E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 54 din 17 ianuarie 2002

privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 71 din 31 ianuarie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 5, 7 si 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Producatorii agricoli care detin sau administreaza exploatatii agricole, dimensionate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, pot beneficia de sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor. De asemenea, pot beneficia de subventii si producatorii agricoli care se organizeaza in asociatii ale crescatorilor de animale, daca prin asociere indeplinesc conditiile prevazute la art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001.
    Art. 2
    Valoarea subventiei este de 4.000 lei/kg carne in viu pentru tineretul bovin cu o greutate de peste 380 kg, livrat la abatoarele autorizate, pentru cantitatea de 45,6 mii tone in valoare totala de 182,4 miliarde lei.
    Art. 3
    Valoarea subventiei este de 4.000 lei/kg carne in viu pentru porcii in greutate de 90 - 110 kg, livrati la abatoarele autorizate, pentru cantitatea de 160 mii tone in valoare totala de 640,0 miliarde lei.
    Art. 4
    Valoarea subventiei este de 3.000 lei/kg carne in viu - pui broiler, pentru cantitatea de 100 mii tone in valoare totala de 300 miliarde lei.
    Art. 5
    Valoarea totala a subventiilor este de 157,0 miliarde lei pentru juninci la prima fatare, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica, tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea si insamantarea junincii si de zona geografica, conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 6
    Valoarea totala a subventiilor este de 178,4 miliarde lei pentru viteii obtinuti si mentinuti in exploatare minimum 6 luni de la fatare, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica, tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea produsului si de zona geografica, conform anexei.
    Art. 7
    Valoarea totala a subventiilor este de 252,2 miliarde lei pentru scrofitele de reproductie care sunt la prima fatare si intarca minimum 8 purcei, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica si de tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea gestatiei, conform anexei.
    Art. 8
    Viteii, junincile si scrofitele reprezinta produse care se valorifica drept animale de reproductie si productie de catre producatorii agricoli care desfasoara activitate de crestere si exploatare a animalelor.
    Art. 9
    (1) Valoarea totala a subventiilor este de 60 miliarde lei pentru familiile de albine elita si familiile de albine productie, al caror cuantum este stabilit in anexa.
    (2) Pot beneficia de subventii detinatorii de familii de albine care livreaza minimum 10 kg miere pentru fiecare familie de albine, in baza documentului fiscal de valorificare a marfii la unitatile de procesare autorizate.
    Art. 10
    (1) Subventiile de care pot beneficia producatorii agricoli potrivit prevederilor art. 2 - 4 se acorda in baza documentului fiscal de valorificare a marfii.
    (2) Subventiile de care pot beneficia producatorii agricoli potrivit prevederilor art. 2 - 4 se acorda si producatorilor agricoli care abatorizeaza animale proprii.
    (3) Producatorii agricoli care abatorizeaza animale proprii au obligatia de a prezenta pe langa factura fiscala si evidenta cantitativ-valorica a efectivelor de animale proprii.
    Art. 11
    (1) Acordarea subventiilor de la bugetul de stat se realizeaza pe baza de cerere scrisa, emisa de detinatorul de animale catre directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    (2) Decontarea subventiilor prevazute la art. 2 - 7 si 9 se face de catre directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti, prin virament, in contul beneficiarului, deschis la bancile comerciale sau la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A.
    Art. 12
    Atestarea faptului ca viteii, gestatia la juninca si scrofita provin din insamantari artificiale sau monta naturala se face pe baza inscrierii in registrele unice de monta si fatari, completate de operatorul insamantator sau de detinatorul legal al reproducatorilor atestati si autorizati sa desfasoare activitatea de reproductie in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 13
    (1) Cererea pentru solicitarea subventiilor se depune la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, care, prin oficiul judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, verifica solicitarile crescatorilor.
    (2) Verificarea cererilor se face de catre seful centrului teritorial pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, care confirma cererile prin semnatura si stampila si le depune la oficiul judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie. Dupa avizarea de catre directorul oficiului judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie cererile sunt depuse la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru aprobare.
    (3) Pentru animalele din zona de munte, din localitatile care vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, verificarea cererilor se face de catre seful centrului teritorial pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, dupa avizarea de catre seful serviciului zonei montane.
    Art. 14
    (1) Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, dupa verificarea si aprobarea cererilor pentru incasarea subventiilor, intocmesc si transmit, la data de 30 a fiecarei luni, la Directia generala buget, finante din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor situatia centralizatoare a acestor cereri.
    (2) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor transmite la Ministerul Finantelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare, in termen de 5 zile calendaristice de la primirea situatiei centralizatoare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi insotita de situatia centralizatoare pe judete.
    Art. 15
    (1) Achitarea sumelor de la bugetul de stat in mod necuvenit, prin inscrierea sau atestarea de date ori de situatii nereale pe documentele de decontare, constituie contraventie, daca nu a fost savarsita astfel incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 100 milioane lei la 300 milioane lei, precum si cu obligarea la restituirea contravalorii stimulentelor incasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflatie.
    (2) Sanctiunile prevazute la alin. (1) se aplica si persoanelor juridice.
    (3) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzii se fac de imputerniciti ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si ai Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 16
    In termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor se aproba normele metodologice de aplicare a acesteia, cu avizul Ministerului Finantelor Publice.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                               CATEGORIILE
de animale si albine subventionate si valoarea subventiilor in anul 2002

  A. Juninci la prima fatare
   1. obtinute din insamantari artificiale si
      provenite din:
      a) vaci - mame de tauri                              2,5 milioane lei/cap
      b) rase pure in controlul oficial al productiei        2 milioane lei/cap
      c) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei                                            1 milion lei/cap
      d) fiice ale taurilor in testare                       4 milioane lei/cap
   2. obtinute din monta naturala (cu tauri autorizati)
      si provenite din:
      a) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei din zona de munte                      1,3 milioane lei/cap

  B. Vitei obtinuti din vaci si juninci, precum si
     malacii obtinuti din bivolite
   1. insamantate artificial, mentinuti in exploatare
      6 luni, proveniti din:
      a) vaci - mame de tauri                                2 milioane lei/cap
      b) rase pure in controlul oficial al productiei           600.000 lei/cap
      c) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei                                             500.000 lei/cap
   2. montate natural (cu tauri autorizati), mentinuti
      in exploatare 6 luni, proveniti din:
      a) zona de munte, din efective necuprinse in
         controlul oficial al productiei                        500.000 lei/cap
      b) restul zonelor, din efective necuprinse in
         controlul oficial al productiei                        300.000 lei/cap

  C. Scrofite de reproductie la prima fatare:
   1. scrofite rasa pura:
      a) montate natural                                   3,5 milioane lei/cap
      b) insamantate artificial                              5 milioane lei/cap
   2. scrofite simpla hibridare - F1:
      a) montate natural                                     2 milioane lei/cap
      b) insamantate artificial                            2,5 milioane lei/cap
   3. scrofite din ferme comerciale, care provin din
      simpla hibridare                                       2 milioane lei/cap

  D. Albine:
   1. familii de elita si productie                         100.000 lei/familieSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 54/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 54 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 1309 2017
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 80 2019
     We are able to finance your signatory projects and help you enhance your business plan. Furthermore, our financial instrument can be used for the purchase of goods from any manufacturer irrespective of their location. It can also serve as collateral with any bank in the world to secure loans for your project or to activate credit line to finance your business plan. We have {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft {CBD} as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed. Email : nat.mandate18@gmail.com Skype : nat.mandate18@gmail.com Regards Nat
ANONIM a comentat Hotărârea 732 2015
    Salutari, Numele meu este Luta Roxana din Bistrita, vreau sa folosesc acest mediu pentru a sfatui pe toata lumea sa fie atenta la cum sa obtina un imprumut pe internet, atat de multi creditori aici sunt toti escrocii si sunt doar acolo ca sa te eschiveze de toti banii tai. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut în jur de 1300 de euro la început, fără a lua împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3000 de euro și totuși nu am primit împrumutul. Slava lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără nici un stres, ma încurajat să mă aplice. Am solicitat un împrumut de la doamna Ivana Pedro și am primit împrumut de 25.000 de euro pentru care am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit un împrumut pentru mai puțin de 24 de ore și la o rată a dobânzii de 2% fără colateral. Sunt foarte fericit să fiu salvat de sărăcie. așa că voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut pentru a contacta Dna Ivana Pedro, prin e-mail: (ivanapedro85@gmail.com) De asemenea, puteți să mă contactați pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 732 2015
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 4945 2018
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Hotărârea 95 2019
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o garanție socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut de dimensiuni mici, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Emailul companiei midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiții pentru generații.
ANONIM a comentat Ordin 111 2007
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 978 2002
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 59 2019
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp posibil, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 162 2012
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 54/2002
Hotărârea 1202 2002
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 54/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale
Ordin 110 2002
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 54/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale
Ordin 102 2002
privind aprobarea listei cuprinzand localitatile din zona montana din care vor face parte beneficiarii sprijinului ce se acorda producatorilor de lapte si ai sprijinului ce se acorda producatorilor agricoli pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale, pentru anul 2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu