E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 54 din 17 ianuarie 2002

privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 71 din 31 ianuarie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 5, 7 si 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Producatorii agricoli care detin sau administreaza exploatatii agricole, dimensionate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, pot beneficia de sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor. De asemenea, pot beneficia de subventii si producatorii agricoli care se organizeaza in asociatii ale crescatorilor de animale, daca prin asociere indeplinesc conditiile prevazute la art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001.
    Art. 2
    Valoarea subventiei este de 4.000 lei/kg carne in viu pentru tineretul bovin cu o greutate de peste 380 kg, livrat la abatoarele autorizate, pentru cantitatea de 45,6 mii tone in valoare totala de 182,4 miliarde lei.
    Art. 3
    Valoarea subventiei este de 4.000 lei/kg carne in viu pentru porcii in greutate de 90 - 110 kg, livrati la abatoarele autorizate, pentru cantitatea de 160 mii tone in valoare totala de 640,0 miliarde lei.
    Art. 4
    Valoarea subventiei este de 3.000 lei/kg carne in viu - pui broiler, pentru cantitatea de 100 mii tone in valoare totala de 300 miliarde lei.
    Art. 5
    Valoarea totala a subventiilor este de 157,0 miliarde lei pentru juninci la prima fatare, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica, tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea si insamantarea junincii si de zona geografica, conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 6
    Valoarea totala a subventiilor este de 178,4 miliarde lei pentru viteii obtinuti si mentinuti in exploatare minimum 6 luni de la fatare, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica, tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea produsului si de zona geografica, conform anexei.
    Art. 7
    Valoarea totala a subventiilor este de 252,2 miliarde lei pentru scrofitele de reproductie care sunt la prima fatare si intarca minimum 8 purcei, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica si de tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea gestatiei, conform anexei.
    Art. 8
    Viteii, junincile si scrofitele reprezinta produse care se valorifica drept animale de reproductie si productie de catre producatorii agricoli care desfasoara activitate de crestere si exploatare a animalelor.
    Art. 9
    (1) Valoarea totala a subventiilor este de 60 miliarde lei pentru familiile de albine elita si familiile de albine productie, al caror cuantum este stabilit in anexa.
    (2) Pot beneficia de subventii detinatorii de familii de albine care livreaza minimum 10 kg miere pentru fiecare familie de albine, in baza documentului fiscal de valorificare a marfii la unitatile de procesare autorizate.
    Art. 10
    (1) Subventiile de care pot beneficia producatorii agricoli potrivit prevederilor art. 2 - 4 se acorda in baza documentului fiscal de valorificare a marfii.
    (2) Subventiile de care pot beneficia producatorii agricoli potrivit prevederilor art. 2 - 4 se acorda si producatorilor agricoli care abatorizeaza animale proprii.
    (3) Producatorii agricoli care abatorizeaza animale proprii au obligatia de a prezenta pe langa factura fiscala si evidenta cantitativ-valorica a efectivelor de animale proprii.
    Art. 11
    (1) Acordarea subventiilor de la bugetul de stat se realizeaza pe baza de cerere scrisa, emisa de detinatorul de animale catre directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    (2) Decontarea subventiilor prevazute la art. 2 - 7 si 9 se face de catre directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti, prin virament, in contul beneficiarului, deschis la bancile comerciale sau la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A.
    Art. 12
    Atestarea faptului ca viteii, gestatia la juninca si scrofita provin din insamantari artificiale sau monta naturala se face pe baza inscrierii in registrele unice de monta si fatari, completate de operatorul insamantator sau de detinatorul legal al reproducatorilor atestati si autorizati sa desfasoare activitatea de reproductie in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 13
    (1) Cererea pentru solicitarea subventiilor se depune la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, care, prin oficiul judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, verifica solicitarile crescatorilor.
    (2) Verificarea cererilor se face de catre seful centrului teritorial pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, care confirma cererile prin semnatura si stampila si le depune la oficiul judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie. Dupa avizarea de catre directorul oficiului judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie cererile sunt depuse la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru aprobare.
    (3) Pentru animalele din zona de munte, din localitatile care vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, verificarea cererilor se face de catre seful centrului teritorial pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, dupa avizarea de catre seful serviciului zonei montane.
    Art. 14
    (1) Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, dupa verificarea si aprobarea cererilor pentru incasarea subventiilor, intocmesc si transmit, la data de 30 a fiecarei luni, la Directia generala buget, finante din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor situatia centralizatoare a acestor cereri.
    (2) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor transmite la Ministerul Finantelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare, in termen de 5 zile calendaristice de la primirea situatiei centralizatoare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi insotita de situatia centralizatoare pe judete.
    Art. 15
    (1) Achitarea sumelor de la bugetul de stat in mod necuvenit, prin inscrierea sau atestarea de date ori de situatii nereale pe documentele de decontare, constituie contraventie, daca nu a fost savarsita astfel incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 100 milioane lei la 300 milioane lei, precum si cu obligarea la restituirea contravalorii stimulentelor incasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflatie.
    (2) Sanctiunile prevazute la alin. (1) se aplica si persoanelor juridice.
    (3) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzii se fac de imputerniciti ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si ai Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 16
    In termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor se aproba normele metodologice de aplicare a acesteia, cu avizul Ministerului Finantelor Publice.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                               CATEGORIILE
de animale si albine subventionate si valoarea subventiilor in anul 2002

  A. Juninci la prima fatare
   1. obtinute din insamantari artificiale si
      provenite din:
      a) vaci - mame de tauri                              2,5 milioane lei/cap
      b) rase pure in controlul oficial al productiei        2 milioane lei/cap
      c) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei                                            1 milion lei/cap
      d) fiice ale taurilor in testare                       4 milioane lei/cap
   2. obtinute din monta naturala (cu tauri autorizati)
      si provenite din:
      a) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei din zona de munte                      1,3 milioane lei/cap

  B. Vitei obtinuti din vaci si juninci, precum si
     malacii obtinuti din bivolite
   1. insamantate artificial, mentinuti in exploatare
      6 luni, proveniti din:
      a) vaci - mame de tauri                                2 milioane lei/cap
      b) rase pure in controlul oficial al productiei           600.000 lei/cap
      c) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei                                             500.000 lei/cap
   2. montate natural (cu tauri autorizati), mentinuti
      in exploatare 6 luni, proveniti din:
      a) zona de munte, din efective necuprinse in
         controlul oficial al productiei                        500.000 lei/cap
      b) restul zonelor, din efective necuprinse in
         controlul oficial al productiei                        300.000 lei/cap

  C. Scrofite de reproductie la prima fatare:
   1. scrofite rasa pura:
      a) montate natural                                   3,5 milioane lei/cap
      b) insamantate artificial                              5 milioane lei/cap
   2. scrofite simpla hibridare - F1:
      a) montate natural                                     2 milioane lei/cap
      b) insamantate artificial                            2,5 milioane lei/cap
   3. scrofite din ferme comerciale, care provin din
      simpla hibridare                                       2 milioane lei/cap

  D. Albine:
   1. familii de elita si productie                         100.000 lei/familieSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 54/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 54 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 51 2017
    IQ FINANCE PLC provides a full financial planning service to both the commercial and domestic markets. At IQ FINANCE PLC we believe that financial planning is about two things: creating wealth and protecting wealth. These two objectives are at the heart of everything we do. And, as a member of IQ FINANCE Services, we give you a small-company service but with a large-company set up – the best of both worlds. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges and any other turnkey project(s) etc. Our terms and Conditions are reasonable. Leasing Price : 4%+2% Buying Price: 32%+2% Contact us for more details on our terms and procedure of transaction. WALSH SMITH, ROBERT email : info.iqfinanceplc@gmail.com skype: cpt_young1
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decizia 183 2014
    We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Legea 12 2018
    Economisi?i bani în cautarea unui împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de investi?ii, împrumut ipotecar, împrumut auto, împrumut de consolidare a datoriilor, împrumut negarantat ?i capital de risc? Aplica?i pentru un împrumut rapid ?i convenabil pentru a plati facturile ?i a cauta finan?are pentru a va crea propriile proiecte de afaceri la cea mai mica rata a dobânzii de 2%. contacta?i-ne astazi, prin: unicreditloantransferplc@gmail.com sau Ce este numarul aplica?iei +1 (845) 731 5341
ANONIM a comentat Hotărârea 2018 2011
    IQ FINANCE PLC provides a full financial planning service to both the commercial and domestic markets. At IQ FINANCE PLC we believe that financial planning is about two things: creating wealth and protecting wealth. These two objectives are at the heart of everything we do. And, as a member of IQ FINANCE Services, we give you a small-company service but with a large-company set up – the best of both worlds. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges and any other turnkey project(s) etc. Our terms and Conditions are reasonable. Leasing Price : 4%+2% Buying Price: 32%+2% Contact us for more details on our terms and procedure of transaction. WALSH SMITH, ROBERT email : info.iqfinanceplc@gmail.com skype: cpt_young1
ANONIM a comentat Legea 60 2017
    We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 421 2002
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { FIFOCapitals@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: FIFOCapitals@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: FIFOCapitals@gmail.com,,,
ANONIM a comentat Legea 4 2015
    We are direct mandate to Certified Financial Instrument providers in United Kingdom. Our providers engage in Lease and Purchase of Bank Guarantee {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Loans and financial instruments issued from AAA Rated banks mainly HSBC London, Deutsche Bank AG Frankfurt and Barclays Bank. Our providers are very reliable, Ready, Willing and able to complete BG/SBLC between 10M-5B EURO/USD We will be glad to share our working procedures with you upon request to proceed towards establishing a successful business relationship. Feel free to contact below Email: heywoodfinanceltd@gmail.com Skype: heywoodfinanceltd Leasing Price: 4%+1% Buying Price: 32%+2% Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Regards, Henry Neville Moser HEYWOOD FINANCE LTD
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 54/2002
Hotărârea 1202 2002
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 54/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale
Ordin 110 2002
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 54/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale
Ordin 102 2002
privind aprobarea listei cuprinzand localitatile din zona montana din care vor face parte beneficiarii sprijinului ce se acorda producatorilor de lapte si ai sprijinului ce se acorda producatorilor agricoli pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale, pentru anul 2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu