Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1573 din 18 decembrie 2002

pentru aprobarea Acordului dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Federal al Economiei si Muncii din Republica Austria privind cooperarea in domeniul infrastructurii medico-sanitare militare, semnat la Bucuresti la 25 iunie 2002 si la Viena la 14 octombrie 2002

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 31 din 21 ianuarie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor, cu completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Acordul dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Federal al Economiei si Muncii din Republica Austria privind cooperarea in domeniul infrastructurii medico-sanitare militare, semnat la Bucuresti la 25 iunie 2002 si la Viena la 14 octombrie 2002.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul apararii nationale,
                         Ioan Mircea Pascu

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                              ACORD
intre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Federal al Economiei si Muncii din Republica Austria privind cooperarea in domeniul infrastructurii medico-sanitare militare

    Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Federal al Economiei si Muncii din Republica Austria, denumite in continuare parti,
    dorind promovarea unei cooperari pe termen lung in beneficiul ambelor tari, prin stabilirea oportunitatilor oferite in domeniul infrastructurii medico-sanitare militare,
    in spiritul bunelor relatii de colaborare dintre Romania si Republica Austria,
    recunoscand importanta modernizarii unitatilor medicale ale Armatei Romaniei,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Scop
    Scopul prezentului acord este crearea cadrului organizatoric si juridic necesar cooperarii in domeniul infrastructurii medico-sanitare militare.
    Art. 2
    Domenii de cooperare
    (1) Domeniile de cooperare pentru indeplinirea scopului prezentului acord sunt:
    a) imbunatatirea conditiilor de spitalizare, la nivelul unitatilor sanitare ale armatei;
    b) cresterea calitatii serviciilor auxiliare si colaterale;
    c) dezvoltarea sistemului informational.
    (2) Proiectele referitoare la aceasta cooperare vor fi convenite de comun acord de catre parti, conform art. 5 alin. (1).
    Art. 3
    Forme de cooperare
    Formele de cooperare sunt:
    a) elaborarea de studii in domeniul asistentei medico-sanitare militare si in zona serviciilor medicale aferente;
    b) intretinerea imobilelor, reorganizarea, adaptarea, modificarea, modernizarea, renovarea si repararea facilitatilor medico-sanitare militare;
    c) stabilirea fluxurilor de lucru, procesarea electronica a datelor, pregatirea personalului, studii de rentabilizare a asistentei medico-sanitare militare;
    d) intretinerea aparaturii tehnico-medicale;
    e) planificarea, furnizarea, implementarea si supravegherea, precum si intretinerea sistemelor informatice din domeniul medical;
    f) administrarea reziduurilor si canalizarii;
    g) asistenta in dezvoltarea sistemelor de finantare in domeniul sanatatii si in sistemul de asigurari medicale militare;
    h) sprijin tehnic prin asigurarea de experti, specialisti si tehnicieni de inalta calificare;
    i) pregatirea personalului spitalicesc competent in cadrul proiectelor ce vor fi realizate in baza prezentului acord.
    Art. 4
    Autoritati competente
    (1) Pentru Ministerul Apararii Nationale din Romania, Directia asistenta medicala are competenta punerii in aplicare a cooperarii romano-austriece in domeniul infrastructurii medico-sanitare militare.
    (2) In cadrul cooperarii romano-austriece in domeniul infrastructurii medico-sanitare militare, partea austriaca numeste Compania "AHC - Austria Health Care System & Engineering GmbH" drept coordonator al proiectelor stabilite de comun acord in conformitate cu art. 2 alin. (2) si anexate la prezentul acord. AHC trebuie sa numeasca oficial un partener pentru fiecare proiect elaborat in baza prezentului acord.
    (3) Partenerul oficial numit poate transfera parti specifice din aria sa de competente altor companii sau grupuri de companii. Acest transfer nu va afecta responsabilitatea deplina a partenerului oficial numit.
    Art. 5
    Contracte
    (1) Partile la prezentul acord convin incheierea unor contracte separate, in conformitate cu prevederile in vigoare ale legislatiilor celor doua state, pentru reglementarea modalitatilor de rezolvare a proiectelor decurgand din prezentul acord.
    (2) In vederea incheierii contractelor mentionate la art. 5 alin. (1) propunerile si ofertele inaintate de ambele parti vor fi evaluate din punct de vedere al competitivitatii, conform termenilor si prevederilor dominante pe piata internationala, mai ales in privinta pretului, termenelor de plata, termenelor de executare, furnizarii si calitatii serviciilor, cu respectarea legislatiei in vigoare in cele doua state.
    Art. 6
    Grupul comun de lucru
    (1) Partile la prezentul acord convin sa infiinteze un grup comun de lucru, ce se va intruni anual sau la cererea justificata a uneia dintre parti, alternativ in Romania si Republica Austria.
    (2) Grupul comun de lucru va fi autoritatea competenta in privinta tuturor aspectelor legate de realizarea prezentului acord.
    (3) Atributiile si regulamentul de functionare ale Grupului comun de lucru vor fi stabilite si aprobate de comun acord de catre parti.
    Art. 7
    Responsabilitati
    (1) Partile la prezentul acord, in sfera competentelor lor legale, vor lua orice masuri necesare pentru facilitarea implementarii corespunzatoare a contractelor la care se face referire in art. 5 alin. (1).
    (2) Partile au dreptul, in sfera proprie de atributii, de a evalua stadiul cooperarii in domeniul programului de implementare infrastructurala medico-sanitara militara si se vor informa reciproc in mod corespunzator.
    Art. 8
    Divergente
    Orice divergenta privind aplicarea prezentului acord va fi rezolvata prin consultari intre parti si nu va fi inaintata spre solutionare nici unui tribunal national sau international ori vreunui tert.
    Art. 9
    Dispozitii finale
    (1) Prezentul acord va intra in vigoare la data primirii ultimei notificari prin care partile isi comunica reciproc indeplinirea procedurilor legale interne, necesare intrarii in vigoare a acestuia.
    (2) Prezentul acord este incheiat pentru o perioada de 5 ani si se va prelungi automat pe o noua perioada de 5 ani, daca nu este denuntat in scris de catre una dintre parti inaintea datei de incetare a valabilitatii sale. Iesirea din vigoare se produce la 6 luni de la data primirii de catre cealalta parte a unei notificari scrise, exprimand intentia unei parti de a denunta prezentul acord.
    Semnat la Bucuresti la 25 iunie 2002 si la Viena la 14 octombrie 2002, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, germana si engleza, ambele texte fiind egal autentice. Textul in limba engleza va prevala.

                Pentru Ministerul Apararii Nationale din Romania,
                Ioan Mircea Pascu

                Pentru Ministerul Federal al Economiei si Muncii
                din Republica Austria,
                Josef Mayer

    ANEXA 1

                        LISTA PROIECTELOR

    In conformitate cu spiritul Acordului dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Federal al Economiei si Muncii din Republica Austria privind cooperarea in domeniul infrastructurii medico-sanitare militare, urmatoarele proiecte au fost convenite unanim si stabilite de comun acord:
    (1) Reabilitarea la cheie a spitalelor militare (in special reproiectarea functionala, reproiectarea arhitecturala, planificare, realizare) se va realiza pe etape, in urmatoarea ordine:
    a) Spitalul Clinic Militar de Urgenta Bucuresti;
    b) Spitalul Militar Constanta;
    c) Spitalul Militar Cluj-Napoca;
    d) Spitalul Militar Focsani;
    e) Spitalul Militar Sibiu;
    f) Spitalul Militar Craiova;
    g) Spitalul Militar Timisoara;
    h) Spitalul Militar Iasi;
    i) Spitalul Militar Oradea;
    j) Spitalul Militar Brasov;
    k) Policlinica Militara Centrala Bucuresti.
    (2) Proiectarea la cheie si realizarea unei facultati clinice stomatologice in Bucuresti.
    In cadrul prezentului acord partea romana a decis sa propuna includerea in lista proiectelor ce vor fi realizate in comun a unei facultati clinice stomatologice in Bucuresti.
    Institutia va avea in compunere o facultate centrala in Bucuresti si 5 facultati independente in Timisoara, Cluj, Iasi, Craiova si Targu Mures.
    Se intentioneaza ca Ministerul Apararii Nationale sa inainteze propuneri Ministerului Educatiei si Cercetarii in ceea ce priveste realizarea intregului pachet de proiecte.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1573/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1573 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 80 2019
     We are able to finance your signatory projects and help you enhance your business plan. Furthermore, our financial instrument can be used for the purchase of goods from any manufacturer irrespective of their location. It can also serve as collateral with any bank in the world to secure loans for your project or to activate credit line to finance your business plan. We have {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft {CBD} as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed. Email : nat.mandate18@gmail.com Skype : nat.mandate18@gmail.com Regards Nat
ANONIM a comentat Hotărârea 732 2015
    Salutari, Numele meu este Luta Roxana din Bistrita, vreau sa folosesc acest mediu pentru a sfatui pe toata lumea sa fie atenta la cum sa obtina un imprumut pe internet, atat de multi creditori aici sunt toti escrocii si sunt doar acolo ca sa te eschiveze de toti banii tai. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut în jur de 1300 de euro la început, fără a lua împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3000 de euro și totuși nu am primit împrumutul. Slava lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără nici un stres, ma încurajat să mă aplice. Am solicitat un împrumut de la doamna Ivana Pedro și am primit împrumut de 25.000 de euro pentru care am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit un împrumut pentru mai puțin de 24 de ore și la o rată a dobânzii de 2% fără colateral. Sunt foarte fericit să fiu salvat de sărăcie. așa că voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut pentru a contacta Dna Ivana Pedro, prin e-mail: (ivanapedro85@gmail.com) De asemenea, puteți să mă contactați pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 732 2015
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 4945 2018
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Hotărârea 95 2019
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o garanție socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut de dimensiuni mici, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Emailul companiei midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiții pentru generații.
ANONIM a comentat Ordin 111 2007
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 978 2002
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 59 2019
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp posibil, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 162 2012
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
ANONIM a comentat Decretul 128 2019
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu