Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 167 din  7 martie 1991

privind aprobarea Conventiei dintre Guvernul Roman si Guvernul R.F.G. privind trimiterea de personal roman din intreprinderi cu sediul in Romania pentru a activa pe baza de contracte de lucrari

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 61 din 23 martie 1991


SmartCity3


    Art. 1
    Se aproba Conventia dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania privind trimiterea de personal roman din intreprinderi cu sediul in Romania pentru a activa pe baza de contracte de lucrari.
    Art. 2
    Prezenta conventie intra in vigoare in ziua in care cele doua parti isi comunica reciproc ca sunt indeplinite premisele cerute in fiecare stat pentru intrarea in vigoare in baza art. 12 din conventie.
    Art. 3
    La aplicarea conventiei vegheaza Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

    ANEXA 1

    Conventie intre Guvernul Romaniei si Guvernul R.F.G. privind trimiterea de persoane romane din intreprinderi cu sediul in Romania pentru a activa pe baza de contracte

    Art. 1
    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania, luand in consideratie prevederile acordurilor bilaterale incheiate la 29 iunie 1973 in domeniile colaborarii economice, industriale si tehnice, evitarii dublei impuneri asupra veniturilor si averii, precum si asigurarilor sociale, inclusiv
    Acordul suplimentar din 8 iulie 1976 privind asigurarile sociale, apreciind folosul reciproc al cooperarii existente in domeniul economiei, industriei si tehnicii, dorind sa aseze pe o baza durabila trimiterea la lucru a personalului din intreprinderi romanesti pentru asigurarea cooperarii economice, luand in considerare cerintele pietei fortei de munca, intentionand sa creeze conditii clare pentru intreprinderile romanesti si germane care colaboreaza pe baza de contracte de lucrari, in scopul imbunatatirii posibilitatilor de trimitere si angajare a personalului roman, au cuvenit urmatoarele:
    1. Personalului roman, care este trimis pentru o activitate temporara in domeniul german de valabilitate a acestei conventii, pe baza unui contract de lucrari intre un antreprenor roman si o intreprindere cu sediul in domeniul german de valabilitate a acestei conventii (angajati pe baza de contract de lucrari), i se elibereaza permisul de munca independent de situatia si evolutia pietei fortei de munca, luand in considerare art. 4 alin. 1 al acestei conventii.
    2. Aceasta conventie nu se aplica pentru personalul care se trimite, pe baza unui contract de lucrari, in domeniul german de valabilitate a acestei conventii in vederea realizarii de lucrari pregatitoare pentru cooperari germano-romane in terte tari, la nivel de intreprinderi.
    Art. 2
    1. Numarul angajatilor pe baza de contract de lucrari se stabileste la 2000.
    In afara de aceasta, in urmatorii 3 ani, incepand din ziua semnarii conventiei, pot fi angajati 1000 lucratori in constructii. Cifrele indicate se inteleg ca cifre medii anuale.
    2. Permisul de munca se elibereaza celor care se angajeaza numai pentru realizarea de contracte de lucrari a caror indeplinire solicita in principal personal cu calificare profesionala. Personalului fara calificare profesionala i se elibereaza permisul de munca in masura in care aceasta este inevitabil pentru realizarea lucrarilor.
    Art. 3
    1. Cifrele stabilite ale angajatilor pe baza de contracte de lucrari vor fi repartizate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale al Romaniei. Pentru a se asigura respectarea numarului stabilit al celor care se angajeaza pe baza de contract de lucrari, partea romana va desemna o organizatie care inregistreaza si contrasemneaza contractele individuale de lucrari.
    2. Institutul federal pentru munca al R.F.G. vegheaza la aplicarea conventiei, in colaborare cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale al Romaniei, ca sa nu se ajunga la o concentrare regionala sau sectoriala a angajatilor pe baza de contract de lucrari.
    Art. 4
    1. Cifrele stabilite in art. 2 alin. 1 se adapteaza la evolutia in continuare a pietei fortei de munca astfel:
    In cazul imbunatatirii situatiei pietii fortei de munca, cifrele stabilite la intrarea in vigoare a conventiei se majoreaza cu cate 5% pentru fiecare punct procentual intreg cu care s-a diminuat cota de somaj in ultimile 12 luni. In cazul inrautatirii situatiei pietei fortei de munca, cifrele se diminueaza in mod corespunzator. Pentru adaptare, se compara cotele de somaj respective la 30 iunie al anului curent si al anului precedent. Modificarile se iau in considerare incepand cu 1 octombrie al anului curent. Noile cifre se rotunjesc astfel incat sa fie divizibile cu numarul 10 fara rest.
    2. Ministerul Federal pentru Munca si Ordine Sociala al R.F.G. comunica Ministerului Muncii si Protectiei Sociale al Romaniei, pana la 31 august al fiecarui an, cifrele calculate potrivit alin. 1.
    Art. 5
    1. Permisul de munca se elibereaza numai daca:
    a) personalul care se angajeaza pe baza de contract de lucrari poseda permisul necesar de sedere;
    b) salarizarea angajatului pe baza de contract de lucrari, inclusiv partea care se plateste pentru angajarea in strainatate, corespunde salariului pe care-l prevad contractele tarifare germane aplicabile pentru activitati comparabile.
    2. In rest, isi gasesc aplicabilitate prevederile legale corespunzatoare referitoare la eliberarea si respingerea, ca si la anularea permisului de munca. O copie a contractului de lucrari se depune in timp  util la oficiul de munca competent din land.
    3. Ambele parti vor informa organizatiile care se ocupa de aplicare despre procedeul eliberarii permisului de munca si sedere.
    Art. 6
    1. Permisul de munca se elibereaza pentru durata preconizata a lucrarilor vizand indeplinirea contractului de lucrari. Durata maxima a permisului de munca este de regula de 2 ani. In situatia in care realizarea unui contract de lucrari dureaza, ca urmare a unor evenimente neprevazute, mai mult de 2 ani, permisul de munca se prelungeste pana la 6 luni. Daca de la inceput se stabileste ca realizarea contractului de lucrari dureaza mai mult de 2 ani permisul de munca se elibereaza pentru o durata maxima de pana la 3 ani.
    2. Dupa terminarea unei lucrari, la cerere, se poate elibera, pentru realizarea unui alt contract de lucrari, un nou permis de munca in cadrul duratei maxime admise de doi ani.
    3. Permisul de munca se elibereaza pentru o anumita activitate profesionala vizand realizarea unui anumit contract de lucrari. In cazuri justificate, exceptionale, permisul de munca se elibereaza pentru mai multe contracte de lucrari. Intreprinderea romaneasca poate sa detaseze angajatul, temporar, in cadrul duratei prevazute a permisului de munca, pentru realizarea unui alt contract de lucrari, daca s-a inceput deja derularea acestui contract. Detasarea trebuie sa fie comunicata neintarziat oficiului de munca competent din land.
    Oficiul de munca al landului ia masuri sa se elibereze un permis corespunzator de munca.
    4. Unor angajati cu activitate de conducere sau administratie li se elibereaza permis de munca pe o durata maxima pana la 4 ani. Aceste permise de munca se elibereaza pentru un numar de pana la 4 persoane, pentru fiecare contract de lucrari.
    Art. 7
    Un angajat pe baza de contract de lucrari care, dupa terminarea activitatii sale, a parasit domeniul german de valabilitate a acestei conventii, poate sa primeasca un nou permis de munca, in cadrul unui nou contract de lucrari, numai daca el s-a aflat in afara acestui domeniu de valabilitate, dupa terminarea activitatii, cel putin atat timp cat a activat acolo in ultimul timp.
    Art. 8
    1. Permisul de sedere, in forma de viza se solicita la reprezentanta competenta din strainatate a R.F.G, inainte de intrare. Dupa ce viza este eliberata, angajatul poate sa intre. El trebuie sa anunte imediat la autoritatea competenta pentru straini, la locul sau de sedere.
    2. Permisul de munca se solicita, imediat dupa intrare, la oficiul de munca in a carui zona se realizeaza contractul de lucrari sau unde intreprinderea romana are un sediu sau o filiala.
    Art. 9
    Ministerul Federal pentru Munca si Ordine Sociala al R.F.G. si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale al Romaniei conlucreaza strans in cadrul acestei conventii. In caz de necesitate, la cererea unei parti, se constituie o grupa mixta de lucru germano-romana, pentru a discuta probleme legate de aplicarea acestei conventii.
    Art. 10
    Angajatilor care urmeaza sa fie ocupati la antreprenorii romani si care fara permisul Oficiului federal pentru munca al R.F.G. au cedat in scop profesional angajati la terti, in vederea prestarii de munca nu li se elibereaza permis de munca. Aceasta este valabil si pentru personalul antreprenorilor romani care angajeaza mai mult personal, pe baza de contract de lucrari, decat i-a fost repartizat potrivit art. 3 alin. 1, sau angajeaza lucratori care nu poseda permis de munca sau de sedere.
    Art. 11
    Prezenta conventie se extinde si asupra Berlinului (occidental), conform Acordului cvatripartit din 3 septembrie 1971, in concordanta cu procedurile stabilite.
    Art. 12
    1. Prezenta conventie intra in vigoare in ziua in care cele doua parti isi comunica reciproc ca sunt indeplinite premisele cerute in fiecare stat pentru intrarea in vigoare.
    2.Conventia poate sa fie denuntata in scris pana la 30 iunie, cu efect pana la 31 decembrie al acelui an. Permisele de munca eliberate pe baza conventiei nu sunt afectate de o denuntare.
    3. Conventia se aplica provizoriu de la data semnarii.
    4. In masura in care, la aplicarea conventiei este deja angajat personal roman pe baza de contracte de lucrari, acesti angajati se socotesc in cifrele convenite.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 167/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 167 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu