E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (1) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 559 din 17 mai 1990

privind acordarea unor drepturi personalului din industria chimica si petrochimica

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 87 din  8 mai 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Personalul care este in activitate de la locurile de munca cu conditii deosebite din unitatile Ministerului Industriei Chimice si Petrochimice, conform listei-anexe la prezenta hotarare, beneficiaza de incadrare in grupa I de munca in vederea pensionarii, pe intreaga perioada lucrata, potrivit prevederilor art. 2 din Decretul-lege nr. 68/1990.
    Art. 2
    Personalul care este in activitate din unitatile de profil, apartinand Ministerului Industriei Chimice si Petrochimice, necuprins in grupa I de munca prin reglementarile in vigoare, beneficiaza de incadrarea in grupa a II-a de munca in vederea pensionarii, pe intreaga perioada lucrata dupa data de 18 martie 1969.
    Categoriile de personal care, potrivit sarcinilor si atributiilor de serviciu, pot beneficia de aceasta prevedere, se stabilesc de Ministerul Industriei Chimice si Petrochimice, proportional cu timpul efectiv lucrat in conditii deosebite.
    Art. 3
    Art. 1 alin. 2 din Hotararea Guvernului nr. 456 din 28 aprilie 1990 se abroga.

                              PRIM-MINISTRU
                               PETRE ROMAN

    ANEXA 1

                           LISTA
locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale din unitatile subordonate Ministerului Industriei Chimice si Petrochimice

    Grupa I
    1. Fabricarea si utilizarea industriala a sapunurilor de plumb si a stabilizatorilor pe baza de plumb; fabricarea stearatului de plumb pe baza de litarga; a naftenatilor metalici; imbracarea (decojirea) furtunurilor cu manta de plumb, fabricarea carbunelui activ.
    2. Etilarea benzinei si verificarea cifrei octanice la benzina etilata in rafinarii si baze petroliere.
    3. Rafinatii cu acid sulfuric in industria de prelucrare a titeiului.
    4. Dozarea manuala a negrului de fum si pigmentilor, prepararea pastei cu negru de fum si pigmenti la vopsirea fibrelor sintetice, granulelor de polietilena si polistiren.
    5. Instalatia bitum - fabricare, ambalare, depozitare; prepararea mixturilor asfaltice.
    6. Fabricarea izopropilbenzenului, alchilfenolului, orotsecundar-butilfenolului, preparare catalizatori, depozit rampe incarcare fenol si cumil-fenol; fabricarea fenolului si a acetonei din izopropilbenzen; solventi clorurati; alchilamine, alchilenamine.
    7. Fabricarea acidului diclorfenoxiacetic, paragelului si aditivilor polifunctionali pentru uleiuri minerale (toate fazele); laboratoarele de cercetare si statiile de epurarea apelor reziduale.
    8. Fabricarea acidului azotic concentrat, acizilor sulfonitrici, denitrarea si concentrarea acidului sulfuric, hidrazinei, precum si separarea izomerilor, manipularea si prelucrarea nitro si aminoderivatilor.
    9. Turnarea si prelucrarea cauciucurilor poliuretanice; injectarea spumelor poliuretanice; manipularea si dozarea manuala a izocianatilor.
    10. Fabricarea formaldehidei, paraformaldehidei si a produsului ampora.
    11. Instalatii de fabricarea rezorcinei, anionitilor cu clordimetileter (inclusiv laboratoarele de cercetare), rasinilor sintetice epoxidice, fenolformaldehidice, melamino-formaldehidice, nitrocelulozice si poliuretanice - fabricare, conditionare.
    12. Instalatii de fabricare si ambalare anhidrida ftalica si maleica.
    13. Instalatii de fabricarea superfosfatului si hidrosulfitului de sodiu.
    14. Instalatii de fabricare: polietilena, oxid de etilena, modificatori, alfametilstiren.
    15. Instalatii de fabricarea acidului adipic si poliamidelor, precum si polinitrilacrilului.
    16. Personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, manipularea si transportul produselor explozive, laboratoare produse speciale, fitil Bikford, probe, receptie produse speciale (poligoane); obtinerea explozivilor pe cale experimentala in laboratoarele de cercetare.
    17. Fabricarea acetilenei din carbid si gaz metan, acidului formic si acidului oxalic.
    18. Fabricarea pulberilor metalice din deseuri, confectionat recipienti din poliesteri armati cu fibra de sticla, emailare recipienti prin pulverizare.

                                          


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 559/1990

 
27.12.2017 20:10:28  Anonim  a scris :
Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu