Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 578 din 25 septembrie 1997

privind aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli, rectificate pe anul 1997, ale regiilor autonome, companiilor, societatilor nationale si al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanica Fina - C.E.F.I.N. Bucuresti, din coordonarea Ministerului Industriei si Comertului, precum si a subventiilor si transferurilor pentru unele societati comerciale cu capital de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 267 din  6 octombrie 1997


SmartCity3


    In temeiul art. 29 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 14/1997 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1997,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba bugetele de venituri si cheltuieli, rectificate pe anul 1997, ale regiilor autonome, companiilor, societatilor nationale si al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanica Fina - C.E.F.I.N. Bucuresti din coordonarea Ministerului Industriei si Comertului, prevazute in anexa nr. I (1-15).
    Defalcarea pe trimestre a indicatorilor cuprinsi in bugetele de venituri si cheltuieli rectificate, prevazute la alineatul precedent, se aproba de catre Ministerul Industriei si Comertului.
    Art. 2
    Nivelul subventiei alocate pentru fiecare agent economic si pentru fiecare produs este cel prevazut in anexa nr. II (9-14, 16 si 17).
    Subventiile de la bugetul de stat se acorda lunar, cumulat de la inceputul anului, in functie de productia livrata si de norma de subventie pe produs, corespunzatoare perioadei in care se deconteaza, cu exceptia produselor pentru care exista alte prevederi in anexa nr. II. Pentru luna in curs se vor lua in calcul, la acordarea subventiei, cantitatile programate, care nu vor putea depasi 1/12 din programul anual.
    Pentru trimestrul IV 1997, acordarea subventiilor se va efectua pe baza programelor aprobate, cu incadrarea in volumul total al subventiei alocate prin bugetul de stat rectificat.
    Regularizarea subventiei la sfarsitul anului se va face pe baza deconturilor definitive anuale, eventualele diferente in plus sau in minus fata de prevederi putand fi redistribuite intre agentii economici de catre ordonatorul principal de credite, in limita sumelor inscrise in bugetul de stat.
    Art. 3
    Nivelul transferurilor pentru fiecare regie autonoma, companie sau societate nationala beneficiara este cel stabilit in anexa nr. III (9-14), acordarea acestora de la bugetul de stat urmand sa se faca in limitele valorilor totale aprobate, lunar, pe baza cheltuielilor realizate, iar pentru luna in curs se vor lua in calcul cheltuielile programate, care nu vor putea depasi 1/12 din programul anual. Sumele ramase disponibile la finele anului, fata de prevederile din bugetele de venituri si cheltuieli rectificate, vor putea fi solicitate de la bugetul de stat de catre ministerul de resort pentru redistribuire, pe baza deconturilor anuale de cheltuieli.
    Acordarea transferurilor prevazute in anexa nr. V pentru Societatea Comerciala "Uzina de Valorificare a Cenusilor de Pirita Turnu Magurele" - S.A. se va face potrivit prevederilor art. 2, in limita sumei anuale aprobate cu aceeasi destinatie potrivit Ordonantei Guvernului nr. 14/1997.
    In vederea obtinerii sumelor de la bugetul de stat, deconturile lunare pentru subventii si transferuri ale regiilor autonome, companiilor si societatilor nationale vor fi avizate de catre organele teritoriale ale Ministerului Finantelor.
    Art. 4
    Lista produselor din industria carbunelui, minereurilor feroase, neferoase, radioactive, rare si nemetalifere, care se subventioneaza de la bugetul de stat in anul 1997, este prevazuta in anexa nr. IV.
    Art. 5
    Cheltuielile totale aferente veniturilor inscrise in bugetele de venituri si cheltuieli rectificate ale regiilor autonome, companiilor, societatilor nationale si al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanica Fina - C.E.F.I.N. Bucuresti, prevazute la art. 1, reprezinta limite maxime si nu pot fi depasite decat in cazuri justificate, cu aprobarea Guvernului, la propunerea ministerului de resort, cu avizul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si al Ministerului Finantelor.
    In cazul in care in executie se inregistreaza depasiri sau nerealizari ale veniturilor aprobate, regiile autonome, companiile, societatile nationale si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanica Fina - C.E.F.I.N. Bucuresti pot efectua cheltuieli in functie de realizarea veniturilor, cu incadrarea in indicatorii de eficienta aprobati.
    Art. 6
    Regiile autonome, companiile, societatile nationale si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanica Fina - C.E.F.I.N. Bucuresti vor aduce la indeplinire programele de restructurare aprobate de Guvern, stabilind masuri de eficienta in utilizarea fondurilor, concomitent cu reducerea costurilor de productie, restructurarea unor activitati si cresterea profitabilitatii.
    Ministerul Industriei si Comertului va analiza si va verifica modul de realizare a obiectivelor stabilite prin programele de restructurare, iar in raport cu concluziile, va hotari oportunitatea mentinerii in functie a managerilor si a membrilor consiliilor de administratie si va dispune masuri concrete de imbunatatire a activitatii acestora.
    Art. 7
    Nerespectarea prevederilor art. 5 constituie contraventie, daca nu a fost savarsita in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 500.000 la 1.000.000 lei.
    Contraventia se constata si amenda se aplica de catre organele de control financiar ale statului, imputernicite potrivit legii, persoanelor vinovate de nerespectarea prezentei hotarari.
    Art. 8
    Anexele nr. I (1-15), II (9-14, 16 si 17), III (9-14), IV si V fac parte integranta din prezenta hotarare si se vor transmite Ministerului Industriei si Comertului si Ministerului Finantelor.

                    PRIM-MINISTRU
                    VICTOR CIORBEA

                           Contrasemneaza:
                           Ministru de stat,
                           ministrul finantelor
                           Mircea Ciumara

                           Ministru de stat,
                           ministrul industriei
                           si comertului,
                           Calin Popescu-Tariceanu

                           p. Ministrul muncii si
                           protectiei sociale,
                           Norica Nicolai,
                           secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 578/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 578 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu