E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 294 din  2 mai 1995

referitoare la reorganizarea Institutului de Hematologie Bucuresti si stabilirea unor masuri in aplicarea Legii nr. 4/1995 privind donarea de sange, utilizarea terapeutica a singelui uman si organizarea transfuzionala in Romania

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 93 din 17 mai 1995


SmartCity3


    In temeiul art. 41 alin. (3) din Legea nr. 4/1995,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Pe data prezentei hotarari Institutul de Hematologie Bucuresti se reorganizeaza in Institutul National de Hematologie Transfuzionala, institutie cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Sanatatii, si in Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti.
    (2) Institutul National de Hematologie Transfuzionala are ca obiect de activitate conducerea, organizarea, coordonarea si controlul activitatii transfuzionale, cercetarea stiintifica medicala, precum si invatamantul medical de specializare in domeniul transfuziologiei sanguine.
    (3) Structura, precum si normele de organizare si functionare a Institutului National de Hematologie Transfuzionala se stabilesc si se aproba prin ordin al ministrului sanatatii.
    In structura Institutului National de Hematologie Transfuzionala se organizeaza Agentia Romana a Singelui, care conduce, organizeaza, coordoneaza si controleaza activitatea transfuzionala in Romania.
    Art. 2
    Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti se organizeaza ca unitate sanitara cu personalitate juridica, in subordinea Institutului National de Hematologie Transfuzionala, prin desprinderea unor laboratoare si compartimente din structura Institutului de Hematologie Bucuresti.
    Art. 3
    (1) Patrimoniul - activ si pasiv - al Institutului de Hematologie Bucuresti trece la Institutul National de Hematologie Transfuzionala si la Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti, pe baza de protocol aprobat de Ministerul Sanatatii.
    (2) Personalul Institutului de Hematologie Bucuresti se preia prin transfer de catre Institutul National de Hematologie Transfuzionala si de Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti.
    (3) Drepturile salariale ale personalului din Institutul National de Hematologie Transfuzionala si ale celui din Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti sunt cele prevazute in Hotararea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare.
    Art. 4
    (1) In aplicarea dispozitiilor art. 10 alin. (2) din Legea nr. 4/1995 se stabileste urmatorul nivel al alocatiilor si recompenselor prevazute de lege, ce vor fi indexate cu indicele cresterii preturilor la produsele alimentare pentru consumurile colective:
                                                             Nivelul alocatiei/
                                                                recompensei
                                                             ------------------
       a) alocatie de hrana sau bon valoric pentru produse
          alimentare, conform art. 10 alin. (1) din Legea
          nr. 4/1995                                              16.000 lei
       b) recompensa sub forma unor bonuri valorice pentru
          produse alimentare, conform art. 10 alin. (1)
          lit. b) din Legea nr. 4/1995                            40.000 lei

    (2) Cheltuielile privind donatorii onorifici de sange se suporta din bugetele locale, iar cele aferente donatorilor de plasma prin plasmoforeza, din bugetul alocat Ministerului Sanatatii.
    Art. 5
    Centrele de transfuzie sanguina judetene isi modifica subordonarea pe data prezentei hotarari, trecand de la directiile sanitare in subordinea Institutului National de Hematologie Transfuzionala.
    Art. 6
    (1) Reorganizarea unitatilor sanitare prevazute in prezenta hotarare se realizeaza in cadrul fondurilor bugetare alocate Ministerului Sanatatii si al numarului de persoane aprobat.
    (2) De la 1 ianuarie 1996, finantarea centrelor de transfuzie sanguina se face prin Institutul National de Hematologie Transfuzionala, subordonat Ministerului Sanatatii, din bugetul aprobat acestuia.
    Art. 7
    Pe data prezentei hotarari se modifica anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 460/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii - pozitia 26 de la subcapitolul "Institute, centre medicale", in sensul inscrierii Institutului National de Hematologie Transfuzionala in locul Institutului de Hematologie Bucuresti.

               PRIM-MINISTRU
             NICOLAE VACAROIU

                     Contrasemneaza:
                     Ministrul sanatatii,
                     Iulian Mincu

                     Ministru de stat,
                     ministrul muncii
                     si protectiei sociale,
                     Dan Mircea Popescu

                     Ministru de stat,
                     ministrul finantelor,
                     Florin Georgescu

                                        


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 294/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 294 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu