Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1663 din  7 octombrie 2004

privind organizarea si functionarea Centrului National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 983 din 26 octombrie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 11 din Ordonanta Guvernului nr. 58/2004 privind infiintarea Centrului National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER, denumit in continuare CENAFER, se organizeaza si functioneaza ca institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prin reorganizarea Centrului de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti si a centrelor de calificare din structurile regionale ale Companiei Nationale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., care se desfiinteaza.
    (2) CENAFER are sediul in municipiul Bucuresti, Calea Grivitei nr. 343, sectorul 1.
    Art. 2
    (1) CENAFER este desemnat ca organismul national specializat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului sa asigure formarea-calificarea, perfectionarea si verificarea profesionala periodica a personalului care efectueaza activitati specifice desfasurarii transportului feroviar in conditii de siguranta a circulatiei, securitate a transporturilor si de calitate a serviciilor feroviare, precum si participarea in comisiile de autorizare a personalului cu responsabilitati in siguranta circulatiei din transportul feroviar si are, in acest sens, urmatoarele atributii principale:
    a) organizarea si derularea programelor de formare profesionala - cursuri de calificare a personalului care urmeaza sa efectueze operatiuni feroviare, pentru functii si meserii specifice transportului feroviar, in conformitate cu reglementarile nationale si internationale aplicabile in domeniu;
    b) organizarea si derularea programelor de perfectionare profesionala, obligatorii pentru confirmarea competentei personalului care efectueaza operatiuni feroviare, in conformitate cu reglementarile nationale si internationale in domeniu;
    c) organizarea si derularea programelor de verificare profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare;
    d) asigurarea conditiilor pentru derularea programelor de autorizare a personalului cu responsabilitati in siguranta circulatiei, efectuate de Autoritatea Feroviara Romana - AFER, precum si participarea in comisiile de autorizare a acestui personal.
    (2) Activitatile prevazute la alin. (1) vizeaza, in principal, functiile cu responsabilitati in siguranta circulatiei, prevazute in lista din anexa nr. 1, lista ce poate fi actualizata prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului.
    (3) Metodologiile de organizare si de derulare a programelor de formare-calificare, perfectionare, verificare profesionala periodica si instruire profesionala a personalului care efectueaza operatiuni feroviare se elaboreaza de CENAFER, se avizeaza de Autoritatea Feroviara Romana - AFER si se aproba prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, in termen de 60 de zile de la data inscrierii CENAFER la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.
    (4) CENAFER poate desfasura si alte activitati stabilite prin hotarare a Guvernului.
    Art. 3
    CENAFER va colabora cu Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii in vederea elaborarii standardelor ocupationale, precum si la completarea/actualizarea Registrului national al calificarilor profesionale din Romania, in domeniul de activitate, in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 4
    Organizarea, functionarea si atributiile CENAFER sunt stabilite in regulamentul de organizare si functionare prevazut in anexa nr. 2.
    Art. 5
    (1) CENAFER se finanteaza din venituri proprii, constituite, in principal, din tarifele percepute pentru activitatile specifice, pe baza de contract.
    (2) CENAFER mai poate obtine venituri din desfasurarea altor activitati privind valorificarea unor servicii si/sau produse din activitati proprii si conexe, chirii, prestatii editoriale, metodologii, lucrari, proiecte, studii, prognoze, expertize, alte prestari de servicii, exploatari ale unor bunuri pe care le au in administrare, pe baza de tarife stabilite in conditiile legii.
    (3) Cheltuielile de investitii necesare pregatirii personalului la nivelul cerintelor europene, care sa asigure integrarea sistemului de transport feroviar al Romaniei in sistemul de transport feroviar european se finanteaza din venituri proprii, din credite externe sau interne, contractate in conditiile legii, nerambursabile sau rambursabile din fondurile proprii ori din alte surse legal constituite.
    Art. 6
    CENAFER preia toate drepturile si obligatiile Centrului de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti si ale centrelor de calificare din structurile regionale ale Companiei Nationale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., denumita in continuare C.F.R., care decurg din activitatea curenta si din contractele incheiate cu persoane fizice sau juridice, si se substituie acestora in litigiile aflate in curs de judecata.
    Art. 7
    (1) Patrimoniul initial al CENAFER se constituie prin preluarea activului si pasivului Centrului de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti si ale centrelor de calificare din structurile regionale ale C.F.R., conform datelor din situatia financiara a acesteia, incheiata la data de 31 decembrie 2003, potrivit anexelor nr. 3 si 4.
    (2) Valoarea patrimoniului aflat in administrarea C.F.R. se diminueaza in mod corespunzator.
    (3) Predarea-preluarea activului si pasivului prevazute la alin. (1) se face pe baza de protocol, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (4) Bunurile preluate potrivit alin. (1) sunt bunuri proprietate privata a statului, date in administrarea CENAFER pe toata durata de existenta a acestuia, putand fi instrainate in conditiile legii.
    Art. 8
    CENAFER gestioneaza biblioteca tehnica de specialitate feroviara - fondul de carte, reviste de specialitate, alte materiale audio si video -, prin preluarea acestora de la Centrul de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti si de la centrele de calificare din structurile regionale ale C.F.R.
    Art. 9
    Structura organizatorica a CENAFER se aproba prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, la propunerea Consiliului de conducere al CENAFER.
    Art. 10
    (1) Conducerea CENAFER este asigurata de consiliul de conducere. Consiliul de conducere, denumit in continuare consiliu, este compus din 9 persoane. Presedintele consiliului este directorul general al CENAFER.
    (2) Directorul general si ceilalti membri ai consiliului sunt numiti si revocati prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului.
    (3) Salariul directorului general, precum si indemnizatiile membrilor consiliului se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului.
    Art. 11
    (1) Consiliul are urmatoarele atributii principale:
    a) aproba regulamentul propriu de organizare si functionare;
    b) aproba regulamentul de ordine interioara;
    c) propune spre aprobare Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului structura organizatorica a CENAFER, precum si modificarile acesteia;
    d) aproba statul de functii;
    e) numeste si revoca personalul de conducere si ii stabileste salariile;
    f) asigura negocierea contractului colectiv de munca cu reprezentantii salariatilor, in conditiile legii;
    g) aproba bugetul de venituri si cheltuieli si asigura executia acestuia dupa aprobarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului;
    h) aproba sau propune spre aprobare, dupa caz, investitiile ce urmeaza a se realiza de catre CENAFER, in conditiile legii;
    i) propune sau aproba, dupa caz, modalitatile de finantare a dotarii cu echipamente, inclusiv prin credite si/sau imprumuturi contractate de stat sau cu garantia statului, pe care le poate derula in conditiile legii;
    j) propune majorarea sau diminuarea patrimoniului CENAFER, in conditiile legii;
    k) stabileste si supune spre aprobare Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului tarifele pentru prestatiile de servicii efectuate;
    l) analizeaza periodic derularea exercitiului bugetar si eficienta cheltuielilor si stabileste masuri pentru continuarea activitatii in conditii de echilibrare a bugetului;
    m) aproba rapoartele periodice ale compartimentelor de control din cadrul CENAFER;
    n) aproba inchirierea de cladiri, spatii, terenuri si de alte bunuri ale CENAFER;
    o) stabileste si supune spre aprobare Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului inchirierea bunurilor proprietate privata a statului, aflate in administrarea CENAFER, in conformitate cu reglementarile in vigoare;
    p) aproba scoaterea din functiune si valorificarea, in conditiile legii, a bunurilor din patrimoniul CENAFER;
    r) aproba participarea CENAFER ca partener in cadrul unor proiecte internationale, in cooperare cu institutii similare din alte tari, in special din Uniunea Europeana, ca parte a programului de integrare europeana;
    s) prezinta anual conducerii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului un raport al activitatii desfasurate in perioada expirata si programul de activitate pentru anul in curs.
    (2) Consiliul exercita orice atributii care ii revin din prevederile legale, din regulamentul sau de organizare si functionare si din dispozitiile Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
    Art. 12
    (1) Drepturile si obligatiile ce decurg din contractele individuale de munca ale personalului preluat de la Centrul de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti si de la centrele de calificare din structurile regionale ale C.F.R., care se reorganizeaza, existente la data preluarii personalului respectiv, se transfera la CENAFER.
    (2) Criteriile de selectionare a personalului care urmeaza sa fie preluat in conditiile legii vor tine seama, in mod prioritar, de competenta si de nivelul de calificare profesionala, de vechimea in activitate si de natura posturilor necesare realizarii programelor de instruire specifice personalului feroviar.
    (3) Personalul CENAFER nu se incadreaza in categoria functionarilor publici.
    (4) Salarizarea personalului CENAFER se stabileste potrivit reglementarilor privind salarizarea personalului din institutiile publice finantate integral din venituri proprii.
    (5) Drepturile de salarizare si celelalte drepturi de personal se stabilesc de consiliu, pentru personalul de conducere, si prin contractul colectiv de munca, pentru personalul de executie.
    (6) Contractul colectiv de munca va fi negociat si inregistrat in conditiile legii la directia pentru dialog, familie si solidaritate sociala in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (7) Salariatii CENAFER, precum si membrii de familie ai acestora beneficiaza, dupa caz, de autorizatii si permise de calatorie gratuite pe calea ferata in conditiile legii.
    Art. 13
    (1) CENAFER intocmeste anual bugetul de venituri si cheltuieli in conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Finantelor Publice, care se aproba de consiliu si se avizeaza de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
    (2) Excedentele anuale rezultate din executia bugetelor de venituri si cheltuieli ale activitatilor finantate integral din venituri proprii se reporteaza in anul urmator.
    (3) CENAFER poate realiza si poate dispune de venituri si de cheltuieli in valuta, in conditiile prevazute de actele normative in vigoare.
    (4) CENAFER propune Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului modalitatile de finantare a dotarii cu echipamente, inclusiv prin credite si/sau imprumuturi contractate de stat sau cu garantia statului, in lei si in valuta, rambursabile din veniturile extrabugetare prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli.
    Art. 14
    Pentru exercitarea atributiilor specifice, parcul normat al CENAFER este de 11 autoturisme, cu o norma de consum de combustibil de 350 litri pe autoturism si pe luna. Nu se considera depasire a consumului normat pe autoturism consumul care, la nivelul anului, se incadreaza in cantitatea de combustibil normata in raport cu numarul de autoturisme aprobat pentru CENAFER.
    Art. 15
    CENAFER poate sa incheie contracte sau conventii cu alte organisme similare, institutii de invatamant si cu agenti economici, din tara si din strainatate, in vederea colaborarii si cooperarii pe plan national sau international in domeniul sau de activitate, cu respectarea prevederilor legale.
    Art. 16
    Anexele nr. 1 - 4 fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 17
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga orice alte prevederi contrare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul transporturilor,
                         constructiilor si turismului,
                         Miron Tudor Mitrea

                         Ministrul muncii,
                         solidaritatii sociale si familiei,
                         Dan Mircea Popescu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                                 LISTA
functiilor cu responsabilitati in siguranta circulatiei, care se formeaza-califica, perfectioneaza si verifica profesional periodic la CENAFER

________________________________________________________________________________
 Nr.                               Functia
 crt.                             (meseria)
________________________________________________________________________________
   1. Acar
   2. Mecanic drezina pantograf
   3. Conducator tren ajutor, conducator tren macara
   4. Conductor tren, sef tren
   5. Dispecer circulatie M
   6. Dispecer energetic feroviar
   7. Dispecer energetic feroviar sef
   8. Electromecanic SCB, IFTE (intretinere LC), TTR
   9. Franar
  10. Impiegat de miscare, sef tura miscare
  11. Macaragiu tren ajutor, macaragiu tren interventie
  12. Magaziner tranzit, magaziner comercial
  13. Maistru lucrari arta, sudura caii
  14. Maistru linii, maistru arta (in activitatea de constructii CF)
  15. Manevrant vagoane
  16. Masinist lucrari cale si L.A.
  17. Mecanic locomotiva-automotor, mecanic ajutor locomotiva-automotor
  18. Mecanic masini grele de cale, mecanic ajutor masini grele de cale
  19. Mecanic masini grele sudura caii, mecanic ajutor masini grele sudura caii
  20. Montator I (SCB, TTR, IFTE)
  21. Operator circulatie M (din regulatorul de trafic)
  22. Pazitor bariera
  23. Picher
  24. Responsabil SC
  25. Revizor ace
  26. Revizor cale, revizor puncte periculoase, revizor cale si puncte
      periculoase
  27. Revizor tehnic vagoane
  28. Sudor intretinere cale si aparate cale
  29. Sef district (linii, SCB, TTR, LC, poduri, exploatare utilaje)
  30. Sef echipa intretinere lucrari arta, sef echipa intretinere cale
  31. Sef manevra, inclusiv din exploatarea instalatiei WSSB
  32. Sef statie, sef statie adjunct, sef statie rezerva
  33. Sef statie, sef statie adjunct, sef statie rezerva numai activitatea
      operatorilor de transport feroviar
  34. Sef tura regulator M
________________________________________________________________________________

    ANEXA 2

                              REGULAMENT
de organizare si functionare a Centrului National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER

    CAP. 1
    Prevederi generale

    Art. 1
    (1) Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER, denumit in continuare CENAFER, functioneaza in subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si este organismul national desemnat sa asigure, in principal, formarea-calificarea, perfectionarea si verificarea profesionala periodica a personalului care efectueaza activitati specifice desfasurarii transportului feroviar in conditii de siguranta a circulatiei, securitate a transporturilor si de calitate a serviciilor feroviare, precum si participarea in comisiile de autorizare a personalului cu responsabilitati in siguranta circulatiei din transportul feroviar.
    (2) Activitatile prevazute la alin. (1) vizeaza, in principal, functiile cu responsabilitati in siguranta circulatiei, prevazute in lista din anexa nr. 1 la hotarare, lista ce poate fi actualizata prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului.
    (3) CENAFER poate asigura, la cerere, si instruirea profesionala a personalului care efectueaza activitati specifice desfasurarii transportului feroviar.
    Art. 2
    CENAFER gestioneaza biblioteca tehnica de specialitate feroviara - fondul de carte, reviste de specialitate, alte materiale audio si video -, prin preluarea acestora de la Centrul de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti si de la centrele de calificare din structurile regionale ale C.F.R.
    Art. 3
    (1) CENAFER este institutie publica cu personalitate juridica, finantata din venituri proprii, constituite, in principal, din tarifele percepute pentru activitatile specifice, pe baza de contract.
    (2) CENAFER mai poate obtine venituri din desfasurarea altor activitati privind valorificarea unor servicii si/sau produse din activitati proprii si conexe, chirii, prestatii editoriale, metodologii, lucrari, proiecte, studii, prognoze, expertize, alte prestari de servicii, exploatari ale unor bunuri pe care le au in administrare, pe baza de tarife stabilite in conditiile legii.
    (3) Cheltuielile de investitii necesare pregatirii personalului la nivelul cerintelor europene, care sa asigure integrarea sistemului de transport feroviar al Romaniei in sistemul de transport feroviar european se finanteaza din venituri proprii, din credite externe sau interne, contractate in conditiile legii, nerambursabile sau rambursabile, din fondurile proprii ori din alte surse legal constituite.
    (4) CENAFER are sediul in municipiul Bucuresti, Calea Grivitei nr. 343, sectorul 1.
    (5) In cadrul CENAFER se asigura si reprezentare in teritoriu prin 7 subunitati in municipiile Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi, Galati si Constanta.

    CAP. 2
    Atributii

    Art. 4
    Obiectul de activitate al CENAFER este, in principal, formarea-calificarea, ridicarea nivelului de pregatire profesionala si verificarea profesionala periodica a personalului care efectueaza activitati specifice desfasurarii transportului feroviar in conditii de siguranta a circulatiei, securitate a transporturilor si de calitate a serviciilor feroviare, denumite in continuare operatiuni feroviare, precum si participarea in comisiile de autorizare a personalului cu responsabilitati in siguranta circulatiei din transportul feroviar.
    Art. 5
    (1) Pentru realizarea obiectului sau de activitate, CENAFER are urmatoarele atributii principale, pe care le realizeaza in conformitate cu legislatia in vigoare:
    a) organizarea si derularea programelor de formare profesionala - cursuri de calificare a personalului care urmeaza sa efectueze operatiuni feroviare, pentru functii si meserii specifice transportului feroviar, in conformitate cu reglementarile nationale si internationale in domeniu;
    b) organizarea si derularea programelor de perfectionare profesionala, obligatorii pentru confirmarea competentei personalului care efectueaza operatiuni feroviare, in conformitate cu reglementarile nationale si internationale in domeniu;
    c) organizarea si derularea programelor de verificare profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare;
    d) asigurarea conditiilor pentru derularea programelor de autorizare a personalului cu responsabilitati in siguranta circulatiei efectuate de catre Autoritatea Feroviara Romana - AFER, precum si participarea in comisiile de autorizare a acestui personal;
    e) organizarea si derularea de programe de instruire profesionala a personalului care efectueaza activitati specifice desfasurarii transportului feroviar - actualizarea/reimprospatarea cunostintelor profesionale, dobandirea de noi cunostinte profesionale in situatia aparitiei de noi instalatii, material rulant, tehnici sau tehnologii;
    f) elaborarea de metodologii, programe, tematici, materiale documentare etc., necesare activitatii de formare-calificare, perfectionare sau verificare profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare;
    g) efectuarea de analize si elaborarea de studii privind imbunatatirea continutului si cresterea eficientei activitatii de formare-calificare, perfectionare si verificare profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare;
    h) documentarea si cercetarea stiintifica, efectuarea de lucrari, proiecte, studii, expertize, prognoze, baze de date, in domeniul sau de activitate, pentru necesitati proprii sau pentru terti, pe baza de contract;
    i) consultanta de specialitate, pe baza de contract, prin acordarea de asistenta tehnica si consultanta metodologica, respectiv punerea la dispozitie de metodologii, documentatii, aplicatii, tematici, programe, planuri de lectii si materiale de instruire tiparite, pe suport magnetic sau audiovizuale;
    j) organizarea si derularea de cursuri, seminarii, simpozioane, reuniuni, schimburi de experienta, expozitii sau alte actiuni pe teme de specialitate, inclusiv pentru introducerea unor noi tehnici, metodologii, programe etc., de formare-calificare, perfectionare sau verificare profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare;
    k) participarea, in nume propriu sau prin delegare de competente date de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, la lucrarile organismelor internationale sau regionale din domeniul transporturilor feroviare, la care Romania este parte, pe probleme de formare-calificare, perfectionare sau verificare profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare;
    l) ducerea la indeplinire a unor obligatii ce revin statului din conventiile si acordurile internationale, referitoare la formarea-calificarea si perfectionarea personalului care efectueaza operatiuni feroviare, la care Romania este parte;
    m) propunerea de norme, normative, reglementari specifice privind formarea-calificarea, perfectionarea sau verificarea profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare si introducerea acestora in circuitul de avizare/aprobare, conform reglementarilor specifice in vigoare;
    n) colaborarea cu alte institutii ale statului in vederea elaborarii standardelor ocupationale, precum si la completarea/actualizarea Registrului national al calificarilor profesionale din Romania, in domeniul sau de activitate;
    o) organizarea controlului propriu privind modul de realizare a activitatii de formare-calificare, perfectionare si verificare profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare;
    p) realizarea si perfectionarea permanenta a mijloacelor tehnico-didactice necesare formarii-calificarii, perfectionarii si verificarii profesionale periodice a personalului care efectueaza operatiuni feroviare;
    r) elaborarea, traducerea, multiplicarea, tiparirea, difuzarea de materiale si comercializarea de publicatii si lucrari proprii, specifice transportului feroviar;
    s) eliberarea de documente specifice care sa ateste absolvirea cursului de calificare, perfectionare sau a examenului de verificare profesionala periodica;
    t) organizarea evidentelor privind personalul care a fost format-calificat, perfectionat si verificat profesional periodic;
    u) gestionarea si conservarea fondului de carte si de revista din biblioteca de specialitate, precum si a fondului documentar al bibliotecii tehnice si a patrimoniului audiovizual, preluate de la C.F.R.;
    v) administrarea terenurilor si a altor bunuri proprietate privata a statului, care i-au fost incredintate spre administrare;
    x) urmarirea realizarii obiectivelor de investitii, aprobate cu finantare de la bugetul de stat, al caror beneficiar este CENAFER; intocmirea de rapoarte pe care le transmite ordonatorului de credite;
    y) editarea unei reviste de specialitate si a Buletinului de Informare Tehnica ("Material de Informare Documentara - Cale Ferata" - MID).
    (2) CENAFER poate exercita si alte activitati specifice domeniului sau de activitate, in conditiile legii.
    Art. 6
    Metodologiile de organizare si de derulare a programelor de formare-calificare, perfectionare, verificare profesionala periodica si instruire profesionala a personalului care efectueaza operatiuni feroviare se elaboreaza de CENAFER, se avizeaza de Autoritatea Feroviara Romana - AFER si se aproba prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, in termen de 60 de zile de la data inscrierii CENAFER la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

    CAP. 3
    Patrimoniul

    Art. 7
    (1) Patrimoniul CENAFER se constituie prin preluarea patrimoniului Centrului de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti si al centrelor de calificare din structurile regionale ale C.F.R., pe baza datelor din situatia financiara de la data de 31 decembrie 2003, in conformitate cu legislatia in vigoare.
    (2) Bunurile din patrimoniul CENAFER sunt bunuri proprietate privata a statului, date in administrarea CENAFER pe toata durata de existenta a acestuia, putand fi instrainate in conditiile legii.

    CAP. 4
    Structura organizatorica

    Art. 8
    (1) Structura organizatorica a CENAFER se aproba prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, la propunerea Consiliului de conducere al CENAFER.
    (2) CENAFER are asigurata reprezentare in teritoriu prin urmatoarele subunitati:
    a) Centrul pentru Calificarea si Instruirea Personalului din Transporturi Feroviare Teritorial Craiova;
    b) Centrul pentru Calificarea si Instruirea Personalului din Transporturi Feroviare Teritorial Timisoara;
    c) Centrul pentru Calificarea si Instruirea Personalului din Transporturi Feroviare Teritorial Cluj;
    d) Centrul pentru Calificarea si Instruirea Personalului din Transporturi Feroviare Teritorial Brasov;
    e) Centrul pentru Calificarea si Instruirea Personalului din Transporturi Feroviare Teritorial Iasi;
    f) Centrul pentru Calificarea si Instruirea Personalului din Transporturi Feroviare Teritorial Galati;
    g) Centrul pentru Calificarea si Instruirea Personalului din Transporturi Feroviare Teritorial Constanta.

    CAP. 5
    Organele de conducere

    Art. 9
    (1) Conducerea CENAFER este asigurata de consiliul de conducere. Consiliul de conducere, denumit in continuare consiliu, este compus din 9 persoane. Presedintele consiliului este directorul general al CENAFER.
    (2) Directorul general si ceilalti membri ai consiliului se numesc si se revoca prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului.
    (3) Din consiliu vor face parte, in mod obligatoriu, specialisti ai Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
    Art. 10
    Salariul directorului general, precum si indemnizatiile membrilor consiliului se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului.
    Art. 11
    Consiliul isi desfasoara activitatea in conformitate cu propriul regulament de organizare si functionare.
    Art. 12
    (1) Consiliul are urmatoarele atributii principale:
    a) aproba regulamentul propriu de organizare si functionare;
    b) aproba regulamentul de ordine interioara;
    c) propune spre aprobare Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului structura organizatorica a CENAFER, precum si modificarile acesteia;
    d) aproba statul de functii;
    e) numeste si revoca personalul de conducere si ii stabileste salariile;
    f) asigura negocierea contractului colectiv de munca cu reprezentantii salariatilor, in conditiile legii;
    g) aproba bugetul de venituri si cheltuieli si asigura executia acestuia dupa aprobarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului;
    h) aproba sau propune spre aprobare, dupa caz, investitiile ce urmeaza a se realiza de catre CENAFER, in conditiile legii;
    i) propune sau aproba, dupa caz, modalitatile de finantare a dotarii cu echipamente, inclusiv prin credite si/sau imprumuturi contractate de stat sau cu garantia statului, pe care le poate derula in conditiile legii;
    j) propune majorarea sau diminuarea patrimoniului CENAFER, in conditiile legii;
    k) stabileste si supune spre aprobare Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului tarifele pentru prestatiile de servicii efectuate;
    l) analizeaza periodic derularea exercitiului bugetar si eficienta cheltuielilor si stabileste masuri pentru continuarea activitatii in conditiile de echilibrare a bugetului;
    m) aproba rapoartele periodice ale compartimentelor de control din cadrul CENAFER;
    n) aproba inchirierea de cladiri, spatii, terenuri si de alte bunuri ale CENAFER;
    o) stabileste si supune spre aprobare Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului inchirierea bunurilor proprietate privata a statului, aflate in administrarea CENAFER, in conformitate cu reglementarile in vigoare;
    p) aproba scoaterea din functiune si valorificarea, in conditiile legii, a bunurilor din patrimoniul CENAFER;
    r) aproba participarea CENAFER ca partener in cadrul unor proiecte internationale, in cooperare cu institutii similare din alte tari, in special din Uniunea Europeana, ca parte a programului de integrare europeana;
    s) prezinta anual conducerii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului un raport al activitatii desfasurate in perioada expirata si programul de activitate pentru anul in curs.
    (2) Consiliul exercita orice atributii care ii revin din prevederile legale, din regulamentul sau de organizare si functionare si din dispozitiile Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
    Art. 13
    Pentru luarea unor decizii complexe, consiliul poate atrage in activitatea de analiza consilieri si consultanti din diferite sectoare, urmand ca activitatea acestora sa fie remunerata in conditiile legii.
    Art. 14
    (1) Consiliul se intruneste lunar sau ori de cate ori este necesar, la cererea presedintelui sau a unei treimi din numarul membrilor sai.
    (2) Sedinta este condusa de presedinte, iar in lipsa acestuia, de catre un membru al consiliului, delegat in scris de catre presedinte.
    (3) Sedintele consiliului se desfasoara in prezenta a cel putin jumatate plus unu din numarul membrilor consiliului.
    (4) Hotararile consiliului se iau cu majoritatea voturilor membrilor acestuia.
    (5) Consiliul este asistat de un secretar, numit dintre angajatii CENAFER. Pentru aceasta activitate secretarul primeste o indemnizatie stabilita de consiliu.
    Art. 15
    (1) Directorul general are urmatoarele atributii principale:
    a) asigura conducerea operativa a CENAFER;
    b) propune numirea si, dupa caz, revocarea personalului de conducere din cadrul CENAFER;
    c) angajeaza si, dupa caz, concediaza personalul de executie din cadrul CENAFER, in conditiile legii;
    d) reprezinta CENAFER in relatiile cu tertii si semneaza actele ce o angajeaza fata de acestia, pe baza si in limitele imputernicirilor date de consiliu si ale celor conferite de legislatia in vigoare;
    e) incheie contractul colectiv de munca al CENAFER, in conditiile legii;
    f) incheie contractele individuale de munca si dispune masuri cu privire la modificarea, executarea, suspendarea si incetarea acestora, cu respectarea legislatiei in vigoare;
    g) este ordonator de credite in conditiile prevazute de lege;
    h) exercita orice atributii care ii revin din regulamentul de organizare si functionare si din hotararile consiliului, precum si din prevederile legale in vigoare.
    (2) In exercitarea atributiilor sale directorul general emite decizii.

    CAP. 6
    Bugetul de venituri si cheltuieli

    Art. 16
    (1) CENAFER intocmeste anual bugetul de venituri si cheltuieli in conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Finantelor Publice, care se aproba de consiliu si se avizeaza de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
    (2) Excedentele anuale rezultate din executia bugetelor de venituri si cheltuieli ale activitatilor finantate integral din venituri proprii se reporteaza in anul urmator si se folosesc cu aceeasi destinatie, in conformitate cu legislatia in vigoare.
    (3) CENAFER poate realiza si poate dispune de venituri si de cheltuieli in lei si in valuta, in conditiile prevazute de actele normative in vigoare.

    CAP. 7
    Personalul

    Art. 17
    (1) Personalul de instruire al CENAFER are calitatea de instructor si asigura instruirea teoretica si practica.
    (2) Instructorii care asigura instruirea teoretica trebuie sa fie absolventi ai invatamantului superior de lunga sau scurta durata, cu diploma, si sa aiba experienta in domeniul de referinta. Instructorii care asigura instruirea practica trebuie sa fie atestati in conformitate cu reglementarile in vigoare.
    (3) Pentru desfasurarea procesului de instruire si perfectionare profesionala, CENAFER poate folosi, in conditiile legii, cadre didactice universitare, precum si alti specialisti romani si straini.
    Art. 18
    Salarizarea personalului CENAFER se stabileste potrivit reglementarilor privind salarizarea personalului din institutiile publice finantate integral din venituri proprii.
    Art. 19
    (1) Personalul CENAFER este supus prevederilor regulamentului de ordine interioara al CENAFER si celorlalte prevederi legale in domeniu.
    (2) Criteriile si conditiile pentru incadrarea si promovarea personalului se stabilesc prin contractul colectiv de munca, cu respectarea prevederilor legale pentru institutiile publice.
    (3) Atributiile si responsabilitatile individuale ale personalului CENAFER se stabilesc prin fisa postului si se aproba de directorul general. Fisa postului este anexa la contractul individual de munca si se semneaza de salariat si de seful ierarhic al acestuia.
    (4) Personalul CENAFER nu se incadreaza in categoria functionarilor publici.

    ANEXA 3

                            DATELE DE IDENTIFICARE
a bunurilor imobile - proprietate privata a statului din patrimoniul Companiei Nationale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., care se preiau in administrare de catre CENAFER

    A. Imobile aflate in administrarea Centrului de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti
________________________________________________________________________________
Nr.      Denumirea              Codul de          Adresa           Valoarea
crt.                            clasificare                        de inventar
                                                                   (lei)
________________________________________________________________________________
  1. Centrul de Perfectionare        2121   Bucuresti,               311.167.451
     si Calificare a                        Calea Grivitei
     Personalului C.F.R.                    nr. 343, sectorul 1
     Bucuresti
  2. Centrul de Perfectionare        2121   Bucuresti,             1.405.770.568
     si Calificare a                        Calea Grivitei
     Personalului C.F.R.                    nr. 193B, sectorul 1
     Bucuresti
________________________________________________________________________________

    B. Imobile aflate in administrarea centrelor de calificare regionale ale C.F.R.
________________________________________________________________________________
Nr.      Denumirea              Codul de          Adresa           Valoarea
crt.                            clasificare                        de inventar
                                                                   (lei)
________________________________________________________________________________
  1. Centrul de Calificare a        1.6.2   Craiova, str. Brazda      95.841.339
     Personalului C.F.R.                    lui Novac nr. 2B,
     Craiova                                judetul Dolj
  2. Cladire pentru scoli           1.6.2   Timisoara,                 1.548.372
     apartinand Centrului de                str. I.H. Radulescu
     Calificare a Personalului              nr. 1, judetul Timis
     C.F.R. Timisoara
  3. Cladire pentru cantina         1.6.4   Timisoara,               300.216.185
     apartinand Centrului de                str. I.H. Radulescu
     Calificare a Personalului              nr. 1, judetul Timis
     C.F.R. Timisoara
  4. Cladire pentru scoli           1.6.2   Timisoara,               269.727.360
     apartinand Centrului de                str. I.H. Radulescu
     Calificare a Personalului              nr. 1, judetul Timis
     C.F.R. Timisoara
  5. Centrul de Calificare a        1.6.4   Cluj-Napoca,             412.548.916
     Personalului C.F.R. Cluj               str. Decebal nr. 85,
                                            judetul Cluj
  6. Cladire-camin apartinand     1-00100   Brasov,                   35.115.698
     Centrului de Calificare a              str. Fundatura
     Personalului C.F.R. Brasov             Harmanului nr. 12,
                                            judetul Brasov
  7. Statie-poligon apartinand    1-00100   Brasov,                   40.393.000
     Centrului de Calificare a              str. Fundatura
     Personalului C.F.R. Brasov             Harmanului nr. 12,
                                            judetul Brasov
  8. Cladire corp C apartinand    1-00102   Brasov,                   53.007.273
     Centrului de Calificare a              str. Fundatura
     Personalului C.F.R. Brasov             Harmanului nr. 12,
                                            judetul Brasov
  9. Cladire-camin apartinand     1-00103   Brasov,                   27.600.000
     Centrului de Calificare a              str. Fundatura
     Personalului C.F.R. Brasov             Harmanului nr. 12,
                                            judetul Brasov
 10. Cladire-camin apartinand         1.4   Iasi,                      2.090.700
     Centrului de Calificare a              str. Nicolae Iorga
     Personalului C.F.R. Iasi               nr. 2, judetul Iasi
 11. Cladire centrala termica         1.1   Iasi,                        179.700
     apartinand Centrului de                str. Nicolae Iorga
     Calificare a Personalului              nr. 2, judetul Iasi
     C.F.R. Iasi
 12. Centrul de Calificare a           -    Galati,                         -
     Personalului C.F.R. Galati             bd. George Cosbuc
                                            nr. 225,
                                            judetul Galati
 13. Centrul de Calificare a      1.3.1 A   Constanta,               196.962.274
     Personalului C.F.R.                    str. Bucegi nr. 2,
     Constanta                              judetul Constanta
________________________________________________________________________________

    ANEXA 4

                              DATELE DE IDENTIFICARE
a bunurilor - proprietate privata a statului din patrimoniul Companiei Nationale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., care se preiau in administrare de catre CENAFER

    A. Bunuri aflate in administrarea Centrului de Perfectionare si Calificare a Personalului C.F.R. Bucuresti
________________________________________________________________________________
Nr.        Denumirea bunurilor                U.M. Cantitatea  Valoarea totala
crt.                                                           de inventar (lei)
________________________________________________________________________________
  1. Instalatii tehnice, mijloace de                               3.149.167.559
     transport
  2. Mobilier si alte active                                         640.284.127
  3. Total mijloace fixe                                           3.789.451.686
  4. Obiecte de inventar in depozit si in                          1.353.579.671
     folosinta
  5. Brevete, concesiuni alte drepturi                                27.455.211
     (licente software)
________________________________________________________________________________

    B. Bunuri aflate in administrarea centrelor de calificare regionale ale C.F.R.
________________________________________________________________________________
Nr.    Denumirea bunurilor      Codul de          Adresa             Valoarea
crt.                            clasificare                          de inventar
                                                                     (lei)
________________________________________________________________________________
  1. Bunuri apartinand                                                26.425.715
     Centrului de Calificare
     C.F.R. Craiova
  2. Bunuri apartinand                                               634.007.191
     Centrului de Calificare
     C.F.R. Timisoara
  3. Bunuri apartinand                                               570.551.572
     Centrului de Calificare
     C.F.R. Cluj
  4. Bunuri apartinand                                               686.992.509
     Centrului de Calificare
     C.F.R. Brasov
  5. Bunuri apartinand                                               709.011.238
     Centrului de Calificare
     C.F.R. Iasi
  6. Bunuri apartinand                                               157.444.591
     Centrului de Calificare
     C.F.R. Galati
  7. Bunuri apartinand                                                28.802.246
     Centrului de Calificare
     C.F.R. Constanta
________________________________________________________________________________



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1663/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1663 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu