Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 127 din 11 martie 1992

pentru aprobarea statutului-cadru orientativ al comunei si orasului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 54 din 31 martie 1992


SmartCity3


    Se aproba statutul-cadru orientativ al comunei si orasului, potrivit anexei.

    ANEXA 1
                          STATUTUL-CADRU ORIENTATIV
                           al comunei si orasului
    Art. 1
    In conformitate cu prevederile art. 21 alin. 2 lit. b) din legea nr. 69/1991 a administratiei publice locale, consiliile locale comunale si orasenesti elaboreaza si aproba, pe baza prezentului statut-cadru orientativ, propriul statut.
    Art. 2
    Statutul cuprinde norme cu privire la:
    a) delimitarea teritoriala a comunei sau orasului, denumirea localitatilor componente, amplasarea acestora in teritoriu, distantele intre localitati, suprafata intravilanului, precum si a teritoriului;
    b) delimitarea colectivitatii asupra careia se exercita autoritatea consiliului local, cu precizari de ordin istoric privind data crearii colectivitatii;
    c) populatia comunei sau orasului, facandu-se mentiunea cu privire la componenta etnica, in vederea aplicarii art. 54 alin. 2 si 3 din legea nr. 69/1991;
    d) denumirea localitatii de resedinta;
    e) autoritatile administratiei publice locale care conduc comuna sau orasul, atributiile specifice ce le revin, precum si locul unde functioneaza acestea
    f) denumirea institutiilor sociale si culturale, inclusiv presa, radio si televiziune, care functioneaza in unitatea administrativ-teritoriala respectiva, cu precizarea autoritatii careia i se subordoneaza;
    g) determinarea cailor de comunicatie existente pe teritoriul comunei sau orasului, cu aratarea domeniului caruia ii apartin;
    h) activitatile economice specifice;
    i) serviciile publice existente in comuna sau oras, cu precizarea obiectivului de  activitate, eventual a razei teritoriale in care actioneaza.
    Art. 3
    Persoanele nascute in comuna sau orasul respectiv primesc, la implinirea varstei de 18 ani, titlul si certificatul de cetatean al comunei sau, dupa caz, al orasului in cadrul unei festivitati ce se organizeaza prin grija primarului.
    Art. 4
    Prin statut se stabilesc criteriile potrivit carora se poate acorda, unor persoane cu o contributie deosebita pe plan politic, economic, social si cultural sau altor persoane importante pentru localitatea respectiva, titlul de "cetatean de onoare", drepturile de care se bucura aceste persoane, precum si conditiile de pierdere sau retragere a acestei calitati.
    Art. 5
    Cetatenii comunei sau orasului au dreptul de a participa, prin modalitatile prevazute de lege, la viata politica, economica, sociala si cultural-sportiva a unitatii administrativ-teritorile.
    Art. 6
    Cetatenii comunei sau orasului sunt consultati, prin referendum, cu privire la problemele de interes deosebit, potrivit legii.
    Consultarea cetatenilor se poate face si prin adunari populare organizate pe sate, in mediul rural, si pe cartiere sau strazi, in mediul urban.
    Art. 7
    Convocarea si organizarea adunarilor populare se fac de catre primar sau consiliu.
    Convocarea se face prin aducere la cunostinta publica a scopului, a datei si a locului unde urmeaza sa se tina adunarea.
    Art. 8
    Adunarea populara este valabil constituita in prezenta majoritatii reprezentantilor familiilor si adopta propuneri cu jumatate plus unu din numarul celor prezenti.
    Propunerile se consemneaza intr-un proces-verbal, care se inainteaza primarului.
    Art. 9
    Primarul are obligatia de a aviza propunerile si a le inainta consiliului local, la prima sedinta, pentru a hotari.
    Solutia adoptata de consiliu se aduce la cunostinta comitetului de initiativa.
    Art. 10
    Prin statut se stabilesc bunurile si criteriile potrivit carora acestea pot fi date in administrarea unor regii autonome si institutii publice sau pot fi inchiriate ori concesionate.
    Art. 11
    Statutul va face mentiuni cu privire la infratirea cu alte localitati sau asocierea pentru realizarea unor activitati de interes comun.
    Art. 12
    Statutul cuprinde, in conformitate cu prevederile legale, modalitatea de atribuire si schimbare a denumirilor unor institutii publice de interes local a strazilor si a altor obiective locale.
    Art. 13
    Prin statut se stabilesc, in conditiile legii, insemnele specifice localitatii si modalitatile de utilizare a acestora.
    Art. 14
    Statutul se adopta dupa procedura stabilita in regulamentul de functionare a consiliului.

    ANEXA 2

    CAP. 1

    Art. 1

                         CRITERII
privind stabilirea si evaluarea terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat

    Societatile comerciale cu capital de stat, infiintate potrivit legii nr. 15/1990, vor proceda la stabilirea si evaluarea terenurilor aflate in patrimoniul acestora la data infiintarii, conform Hotararii Guvernului nr. 834/1991
    in vederea dobandirii certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, potrivit prezentelor criterii.
    Stabilirea cadrului organizatoric
    Raspunderea organizarii actiunii de stabilire si evaluare a terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat o au ministerele de resort, consiliile judetene si al municipiului Bucuresti, precum si consiliile de administratie ale societatilor comerciale cu capital de stat.
    Art. 2
    La nivelul fiecarei societati comerciale cu capital de stat se constituie o comisie formata din 5-7 membri, care va participa la stabilirea si evaluarea terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat numita prin:
    - ordin al ministrului de resort pentru societatile comerciale cu capital de stat infiintate prin hotarare a Guvernului;
    - decizie a delegatiilor permanente ale consiliilor judetene sau prin dispozitia primarului general al municipiului Bucuresti pentru societatile comerciale cu capital de stat infiintate prin decizii ale prefecturilor sau a Primariei municipiului Bucuresti.
    Art. 3
    Comisiile constituite conform art. 2 vor avea urmatoarea componenta:
    - presedintele consiliului de administratie al societatii comerciale cu capital de stat;
    - specialisti in probleme de investitii, privatizare, prognoza-dezvoltare, cadre tehnice, economisti, consilieri juridici.
    Presedintele comisiei va fi presedintele consiliului de administratie al societatii comerciale cu capital de stat, iar secretar va fi numit un consilier juridic din partea societatii comerciale cu capital de stat.

    CAP. 2

    Art. 4
    Atributiile comisiilor
    Comisiile constituite conform prevederilor art. 2 au urmatoarele atributii:
    a) verifica regimul juridic al terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat;
    - titlul asupra terenurilor - legi, decrete, ordine, decizii, contracte, acorduri etc.;
    - planurile si schitele anexe la titlu;
    b) participa la delimitarea prin bornare a suprafetei de teren aferente fiecarei societati comerciale cu capital de stat;
    c) coordoneaza efectuarea masuratorilor topografice pentru stabilirea terenurilor din patrimoniul societatii comerciale cu capital de stat;
    d) supune spre aprobare consiliului imputernicitilor statului sau, dupa caz, adunarii generale a actionarilor documentatia pe baza careia urmeaza sa se elaboreze certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor.

    CAP. 3

    Art. 5
    Stabilirea suprafetelor
    Metodele actuale de elaborare, continutul si precizia de intocmire a planurilor topografice vor avea la baza prevederile anexei nr. 1, care face parte integranta din prezentele criterii.
    Art. 6
    Masuratorile topografice se executa la comanda societatilor comerciale cu capital de stat de catre unitati specializate sau, dupa caz, de agenti economici care executa lucrari geo-topografice si vor determina, conform STAS nr. 7468-80, urmatoarele:
    - suprafata incintei (ST);
    - suprafata construita (Sc);
    - suprafata aferenta retelelor (Sr);
    - suprafata aferenta cailor de transport (St); suprafata libera (Sl).
    Art. 7
    Suprafata incintei (ST) reprezinta suma suprafetelor terenurilor ce se afla in patrimoniul unei societati comerciale cu capital de stat. Se vor lua in calcul si alte suprafete de terenuri ale societatii comerciale cu capital de stat (care detin obiective construite sau prevazute pentru eventuale dezvoltari in exteriorul incintei).
    Art. 8
    Suprafata construita (Sc) reprezinta suma suprafetelor ocupate definitiv de cladiri, constructii ingineresti si speciale, utilaje si constructii tehnologice de depozitare, de instalatii si de transport realizate suprateran cu unu sau mai multe niveluri inchise, total sau partial, sau complet deschise.
    Art. 9
    Suprafata aferenta retelelor (), din incinta societatilor comerciale cu capital de stat, reprezinta suma suprafetelor ocupate de retele exterioare avand functiuni tehnologice si de instalatii, amplasate in subteran (liber sau in canale), suprateran (pe suporti) ca de exemplu: conducte de apa industriala, menajera (potabila); conducte de canalizare (ape industriale, menajere, pluviale); conducte pentru diferiti agenti termici (apa, abur), agenti tehnologici sau de incalzire a constructiilor; conducte de gaze; conducte pentru transportul pneumatic sau mecanic al materialelor pulverulente; cabluri si conductoare electrice etc.
    Art. 10
    Suprafata aferenta cailor de transport (St), din incinta societatilor comerciale cu capital de stat, reprezinta suma cailor de transport - drumuri, cai ferate, navale, aeriene si pietonale (supraterane si subterane), inclusiv lucrarile ingineresti specifice aferente acestora (lucrari de arta, taluzuri ramblee, deblee, diguri, indiguiri, tunele, peroane etc.) precum si suprafete ocupate de amenajarile functionale specifice (traversari, parcari, transbordari, acces la rampe, spatii de manevra), conductele ce deservesc rampele de descarcare-incarcare de vagoane- cisterna la liniile de garaj etc.
    Art. 11
    Suprafata libera (Sl), din incinta societatilor comerciale cu capital de stat, reprezinta suma suprafetelor de teren, altele decat cele mentionate mai sus, sau determinate de distantele obligatorii intre cladiri, retele, instalatii etc. ca urmare a solutiilor de plan general si a prescriptiilor legale in vigoare, destinate unor eventuale dezvoltari.
    Art. 12
    Comisiile constituite conform prevederilor de la art. 2, pe baza datelor cuprinse in planul topografic al societatii comerciale cu capital de stat, vor determina urmatoarele:
    a) procentul de ocupare a terenului (POT)*) exprima raportul dintre suma suprafetei construite (Sc), a retelelor (Sr), a cailor de transport (St) si a suprafetei incintei (St):
                       Sc+Sr+St
                  POT=----------X100
                          ST
    - coeficientul de utilizare a terenului (CUT)*) exprima raportul dintre suma suprafetelor desfasurate ale tuturor cladirilor (SD) si suprafata incintei (ST):
          SD
    CUT=-------
          ST
    Valorile indicilor POT si CUT reprezinta indicatori cantitativi si calitativi de ocupare si, respectiv, de utilizare a terenului pe baza carora se stabileste necesarul de teren pentru realizarea obiectului de activitate prevazut in statutul aprobat prin actul de infiintare al societatii cu capital de stat;
    b) diferenta dintre suprafata incintei existente si cea prevazuta in titlul pe baza caruia poseda terenul;
    c) categoria de folosinta a terenului liber, clasa de calitate si productie, precum si modul de utilizare a acestuia;
    d) cota-parte indiviza din teren functie de cota-parte indiviza din proprietatea asupra mijlocului fix, stabilita pe baza de proces-verbal incheiat intre partile interesate;
    e) delimitarea, pe planul topografic intocmit, a suprafetelor ce se disponibilizeaza potrivit indicilor cantitativi, calitativi si diferentelor dintre suprafata existenta si cea prevazuta in titlu.
    Art. 13
    Datele rezultate in urma analizei de la art. 12 se vor inscrie in anexele nr. 2 si 3, care fac parte integranta din prezentele criterii.

    CAP. 4

    Art. 14
    Intocmirea si verificarea documentatiilor
    Documentatiile pe baza carora urmeaza sa se elibereze certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat trebuie sa cuprinda urmatoarele:
    a) planul de incadrare in zona a societatii comerciale cu capital de stat, scara 1:10000 pana la 1:100000 (anexa nr. 4), intocmit de societatea comerciala solicitatoare, pe care se vor evidentia:
    - caile principale de comunicatii;
    - principalele retele edilitare;
    - societatile comerciale sau regiile autonome importante in zona, vecinii etc.
    b) foile de plan intocmite de societatea comerciala solicitatoare (anexa nr. 5) cuprinzand suprafata incintei existente rezultata din insumarea suprafetelor pe baza de masuratori topografice;
    c) situatia privind stabilirea terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat (anexa nr. 2);
    d) situatia privind evaluarea calitativa a terenurilor disponibilizate (anexa nr. 3);
    Art. 15
    Documentatia intocmita se inainteaza la Compartimentul pentru urbanism si amenajarea teritoriului din cadrul consiliilor judetene sau al municipiului Bucuresti, unde reprezentantul acestuia, impreuna cu reprezentantul Oficiului de Cadastru si Organizarea Teritoriului, in prezenta comisiilor prevazute la art. 2, vor verifica si aviza datele inscrise in anexe si planuri.
    Art. 16
    In urma analizarii documentatiei privind suprafetele de teren aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat, care sunt determinate ca necesare obiectului de activitate prevazut in actul de infiintare, documentatiile respective se vor inainta pentru eliberarea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului, dupa cum urmeaza:
    a) pentru societatile comerciale cu capital de stat infiintate prin hotarare a Guvernului, la ministerul de resort;
    b) pentru societatile comerciale cu capital de stat infiintate prin decizii ale organelor administratiei publice locale, la consiliile judetene sau al Primariei municipiului Bucuresti.

    CAP. 5

    Art. 17
    Evaluarea terenurilor
    Terenurile aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat, la data infiintarii acestora, necesare desfasurarii activitatii, conform obiectului lor de activitate, stabilite potrivit cap. III din prezentele criterii, se evalueaza in lei, conform art. 6 din Hotararea Guvernului nr. 834/1991, de catre consiliile de administratie ale societatilor comerciale, pe baza urmatoarei formule:
    Vt=Vbx(1+N),
    in care:
    Vt=valoarea terenului;
    Vb=valoarea de baza a terenului determinata ca limita minima la un nivel de
    495 lei/mp.
    Aceasta valoare s-a determinat pe baza pretului de 5 lei pe metru patrat, corectat cu numarul de 99 ani al perioadei de concesionare;
    (1+N) reprezinta coeficientul de corectie a valorii de baza a terenului, in care N reflecta suma notelor acordate pe baza de criterii, iar nivelul sau va fi mai mic sau cel mult egal cu 9.
    Art. 18
    Criteriile in baza carora se acorda notele necesare departajarii terenurilor in operatiunea de evaluare, sunt urmatoarele:
    a) Categoria localitatii:
                                                 Nota acordata
                                                 --------------
   - sat                                          0,1
   - sat sau resedinta de comuna                  0,2
   - oras                                         0,4
   - municipiu                                    0,6
   - municipiu resedinta de judet                 1,0
   - municipiul Bucuresti                         1,5*)
    b) Amplasarea terenului
   - teren in afara localitatii                   0,0
   - teren in zona periferica a localitatii       0,5
   - teren in zona mediana a localitatii          0,8
   - teren in zona centrala a localitatii         1,0
    c) Functiile economice si caracteristicile sociale ale localitatii:
                                                Nota acordata
                                                --------------
   - localitati cu activitate preponderent
     agricola                                      0,5
   - localitati cu functie economica limitata
     in industrie si prestari servicii             0,8
   - localitati cu functii economice complexe
     (industriale, prestari servicii, agricultura) 1,0
    d) Pozitia terenului fata de accesul la retele de transport:
    - transport rutier                           0,2
    - transport feroviar                         0,3
    - transport fluvial                          0,5
    - transport maritim                          0,5
    - transport aerian                           0,5
    e) Echiparea tehnico-edilitara a zonei in care se afla terenul:
    - retele de apa-canal                        0,5
    - retele de energie electrica                0,5
    - retele de energie termica                  0,5
    - retele de gaze naturale                    0,5
    - retele de telefonie                        0,5
    - retele de transport urban                  0,5
    f) Caracteristicile geotehnice ale terenului:
    - terenuri normale                           1,0
    - terenuri dificile de fundare care necesita
      imbunatatiri: compactari, perne de pamant
      sau balast, coloane de balast etc.         -0,2
    - terenuri care necesita desecari si masuri
      contra inundatiilor                        -0,4
    - terenuri situate in zone instabile
      alunecari de versanti, alunecari de
      taluzuri, ruperi de maluri                 -0,7
    g) Restrictiile de folosire a terenului conform planului urbanistic general si regulamentelor aferente:
    - functiune incompatibila cu planul
      urbanistic                                 -1,5
    - functiune compatibila cu planul
      urbanistic, cu restrictii                  -1,0
    - functiune compatibila cu planul
      urbanistic                                  0,5
    h) Terenuri poluate cu reziduuri:
    - gazoase                                   -0,3
    - solide                                    -0,5
    - lichide                                   -0,7
    Art. 19
    Valoarea terenului se va inregistra in patrimoniul societatilor comerciale in contul activ 101 "Terenuri", iar in pasiv, in contul 719  "Alte fonduri" (analitic distinct "Terenuri necuprinse in capitalul social").
    Art. 20
    Capitalul social preluat, conform legii, de catre Fondurile Proprietatii Private si Fondul Proprietatii de Stat include si valoarea de inregistrare a terenului.

    CAP. 6

    Art. 21
    Eliberarea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor
    Certificatele de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, conform modelelor anexate se elibereaza de catre ministerele de resort si vor fi semnate de ministri, pentru societatile comerciale cu capital de stat infiintate prin hotarare a Guvernului si de catre consiliile judetene sau al municipiului Bucuresti, semnate de presedinti, respectiv primarul general si secretarii acestora, pentru cele infiintate prin decizii ale prefecturilor si Primariei municipiului Bucuresti.
    Art. 22
    Documentatiile privind stabilirea terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat, impreuna cu certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, in copie, vor fi trimise pentru inregistrare, dupa cum urmeaza:
    a) pentru societatile comerciale cu capital de stat infiintate prin hotarare a Guvernului:
    - un exemplar la Oficiul de Cadastru si Organizarea Teritoriului, judetean sau al municipiului Bucuresti;
    - un exemplar la Compartimentul pentru urbanism si amenajarea teritoriului din cadrul consiliului judetean sau al municipiului Bucuresti;
    - un exemplar la ministerul sub autoritatea caruia se afla societatea comerciala;
    - un exemplar la societatea comerciala detinatoare a terenurilor;
    - un exemplar la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului- Directia generala pentru cadastru imobiliar-edilitar;
    b) pentru societatile comerciale cu capital de stat infiintate prin decizia prefecturilor si Primariei municipiului Bucuresti:
    - un exemplar la Oficiul de Cadastru si Organizarea Teritoriului, judetean sau al municipiului Bucuresti;
    - un exemplar la Compartimentul pentru urbanism si amenajarea teritoriului din cadrul consiliului judetean sau al municipiului Bucuresti;
    - un exemplar la societatea comerciala detinatoare a terenurilor;
    - un exemplar la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului- Directia generala pentru cadastru imobiliar-edilitar.
    Art. 23
    Documentatiile depuse la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - Directia generala pentru cadastru imobiliar-edilitar vor fi inscrise in Registrul unic al terenurilor societatilor comerciale cu capital de stat.
    Evidenta terenurilor se va comunica Agentiei Nationale pentru Privatizare.
    Art. 24
    Societatile comerciale cu capital de stat, in termen de 15 zile de la obtinerea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, au obligatia inregistrarii acestuia in documentele de publicitate imobiliara prevazute de lege.

    CAP. 7

    Art. 25
    Editarea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor
    Certificatele de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor se editeaza unitar, conform modelelor anexate, astfel:
    - Model 1 (anexa nr. 6) - Certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor emis de ministerele de resort;
    - Model 2 (anexa nr. 6) -Certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor emis de consiliile judetene si al sectorului agricol Ilfov;
    - Model 3 (anexa nr. 6) -Certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor emis de consiliul municipiului Bucuresti.
    Art. 26
    Formularele certificatelor de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor se tiparesc prin grija Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului si se vor elibera in functie de necesitati, pe baza de comanda, ministerelor de resort, administratiilor consiliilor judetene si consiliului municipiului Bucuresti.
    Art. 27
    Formularele certificatelor de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor au regim special, se inseriaza unitar si se numeroteaza in carnete de 100 exemplare.
    Formularele se completeaza cu tus negru.

    CAP. 8

    Art. 28
    Dispozitii finale
    Terenurile disponibilizate se constituie in "Fondul special destinat actiunilor de privatizare", se inregistreaza la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - Directia generala pentru cadastru imobiliar - edilitar si se vor utiliza pe baza acordului Agentiei Nationale pentru Privatizare, dat pentru fiecare caz in parte.
    Terenurile disponibilizate raman in administrare dupa cum urmeaza:
    - cele care fac parte din domeniul privat al statului raman in administrarea ministerelor de resort;
    - cele care fac parte din domeniul privat al administratiei publice locale raman in administrarea consiliilor comunelor, oraselor sau judetelor.
    Art. 29
    Cheltuielile privind intocmirea si verificarea documentatiilor privind stabilirea terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat, precum si tiparirea certificatelor de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor se suporta de societatile comerciale cu capital de stat.
    Art. 30
    Terenurile pe care se gasesc monumentele si rezervatiile istorice, de arhitectura si ale naturii, precum si zonele de protectie aferente acestora sunt sub ocrotirea legii.
    Art. 31
    Prezentele criterii de stabilire si evaluare a terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

    ANEXA 3

                   INTOCMIREA DOCUMENTATIEI TOPOGRAFICE

    Generalitati
    1. Documentatia geo-topografica se va intocmi sau actualiza, dupa caz, respectandu-se conditiile tehnice de executie si receptie a lucrarilor geodezice, topografice si fotogerammetrice pentru intocmirea planurilor topografice ale localitatilor, prevazute in normativul C-110-69.
    2. La cererea societatilor comerciale cu capital de stat, masuratorile topografice vor fi executate cu avizul organelor de coordonare a activitatii geo
    - topografice judetene, respectiv al municipiului Bucuresti.

    Continutul planului topografic
    3. Planurile topografice vor contine situatia planimetrica a incintei societatii comerciale cu capital de stat. In zonele amplasate pe terenuri cu panta peste 10% se vor asigura si elementele necesare pentru reprezentarea reliefului prin curbe de nivel cu echidistantele 2,5 m sau 5 m.
    4. Planurile topografice se vor realiza la scara 1:500 pana la 1:2000 in functie de marimea si complexitatea activitatii societatii comerciale cu capital de stat si vor cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele:
    - imprejurimile incintei si natura acestora;
    - constructiile, instalatiile etc.;
    - retele edilitare;
    - caile de transport;
    - terenurile libere;
    - elementele hidrografice.
    5. In scopul obtinerii unor date tehnico-economice privind fondul de construit, pe planurile topografice se vor reprezenta:
    - caracteristicile constructive ale cladirilor cu indici de cartare:
    A. cladirile cu zidarie durabila si plansee din beton armat;
    B. cladirile cu zidarie din caramida si plansee din lemn;
    C. cladirile din lemn cu fundatii;
    D. cladirile din paianta, pamant, chirpici;
    - cladirile cu mai multe niveluri vor avea inscrise cifre corespunzatoare numarului de etaje (sub forma exponentiala);
    - pe fiecare cladire se va inscrie folosinta actuala (exemplu: hala de fabricatie, atelier de reparatii, atelier de productie, grup sanitar, birouri, magazie, etc.), suprafata la sol (mp) si suprafata desfasurata (mp).
    6. Suprafetele de teren delimitate pe unitati se vor individualiza prin numere de ordine (numerotare cadastrala). Numerotarea va incepe din partea de nord-vest a planului si va continua in sensul orar.
    7. Planul topografic, in partea dreapta, va contine recapitulatia suprafetelor existente in ordinea consecutiva a numerelor, cu urmatoarele elemente:
    - suprafata construita;
    - suprafata aferenta retelelor edilitare;
    - suprafata aferenta cailor de transport;
    - suprafata libera;
    - suprafata totala a incintei;
    8. Intocmirea documentatiei topografice se face in ordinea urmatoare:
    - masuratori topografice;
    - calcule topografice;
    - redactarea planului topografic;
    - calculul suprafetelor.

    Masuratori topografice

    9. Operatiunile topografice, in faza pregatitoare, sunt urmatoarele:
    - documentarea in ceea ce priveste existenta bazei geo - topografice in zona incintei care face obiectul masuratorilor (harti si planuri existente privind lucrari geodezice executate anterior, inventare ale coordonatelor punctelor geodezice si reperelor de nivelment etc.);
    - recunoasterea limitei suprafetei incintei de catre comisia constituita conform art. 2, in prezenta vecinilor societatii comerciale cu capital de stat, si consemnarea acesteia intr-un proces-verbal care va contine schita cu conturul incintei si numarul punctelor de fringere;
    - materializarea prin bornare a limitelor incintei societatilor comerciale.
    10. Reteaua punctelor de sprijin si indesire va indeplini urmatoarele conditii:
    - sa fie materializata pe teren prin sisteme de marcare stabile cu conservare pe timp indelungat;
    - sa fie determinata ca sistem unitar la precizia de + sau - 5 cm si legata de reteaua geodezica a localitatii cu masuri de integrare in sistemul de proiectie stereo 1970. Pentru incintele cu suprafata de peste 25 ha, masuratorile pentru determinarea retelei punctelor de sprijin se prelucreaza riguros.
    11. Coordonatele punctelor de detaliu situate pe conturul ce delimiteaza incinta societatii comerciale cu capital de stat, precum si ale celor situate in interiorul incintei se vor determina cu o precizie de + sau - 10 cm.
    12.Punctele de schimbare a directiei limitelor de contur si colturile constructiilor definitive vor fi determinate prin metoda radierii, masurindu-se unghiurile in ambele pozitii ale lunetei si distantele cu ruleta metalica.
    13. Pentru determinarea cat mai corecta a ariilor cladirilor civile, industriale etc., punctele de detaliu se vor alege pe conturul exterior al peretilor, la cota + sau - 0,000 a parterului.
    14. Pentru instalatii in aer liber, punctele de detaliu se vor alege pe limita platformelor de amplasare a instalatiei, inclusiv spatiile tehnologice necesare exploatarii.
    15. Pentru estacade, rezervoare, bazine, etc., se masoara sectiunea proiectiei orizontale a limitelor exterioare ale conturului constructiei respective.
    16. Pentru depozitele in aer liber se vor alege puncte pe conturul suprafetei efective de depozitare.
    17. Pentru retelele de drumuri aferente, se va masura suprafata efectiva a drumurilor, determinata pe planul de intersectie cu terenul natural, a trotuarelor aferente drumurilor sau cladirilor si aleilor.
    18. Pentru caile ferate aferent, se considera suprafata a carei latime este determinata de gabaritul de constructie conform STAS nr. 4392-68, STAS nr. 4531-57 si STAS nr. 067-67, iar pentru caile ferate in debleu si rambleu se masoara suprafata determinata de intersectia taluzurilor cu terenul.
    19. Pentru fascicolul de retele ingropate, amplasate unele fata de altele la distantele precizate, conform prevederilor legale in vigoare, se va masura suprafata determinata intersectia taluzurilor cu terenul.
    20. Pentru fascicolul de retele aeriene, amplasate unele fata de altele la distantele prevazute, conform prevederilor legale in vigoare se va masura suprafata determinata de proiectia normala in plan orizontal a retelelor externe.
    21. Pentru fascicolul de retele la sol, se va masura proiectia normala in plan orizontal a retelelor externe.
    La retelele ingropate si la retelele la sol, se va considera ca latime limita exterioara a acestora, daca ele au fundatii sau elemente de sustinere.
    22. Pentru cazul cand exista o suprapunere a suprafetelor ocupate, se va considera o singura suprafata si anume aceea determinata de limitele maxime.
    Calcule topografice
    23.In cadrul operatiunilor topografice la birou se efectueaza urmatoarele calcule:
    - prelucrarea masuratorilor unghiulare si liniare inregistrate in carnetele de teren (compensarea in statie, reducerea la orizont a distantelor);
    - calculul coordonatelor punctelor retelei de sprijin;
    - calculul coordonatelor punctelor radiate;
    Redactarea planului topografic
    24. Redactarea originalului de teren al planului topografic se face pe hartie cartografica.
    25. Foile de plan ale incintelor societatilor comerciale, scara 1:500 pana la 1:2000, vor avea o forma dreptunghiulara sau patrata cu conditia sa nu depaseasca dimensiunile de 80/65 cm.
    26.Fiecare foaie de plan va purta in coltul din stinga jos schema de dispunere a tuturor foilor de plan ale localitatii respective si scara planului, iar in coltul din dreapta sus o sageata care va indica directia Nord.
    27. Foile de plan care constituie planul cadastral al terenului unei societati comerciale cu capital de stat vor fi numerotate cu cifre arabe, care vor fi scoase in extra cadru in coltul din dreapta sus. Numerotarea se face incepand cu cifra 1 (unu) din coltul de N-E si continuand pana la ultima foaie de plan, cu dublarea numerotarii conform nomenclaturii planurilor in proiectie stereografica 1970.
    28. Pe fiecare latura a foilor de plan, in extracadru si paralel cu liniile de cadru, se vor inscrie numerele foilor de plan vecine sub forma: "Foaie de plan nr. ...".
    29. Elementele topografice, detaliile planimetrice hidrografice si toponimice vor fi redactate in tus negru.
    Reprezentarea pe plan a retelelor si cailor de comunicatie se va face in conformitate cu atlasele de semne conventionale corespunzatoare scarilor 1:500 pana la 1:2000.
    30. Grosimea liniilor ce delimiteaza incinta societatii comerciale va fi de 0,2 mm, a parcelelor din interior de 0,1 mm, a conturului constructiilor permanente de 0,3 mm.
    Calculul suprafetelor
    31. Calculul suprafetelor se va efectua respectandu-se prevederile si tolerantele cuprinse in Normativul C 110-69.
    32. Compensarea suprafetelor parcelelor, aflate in interior, se va efectua prin constrangere pe suprafata totala determinata din coordonatele punctelor limitei incintei.
    33. Suprafetele de teren cuprinse in planurile generale, ce intervin in ocuparea cu constructii si instalatii a terenurilor societatilor comerciale se vor calcula in conformitate cu prevederile STAS nr. 7468-68 si se vor insuma dupa urmatoarea clasificare: suprafata incintei, suprafata construita, suprafata aferenta retelelor, suprafata aferenta cailor de transport, suprafata libera.
    Documentatia topografica
    34. Documentatia topografica va cuprinde:
    a) Documentatia de teren:
    - tema lucrarii;
    - nota tehnica;
    - inventarul de coordonate ale punctelor sistemului de sprijin grupate pe puncte vechi, puncte noi, puncte radiate;
    - schita retelei de sprijin;
    - schita de reperaj ale punctelor noi;
    - carnetele de teren cu observatiile efectuate;
    - carnetele cu calculele efectuate;
    - schema de calcul si controlul suprafetelor;
    - schite de teren;
    - schema de dispunere a planselor inscrise in suprafata totala a societatii comerciale.
    b) Documentatia necesara stabilirii si evaluarii terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat.
    Receptia lucrarilor
    35. Receptia documentatiei topografice se va executa de o comisie formata din un delegat al Oficiului de Cadastru si Organizarea Teritoriului, un delegat al Compartimentului pentru urbanism si amenajarea teritoriului, un delegat al societatii comerciale cu capital de stat la comanda careia a fost executata lucrarea, un delegat din partea executantului.
    Comisia de receptie isi va formula concluziile in cadrul unui proces verbal de receptie.
    36. Lucrarile reperajelor vor fi controlate atat pe teren, cat si la birou, astfel:
    a) La teren se verifica urmatoarele operatiuni:
    - alegerea punctelor de sprijin;
    - alegerea punctelor de detaliu (pe contur si in interior);
    - masuratorile liniare si unghiulare;
    - confruntarea planului topografic cu terenul.
    b) La birou se executa:
    - verificarea respectarii temei date de beneficiar;
    - respectarea prevederilor din avizele tehnice;
    - calculele pentru determinarea coordonatelor punctelor din reteaua de sprijin;
    - delimitarea corecta a parcelelor si inscrierea categoriilor de folosinta;
    - identificarea corecta a posesorilor;
    - calculul suprafetelor;
    - verificarea in vederea redactarii planului topografic;

    ANEXA 4

    JUDETUL ........................                     ....................
    MUNICIPIUL .....................                     ....................
    ORASUL .........................                     ....................
    COMUNA .........................                     (denumirea societatii
    LOCALITATEA ....................                     comerciale, telef.
                                                         fax)


                                    SITUATIA
privind stabilirea terenurilor aflate in patrimoniul societatii comerciale cu capital de stat

   A. TITLUL ASUPRA TERENURILOR                                            -mp-
-------------------------------------------------------------------------------
 Nr.              Titlul asupra terenurilor *)                        Suprafata
crt.    (legi, decrete, ordine, decizii, contracte, acorduri etc.)    inscrisa
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
   TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------
----------------------------
    *) Se inscriu denumirea fiecarui act si data emiterii acestuia in ordinea dobandirii.

   B. SUPRAFATA REZULTATA DIN MASURATORI TOPOGRAFICE                       -mp-
-------------------------------------------------------------------------------
   Nr.             Specificare                          Suprafata
   crt.                                   Exclusiva    Cota indiviza    Totala
-------------------------------------------------------------------------------
   0                   1                     2               3             4
-------------------------------------------------------------------------------
   1. Suprafata construita (Sc)
   ---------------------------------------------------------------------------
   2. Suprafata aferenta retelelor (Sr)
   ---------------------------------------------------------------------------
   3. Suprafata aferenta cailor de transport (St)
   ---------------------------------------------------------------------------
   4. Suprafata libera (Sl)
   ---------------------------------------------------------------------------
   5. Suprafata incintei (ST)
        (Sc+Sr+St+Sl)
   ---------------------------------------------------------------------------

   C. CALCULUL SUPRAFETEI DE TEREN NECESARE ACTIVITATII SOCIETATII COMERCIALE
      CU CAPITAL DE STAT                                                -mp-
   ----------------------------------------------------------------------------
   Specifi-  Detinuta Rezultata Deter- Disponi- Total"fond Necesara obiectului
   care      pe baza  prin ma-  minata bilizata  special   de activitate, din
             de titlu suratori in plus  prin    destinat         care:
                      topogra- fata de  "POT"   actiunilor --------------------
                      grafice   titlu           de pri-    Exclusiva Cota-parte
                                (2-1)           vatizare    (2-5)     indiviza
                                                                     (pc.B col.
                                                                     3 din pre-
                                                                      zenta)
   ----------------------------------------------------------------------------
      0      1      2       3         4         5      6             7
   ----------------------------------------------------------------------------
   Suprafata incintei
   ----------------------------------------------------------------------------

              SOCIETATEA COMERCIALA,                            COMISIA
          Director,         Contabil sef,             Presedinte,    Secretar


                             Avizat
                            --------
                  COMPARTIMENTUL PENTRU
                 URBANISM SI AMENAJAREA             OFICIUL DE CADASTRU SI
                  TERITORIULUI,                     ORGANIZAREA TERITORIULUI,
                      Director,                              Director,

    ANEXA 5

                               SITUATIA
privind evaluarea calitativa a terenurilor disponibilizate care se constituie in "Fondul special destinat actiunilor de privatizare"
-------------------------------------------------------------------------------
   Nr.   Parcela  Simbolul      Formula de bonitare     Valoarea totala (lei)
   crt.            catego-         Suprafata (mp)       calculata conform
                 riei de fo-    pentru       pentru     criteriilor din cap. V
                  losinta       parcela    subparcele
   ----------------------------------------------------------------------------
                                -----------------------------------------------
   ----------------------------------------------------------------------------
                                -----------------------------------------------
   ----------------------------------------------------------------------------
                                -----------------------------------------------
   ----------------------------------------------------------------------------
   TOTAL:
   ----------------------------------------------------------------------------
   Nota:
  Se inscriu numai suprafetele din anexa nr. 2 lit. C, coloana 5.
             SOCIETATEA COMERCIALA                     COMISIA
         Director,      Contabil sef,              Presedinte,      Secretar,

                                   Vizat
                                   -----
                      OFICIUL DE STUDII PEDOLOGICE SI
                                 AGROCHIMICE
                                 Director,




                                 PLANUL DE INCADRARE IN ZONA
                                   a societatii comerciale
                              (conform cap. IV, art. 14 lit. a)



    ANEXA 5


                           FOAIE DE PLAN
                   cuprinzand suprafata incintei existente
                     (conform cap. IV, art. 14 lit. b)

    ANEXA 6


    Model 1

                     ROMANIA

   MINISTERUL ........................

    In baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale si a Hotararii Guvernului nr. 834/ 1991 privind stabilirea si evaluarea unor terenuri aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat
    vazand propunerile comisiei pentru stabilirea si evaluarea terenurilor, constituita prin Ordinul ministrului nr. ...... din ...............,
    in temeiul ..................... de organizare si functionare a ministerului, ministrul ....................... emite urmatorul

                            CERTIFICAT
        DE ATESTARE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR
                      Seria ......... nr. .................

pentru societatea comerciala cu capital de stat, infiintata prin Hotarare Guvernului nr. ........ din .............. sub denumirea ................... cu sediul in ....................., satul .................., comuna, orasul, municipiul ..................., str. ..............., nr. .., judetul ......
    Suprafata de teren in proprietatea exclusiva a societatii comerciale ............. este de ..........mp, iar suprafata, in cota-parte indiviza, este de ............mp, identificate prin anexa nr. 2 din documentatia de stabilire si evaluare a terenurilor inregistrata sub nr. ..... din ..............la Oficiul de Cadastru si Organizarea Teritoriului al judetului ............ si insotita de planurile topografice cuprinse in anexele nr. 4 si 5 la prezentele criterii.
                                     Ministru,




            Model 2

                      ROMANIA

   CONSILIUL*) ..............................................................

    In baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale si a Hotararii Guvernului nr. 834/1991 privind stabilirea si evaluarea unor terenuri aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat,
    vazand propunerile comisiei pentru stabilirea si evaluarea terenurilor, constituita prin decizia delegatiei permanente a consiliului ................ nr. ................. din ................................................
    in temeiul Legii nr. 69/1991 a administratiei publice locale,
    delegatia permanenta a consiliului *) ................... emite urmatorul

                                 CERTIFICAT
          DE ATESTARE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR
                          Seria ......... nr. ......

pentru societatea comerciala cu capital de stat, infiintata prin Decizia *) .................nr. ........ din ........... sub denumirea ................ cu sediul in satul................, comuna, orasul, municipiul ............... str. ........................... nr. .............. judetul ................
    Suprafata de teren in proprietatea exclusiva a societatii comerciale .................. este de ........... mp, iar suprafata, in cota parte indiviza, este de ......... mp, identificate prin anexa nr. 2 din documentatia de stabilire si evaluare a terenurilor inregistrata sub nr. ...... din ......... la Oficiul de Cadastru si Organizarea Teritoriului al judetului ........... si insotita de planurile topografice cuprinse in anexele nr. 4 si 5 la prezentele criterii.

                    Presedinte,                           Secretar,

----------------------------
    *) Se completeaza, dupa caz, "sectorul agricol Ilfov" sau "judetean".
    *) Se completeaza, dupa caz, "prefecturii judetului" sau "Primariei municipiului Bucuresti".

       Model 3

                               ROMANIA
                      CONSILIUL MUNICIPIULUI BUCURESTI

    In baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale si a Hotararii Guvernului nr. 834/ 1991 privind stabilirea si evaluarea unor terenuri aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat,
    vazand propunerile comisiei pentru stabilirea si evaluarea terenurilor, constituita prin dispozitia primarului general al municipiului Bucuresti nr.... din.........
    in temeiul Legii nr. 69/1991 a administratiei publice locale,
    Consiliul municipiului Bucuresti emite urmatorul

                            CERTIFICAT
           DE ATESTARE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR
                            Seria ......... nr. .....

pentru societatea comerciala cu capital de stat, infiintata prin Deciziprimariei municipiului Bucuresti nr. .......din ........., sub denumirea ................, cu sediul in municipiul Bucuresti, str ............. nr. ..... sector ....... .
    Suprafata de teren in proprietatea exclusiva a societatii comerciale .................. este de ......... mp, iar suprafata, in cota-parte indiviza, este de...........mp, identificate prin anexa nr.2 din documentatia de stabilire si evaluare a terenurilor inregistrata sub nr. ........din .............. la Oficiul de Cadastru si Organizarea Teritoriului al sectorului agricol Ilfov si insotita de planurile topografice cuprinse in anexele nr.4 si 5 la prezentele criterii.
                Primar general,                               Secretar,





SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 127/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 127 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 127/1992
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu