E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 53 din 29 ianuarie 1999

privind aprobarea Clasificarii produselor si serviciilor asociate activitatilor - CPSA

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 78 din 25 februarie 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 3 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 9/1992 privind organizarea statisticii publice, republicata,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Clasificarea produselor si serviciilor asociate activitatilor - CPSA, elaborata de Comisia Nationala pentru Statistica, potrivit anexei*) care face parte integranta din prezenta hotarare.
------------
    *) Anexa se publica ulterior.

    Art. 2
    CPSA constituie cadrul unitar de interes general, a carei utilizare este obligatorie pentru ordonarea si evidenta informatiilor referitoare la produse si servicii, si este organizata potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 301 din 5 noiembrie 1997.
    Art. 3
    (1) CPSA se aplica in toate domeniile de activitate economica si sociala si este obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, agenti economici indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice, la completarea documentelor oficiale, ori de cate ori se cere precizarea produselor si serviciilor care fac obiectul activitatilor desfasurate.
    (2) Elaborarea de catre organismele prevazute la alin. (1) a unor nomenclatoare proprii de produse si servicii, in scopuri specifice activitatii acestora, prin detalieri sau combinatii ale ultimului nivel de structura, este obligatoriu conditionata de asigurarea corespondentei informatiilor respective cu sistemul de grupare si codificare utilizat in CPSA.
    Art. 4
    (1) Comisia Nationala pentru Statistica va asigura actualizarea acestei clasificari, in concordanta cu modificarile care se vor produce in structura economiei nationale, in Clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN precum si in nomenclatoarele de produse si servicii elaborate de organismele de specialitate ale Organizatiei Natiunilor Unite si ale Comunitatii Europene.
    (2) Punerea in aplicare a modificarilor efectuate va fi facuta prin ordin al presedintelui Comisiei Nationale pentru Statistica, care va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 5
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga orice dispozitie contrara.

              p. PRIM-MINISTRU,
                 VICTOR BABIUC

                        Contrasemneaza:
                        p. Presedintele Comisiei
                        Nationale pentru Statistica,
                        Constantin Chirca,
                        vicepresedinte

                        p. Ministrul industriei
                        si comertului,
                        Sorin Potanc,
                        secretar de stat

                        p. Ministrul finantelor,
                        Bujor Bogdan Teodoriu,
                        secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 53/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 53 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu