Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 217 din 5 martie 2008

pentru completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 437/2005 privind aprobarea Listei cu substantele active autorizate pentru utilizare in produse de protectie a plantelor pe teritoriul Romaniei

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 212 din 19 martie 2008



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - In anexa la Hotărârea Guvernului nr. 437/2005 privind aprobarea Listei cu substanţele active autorizate pentru utilizare în produse de protecţie a plantelor pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 446 din 26 mai 2005, cu modificările şi completările ulterioare, după numărul curent 160 se introduc cinci numere curente noi, numerele curente 161-165, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Prezenta hotărâre transpune prevederile următoarelor directive care modifică anexa I la Directiva Consiliului 91/414/CEE privind plasarea pe piaţă a produselor de protecţie a plantelor, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 230 din 19 august 1991: Directiva Comisiei 2007/50/CE de modificare a Directivei Consiliului 91/414/CEE în vederea înscrierii beflubutamidului şi a virusului poliedrozei nucleare Spodoptera exigua ca substanţe active, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 202 din 3 august 2007, şi Directiva Comisiei 2007/52/CE de modificare a Directivei Consiliului 91/414/CEE în vederea includerii substanţelor active etoprofos, pirimifos-metil şi fipronil, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 214 din 17 august 2007.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

p. Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Gheorghe Albu,

secretar de stat

p. Ministrul mediului şi dezvoltării durabile,

Silviu Stoica,

secretar de stat

Ministrul sănătăţii publice,

Gheorghe Eugen Nicolăescu

Departamentul pentru Afaceri Europene,

Adrian Ciocănea,

secretar de stat

ANEXA

Substanţe active autorizate pentru utilizare în produse de protecţie a plantelor pe teritoriul României

Nr. crt.

Denumirea comună, numere de identificare

Denumirea IUPAC

Puritate1)

Data

intrării

în vigoare

Data expirării includerii

Prevederi specifice

1

2

3

4

5

6

7

„161.

Etoprofos

Nr. CAS 13194-48-4

Nr. CIPAC 218

O-etil S,S-dipropil fosforoditioat

> 940 g/kg

1.10.2007

30.09.2017

Partea A

Se pot omologa numai utilizările ca insecticid sau nematocid prin aplicare în sol.

Omologările    trebuie    limitate    la utilizatorii profesionişti.

Partea B

Pentru    a    evalua    cererile    de omologare a produselor de protecţie a plantelor care conţin etoprofos pentru alte utilizări decât tratarea cartofilor care nu sunt destinaţi consumului uman sau animal, Comisia Naţională

1) Mai multe detalii privind identitatea şi specificaţia substanţelor active sunt oferite în raportul de evaluare.

1

2

3

4

5

6

7

de   Omologare   a   Produselor   de Protecţie a Plantelor va acorda o atenţie specială criteriilor prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. a) din Hotărârea Guvernului    nr. 1.559/2004    privind procedura de omologare a produselor de protecţie a plantelor în vederea plasării pe piaţă şi a utilizării lor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare, şi se asigură că toate datele şi informaţiile necesare sunt furnizate înainte de acordarea unei astfel de omologări.      Pentru punerea   în   aplicare   a   principiilor uniforme,   se   iau   în   considerare concluziile din raportul de evaluare a etoprofosului, în special apendicele I şi II, în forma lor finalizată de Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală la 16 martie 2007.

Cu ocazia acestei evaluări generale, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor trebuie să acorde o atenţie deosebită:

-    reziduurilor   şi   să   evalueze expunerea alimentară a consumatorilor în vederea revizuirilor ulterioare ale limitelor maxime admise de reziduuri;

- siguranţei operatorilor.

Condiţiile   de   utilizare   autorizate trebuie să prescrie utilizarea unor echipamente adecvate de protecţie individuală şi respiratorie şi a altor măsuri de limitare a riscurilor, cum ar fi utilizarea unui dispozitiv închis de transfer pentru distribuirea produsului;

- protejării păsărilor, a mamiferelor, a organismelor acvatice, a apelor de suprafaţă    şi    subterane    expuse riscurilor; condiţiile de omologare ar trebui să includă măsuri de limitare a riscului, cum ar fi zone-tampon şi realizarea unei încorporări complete a granulelor în sol.

Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor solicită     efectuarea     de      studii suplimentare în vederea confirmării evaluării  riscurilor pe termen  lung pentru păsări şi pentru mamiferele care se  hrănesc cu  râme.  Comisia se asigură că notificatorii la cererea cărora etoprofosul   a  fost  inclus  în   lista substanţelor   active   autorizate   în Uniunea Europeană furnizează aceste studii  Comisiei  Europene  până  la septembrie 2009.

Termene       pentru       revizuirea omologărilor existente

1. După caz, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a   Plantelor   modifică   sau   retrage omologările existente pentru produsele de protecţie a plantelor care conţin

1

2

3

4

5

6

7

substanţa activă etoprofos, până la 31 martie 2008.

Până la acea dată, Comisia verifică, în special, dacă se respectă condiţiile privind etoprofosul cuprinse în prezenta anexă, cu excepţia celor din partea B din prezenta rubrică, precum şi dacă deţinătorul omologării deţine un dosar sau are acces la un dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului si gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005 pentru aprobarea cerinţelor pe care trebuie să le îndeplinească dosarele substanţelor active şi ale produselor formulate, necesare evaluării în vederea omologării, frazelor de risc şi frazelor-tip pentru măsurile de siguranţă specifice produselor de protecţie a plantelor, în conformitate cu condiţiile prevăzute la art. 19, 28, 29, 291, 292, 293, 31 şi 32 din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/ 2004, cu modificările şi comple­tările ulterioare.

2. Prin derogare de la prevederile pct. 1, orice produs de protecţie a plantelor autorizat, care conţine etoprofos ca substanţă activă unică sau asociată cu alte substanţe active, care au fost incluse în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană până la 30 septembrie 2007, face obiectul unei reevaluări de către Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor în conformitate cu principiile uniforme, pe baza unui dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005 şi care ia în considerare partea B a prezentei rubrici. In funcţie de această evaluare, Comisia stabileşte dacă produsul respectă condiţiile prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. a), b), c) şi d) din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

După ce se asigură că s-au respectat aceste condiţii, Comisia modifică sau retrage, după caz, omologarea unui produs ce conţine etoprofos ca substanţă

1

2

3

4

5

6

7

activă unică, până la 30 septembrie 2011 cel târziu, sau modifică ori retrage, după caz, omologarea unui produs care conţine etoprofos, ca una dintre mai multe substanţe active, până la 30 septembrie 2011 sau până la data stabilită pentru modificare ori retragere în directiva sau directivele respectivă/ respective care a/au adăugat substanţa ori substanţele respectivă/respective în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană, oricare dintre acestea este mai recentă.

162.

Pirimifos- metil

Nr. CAS 29232-93-7

Nr. CIPAC 239

O-2-dietilamino- 6-

metilpirimidin-4-il

O,O- dimetilfosforotioat

> 880 g/kg

1.10.2007

30.09.2017

Partea A

Se pot omologa numai utilizările ca insecticid pentru depozitarea după recoltare.

Partea B

Pentru a evalua cererile de omologare a produselor de protecţie a plantelor care conţin pirimifos-metil pentru alte utilizări decât aplicarea prin sisteme automatizate în depozite de cereale goale, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor va acorda o atenţie specială criteriilor prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi se asigură că toate datele şi informaţiile necesare sunt furnizate înainte de acordarea unei astfel de omologări.

Pentru punerea în aplicare a principiilor uniforme, se iau în considerare concluziile din raportul de evaluare a pirimifos-metilului, în special apendicele I şi II, în forma lor finalizată de Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală la 16 martie 2007.

Cu ocazia acestei evaluări generale, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor trebuie să acorde o atenţie deosebită:

-  siguranţei operatorilor. Condiţiile de utilizare autorizate trebuie să prescrie utilizarea unui echipament adecvat de protecţie individuală, inclusiv de echipamente de protecţie respiratorie şi măsuri de limitare a riscurilor, în vederea reducerii expunerii;

- expunerii alimentare a consumatorilor în vederea revizuirilor ulterioare ale limitelor maxime admise de reziduuri.

Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor solicită efectuarea de studii suplimentare în vederea confirmării evaluării expunerii operatorilor. Comisia se asigură că notificatorii la cererea cărora pirimifos-metilul a fost inclus în lista substanţelor active autorizate în

1

2

3

4

5

6

7

Uniunea Europeană furnizează aceste studii   Comisiei   Europene   până   la 30 septembrie 2009.

Termenele prevăzute pentru revizuirea omologărilor existente

1.  După caz, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor modifică sau retrage omologările existente pentru produsele de protecţie a plantelor care conţin substanţa activă pirimifos-metil, până la 31 martie 2008.

Până la acea dată, Comisia verifică, în special, dacă se respectă condiţiile privind pirimifos-metil, cuprinse în prezenta anexă, cu excepţia celor din partea B din prezenta rubrică, precum şi dacă deţinătorul omologării deţine un dosar sau are acces la un dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005, în conformitate cu condiţiile prevăzute la art. 19, 28, 29, 291, 292, 293, 31 şi 32 din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

2.  Prin derogare de la prevederile pct. 1, orice produs de protecţie a plantelor autorizat, care conţine pirimifos-metil ca substanţă activă unică sau asociată cu alte substanţe active, care au fost incluse în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană până la 30 septembrie 2007, face obiectul unei reevaluări de către Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor în conformitate cu principiile uniforme, pe baza unui dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005 şi care ia în considerare partea B a prezentei rubrici. In funcţie de această evaluare, Comisia stabileşte dacă produsul respectă condiţiile prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. a), b), c) şi d) din Hotărârea Guvernului nr. 'l.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

După ce se asigură că s-au respectat aceste condiţii, Comisia modifică sau retrage, după caz, omologarea unui produs ce conţine pirimifos-metil ca substanţă activă unică, până la 30 septembrie 2011 cel târziu, sau modifică ori retrage, după caz, omologarea unui produs care conţine pirimifos-metil, ca una dintre mai multe substanţe active, până la 30 septembrie 2011 sau până la data stabilită pentru modificare ori retragere în directiva sau

1

2

3

4

5

6

7

directivele respectivă/respective care a/au adăugat substanţa ori substanţele respectivă/respective în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană, oricare dintre acestea este mai recentă.

163.

Fipronil

Nr. CAS 120068- 37-3

Nr. CIPAC 581

(±)-5-amino-1- (2,6-diclor-a,a,a- trifluorpara-tolil)-4- trifluormetil

sulfinilpirazol-3-

carbonitril

>= 950 g/kg

1.10.2007

30.09.2017

Partea A

Se pot omologa numai utilizările ca insecticid pentru tratarea seminţelor. Tratarea seminţelor se va efectua doar în unităţile profesioniste de tratare a seminţelor.

Aceste unităţi trebuie să aplice cele mai bune tehnici disponibile, pentru a exclude emiterea de praf pe perioada depozitării, a transportului şi a aplicării.

Partea B

Pentru punerea în aplicare a principiilor uniforme, se iau în considerare concluziile din raportul de evaluare a fipronilului, în special apendicele I şi II, în forma lor finalizată de Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală la 16 martie 2007. Cu ocazia acestei evaluări generale, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor trebuie să acorde o atenţie deosebită:

-   ambalării produselor comerci­alizate pentru a evita generarea unor produse de fotodegradare care prezintă un risc;

-  potenţialului de contaminare a pânzei freatice, în special de la metaboliţii care sunt mai persistenţi decât compusul-părinte, în cazul în care substanţa activă se aplică în regiuni cu sol vulnerabil şi/sau condiţii climaterice vulnerabile;

-  protejării păsărilor granivore şi a mamiferelor, a organismelor acvatice, a artropodelor neţintă şi a albinelor melifere;

-   utilizării echipamentului cores­punzător care asigură un grad înalt de încorporare în sol şi o reducere a împrăştierii produsului în timpul aplicării.

Condiţiile de omologare trebuie să includă măsuri de diminuare a riscului, după caz.

Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor solicită studii suplimentare pentru a confirma evaluarea riscului pentru păsări granivore, mamifere, albine melifere şi în special larve de albine. Comisia se asigură că notificatorii la cererea cărora fipronilul a fost inclus în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană furnizează aceste studii Comisiei Europene până la 30 septembrie 2008.

1

2

3

4

5

6

7

Termenele prevăzute pentru revizuirea omologărilor existente

1.  După caz, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor modifică sau retrage omologările existente pentru produsele de protecţie a plantelor care conţin substanţa activă fipronil, până la 31 martie 2008.

Până la acea dată, Comisia verifică, în special, dacă se respectă condiţiile privind fipronil, cuprinse în prezenta anexă, cu excepţia celor din partea B a prezentei rubrici, precum şi dacă deţinătorul omologării deţine un dosar sau are acces la un dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii si al ministrului mediului si gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005, în conformitate cu condiţiile prevăzute la art. 19,28,29,291,292, 293, 31 şi 32 din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

2.  Prin derogare de la prevederile pct. 1, orice produs de protecţie a plantelor autorizat, care conţine fipronil ca substanţă activă unică sau asociată cu alte substanţe active, care au fost incluse în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană până la 30 septembrie 2007, face obiectul unei reevaluări de către Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor în conformitate cu principiile uniforme, pe baza unui dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005 şi care ia în considerare partea B a prezentei rubrici. In funcţie de această evaluare, Comisia stabileşte dacă produsul respectă condiţiile prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. a), b), c) şi d) din Hotărârea Guvernului nr. 'l.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

După ce se asigură că s-au respectat aceste condiţii, Comisia modifică sau retrage, după caz, omologarea unui produs ce conţine fipronil ca substanţă activă unică, până la 30 septembrie 2011 cel târziu, sau modifică ori retrage, după caz, omologarea unui produs care conţine fipronil, ca una dintre mai multe substanţe active, până la 30 septembrie 2011 sau până la data stabilită pentru modificare ori retragere în directiva sau directivele respectivă/respective care a/au adăugat substanţa sau substanţele respectivă/respective în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană, oricare dintre acestea este mai recentă.

1

2

3

4

5

6

7

164.

Beflubutamid

Nr. CAS 113614-08-7

Nr. CIPAC 662

(RS)-N-benzil-2-(4-fluor-3- trifluor-metil- fenoxil) butanamidă

>= 970 g/kg

1.12.2007

30.11.2017

Partea A

Se pot omologa doar utilizările ca erbicid.

Partea B

Pentru punerea în aplicare a principiilor uniforme, se iau în considerare concluziile raportului de evaluare a beflubutamidului, în special apendicele I şi II, în forma lor finalizată de Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală la 15 mai 2007. In cadrul acestei evaluări generale, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor trebuie să acorde o atenţie specială riscului prezentat pentru organismele acvatice.

Condiţiile de utilizare trebuie să includă măsuri de diminuare a riscului, după caz.

Termenele prevăzute pentru revizuirea omologărilor existente

1.  După caz, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor modifică sau retrage omologările existente pentru produsele de protecţie a plantelor care conţin substanţa activă beflubutamid, până la 31 mai 2008.

Până la acea dată, Comisia verifică, în special, dacă se respectă condiţiile privind beflubutamid, cuprinse în prezenta anexă, cu excepţia celor din partea B a prezentei rubrici, precum şi dacă deţinătorul omologării deţine un dosar sau are acces la un dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 421/809/687/ 2005, în conformitate cu condiţiile prevăzute la art. 28 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

2.  Prin derogare de la prevederile pct. 1, orice produs de protecţie a plantelor autorizat care conţine beflubutamid fie ca substanţă activă unică, fie ca una dintre mai multe substanţe active, care au fost incluse în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană până la 30 noiembrie 2007 cel târziu, face obiectul unei reevaluări de către Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor în conformitate cu principiile uniforme, pe baza unui dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005 şi care ia în considerare partea B a prezentei rubrici.   Pe   baza   acestei   evaluări,

1

2

3

4

5

6

7

Comisia stabileşte dacă produsul respectă condiţiile prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. a), b), c) şi d) din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

După ce se asigură că s-au respectat aceste condiţii, Comisia:

a) în cazul unui produs care conţine beflubutamid ca substanţă activă unică, modifică sau retrage omologarea, după caz, până la 31 mai 2009 cel târziu; sau

b)  modifică sau retrage omologarea, în cazul unui produs care conţine beflubutamid ca una dintre mai multe substanţe active, după caz, până la 31 mai 2009 sau până la data stabilită pentru o astfel de modificare ori retragere în directiva sau directivele respectivă/respective care a/au adăugat substanţa ori substanţele respectivă/ respective în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană, oricare dintre acestea este mai recentă.

165.

Virusul poliedrozei nucleare

Spodoptera exigua

Nr. CIPAC nealocat

Nu se aplică

1.12.2007

30.11.2017

Partea A

Se pot omologa doar utilizările ca insecticid.

Partea B

Pentru punerea în aplicare a principiilor uniforme, se iau în considerare concluziile raportului de evaluare a Spodoptera exigua NPV, în special apendicele I şi II, în forma lor finalizată de Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală la 15 mai 2007.

Termenele prevăzute pentru revizuirea omologărilor existente

1.  După caz, Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor modifică sau retrage omologările existente pentru produsele de protecţie a plantelor care conţin substanţa activă VPN Spodoptera exigua, până la 31 mai 2008.

Până la acea dată, Comisia verifică, în special, dacă se respectă condiţiile privind VPN Spodoptera exigua, cuprinse în prezenta anexă, cu excepţia celor din partea B a prezentei rubrici, precum şi dacă deţinătorul omologării deţine un dosar sau are acces la un dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului si gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005, în conformitate cu condiţiile prevăzute la art. 28 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

2.  Prin derogare de la prevederile pct. 1, orice produs de protecţie a plantelor autorizat, care conţine VPN Spodoptera exigua fie ca substanţă activă unică, fie ca una dintre mai multe

1

2

3

4

5

6

7

substanţe active, care au fost incluse în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană până la 30 noiembrie 2007 cel târziu, face obiectul unei reevaluări de către Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor în conformitate cu principiile uniforme, pe baza unui dosar care îndeplineşte cerinţele din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 421/809/687/2005 şi care ia în considerare partea B a prezentei rubrici. Pe baza acestei evaluări, Comisia stabileşte dacă produsul respectă condiţiile prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. a), b), c) şi d) din Hotărârea Guvernului nr. '1.559/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

După ce se asigură că s-au respectat aceste condiţii, Comisia:

a) în cazul unui produs care conţine VPN Spodoptera exigua ca substanţă activă unică, modifică sau retrage omologarea, după caz, până la 31 mai 2009 cel târziu; sau

b)  modifică sau retrage omologarea, în cazul unui produs care conţine VPN Spodoptera exigua ca una dintre mai multe substanţe active, după caz, până la 31 mai 2009 sau până la data stabilită pentru o astfel de modificare ori retragere în directiva sau directivele respectivă/respective care a/au adăugat substanţa ori substanţele respectivă/respective în lista substanţelor active autorizate în Uniunea Europeană, oricare dintre acestea este mai recentă."


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 217/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 217 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu