Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1039 din 3 septembrie 2008

pentru modificarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 801/2008 pentru aprobarea Programului de reparare/reabilitare si reconstruire a unor locuinte afectate de calamitatile naturale produse in luna iulie 2008

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 650 din 12 septembrie 2008



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 801/2008 pentru aprobarea Programului de reparare/reabilitare şi reconstruire a unor locuinţe afectate de calamităţile naturale produse în luna iulie 2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 583 din 4 august 2008, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor,

Laszlo Borbely

Ministrul internelor şi reformei administrative,

Cristian David

p. Ministrul economiei şi finanţelor,

Eugen Teodorovici,

secretar de stat

ANEXĂ (Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 801/2008)

PROGRAM

de reparare/reabilitare şi reconstruire a unor locuinţe afectate de calamităţile naturale produse în luna iulie 2008

Art. 1. - Programul de reparare/reabilitare şi reconstruire a unor locuinţe afectate de calamităţile naturale produse în luna iulie 2008, denumit în continuare Program, are drept scop asigurarea unor ajutoare băneşti proprietarilor locuinţelor afectate şi cofinanţarea unor acţiuni ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru repararea, reabilitarea şi reconstruirea unor locuinţe din zonele în care s-au produs calamităţi naturale - inundaţii şi/sau alunecări de teren.

Art. 2. -Acţiunile autorităţilor administraţiei publice locale prevăzute la art. 1 constau în:

a) lucrări de demolare şi de reconstruire a locuinţelor distruse;

b)  lucrări de reabilitare a locuinţelor cu avarii la sistemul structural, dar care pot fi reparate fără a pune în pericol rezistenţa şi stabilitatea construcţiilor;

c)  achiziţia materialelor de construcţii pentru reabilitarea şi reconstruirea locuinţelor;

d)   transportul materialelor de construcţii principale la punctele de lucru de la depozitele nominalizate de instituţia prefectului şi de autorităţile administraţiei publice locale;

e) asistenţă tehnică pentru evaluarea lucrărilor de reabilitare sau reconstruire necesare, precum şi pe parcursul execuţiei acestor lucrări.

Art. 3. - (1) Lucrările de reabilitare, demolare şi reconstruire a locuinţelor distruse, prevăzute la art. 2 lit. a) şi b), se realizează prin contractarea lor cu antreprenori specializaţi de primăriile localităţilor în care acestea sunt amplasate. Materialele principale pentru reabilitarea sau reconstrucţia locuinţelor se asigură de primării în condiţiile prevăzute prin prezentul program.

(2) Locuinţele prevăzute la art. 2 lit. a) se reconstruiesc cu maximum două camere, după proiecte repetabile, fără finisaje şi dotări (stadiu „la roşu"), lucrările de finisaj şi dotările urmând să fie contractate şi finanţate de beneficiarii locuinţelor din resurse proprii, inclusiv din resurse provenite din ajutoare, sponsorizări şi donaţii.

Art. 4. - (1) La solicitarea proprietarilor locuinţelor afectate de calamităţi naturale, în baza unui angajament încheiat cu primarul localităţii, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, lucrările de reabilitare a locuinţelor avariate la sistemul structural sau lucrările de demolare şi reconstruire a locuinţelor distruse se pot realiza în regie proprie, inclusiv prin contractarea directă de către aceştia cu prestatori de servicii şi cu executanţi specializaţi.

(2) Finanţarea şi realizarea lucrărilor prevăzute la alin. (1) se asigură de către proprietarii locuinţelor din resurse proprii, inclusiv din resurse provenite din ajutoare, sponsorizări şi donaţii.

(3) Pentru locuinţele care se reabilitează sau se reconstruiesc în condiţiile prevăzute la alin. (1), sprijinul statului se acordă prin:

a) asistenţă tehnică pentru evaluarea lucrărilor de reabilitare sau reconstruire necesare, precum şi pe parcursul execuţiei acestor lucrări;

b)  punerea la dispoziţia solicitanţilor, de către primării, a proiectelor repetabile prevăzute la art. 3 alin. (2);

c) asigurarea materialelor principale de construcţie, în sortimentele şi cantităţile stabilite pentru reconstruirea unei locuinţe cu două camere în condiţiile prevăzute la art. 3. Materialele principale pentru reabilitarea sau reconstrucţia locuinţelor se asigură de primării, în condiţiile prevăzute prin prezentul program, direct din depozitele nominalizate de instituţia prefectului şi de autorităţile administraţiei publice locale;

d)  ajutoare băneşti de la bugetul de stat în sume forfetare pentru achiziţia de materiale, altele decât cele prevăzute la lit. c), şi pentru plata prestatorilor de servicii şi a executanţilor specializaţi, contractaţi de proprietari potrivit prevederilor alin. (1), inclusiv pentru transportul materialelor principale de construcţii de la depozitele nominalizate de instituţia prefectului şi de autorităţile administraţiei publice locale la punctele de lucru.

(4) Sprijinul statului sub formele prevăzute la alin. (3) lit. a), c) şi d) se acordă numai pentru lucrările pentru care s-au emis autorizaţii conform legii. Pentru a beneficia de acest sprijin, solicitanţii vor prezenta originalul şi o copie a autorizaţiei de construire autorităţii care asigură forma de sprijin respectivă sau reprezentantului acesteia. După certificarea conformităţii copiei autorizaţiei, originalul se restituie beneficiarului acesteia.

(5)   Asistenţa tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor, prevăzută la alin. (3) lit. a), se asigură numai la solicitarea expresă a acesteia de către proprietarii locuinţelor.

(6) Ajutoarele băneşti prevăzute la alin. (3) lit. d) se acordă la nivelul sumelor forfetare aprobate de Guvern. Pentru primirea acestui ajutor, solicitanţii vor prezenta primăriilor autorizaţia de construire prevăzută la alin. (4), în original şi în copie. După certificarea conformităţii copiilor actelor respective, originalele se restituie beneficiarului acestora.

Art. 5. - (1) Lucrările de reparare a locuinţelor se realizează în regie proprie, inclusiv prin contractarea lor de către proprietari cu prestatori de servicii şi cu executanţi specializaţi.

(2) Finanţarea şi realizarea lucrărilor prevăzute la alin. (1) se asigură de către proprietarii locuinţelor din resurse proprii, inclusiv din resurse provenite din ajutoare, sponsorizări şi donaţii.

Art. 6. -Asistenţa tehnică prevăzută la art. 2 lit. e) şi la art. 4 alin. (3) lit. a) se asigură de consiliul judeţean din unitatea administrativ-teritorială în care sunt amplasate locuinţele, prin personal autorizat conform legii, pentru lucrările prevăzute la art. 3 alin. (1)şi art. 4 alin. (1).

Art. 7. - (1) Achiziţia materialelor principale de construcţii pentru reabilitarea şi reconstruirea locuinţelor, prevăzută la art. 2 lit. c), se realizează prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

(2) Achiziţia materialelor principale de construcţii conform alin. (1) şi repartizarea materialelor pe judeţe şi localităţi se fac pe baza necesarului stabilit de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, potrivit solicitărilor transmise de primarii localităţilor prin instituţia prefectului din judeţul de care aparţin. Primarii localităţilor răspund, potrivit legii, pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor transmise.

(3)  Materialele principale de construcţii se achiziţionează franco-destinaţie de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în condiţiile legii, şi se predau pe bază de proces-verbal primarilor localităţilor, potrivit repartizării stabilite în condiţiile alin. (2), în depozite centralizate la nivel local, stabilite şi comunicate Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe de primării.

(4) Primarii localităţilor răspund de depozitarea, gestionarea şi predarea către antreprenorii lucrărilor contractate şi către persoanele şi familiile sinistrate, după caz, a materialelor preluate de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe în condiţiile alin. (3), în scopul reabilitării sau reconstruirii locuinţelor distruse sau avariate în urma calamităţilor naturale.

(5) In cazul în care materialele prevăzute la alin. (4) nu sunt folosite în totalitate:

a) de primării - se constituie rezerve de stat şi se predau în depozitele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, cu respectarea normelor legale;

b) de către beneficiari - contravaloarea acestora se suportă de către beneficiari, în baza angajamentului cu titlu executoriu prevăzut la art. 4 alin. (1). Sumele rezultate din plata contravalorii materialelor nefolosite se fac venituri la bugetul de stat.

Art. 8. - (1) Instituţiile prefectului monitorizează inventarierea locuinţelor afectate de calamităţile naturale, situate în unităţile administrativ-teritoriale în care îşi exercită autoritatea, pentru fiecare zonă de autoritate a consiliilor locale din judeţ, şi fac propuneri pentru repararea, reabilitarea, demolarea şi reconstruirea locuinţelor, pe care le transmit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor în vederea stabilirii şi solicitării sumelor necesare a fi alocate de la bugetul de stat.

(2) Inventarierea prevăzută la alin. (1) se realizează conform Procedurii de inventariere a locuinţelor afectate de calamităţi naturale, aprobată prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor şi al ministrului internelor şi reformei administrative nr. 970/559/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 577 din 31 iulie 2008.

(3) Propunerile de locuinţe care urmează să se demoleze şi să se reconstruiască prin grija autorităţilor administraţiei publice locale se comunică, spre ştiinţă, consiliilor locale în a căror zonă de autoritate administrativ-teritorială sunt situate, în vederea preluării terenurilor de construcţie de la deţinătorii acestora, prin procese-verbale întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

(4) Primăriile se ocupă de demolarea clădirilor distruse de calamităţile naturale şi de eliberarea amplasamentelor acestora, pentru locuinţele pe care urmează să le reconstruiască, conform prevederilor art. 3.

Art. 9. - (1) Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, în baza solicitărilor transmise de instituţiile prefectului, stabileşte sumele necesare pentru sprijinirea acţiunilor de reparare, reabilitare, demolare şi reconstruire şi pentru achiziţia de materiale principale de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe prin Bursa Română de Mărfuri şi solicită alocarea sumelor de la bugetul de stat.

(2) Sumele necesare pentru sprijinirea acţiunilor de reabilitare, de demolare şi de reconstruire a locuinţelor afectate de calamităţi naturale în condiţiile prevăzute la art. 3, inclusiv pentru transportul materialelor principale de construcţii de la depozitele nominalizate de instituţia prefectului şi de autorităţile administraţiei publice locale la punctele de lucru, se asigură de la bugetul de stat prin alocarea către bugetele locale pentru reabilitarea, demolarea şi reconstruirea în stadiu „la roşu" a locuinţelor afectate şi sunt distribuite, pe fiecare locuinţă, astfel:

a) 5,00 mii lei/locuinţă pentru lucrări de reabilitare a locuinţelor cu avarii la sistemul structural;

b) 10,00 mii lei/locuinţă cu două camere, pentru lucrări de reconstruire a locuinţelor distruse;

c) 7,00 mii lei/locuinţă cu o cameră, pentru lucrări de reconstruire a locuinţelor distruse.

(3) Sumele forfetare destinate pentru achiziţia de materiale, altele decât materialele principale asigurate în mod centralizat, şi pentru plata prestatorilor de servicii şi a executanţilor specializaţi contractaţi potrivit prevederilor art. 4 alin. (1), inclusiv pentru transportul materialelor principale de construcţii de la depozitele nominalizate de instituţia prefectului şi de autorităţile administraţiei publice locale la punctele de lucru, se alocă de la bugetul de stat, prin bugetele locale, sub formă de ajutoare în bani către proprietarii locuinţelor afectate, în următorul cuantum:

a) 3,00 mii lei/locuinţă pentru lucrări de reabilitare a locuinţelor cu avarii la sistemul structural;

b) 6,00 mii lei/locuinţă cu două camere, pentru lucrări de reconstruire a locuinţelor distruse;

c) 4,00 mii lei/locuinţă cu o cameră, pentru lucrări de reconstruire a locuinţelor distruse.

(4) Pentru sprijinirea acţiunilor de reparare a locuinţelor conform prevederilor art. 5 alin. (1) se alocă de la bugetul de stat, prin bugetele locale, ajutoare în bani către proprietarii locuinţelor afectate, în cuantum de 2,50 mii lei/locuinţă.

(5) Sumele pentru achiziţia de materiale principale şi pentru transportul acestora la depozitele nominalizate de instituţia prefectului şi de autorităţile administraţiei publice locale, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

Art. 10. - (1) Primarii localităţilor contractează, în limita sumelor aprobate potrivit art. 9 alin. (2), serviciile şi lucrările necesare reabilitării, demolării şi reconstruirii locuinţelor, precum şi serviciile pentru transportul materialelor principale din depozitele centralizate la nivel local la punctele de lucru, răspunzând pentru realizarea şi recepţia acestora, în condiţiile legii.

(2) Deoarece situaţia existentă impune derularea de urgenţă a procedurilor legale privind achiziţiile publice, pentru achiziţia produselor, serviciilor şi lucrărilor necesare reconstruirii locuinţelor din zonele calamitate, cu excepţia celor prevăzute la art. 4 alin. (1), se aplică prevederile art. 122 lit. c)din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 11. - (1) In vederea decontării serviciilor şi lucrărilor efectuate conform contractelor încheiate în acest scop, primarii localităţilor răspund pentru:

a) acordarea vizei de control financiar preventiv;

b) verificarea şi arhivarea documentelor legale de plată;

c) întocmirea deconturilor justificative, conform anexei nr. 3.

(2) Primarii localităţilor răspund, potrivit legii, pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise în deconturile justificative.

(3) Primarii localităţilor, în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea sumelor, efectuează plăţile în conturile executanţilor nominalizaţi în deconturile justificative.

Art. 12. - (1) Locuinţelor demolate şi reconstruite potrivit prezentului program, cu excepţia celor prevăzute la art. 4 alin. (1), le sunt aplicabile, în mod corespunzător, prevederile art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 68/2006 privind măsuri pentru dezvoltarea activităţii în domeniul construcţiilor de locuinţe prin programe la nivel naţional, aprobată prin Legea nr. 515/2007.

(2) Locuinţele demolate şi reconstruite în condiţiile prevăzute la art. 3 se predau cu titlu gratuit beneficiarilor acestora, prin proces-verbal de predare-primire a locuinţelor din zonele calamitate, încheiat de consiliile locale de care aparţin, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4.

Art. 13. - Prefecţii judeţelor coordonează acţiunile primarilor privind demolarea şi reconstruirea locuinţelor distruse, precum şi repararea/reabilitarea locuinţelor avariate, în vederea utilizării cu eficienţă şi în scopul pentru care au fost alocate a fondurilor de la bugetul de stat şi a materialelor necesare potrivit prezentului program.

Art. 14. - (1) Instituţiile prefectului monitorizează realizarea alimentării cu apă, a reţelelor de alimentare cu energie electrică şi, după caz, a celor de alimentare cu gaze naturale, precum şi a branşării la acestea a locuinţelor reconstruite, în concordanţă cu programul de finalizare şi punere în funcţiune a construcţiilor.

(2)  Lucrările prevăzute la alin. (1) se finanţează din sursele prevăzute cu această destinaţie în bugetele locale.

(3) In cazul strămutării gospodăriilor afectate de calamităţile naturale, finanţarea extinderii reţelelor de alimentare cu energie electrică şi branşarea locuinţelor la aceste reţele se asigură de la bugetul de stat, prin bugetele locale.

(4) Consiliile locale asigură folosinţa gratuită a unor terenuri de către antreprenorii generali, prin care se execută lucrările de reparare/reabilitare şi de construcţie/reconstrucţie a locuinţelor, în vederea realizării lucrărilor de organizare de şantier, şi asigură prin obiective de investiţii proprii realizarea drumurilor şi a căilor de acces pentru amplasamentele noi, în cazul strămutării gospodăriilor afectate de calamităţile naturale, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Art. 15. -Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul program.

ANEXA Nr. 1 la program

ANGAJAMENT

cu privire la reabilitarea sau reconstruirea locuinţei afectate de calamităţi naturale, în regie proprie sau prin contractarea lucrărilor de către proprietar cu prestatori de servicii şi cu executanţi specializaţi

- Model -

Având în vedere concluziile din Fişa tehnică a locuinţei*), anexată în copie la prezentul angajament,

între subscrişii:

................................, născut/născută în ........................, judeţul/sectorul ..............., la data de ............., fiul/fiica lui .............şi al/a .............., legitimat/legitimată cu buletinul/cartea de identitate seria........ nr..........., eliberat/eliberată de ............... la data de........, domiciliat/domiciliată în localitatea................, str...........nr........, bl........, et..........., ap............, judeţul/sectorul............, în calitate de proprietar, pe de o parte, şi

Consiliul Local al ..................................., judeţul .........., prin...........................- primar şi ...................- secretar, în calitate de reprezentanţi legali ai statului, pe de altă parte, s-a încheiat prezentul angajament în baza prevederilor art. 4 alin. (1) din Programul de reparare/reabilitare şi reconstruire a unor locuinţe afectate de calamităţile naturale produse în luna iulie 2008, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 801/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 1. - Locuinţa, situată în localitatea ..............................., str........... nr......, judeţul..............., afectată în urma calamităţilor naturale produse în luna iulie 2008, identificată conform Fişei tehnice a locuinţei, anexată la prezentul angajament, ............... (se reabilitează/se demolează şi se reconstruieşte ) prin grija proprietarului acesteia, cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în termenul prevăzut în autorizaţia de construire.

Art. 2. - Finanţarea şi realizarea lucrărilor prevăzute la art. 1 se asigură de către proprietarul locuinţei din resurse proprii, inclusiv din resurse provenite din ajutoare, sponsorizări şi donaţii.

Art. 3. - Pentru reabilitarea/reconstruirea locuinţei proprietarul beneficiază de următoarele:

a) asistenţă tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor de reabilitare sau reconstruire necesare, în cazul în care proprietarul o solicită în termen de 10 zile de la încheierea prezentului angajament;

b) materiale principale de construcţie, în sortimentele şi cantităţile stabilite de Guvern, conform listei prevăzute în anexa la prezentul angajament. Materialele principale pentru reabilitarea sau'reconstruirea locuinţei se asigură de primărie direct din depozitele nominalizate de instituţia prefectului şi de autorităţile administraţiei publice locale, fără asigurarea transportului la punctele de lucru, acesta fiind în sarcina beneficiarului;

c) ajutoare băneşti de la bugetul de stat în sume forfetare, folosite conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 801/2008, cu modificările şi completările ulterioare, în sumă de..................

Art. 4. - Sprijinul statului sub formele prevăzute la art. 3 se acordă numai pentru lucrările pentru care s-au emis autorizaţii conform legii.

Art. 5. -Asistenţa tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor, prevăzută la art. 3 lit. a), se asigură numai la solicitarea expresă a acesteia de către proprietarul locuinţei.

Art. 6. -Ajutoarele băneşti prevăzute la art. 3 lit. c) se acordă la nivelul sumelor forfetare aprobate de Guvern. Pentru primirea acestui ajutor, proprietarul locuinţei trebuie să prezinte primăriei autorizaţia de construire.

Art. 7. - Proprietarul locuinţei, ca beneficiar al oricărei forme de sprijin din partea statului, se obligă:

a) să plătească valoarea materialelor puse la dispoziţie de primărie şi neutilizate în lucrările de reabilitare/reconstruire a locuinţei în termenul prevăzut la art. 1. Calitatea şi sortimentele de materiale'primite pe bază de proces-verbal nu pot fi invocate pentru refuzul acestei plăţi;

b) să solicite înscrierea imobilului - construcţie şi teren aferent - în Cartea funciară, în condiţiile legii;

c) să declare locuinţa şi terenul, în vederea impunerii, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale, în termen de 30 de zile'de la finalizarea şi punerea în funcţiune a acesteia;

d)  să îşi asigure locuinţa pentru daune provocate de calamităţi naturale, pe o perioadă de minimum 5 ani de la data finalizării lucrărilor de reabilitare'sau reconstruire.

Art. 8. - Proprietarul locuinţei ia act că, în cazul neîndeplinirii obligaţiilor ce îi revin conform art. 7 lit. d), statul este exonerat cu privire la acordarea unui nou sprijin în reconstruirea sau reabilitarea respectivei locuinţe, dacă aceasta va fi din nou deteriorată ori distrusă ca efect al unor calamităţi naturale ce se pot produce în următorii 5 ani.

Art. 9. - Consiliul local, prin reprezentanţii săi legali, se obligă să facă demersurile necesare şi să asigure formele de sprijin al statului pentru reabiljtarea sau reconstruirea locuinţei afectate de calamităţile naturale produse în luna iulie 2008.

Art. 10. - (1) In situaţia în care proprietarul nu îşi exercită obligaţiile'asumate conform prezentului angajament, consiliul local se consideră în drept a recupera sumele plătite şi/sau contravaloarea materialelor.

(2) Neexecutarea în termenul prevăzut la art 1 dă dreptul consiliului local să solicite prin procedura somaţiei de plată sumele datorate, în condiţiile legii.

Art. 11. - Prezentul angajament conţine...........file şi..........anexe cu.......file, în total............file, şi a fost încheiat în

2 (două) exemplare, câte un exemplar pentru fiecare parte.

Consiliul Local al.................................................                                                

Primar,

.....................................................................

Secretar,

.....................................................................

Intocmit

.....................................................................

Data..............................................................

2 (două) exemplare

Proprietar locuinţă,

.....................................................................

*) Fişa tehnică a locuinţei este elaborată şi semnată cu ocazia inventarierii locuinţelor conform Procedurii de inventariere a locuinţelor afectate de calamităţi naturale, aprobată prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor şi al ministrului internelor şi reformei administrative nr. 970/559/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 577 din 31 iulie 2008.

ANEXĂ la angajament

LISTA

materialelor principale achiziţionate în mod centralizat, predate proprietarului locuinţei

Nr. crt.

Sortimentul

Cantitatea

Preţ unitar

Preţ total

Suma totală

AM PREDAT,                                                                                                       

Consiliul Local al...........................................                                                

Primar,

.....................................................................

Secretar,

.....................................................................

Intocmit

.....................................................................

Data..............................................................

2 (două) exemplare

AM PRELUAT,

Proprietar locuinţă,

.....................................................................

ANEXA Nr. 2 la program

PROCES-VERBAL

de predare-primire a terenului aflat în proprietatea/folosinţa...............................pe perioada de execuţie a lucrărilor de reconstrucţie a locuinţei distruse ca efect al calamităţilor naturale

Incheiat astăzi,........................................,

între

................................................................., în calitate de proprietar, şi Consiliul Local............................, reprezentat de dl/dna.............................., primarul localităţii.

1. Obiectul procesului-verbal

1.1. Obiectul procesului-verbal îl constituie transmiterea dreptului de folosinţă gratuită, pe perioada de execuţie a lucrărilor de reconstrucţie a locuinţei, a terenului aferent acesteia, în suprafaţă de...............m2, identificat prin număr cadastral (parcelă) ............şi adresă........................, precum şi a căilor de acces, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

2. Obligaţiile părţilor

2.1.  Proprietarul se obligă:

- să transmită dreptul de folosinţă gratuită a terenului în suprafaţă de...............m2 pe întreaga perioadă de reconstrucţie a locuinţei;

- să participe în mod necondiţionat la demolarea locuinţei distruse sau grav avariate şi la eliberarea terenului de materialele şi resturile rezultate, precum şi de alte dotări, utilaje şi echipamente existente pe amplasament;

- să asigure accesul neîngrădit al antreprenorului general pe amplasament cu materiale de construcţii, mijloace de transport şi utilaje, pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor;

- să nu intervină la antreprenorul general pentru modificarea proiectului aprobat;

- să participe la recepţia finală a lucrărilor de construcţii.

2.2. Consiliul local se obligă:

- să primească în folosinţă gratuită terenul în suprafaţă de.........m2 pe durata executării lucrărilor de reconstrucţie a locuinţei;

- să asigure proprietarului un drept de folosinţă asupra terenului, în cazul gospodăriilor strămutate;

- să asigure utilajele şi mijloacele de transport şi să urmărească demolarea locuinţei distruse sau grav avariate şi eliberarea terenului de materialele şi resturile rezultate, precum şi de alte dotări, utilaje şi echipamente existente pe amplasament;

- să predea proprietarului, la finalizarea lucrărilor, locuinţa şi terenul aferent, liber de materialele de construcţii rezultate din procesul de reconstrucţie a locuinţei.

3. Prezentul proces-verbal va putea fi modificat şi completat cu acordul părţilor.

4. Incheiat astăzi,............, în 4 (patru) exemplare.

Proprietar,

.....................................................................

(semnătura)

Consiliul Local al............................................

Primar,

.....................................................................

(semnătura)

ANEXA Nr. 3 la program

CONSILIUL LOCAL.................................

DECONT   JUSTIFICATIV

pentru plata cheltuielilor efectuate în cadrul acţiunilor autorităţilor administraţiei publice locale privind demolarea, reconstruirea, reabilitarea sau repararea unor locuinţe din zonele în care s-au produs calamităţi naturale

Nr. crt.

Nr./data contractului

Valoarea contractului

Nr./Data facturii

Valoarea facturii

Valoarea plătită

Instrumentul de plată

0

1

2

3

4

5

6

1.

.../...

2.

.../...

TOTAL

..

Răspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

Primar,

.....................................................................

L.S.

Control financiar preventiv

.....................................................................

Compartiment economic

.....................................................................

ANEXA Nr. 4 la program

PROCES-VERBAL

de predare-primire a locuinţelor din zonele calamitate

In conformitate cu procesul-verbal de predare-primire a terenului aflat în proprietatea/folosinţa............................... pe perioada de execuţie a lucrărilor de reconstrucţie a locuinţei distruse ca efect al calamităţilor naturale, încheiat în data de........................................,

între subscrişii: Consiliul Local al...................................Judeţul....................................., prin..............................- primar şi ............................- secretar, în calitate de reprezentanţi legali ai statului, pe de o parte, şi.................., născut/născută în......................., judeţul/sectorul................., la data de............., fiul/fiica lui.................şi al/a................., legitimat/legitimată cu buletinul/cartea de identitate seria........ nr..........., eliberat/eliberată de..................la data de.........., domiciliat/domiciliată în localitatea................, str................................nr........, bl........, et........, ap........, judeţul/sectorul ...................., în calitate de beneficiar, pe de altă parte, s-a încheiat prezentul proces-verbal de predare-primire a locuinţei construite în zonele afectate de calamităţi naturale în baza prevederilor programului/acţiunii guvernamental/guvernamentale........., stabilit/stabilită prin................

Art. 1. - Locuinţa, situată în localitatea............................., str............................nr......Judeţul..........................., identificată conform schiţei anexate la prezentul proces-verbal, compusă din... camere de locuit, cu o suprafaţă desfăşurată construită de...........m2 şi în valoare de..........lei, se predă gratuit în proprietatea beneficiarului acesteia.

Art. 2. - Locuinţa a fost construită prin contractul de antrepriză generală nr.....din data de......., încheiat cu......................., în baza autorizaţiei de construire nr.......din data de........., eliberată de...................., şi a fost recepţionată la data terminării lucrărilor prin procesul-verbal de recepţie nr......din data de.............

Art. 3. -Terenul aferent locuinţei, în suprafaţă de...........m2, (se va preciza situaţia juridică a terenului şi actul prin care se consfinţeşte aceasta - proprietarul şi/sau modul de folosinţă, în condiţiile legii) ..............................................................................................

Art. 4. - Beneficiarul locuinţei se obligă:

a) să solicite înscrierea imobilului - construcţie şi teren aferent - în Cartea funciară;

b) să declare locuinţa şi terenul în vederea impunerii, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale, în termen de 30 de zile de la finalizarea şi punerea în funcţiune a acesteia;

c) să îşi asigure locuinţa pentru daune provocate de calamităţi naturale, pe o perioadă de minimum 5 ani de la data finalizării acesteia;

d) să nu înstrăineze locuinţa şi părţi din aceasta prin acte între vii, pe o perioadă de 5 ani de la data prezentului proces-verbal;

e) să utilizeze şi să păstreze în bune condiţii locuinţa şi instalaţiile acesteia şi să nu aducă modificări structurale construcţiei predate prin prezentul proces-verbal în perioada de garanţie de 2 (doi) ani, sub rezerva pierderii acestei garanţii.

Art. 5. - Neîndeplinirea de către beneficiarul locuinţei a obligaţiilor ce îi revin reprezintă condiţii suspensive care afectează dreptul de proprietate asupra locuinţei, aceasta urmând a fi înscrisă în Cartea funciară cu titlu provizoriu, potrivit art. 29 alin. (2) din Legea nr. 7/1996 privind cadastrul şi publicitatea imobiliară, republicată. In partea a III-a a Cărţii funciare se vor consemna sarcinile cu privire la interdicţia de a înstrăina locuinţa prin acte între vii pe o perioadă de 5 ani şi obligativitatea asigurării acesteia pe aceeaşi perioadă. Instrăinarea locuinţei prin acte între vii înainte de termenul de 5 ani se poate face numai după restituirea către bugetul de stat a contravalorii sumelor cheltuite pentru construirea acesteia, rezultată din actualizarea la zi a valorii locuinţei prevăzute la art. 1 prin aplicarea indicelui de inflaţie comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Aceste clauze se sting prin împlinirea termenului de 5 ani de la data prezentului proces-verbal.

Art. 6. - Consiliul local, prin reprezentanţii săi legali, se obligă:

a) să predea beneficiarului locuinţei toate înscrisurile pe care le deţine şi care sunt necesare pentru înscrierea imobilului în Registrul de carte funciară;

b) să predea beneficiarului locuinţei documentele care constituie cartea tehnică a construcţiei.

Art. 7. - Prezentul proces-verbal de predare-primire conţine.....file şi......1 (una) anexă*) cu 1 (una) filă, în total..........file, şi a fost încheiat în 2 (două) exemplare, câte un exemplar pentru fiecare parte.

AM PREDAT

Consiliul Local al............................................

Primar

.....................................................................

Secretar,

.....................................................................

Intocmit

.....................................................................

Data..............................................................

2 (două) exemplare

AM PRIMIT

Beneficiar,

.....................................................................

*) Anexa reprezintă o schiţă prin care se redă, la o scară convenabilă, suprafaţa construită a locuinţei şi suprafaţa terenului aferent, cu poziţionarea cardinală a acestora şi precizarea adresei şi a vecinătăţilor.


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1039/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1039 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu