nu mai urmeaza alta forma de invatamant, se gestioneaza de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale;
    b) creditele bugetare pentru plata alocatiei de stat pentru copiii care urmeaza invatamantul general obligatoriu, pentru cei care sunt inscrisi in unitatile scolare si intrerup temporar scolarizarea din motive de sanatate dovedite cu certificat medical, precum si pentru copiii in varsta de pana la 18 ani care urmeaza una din formele de invatamant prevazute de lege, se gestioneaza de Ministerul Invatamantului;
    c) creditele bugetare pentru plata alocatiei de stat pentru copiii care urmeaza o forma de invatamant din subordinea altor organe ale administratiei publice, inclusiv militare, se gestioneaza, dupa caz, de catre ministerele si alte organe ale administratiei publice centrale de specialitate care au in subordine aceste scoli.
    (2) Alocatia de stat pentru copiii handicapati, precum si pentru copiii care pana la implinirea varstei de 16 ani au contractat o invaliditate incadrata in gradul I sau II, se plateste de catre Secretariatul de Stat pentru Handicapati din fondul de risc si de accident constituit potrivit Legii nr. 53/1992 privind protectia speciala a persoanelor handicapate, in cuantum majorat cu 100%.
    Art. 2
    (1) Cererile pentru stabilirea alocatiei de stat pentru copii si actele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestui drept se depun dupa cum urmeaza:
    a) la consiliile locale comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, unde au domiciliul sau resedinta, dupa caz, reprezentantii legali, pentru copiii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. a);
    b) la unitatile scolare unde sunt inscrisi copiii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. b) si c);
    c) la inspectoratele teritoriale de stat pentru handicapati, pentru copiii prevazuti la art. 1 alin. (2).
    (2) Institutiile prevazute la alin. (1), care primesc documentele pentru stabilirea dreptului la alocatia de stat pentru copii, au obligatia sa aplice stampila proprie pe versoul originalului certificatului de nastere.
    (3) Stabilirea si plata drepturilor de alocatie de stat pentru copii se aproba pe baza dovezii incetarii platii de catre institutia care a efectuat anterior plata.
    (4) Consiliile locale comunale, orasenesti, municipale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti depun, lunar, cererile inregistrate, la directiile judetene de munca si protectie sociala, respectiv la Directia Generala de Munca si Protectie Sociala a Municipiului Bucuresti.
    (5) Cererile prevazute la alin. (1) se aproba, dupa caz, de catre directorul directiei judetene de munca si protectie sociala, directorul sau comandantul unitatii scolare sau inspectorul sef al inspectoratului teritorial de stat pentru handicapati; dupa aprobare, documentele care atesta dreptul la incasarea alocatiei de stat pentru copii se transmit titularilor prin institutiile prevazute la alin. (1).
    Art. 3
    (1) In vederea efectuarii platilor, ordonatorii principali de credite pot incheia conventii cu institutii financiar-bancare, prin care sa stabileasca instrumentele de plata si modalitatile de decontare.
    (2) Plata alocatiei de stat pentru copiii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. b) se face de catre unitatile de invatamant unde acestia sunt inscrisi, prin conturi personale deschise la Societatea Comerciala "Banc Post"- S.A., in baza conventiei stabilite intre Ministerul Invatamantului si societatea comerciala respectiva.
    (3) Plata alocatiei de stat pentru copiii handicapati se face prin oficiile postale.
    Art. 4
    (1) In vederea efectuarii operatiunilor privind stabilirea drepturilor la alocatia de stat pentru copii si plata acestora, numarul de posturi pentru Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si unitatile subordonate se suplimenteaza cu 172 posturi. Repartizarea posturilor pentru fiecare directie judeteana de munca si protectie sociala se face prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale.
    (2) Se suplimenteaza cu 2 posturi numarul de personal al Ministerului Invatamantului si cu 41 posturi numarul de personal prevazut pentru inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti.
    Art. 5
    Se autorizeaza Ministerul Finantelor sa redistribuie fondurile necesare pentru plata alocatiei de stat pentru copii in anul 1993, corespunzator prevederilor art. 1.
    Art. 6
    Se recomanda consiliilor judetene si Consiliului Local al Municipiului Bucuresti sa sprijine directiile de munca si protectie sociala, in vederea asigurarii spatiilor necesare arhivarii documentelor si desfasurarii activitatii pentru stabilirea si punerea in plata a alocatiei de stat pentru copii.
    Art. 7
    Ministerele si celelalte organe ale administratiei publice centrale de specialitate cu atributii in stabilirea si plata alocatiei de stat pentru copii, cu avizul Ministerului Finantelor, pot emite norme metodologice privind aplicarea prezentei hotarari.

                 PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                        Contrasemneaza:
                        Ministru de stat, ministrul
                        muncii si al protectiei sociale,
                        Dan Mircea Popescu

                        Ministrul Invatamantului,
                        Liviu Maior

                        Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Florin Georgescu

                        Ministrul apararii nationale,
                        general-locotenent Niculae Spiroiu

                        Ministru de interne,
                        George Ioan Danescu

                        Secretar de stat, seful
                        Departamentului pentru
                        Administratie Publica Locala,
                        Octav Cozmanca
                                         


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 591/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 591 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 591/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu