E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1428 din 18 noiembrie 2009

privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 847 din 8 decembrie 2009



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 5 alin. (1) din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, al art. 6 din Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 7 din Legea gazelor nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 12 din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2008 privind eficienţa energetică şi promovarea utilizării la consumatorii finali a surselor regenerabile de energie,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei se organizează şi funcţionează ca instituţie publică autonomă de interes naţional, cu personalitate juridică, cu patrimoniu propriu, în coordonarea directă a viceprim-ministrului, prin preluarea Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei din cadrul Ministerului Economiei, agenţie care se desfiinţează.

(2)  Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei este finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, iar veniturile încasate, potrivit legii, se varsă integral la bugetul de stat.

(3) Veniturile încasate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei provin din tarifele percepute pentru acordarea de licenţe, autorizaţii şi atestări, prestări servicii, precum şi din contribuţii ale operatorilor economici din sectorul energiei şi gazelor naturale sau din fonduri acordate de organismele internaţionale.

(4) Sediul principal al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este în municipiul Bucureşti, str. Constantin Nacu nr. 3, sectorul 2. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei îşi desfăşoară activitatea şi în alte sedii.

Art. 2. -Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei elaborează, stabileşte şi urmăreşte aplicarea ansamblului de reglementări obligatorii la nivel naţional, necesar funcţionării sectorului şi pieţei energiei electrice, precum şi a gazelor naturale, în condiţii de eficienţă energetică, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor şi exercită atribuţiile stabilite prin lege.

Art. 3. -Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei îndeplineşte atribuţiile şi competenţele prevăzute în Legea gazelor nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare, Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Ordonanţa Guvernului nr. 22/2008 privind eficienţa energetică şi promovarea utilizării la consumatorii finali a surselor regenerabile de energie sau prin alte acte normative în vigoare.

Art. 4. -Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei cooperează, pe bază de reciprocitate, cu autorităţile de reglementare ale altor state, precum şi cu organismele internaţionale de specialitate, putând participa la activitatea acestora sau putând deveni membră a acestora.

Art. 5. -Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei colaborează, pe bază de protocol, cu alte instituţii ale statului sau entităţi, pentru realizarea atribuţiilor proprii şi pentru utilizarea eficienta a energiei şi reducerii impactului negativ asupra mediului.

Art. 6. - (1) In scopul îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei poate beneficia de servicii de consultanţă, studii şi asistenţă de specialitate din ţară sau din străinătate ori poate încheia acorduri de colaborare cu alte autorităţi, precum şi de programe de formare şi perfecţionare profesională a personalului său.

(2) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei poate desfăşura activităţi de instruire şi pregătire profesională.

Art. 7. - (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, numit şi revocat prin decizie a primului-ministru pentru un mandat de 5 ani. In subordinea preşedintelui se organizează şi funcţionează, potrivit legii, cabinetul demnitarului.

(2)  Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este ajutat de 3 vicepreşedinţi, cu rang de subsecretari de stat, numiţi şi revocaţi prin decizie a primului-ministru, pentru un mandat de 5 ani.

(3)  Preşedintele şi cei 3 vicepreşedinţi asigură îndeplinirea atribuţiilor şi competenţelor ce revin Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, potrivit prevederilor legale în vigoare şi ale prezentei hotărâri.

(4) In exercitarea atribuţiilor sale, preşedintele emite ordine şi decizii.

(5)  Ordinele şi deciziile cu caracter normativ se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 8. - (1) Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei are următoarele atribuţii principale:

a)  reprezintă Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei în raporturile cu Guvernul, cu ministerele, cu celelalte autorităţi publice, cu instituţii naţionale şi internaţionale, cu persoanele juridice şi fizice, române sau străine;

b)  aprobă strategia de dezvoltare instituţională a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, programele de activitate şi programele de cooperare;

c) aprobă încheierea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în condiţiile legii;

d)  acordă delegările de competenţă şi împuternicirile de reprezentare vicepreşedinţilor şi personalului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în actul de delegare fiind precizate expres limitele şi condiţiile delegării;

e)  aprobă atribuţiile şi competenţele celor 3 vicepreşedinţi, ale personalului şi ale departamentelor, direcţiilor, serviciilor, birourilor, altor structuri funcţionale şi ale oficiilor teritoriale organizate în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei;

f) aprobă statul de funcţii al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei;

g) aprobă deplasările în străinătate ale personalului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei;

h) propune şi înaintează Secretariatului General al Guvernului proiectul de buget al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

(2) Inlocuitorul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este numit prin decizie a acestuia pentru situaţiile în care, din motive întemeiate, preşedintele nu îşi poate exercita atribuţiile prevăzute în actele normative în vigoare, în condiţiile prevăzute de lege.

Art. 9. - (1) Pentru aprobarea reglementărilor elaborate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei se constituie Comitetul de reglementare, în condiţiile legii.

(2)  Comitetul de reglementare este alcătuit din preşedinte, cei 3 vicepreşedinţi şi 7 reglementatori, numiţi şi revocaţi prin decizie a primului-ministru, în condiţiile legii.

(3)  Comitetul de reglementare adoptă, cu votul majorităţii membrilor, ordinele şi deciziile Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei cu privire la reglementare.

(4) Activitatea Comitetului de reglementare este coordonată de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

(5) Activitatea Comitetului de reglementare se desfăşoară pe baza unui regulament de organizare şi funcţionare propriu, aprobat prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Art. 10. - (1) In activitatea sa, Comitetul de reglementare este asistat de un consiliu consultativ cu rol în asigurarea armonizării intereselor operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale cu cele ale consumatorilor, evaluarea impactului reglementărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi formularea de propuneri de îmbunătăţire a acestora.

(2)  Consiliul consultativ este format din 11 membri, numiţi prin decizie a primului-ministru, la propunerea preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în conformitate cu art. 9 alin. (12) din Legea nr. 13/2007, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 10 alin. (7) din Legea nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Activitatea consiliului consultativ se desfăşoară în baza unui regulament de organizare şi funcţionare propriu, aprobat prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

(4) Hotărârile consiliului consultativ au caracter de recomandare.

Art. 11. - (1) Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este prevăzut în anexa nr. 1.

(2) Orice alte atribuţii şi sarcini ale departamentelor, inclusiv atribuţiile şi sarcinile direcţiilor, serviciilor, birourilor, altor structuri funcţionale şi ale oficiilor teritoriale organizate în cadrul instituţiei se stabilesc prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

(3) Atribuţiile şi răspunderile individuale ale personalului angajat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei se stabilesc prin fişa postului, în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare şi cu legislaţia în vigoare.

(4) Angajarea personalului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei se face pe posturile vacante, prin concurs sau examen, potrivit legii.

(5) Salarizarea personalului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei se face potrivit reglementărilor în vigoare aplicabile personalului din instituţiile publice finanţate integral de la bugetul de stat.

Art. 12. - (1) Structura organizatorică a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este prevăzută în anexa nr. 2.

(2) Structura organizatorică a departamentelor, inclusiv direcţiile, serviciile, birourile, alte structuri funcţionale şi oficii teritoriale organizate în cadrul instituţiei, precum şi numărul posturilor de conducere, se aprobă prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în condiţiile legii.

(3) Prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pot fi constituite servicii, birouri şi alte structuri funcţionale, conform prevederilor legale în vigoare.

(4) Numărul maxim de posturi este de 275.

(5) Incadrarea în numărul de posturi şi în noua structură organizatorică, precum şi statul de funcţii se aprobă prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, în condiţiile legii.

(6)  Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, prin decizie, pentru motive justificate, poate redistribui posturile între structuri funcţionale şi oficii teritoriale organizate în cadrul instituţiei şi poate promova personalul instituţiei, în baza unui regulament specific.

Art. 13. - (1) Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, personalul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei se preia de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

(2) In termen de maximum 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, personalul preluat potrivit alin. (1) se încadrează pe noile funcţii în limita numărului de posturi aprobat Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu stabilirea drepturilor salariale aferente.

(3) Patrimoniul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, creditele bugetare rămase neutilizate la data intrării în vigoare a Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, precum şi celelalte drepturi şi obligaţii se preiau de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pe bază de protocol de predare-preluare, potrivit legislaţiei în vigoare.

Art. 14. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernului nr. 410/2007 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 337 din 18 mai 2007, şi Hotărârea Guvernului nr. 941/2002 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 673 din 11 septembrie 2002, cu modificările ulterioare, se abrogă.

Art.15. -Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 16. - Prezenta hotărâre intră în vigoare în termen de 15 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Viceprim-ministru, ministrul administraţiei şi internelor, interimar,

Vasile Blaga

Ministrul economiei,

Adriean Videanu

p. Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,

Iulius Dan Plaveti

ANEXA Nr. 1

REGULAMENT

de organizare şi funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei

Departamentele din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei asigură îndeplinirea următoarelor atribuţii principale, care le revin, în condiţiile legii, în următoarele domenii de activitate:

a)  Departamentul reglementare piaţă de energie electrică, preţuri şi tarife asigură:

- elaborarea de reglementări privind preţurile şi cantităţile de energie electrică şi termică pe piaţa reglementată, tarifele pentru reţeaua de transport, servicii de sistem, reţelele de distribuţie, preţuri/tarife ale furnizorilor de ultimă opţiune, tarifele la clienţii finali captivi, precum şi tarifele de racordare la reţeaua electrică;

- elaborarea de reglementări comerciale pe piaţa naţională de energie electrică, armonizarea cadrului de reglementare pentru dezvoltarea pieţei regionale de energie electrică, precum şi monitorizarea pieţei de energie electrică.

b)  Departamentul reglementare piaţă de gaze naturale, preţuri şi tarife asigură:

-  elaborarea de reglementări privind preţurile şi tarifele reglementate, inclusiv preţurile pentru furnizorii de ultimă opţiune, precum şi analizarea costurilor prezentate de operatorii licenţiaţi la fundamentarea preţurilor şi tarifelor reglementate, cu prelucrarea unor indicatori specifici;

- elaborarea de reglementări comerciale pe piaţa naţională de gaze naturale, armonizarea cadrului de reglementare pentru dezvoltarea pieţei regionale de gaze naturale, precum şi monitorizarea pieţei de gaze naturale.

c)  Departamentul reglementare acces la reţea şi autorizare în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale asigură:

-    elaborarea de reglementări tehnice, precum şi reglementări privind acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice, al gazelor naturale şi al energiei termice produse în cogenerare, autorizarea electricienilor şi atestarea operatorilor economici în sectorul energiei electrice, precum şi autorizarea operatorilor economici şi a persoanelor de specialitate în sectorul gazelor naturale.

d)   Departamentul reglementare în domeniul eficienţei energetice asigură:

- implementarea şi monitorizarea aplicării politicii naţionale de eficienţă energetică, monitorizarea programelor de utilizare eficientă a energiei şi a economiilor de energie rezultate, evaluarea tehnică a proiectelor de investiţii în domeniul eficienţei energetice pentru care se solicită finanţare, elaborarea împreună cu Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi publicarea liniilor directoare privind eficienţa energetică şi economiile de energie ca posibile criterii de evaluare a ofertelor la procedurile de atribuire a contractelor de achiziţii publice, autorizarea auditorilor energetici şi atestarea managerilor energetici;

-   promovarea energiei electrice produse din surse regenerabile de energie şi în cogenerare de înaltă eficienţă.

e) Departamentul control şi protecţia consumatorilor asigură:

-   realizarea de activităţi specifice privind protecţia consumatorilor, soluţionarea divergenţelor din domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale, în condiţiile legii, controlul respectării reglementărilor emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, precum şi a normelor, reglementărilor şi măsurilor specifice privind creşterea eficienţei energetice în toate domeniile de activitate.

f)   Departamentul cooperare, programe şi comunicare asigură:

-  relaţiile cu instituţiile Uniunii Europene şi cu entităţile naţionale care coordonează transpunerea şi implementarea acquis-ului comunitar, derularea programelor de asistenţă cu organisme internaţionale, coordonarea alinierii sistemului de reglementări din domeniul energiei electrice şi din domeniul gazelor naturale, care sunt de competenţa Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, la legislaţia Uniunii Europene, asigură relaţiile cu persoanele fizice şi juridice din ţară şi din străinătate, relaţiile publice, relaţia cu mass-media, activităţile specifice în domeniul comunicării şi al transparenţei decizionale, precum şi administrarea şi dezvoltarea sistemului informatic al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

g) Cabinetul preşedintelui este organizat şi funcţionează în conformitate cu prevederile legii.

h) Direcţia juridică asigură legalitatea în desfăşurarea activităţilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, precum şi apărarea drepturilor şi intereselor instituţiei, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

i) Direcţia economică asigură efectuarea lucrărilor specifice privind:

- bugetul de venituri şi cheltuieli, contabilitatea financiară şi de gestiune, contabilitatea de angajamente, finanţarea activităţilor instituţiei, evidenţa şi gestiunea patrimoniului;

-  gestionarea, paza şi protecţia bunurilor ce formează patrimoniul instituţiei, achiziţiile publice, dezvoltarea bazei materiale şi gospodărirea acesteia, gestionarea arhivei de documente;

j) Direcţia management şi resurse umane asigură:

-  efectuarea lucrărilor specifice privind planificarea şi monitorizarea Programului de reglementări al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, a şedinţelor Comitetului de reglementare şi a şedinţelor consiliului consultativ; controlul managerial intern, care include sistemul calităţii; securitatea şi sănătatea în muncă în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare în domeniu; situaţiile de urgenţă şi gestionarea documentelor clasificate;

-  activitatea de management organizatoric, gestiunea resurselor umane, formarea profesională a salariaţilor, în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare, întocmirea şi evidenţa deciziilor privind organizarea şi funcţionarea instituţiei.

k) Biroul audit public intern se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile legii.

ANEXA Nr. 21)

STRUCTURA  ORGANIZATORICĂ

a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei

Număr posturi: 275

(*) organizare la nivel de direcţii generale

1) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1428/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1428 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu