E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 559 din 15 aprilie 2004

privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.197/2002 pentru aprobarea Normelor privind materialele si obiectele care vin in contact cu alimentele

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 410 din  7 mai 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Hotararea Guvernului nr. 1.197/2002 pentru aprobarea Normelor privind materialele si obiectele care vin in contact cu alimentele, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 883 din 7 decembrie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Litera b) a alineatului (1) al articolului 3 va avea urmatorul cuprins:
    "b) nerespectarea prevederilor art. 12 alin. (1), art. 13 alin. (1) si (1^1), art. 14, art. 23, art. 30, art. 33, art. 37^2 alin. (1), art. 37^3 alin. (1) si ale art. 37^4 alin. (1) din anexa, cu amenda de la 5.000.000 lei la 30.000.000 lei;"
    2. Dupa capitolul V din anexa se introduce un nou capitol, capitolul VI "Utilizarea derivatilor epoxi in materiale si obiecte destinate a veni in contact cu alimentele", cu urmatorul cuprins:
    "CAP. 6
    Utilizarea derivatilor epoxi in materiale si obiecte destinate a veni in contact cu alimentele

    Art. 37^1
    (1) Prevederile prezentului capitol se aplica materialelor si obiectelor care sub forma de produs finit sunt destinate sa vina in contact ori sunt aduse in contact cu alimente, potrivit destinatiei lor, si care sunt fabricate cu sau contin, una ori mai multe dintre urmatoarele substante:
    a) 2,2-bis(4-hidroxifenil)propan bis(2,3-epoxipropil) eter (denumit in continuare BADGE) si unii dintre derivatii sai;
    b) bis(hidroxifenil)metan bis(2,3-epoxipropil)eter (denumit in continuare BFDGE) si unii dintre derivatii sai;
    c) novolac glicidil eter (denumit in continuare NOGE) si unii dintre derivatii sai.
    (2) In sensul prezentului capitol, prin materialele si obiectele se intelege:
    a) materialele si obiectele confectionate din orice tip de material plastic;
    b) materialele si obiectele acoperite de invelisuri de suprafata;
    c) adezivii.
    (3) Prevederile prezentelor norme nu se aplica recipientelor sau tancurilor de stocare care depasesc 10.000 l sau conductelor apartinand acestora ori care sunt conectate cu acestea, acoperite de invelisuri speciale, denumite invelisuri rezistente.
    Art. 37^2
    (1) Materialele si obiectele prevazute la art. 37^1 alin. (1) nu trebuie sa elibereze substantele mentionate in anexa nr. 18 intr-o cantitate care sa depaseasca limita prevazuta in aceeasi anexa.
    (2) Utilizarea si/sau prezenta BADGE in fabricarea acestor materiale si obiecte sunt admise pana la data de 31 decembrie 2005.
    Art. 37^3
    (1) Materialele si obiectele prevazute la art. 37^1 alin. (1) nu trebuie sa elibereze substantele mentionate in anexa nr. 19 intr-o cantitate care, adaugata cantitatilor cumulate de BADGE si derivatilor sai mentionati in anexa nr. 18, sa depaseasca limita prevazuta in anexa nr. 19.
    (2) Utilizarea si/sau prezenta BFDGE in fabricarea acestor materiale si obiecte sunt admise pana la data de 31 decembrie 2005.
    Art. 37^4
    (1) Din data de 1 martie 2005, cantitatea compusilor NOGE cu mai mult de doua inele aromatice si cu cel putin o grupare epoxi, precum si derivatii acestora continand grupari clorhidrinice si avand masa moleculara mai mica de 1.000 daltoni nu trebuie sa fie detectabila in materialele si obiectele prevazute la art. 37^1 alin. (1) la o limita de detectie de 0,2 mg/6 dm^2, incluzand toleranta analitica.
    (2) In sensul prezentului capitol, limita de detectie prevazuta la alin. (1) trebuie determinata printr-o metoda de analiza validata. Daca o astfel de metoda nu exista, poate fi folosita o metoda analitica cu caracteristici de performanta adecvate, pana la punerea la punct a unei metode validate.
    (3) Utilizarea si/sau prezenta NOGE in fabricarea acestor materiale si obiecte sunt admise pana la data de 31 decembrie 2005.
    Art. 37^5
    Cerintele prezentului capitol nu se vor aplica materialelor si obiectelor acoperite cu substante de acoperire si adezivilor, prevazute la art. 37^1 alin. (2) lit. b) si c), care sunt aduse in contact cu alimentele inainte de data de 1 martie 2005. Aceste materiale si obiecte pot fi in continuare introduse pe piata, cu conditia ca data ambalarii sa apara pe materiale sau obiecte."
    3. Articolul 38 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 38
    Anexele nr. 1 - 19 fac parte integranta din prezentele norme."
    4. Dupa anexa nr. 17 la normele prevazute in anexa se introduc anexele nr. 18 si 19 avand continutul anexelor nr. 1 si 2 care fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Hotararea Guvernului nr. 1.197/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta hotarare, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul sanatatii,
                         Ovidiu Brinzan

                         Ministrul agriculturii,
                         padurilor si dezvoltarii rurale,
                         Ilie Sarbu

                         Ministru de stat,
                         ministrul economiei si comertului,
                         Dan Ioan Popescu

    ANEXA 1
    (anexa nr. 18 la norme)

                                LIMITELE
specifice de migrare pentru BADGE si anumiti derivati ai acestuia

    1. Suma nivelurilor de migrare pentru urmatoarele substante:
    a) BADGE[=2,2-bis(4-hidroxifenil) propan bis(2,3-epoxipropil) eter];
    b) BADGE.H2O;
    c) BADGE.HCl;
    d) BADGE.2HCl;
    e) BADGE.H2O.HCl
    nu trebuie sa depaseasca urmatoarele limite:
    - 1 mg/kg in alimente sau simulanti alimentari (excluzand toleranta analitica); sau
    - 1 mg/6 dm^2 conform cazurilor prevazute in art. 16 din norme.
    2. Testarea migrarii trebuie efectuata in conformitate cu regulile stabilite in cap. II din anexa nr. 8.
    Totusi, in simulantii alimentari ce contin apa, aceasta valoare trebuie sa includa si BADGE.2H2O, cu exceptia situatiei in care materialul sau obiectul este etichetat ca fiind destinat contactului cu alimente si/sau bauturi pentru care s-a demonstrat ca suma nivelurilor de migrare a celor 5 substante enumerate la pct. 1 lit. a) - e) nu trebuie sa depaseasca limitele prevazute la pct. 1.
    3. In sensul prezentelor norme, migrarea specifica a substantelor enumerate la pct. 1 lit. a) - e) trebuie determinata printr-o metoda validata de analiza. Daca o astfel de metoda nu exista, va fi utilizata o metoda analitica cu caracteristici de performanta adecvate, pana la punerea la punct a unei metode validate.

    ANEXA 2
    (anexa nr. 19 la norme)

                                  LIMITELE
specifice de migrare pentru BFDGE si pentru unii dintre derivatii sai

    1. Suma nivelurilor de migrare pentru urmatoarele substante:
    a) BFDGE[=bis(hidroxifenil)metan bis(2,3-epoxipropil) eter];
    b) BFDGE.H2O;
    c) BFDGE.HCl;
    d) BFDGE.2HCl;
    e) BFDGE.H2O.HCl
    adaugate la suma celor enumerate in anexa nr. 1 nu trebuie sa depaseasca urmatoarele limite:
    - 1 mg/kg in aliment sau stimulant alimentar (toleranta analitica exclusa); sau
    - 1 mg/6 dm^2 conform cazurilor prevazute in art. 16 din norme.
    2. Testarea migrarii trebuie efectuata in conformitate cu regulile stabilite in cap. II din anexa nr. 8.
    Totusi, in stimulantii alimentari ce contin apa, aceasta valoare trebuie sa includa si BFDGE.2H2O, cu exceptia situatiei in care materialul sau obiectul este etichetat ca fiind destinat contactului cu alimente si/sau bauturi pentru care s a demonstrat ca suma nivelurilor de migrare a celor 5 substante enumerate la pct. 1 lit. a)   e) nu trebuie sa depaseasca limitele prevazute la pct. 1.
    3. In sensul prezentelor norme, migrarea specifica a substantelor enumerate la pct. 1 lit. a)   e) trebuie determinata printr o metoda validata de analiza. Daca o astfel de metoda nu exista, va fi utilizata o metoda analitica cu caracteristici de performanta adecvate, pana la punerea la punct a unei metode validate.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 559/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 559 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu