Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 213 din 20 februarie 2004

pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Socialiste Vietnam privind cooperarea in domeniul sanitar veterinar, semnat la Bucuresti la 16 octombrie 2003

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 173 din 27 februarie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Socialiste Vietnam privind cooperarea in domeniul sanitar veterinar, semnat la Bucuresti la 16 octombrie 2003.
    Art. 2
    Cheltuielile ocazionate de ducerea la indeplinire de catre partea romana a prevederilor acordului prevazut la art. 1 se asigura de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         padurilor, apelor si mediului,
                         Ilie Sarbu

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                                 ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Socialiste Vietnam privind cooperarea in domeniul sanitar veterinar

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Socialiste Vietnam, denumite in continuare parti contractante,
    hotarand extinderea si dezvoltarea cooperarii reciproce in domeniul sanitar veterinar,
    pentru asigurarea unei protectii corespunzatoare impotriva bolilor la animale si celor cauzate de produsele de origine animala caracterizate printr-o stare necorespunzatoare de sanatate,
    conduse de hotararea de a dezvolta in continuare relatiile dintre cele doua tari,
    pentru a facilita comertul reciproc cu animale, material seminal, embrioni, oua pentru reproductie, produse de origine animala, medicamente si alte produse de uz veterinar, furaje si alte produse si materii care pot influenta starea de sanatate a animalelor,
    au decis sa incheie prezentul acord.

    Art. 1
    Partile contractante vor coopera in vederea protectiei teritoriilor statelor lor impotriva introducerii si transmiterii de boli ale animalelor prin activitatea de import, export si tranzit de animale, material seminal, embrioni, oua pentru reproductie, produse de origine animala, medicamente si alte produse de uz veterinar, furaje si alte produse si materii care pot influenta starea de sanatate a animalelor.
    Art. 2
    Autoritatile sanitare veterinare ale partilor contractante, competente in domeniul aplicarii prezentului acord, sunt:
    1. Agentia Nationala Sanitara Veterinara din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului din Romania;
    2. Departamentul de Sanatate Animala din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Republica Socialista Vietnam.
    Art. 3
    Autoritatile sanitare veterinare competente ale partilor contractante vor conveni activitatile reciproce in scopul simplificarii executarii procedurilor sanitare veterinare pentru importul, exportul si tranzitul de animale, material seminal, embrioni, oua pentru reproductie, produse de origine animala, medicamente si alte produse de uz veterinar, furaje si alte produse si materii care constituie obiect al controlului sanitar veterinar de frontiera. Se vor conveni activitati pe baza de reciprocitate in conformitate cu legislatiile nationale ale statelor partilor contractante, precum si cu reglementarile Uniunii Europene si ale Organizatiei Mondiale a Comertului.
    Art. 4
    1. Autoritatile sanitare veterinare competente ale partilor contractante isi vor furniza imediat informatii privind:
    a) aparitia pe teritoriul statelor lor a bolilor specificate in lista A a Oficiului International de Epizootii, inclusiv numele speciilor, numarul animalelor afectate si zona de extindere a bolii, baza de diagnostic si activitatile intreprinse pentru prevenirea si combaterea bolilor;
    b) bolile transmisibile ale animalelor, inscrise in listele A si B ale Oficiului International de Epizootii, prin schimbul lunar de buletine informative;
    c) conditiile sanitare veterinare si modelele de certificate sanitare veterinare pentru importul, exportul si licentele de tranzit de animale, material seminal, embrioni, oua pentru reproductie, produse de origine animala, medicamente si alte produse de uz veterinar, furaje si alte produse si materii care pot influenta starea de sanatate a animalelor.
    2. Autoritatile sanitare veterinare competente ale partilor contractante se vor informa reciproc, imediat, despre actiunile de prevenire intreprinse in cazul in care bolile specificate in lista A a Oficiului International de Epizootii apar pe teritoriul tarilor limitrofe, furnizand aparitia bolilor la animale.
    Art. 5
    1. Partile contractante vor sprijini cooperarea dintre autoritatile sanitare veterinare competente si institutiile romane si vietnameze care utilizeaza rezultatele cercetarii stiintifice si tehnologice in domeniul sanitar veterinar, prin:
    a) schimb de experienta si informatii in domeniul medicinei veterinare;
    b) cooperare intre autoritatile sanitare veterinare competente si institutiile veterinare;
    c) schimb de informatii si vizite de lucru efectuate de specialisti si personal stiintific;
    d) schimb de reviste de specialitate si alte publicatii sanitare veterinare;
    e) schimb de informatii privind activitatea sanitara veterinara, prevederi si reglementari legale publicate in acest domeniu;
    f) schimb de informatii, reglementari si specialisti in domeniul producerii, testarii, inregistrarii, autorizarii si comercializarii produselor de uz veterinar.
    2. Partile contractante vor permite autoritatilor sanitare veterinare competente sa efectueze controale reciproce in unitatile care exporta animale, material seminal, embrioni, oua pentru reproductie, produse de origine animala, medicamente si alte produse de uz veterinar, furaje si alte produse si materii care pot influenta starea de sanatate a animalelor.
    Art. 6
    Cheltuielile ocazionate de aplicarea prevederilor prezentului acord vor fi suportate de fiecare parte contractanta, cu respectarea legislatiei sale interne.
    Art. 7
    1. Reprezentantii autoritatilor sanitare veterinare competente ale partilor contractante se vor intalni ori de cate ori este necesar, intr-un loc si o perioada de timp convenite reciproc.
    2. Orice diferend privind interpretarea sau aplicarea prezentului acord va fi rezolvat prin negocieri directe intre partile contractante.
    3. In cazul in care nu se ajunge la o intelegere in timpul negocierilor mentionate la alin. 2, diferendele dintre partile contractante, legate de punerea in aplicare a prezentului acord, vor fi examinate de catre o comisie mixta. Comisia va fi compusa din cate 2 medici veterinari si un jurist din partea fiecarei parti contractante. Comisia se va intruni la cererea uneia dintre partile contractante in termen de 30 de zile de la data solicitarii unei asemenea reuniuni pe teritoriul sau. Reuniunea va fi prezidata alternativ de catre un membru al fiecarei delegatii.
    Art. 8
    Prezentul acord nu afecteaza drepturile si obligatiile partilor contractante, care rezulta din alte acorduri internationale incheiate de partile contractante in domeniul sanitar veterinar.
    Art. 9
    Prezentul acord va intra in vigoare la 60 de zile de la data celei de-a doua notificari prin care partile contractante se vor informa reciproc cu privire la indeplinirea procedurilor cerute de legislatia lor nationala in acest caz.
    Art. 10
    1. Prezentul acord se incheie pentru o perioada de 4 ani si se va prelungi in mod automat pentru urmatorii 4 ani, in cazul in care nici una dintre partile contractante nu va fi notificat celeilalte parti contractante, cu cel putin 6 luni inainte de expirarea perioadei de valabilitate, intentia sa de a denunta prezentul acord.
    2. Dupa 4 ani de la intrarea in vigoare a prezentului acord, daca acesta nu a fost denuntat conform alin. 1, orice parte contractanta il poate denunta. Acordul isi inceteaza valabilitatea la 6 luni de la primirea notificarii de denuntare.
    3. La data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, prezentul acord isi pierde valabilitatea.
    Semnat la Bucuresti la 16 octombrie 2003, in doua exemplare originale in limbile romana, vietnameza si engleza, toate textele fiind egal autentice.
    In caz de diferende de interpretare va prevala textul in limba engleza.

              Pentru Guvernul Romaniei,
              Ilie Sarbu,
              ministrul agriculturii,
              padurilor, apelor si mediului

              Pentru Guvernul Republicii Socialiste Vietnam,
              Bui Ba Bong,
              ministru adjunct la
              Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii RuraleSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 213/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 213 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Este vorba despre un creditor privat de împrumut profesional, care este înregistrat să acorde împrumuturi cu o dobândă scăzută de 3%. Lucrează cu o echipă de experți în calitate de personal și acordă împrumuturi în aceeași zi. Tot felul de împrumuturi, cum ar fi împrumuturi de urgență, împrumuturi pe bani grei, împrumuturi de consolidare a datoriilor, auto, vehicule, împrumuturi pentru camioane, împrumut pentru afaceri, finanțare / finanțare, credite ipotecare, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi pentru agricultură, împrumuturi pentru construcții, finanțare pentru proiecte, împrumut pentru a începe un proiect și multe altele. Contactați-vă (rodfinancing@gmail.com) WhatsApp: +14693515949 Site web: https://rodfinancing3.wixsite.com/rodfinancing
ANONIM a comentat OUG 26 2017
    Bună ziua domnule / doamnă,   Fericirea zilei tuturor! Sunt creditor și investitor privat. Aveți nevoie de un împrumut legitim, onest, serios și rapid? Te pot ajuta cu împrumuturi de garanție 100%, ofer împrumuturi pentru afaceri și personal la 3%, finanțăm și tot felul de proiecte. Pentru mai multe informații, contactați-ne la adresa: mariereillyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune Marie Reilly
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 330 2004
    Sunt Marie Reilly, o creditoare privată și legitimă. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc, etc ... Sau pur și simplu refuzați împrumutul de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi pentru companii și persoane fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 32 2019
    Împrumuturile sunt disponibile Aveți nevoie de împrumut în numerar personal, de afaceri, împrumut negarantat, obțineți un capital de lucru negarantat? Avem programe de împrumut adaptate Pentru orice profil aplicați un împrumut cu noi astăzi pentru a vă satisface nevoile de afaceri. Operațiune; Împrumut rapid și simplu Proces rapid de aplicare Aprobări în 24-72 de ore Împrumut opțional pentru taxe Finanțare în mai puțin de 5 zile SERVICII DE ÎMprumut INCLUS: ================================ *Imprumuturi personale. * Împrumuturi de afaceri. * Împrumuturi pentru investiții. * Împrumuturi de extindere a afacerilor. * Împrumuturi cu bani grei * Credite pentru construcții. * Împrumut pentru cardul de credit * Împrumut de consolidare a datoriei Oferim consultanță financiară pentru clienți, companii care caută finanțare de datorii / împrumuturi și caută capital de lucru pentru a începe o afacere nouă sau pentru a extinde afacerile existente. Părțile interesate, vă rugăm să ne contactați pentru informații suplimentare Poștă; Howardfinancialaid@yahoo.com Whatsapp: +1 (573) 279-4038 Adresa companiei: West Ave, Hawthorne, CA.
ANONIM a comentat Legea 330 2004
    Sunt creditor și investitor privat. Aveți nevoie de un împrumut legitim, onest, serios și rapid? Te pot ajuta cu împrumuturi de garanție 100%, ofer împrumuturi pentru afaceri și personal la 3%, finanțăm și tot felul de proiecte. Pentru mai multe informații, contactați-ne la: janinapanek@financier.com   Toate cele bune, Janina Panek
ANONIM a comentat Decretul 25 1949
    PERUSAHAAN PINJAMAN RIKA ANDERSON Email kantor, rikaandersonloancompany@gmail.com Whatsapp: 1914705-7484 Nama saya Vania hilman dari Malaysia dan saat ini tinggal di Dubai. Seorang ibu tunggal dengan 2 anak. Saya berdoa dan saya memikirkan kesaksian di internet minggu ini dengan nama PERUSAHAAN RIKA ANDERSON LOAN. Ibu Rika membantu saya dengan $ 60.000 USD. Saya benar-benar membutuhkan mereka, pada awalnya saya tidak pernah mempercayai mereka, tetapi setelah memenuhi permintaan mereka, saya mendapatkan pinjaman saya. Hari ini saya membayar hutang saya dan saya juga bangga dengan apartemen saya sendiri. Ibu dan dua teman saya mengambil keuntungan dari penawaran ini, dan saya juga ingin seluruh negara mengambil keuntungan dari penawaran yang murah hati ini. ini adalah email pribadi saya vaniahilmanaki@gmail.com. Penguji: Vania hilman Negara Sekarang: Dubai (UEA) Jumlah Pinjaman: $ 60.000 email: vaniahilmanaki@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Decretul 59 2019
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat OUG 54 2019
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu