E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 54 din 17 ianuarie 2002

privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 71 din 31 ianuarie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 5, 7 si 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Producatorii agricoli care detin sau administreaza exploatatii agricole, dimensionate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, pot beneficia de sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor. De asemenea, pot beneficia de subventii si producatorii agricoli care se organizeaza in asociatii ale crescatorilor de animale, daca prin asociere indeplinesc conditiile prevazute la art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001.
    Art. 2
    Valoarea subventiei este de 4.000 lei/kg carne in viu pentru tineretul bovin cu o greutate de peste 380 kg, livrat la abatoarele autorizate, pentru cantitatea de 45,6 mii tone in valoare totala de 182,4 miliarde lei.
    Art. 3
    Valoarea subventiei este de 4.000 lei/kg carne in viu pentru porcii in greutate de 90 - 110 kg, livrati la abatoarele autorizate, pentru cantitatea de 160 mii tone in valoare totala de 640,0 miliarde lei.
    Art. 4
    Valoarea subventiei este de 3.000 lei/kg carne in viu - pui broiler, pentru cantitatea de 100 mii tone in valoare totala de 300 miliarde lei.
    Art. 5
    Valoarea totala a subventiilor este de 157,0 miliarde lei pentru juninci la prima fatare, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica, tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea si insamantarea junincii si de zona geografica, conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 6
    Valoarea totala a subventiilor este de 178,4 miliarde lei pentru viteii obtinuti si mentinuti in exploatare minimum 6 luni de la fatare, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica, tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea produsului si de zona geografica, conform anexei.
    Art. 7
    Valoarea totala a subventiilor este de 252,2 miliarde lei pentru scrofitele de reproductie care sunt la prima fatare si intarca minimum 8 purcei, al caror cuantum este diferentiat in functie de valoarea biologica si de tipul biotehnologiei de reproductie folosit pentru obtinerea gestatiei, conform anexei.
    Art. 8
    Viteii, junincile si scrofitele reprezinta produse care se valorifica drept animale de reproductie si productie de catre producatorii agricoli care desfasoara activitate de crestere si exploatare a animalelor.
    Art. 9
    (1) Valoarea totala a subventiilor este de 60 miliarde lei pentru familiile de albine elita si familiile de albine productie, al caror cuantum este stabilit in anexa.
    (2) Pot beneficia de subventii detinatorii de familii de albine care livreaza minimum 10 kg miere pentru fiecare familie de albine, in baza documentului fiscal de valorificare a marfii la unitatile de procesare autorizate.
    Art. 10
    (1) Subventiile de care pot beneficia producatorii agricoli potrivit prevederilor art. 2 - 4 se acorda in baza documentului fiscal de valorificare a marfii.
    (2) Subventiile de care pot beneficia producatorii agricoli potrivit prevederilor art. 2 - 4 se acorda si producatorilor agricoli care abatorizeaza animale proprii.
    (3) Producatorii agricoli care abatorizeaza animale proprii au obligatia de a prezenta pe langa factura fiscala si evidenta cantitativ-valorica a efectivelor de animale proprii.
    Art. 11
    (1) Acordarea subventiilor de la bugetul de stat se realizeaza pe baza de cerere scrisa, emisa de detinatorul de animale catre directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    (2) Decontarea subventiilor prevazute la art. 2 - 7 si 9 se face de catre directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti, prin virament, in contul beneficiarului, deschis la bancile comerciale sau la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A.
    Art. 12
    Atestarea faptului ca viteii, gestatia la juninca si scrofita provin din insamantari artificiale sau monta naturala se face pe baza inscrierii in registrele unice de monta si fatari, completate de operatorul insamantator sau de detinatorul legal al reproducatorilor atestati si autorizati sa desfasoare activitatea de reproductie in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 13
    (1) Cererea pentru solicitarea subventiilor se depune la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, care, prin oficiul judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, verifica solicitarile crescatorilor.
    (2) Verificarea cererilor se face de catre seful centrului teritorial pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, care confirma cererile prin semnatura si stampila si le depune la oficiul judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie. Dupa avizarea de catre directorul oficiului judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnie cererile sunt depuse la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru aprobare.
    (3) Pentru animalele din zona de munte, din localitatile care vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, verificarea cererilor se face de catre seful centrului teritorial pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, dupa avizarea de catre seful serviciului zonei montane.
    Art. 14
    (1) Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, dupa verificarea si aprobarea cererilor pentru incasarea subventiilor, intocmesc si transmit, la data de 30 a fiecarei luni, la Directia generala buget, finante din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor situatia centralizatoare a acestor cereri.
    (2) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor transmite la Ministerul Finantelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare, in termen de 5 zile calendaristice de la primirea situatiei centralizatoare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi insotita de situatia centralizatoare pe judete.
    Art. 15
    (1) Achitarea sumelor de la bugetul de stat in mod necuvenit, prin inscrierea sau atestarea de date ori de situatii nereale pe documentele de decontare, constituie contraventie, daca nu a fost savarsita astfel incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 100 milioane lei la 300 milioane lei, precum si cu obligarea la restituirea contravalorii stimulentelor incasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflatie.
    (2) Sanctiunile prevazute la alin. (1) se aplica si persoanelor juridice.
    (3) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzii se fac de imputerniciti ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si ai Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 16
    In termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor se aproba normele metodologice de aplicare a acesteia, cu avizul Ministerului Finantelor Publice.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                               CATEGORIILE
de animale si albine subventionate si valoarea subventiilor in anul 2002

  A. Juninci la prima fatare
   1. obtinute din insamantari artificiale si
      provenite din:
      a) vaci - mame de tauri                              2,5 milioane lei/cap
      b) rase pure in controlul oficial al productiei        2 milioane lei/cap
      c) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei                                            1 milion lei/cap
      d) fiice ale taurilor in testare                       4 milioane lei/cap
   2. obtinute din monta naturala (cu tauri autorizati)
      si provenite din:
      a) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei din zona de munte                      1,3 milioane lei/cap

  B. Vitei obtinuti din vaci si juninci, precum si
     malacii obtinuti din bivolite
   1. insamantate artificial, mentinuti in exploatare
      6 luni, proveniti din:
      a) vaci - mame de tauri                                2 milioane lei/cap
      b) rase pure in controlul oficial al productiei           600.000 lei/cap
      c) efective necuprinse in controlul oficial al
         productiei                                             500.000 lei/cap
   2. montate natural (cu tauri autorizati), mentinuti
      in exploatare 6 luni, proveniti din:
      a) zona de munte, din efective necuprinse in
         controlul oficial al productiei                        500.000 lei/cap
      b) restul zonelor, din efective necuprinse in
         controlul oficial al productiei                        300.000 lei/cap

  C. Scrofite de reproductie la prima fatare:
   1. scrofite rasa pura:
      a) montate natural                                   3,5 milioane lei/cap
      b) insamantate artificial                              5 milioane lei/cap
   2. scrofite simpla hibridare - F1:
      a) montate natural                                     2 milioane lei/cap
      b) insamantate artificial                            2,5 milioane lei/cap
   3. scrofite din ferme comerciale, care provin din
      simpla hibridare                                       2 milioane lei/cap

  D. Albine:
   1. familii de elita si productie                         100.000 lei/familieSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 54/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 54 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Bună ziua, aveți un credit rău? Ai nevoie de bani pentru vacanta ta de Craciun? Aveți nevoie de bani pentru a plăti facturile? Este necesar să începeți o afacere nouă? Aveți un proiect neterminat din cauza finanțării insuficiente? Aveți nevoie de bani pentru a investi în orice specialitate care vă va fi de folos? Și nu știi ce să faci. Oferim următoarele împrumuturi: împrumuturi personale, credite pentru afaceri, împrumuturi combinate, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare și multe altele. Vă salutăm pentru o oportunitate de a obține toate tipurile de împrumuturi la o rată foarte accesibilă de 2%. Pentru informații, contactați-ne acum folosind informațiile de mai jos .. Numele companiei: UPSTOX FUNDING Companie de e-mail: upstoxfunding@yahoo.com Text / Apel: (302) 273-5794. Via / WhatsApp: +1 {785} 337-5044
ANONIM a comentat Decretul 11 2018
    Bună ziua spectatorilor Banca dvs. a refuzat împrumutul? Ești într-o mizerie financiară? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă, să plătiți o chirie, să cumpărați o mașină, să vă soluționați datoriile și să aveți mai multe probleme financiare? Vreau doar să știi că tocmai ai văzut locul potrivit pentru a obține un împrumut. Suntem o organizație creștină creată de domnul Philip Morgan pentru a ajuta pe cei care au o problemă financiară? În lista de mai sus, suntem în continuare aici pentru a proteja publicul împotriva fraudei online. Suntem autorizați și înregistrați ca instituții de credit, înregistrați integral și aprobați de către Confederație. Prin urmare, dacă sunteți interesat de un împrumut, nu vă puneți în panică, întrebați și promiteți că veți primi un împrumut atunci când ați finalizat toate procedurile și condițiile pe care le veți adopta imediat. Adresa de e-mail a companiei este gratuită și sigură, în orice moment, contactați-ne prin e-mail: (philipmorganloanservice00@gmail.com) DECLARAȚIA FORMULUI DE DECLARARE Completați și reveniți la EE. UU. Cu detalii. Nume complet: ................. Sex: ............. Țara: ............... Statut: ...................... Numărul de telefon: ............... Adresa adresei: ................... Suma împrumutului: ................... Durata: ........................ Venit lunar: ................. Ocupația: .......................... Ce credeți despre împrumutul de care aveți nevoie? .................. Ați solicitat un împrumut înainte de ....... Cum ne-ai găsit? mail sau publicitate ........ Suntem la dispoziția dumneavoastră
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Aveți nevoie de împrumuturi de orice fel? Sunteți în orice situație financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Iată o oportunitate de a obține împrumuturile mici și mari pentru a îmbunătăți și a începe afacerea dvs. de orice fel. oferim împrumuturi publicului la o rată a dobânzii foarte redusă de 2%. suntem dinamici, fiabili, eficienți și avem încredere demnă de încredere. Contactați-ne acum pentru împrumuturile pe termen scurt și lung. Contactați-ne acum, pentru mai multe informații și aplicații. Oferim credite personale, credite de consolidare a datoriilor, capital de risc, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru locuințe sau "împrumuturi pentru orice motiv!". Cu toate acestea, metoda noastră, vă oferă șansa de a preciza cantitatea de împrumut necesară și, de asemenea, durata pe care o puteți permite EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com Whatsapp: +1 (512) 980-1469 VĂ RĂSPUNSEM ÎNAINTE DE CORESPONDENȚĂ ȘI RĂSPUNDERE ÎN CONFORMITATE. Salutari, Doamna Lola Daniel EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
     Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
     Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Buna tuturor, Sunt un creditor privat, ofer un împrumut la 2% aceasta este o companie legitimă cu onoare și diferență suntem gata să vă ajutăm în orice problemă financiară pe care o oferiți noi oferim toate tipurile de împrumut, deci dacă sunteți interesat de această ofertă de împrumut contactați-ne prin e-mail: (anggadiman1@gmail.com) Furnizați, de asemenea, detaliile următoare pentru a putea continua imediat cu împrumutul. Nume: Suma necesară: Durata: un țară: Scopul împrumutului: Venit lunar: Numar de telefon: Contactați-ne cu detaliile de mai sus pe adresa noastră de email: anggadiman1@gmail.com Vă privește cu toții.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 54/2002
Hotărârea 1202 2002
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 54/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale
Ordin 110 2002
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 54/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale
Ordin 102 2002
privind aprobarea listei cuprinzand localitatile din zona montana din care vor face parte beneficiarii sprijinului ce se acorda producatorilor de lapte si ai sprijinului ce se acorda producatorilor agricoli pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale, pentru anul 2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu