Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1028 din 28 august 2003

pentru aprobarea Acordului dintre Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din Romania, Ministerul Mediului si Amenajarii Teritoriului al Republicii Moldova si Ministerul Mediului si Resurselor Naturale din Ucraina privind cooperarea in zona formata din ariile naturale protejate ale Deltei Dunarii si Prutului de Jos, semnat la Bucuresti la 5 iunie 2000

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 646 din 11 septembrie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor, cu completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Acordul dintre Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din Romania, Ministerul Mediului si Amenajarii Teritoriului al Republicii Moldova si Ministerul Mediului si Resurselor Naturale din Ucraina privind cooperarea in zona formata din ariile naturale protejate ale Deltei Dunarii si Prutului de Jos, semnat la Bucuresti la 5 iunie 2000.
    Art. 2
    Cheltuielile necesare pentru aplicarea acordului prevazut la art. 1 de catre Romania se suporta din bugetul anual aprobat pentru Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         padurilor, apelor si mediului,
                         Ilie Sarbu

                         p. Ministrul afacerilor externe,
                         Cristian Diaconescu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

                                ACORD
intre Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din Romania, Ministerul Mediului si Amenajarii Teritoriului al Republicii Moldova si Ministerul Mediului si Resurselor Naturale din Ucraina privind cooperarea in zona formata din ariile naturale protejate ale Deltei Dunarii si Prutului de Jos

    Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din Romania, Ministerul Mediului si Amenajarii Teritoriului al Republicii Moldova si Ministerul Mediului si Resurselor Naturale din Ucraina, denumite in continuare parti,
    constiente de necesitatea cooperarii in domeniile protectiei diversitatii biologice, a peisajului, si, in general, a mediului, pentru pastrarea spatiilor naturale si ameliorarea calitatii vietii populatiei locale,
    dorind sa armonizeze deciziile lor legate de administrarea zonelor naturale protejate situate in regiunea Deltei Dunarii si a Prutului de Jos,
    decise sa conserve valorile naturale si caracteristicile peisajului in acest teritoriu si sa ofere publicului un cadru privilegiat pentru a descoperi si cunoaste natura si mediul,
    au convenit dupa cum urmeaza:

    Art. 1
    Zona la care se refera acordul
    1. Partile sunt de acord sa stabileasca zona Deltei Dunarii si zona Prutului de Jos ca arii naturale protejate (denumite in continuare zona naturala protejata).
    2. Zona naturala protejata cuprinde:
    - Rezervatia Stiintifica a Prutului de Jos a Republicii Moldova;
    - Rezervatia Biosferei Delta Dunarii din Romania;
    - Rezervatia Biosferei Dunarii din Ucraina.
    3. Zona naturala protejata poate fi modificata prin consensul partilor.
    Art. 2
    Obiective
    1. In ceea ce priveste zona naturala protejata astfel desemnata, partile se angajeaza, fiecare, potrivit legilor sale interne:
    - sa mentina si sa amelioreze peisajul natural si caracterul sau specific;
    - sa conserve patrimoniul natural (fauna, flora, habitatele);
    - sa protejeze valorile ecologice si naturale;
    - sa protejeze si sa sporeasca patrimoniul cultural (arhitectural, arheologic, rural sau istoric);
    - sa promoveze informarea, educarea si structurile de primire pentru public, cu privire la zona naturala protejata, in cadrul unei politici globale vizand constientizarea publicului fata de problemele din domeniul mediului si favorizarea cunoasterii patrimoniului natural si cultural;
    - sa controleze si sa orienteze activitatile economice si socioculturale, potrivit unei abordari integrate, in concordanta cu principiile dezvoltarii durabile, astfel incat aceste activitati sa contribuie la realizarea obiectivelor enuntate mai sus si la bunastarea populatiilor interesate, fara a altera caracterul zonei naturale protejate.
    2. In acest scop partile sunt de acord:
    - sa isi armonizeze metodele de gospodarire si sa coordoneze toate proiectele de dezvoltare sau de amenajare in cadrul unui program de actiune cuprinzator, conducand in cele din urma la dezvoltarea unui plan de management comun;
    - sa isi coordoneze activitatile de cercetare si monitorizare a florei, faunei si starii habitatelor naturale, precum si de politica administrarii;
    - sa promoveze schimburile de informatii si experienta la nivel stiintific si tehnic intre diferitele autoritati responsabile de administrarea zonei naturale protejate, precum si un program de instruire comun pentru personalul acestor autoritati, in vederea conservarii zonei naturale protejate.
    Art. 3
    Stabilirea si mandatul Comisiei mixte
    1. Va fi infiintata o comisie mixta (denumita in continuare Comisia), cu scopul de a supraveghea aplicarea prezentului acord si de a asigura cooperarea regionala efectiva, in vederea realizarii obiectivelor prevazute in art. 2.
    2. In cadrul mandatului sau Comisia va trebui, indeosebi:
    - sa trateze toate problemele referitoare la administrarea zonei naturale protejate, sa faca recomandari partilor asupra masurilor care trebuie luate si sa coordoneze initiativele acestora referitoare la zona naturala protejata;
    - sa decida asupra programelor si actiunilor pe care trebuie sa le intreprinda impreuna cu partile, sa decida asupra modalitatilor de finantare a proiectelor si sa asigure realizarea acestor proiecte;
    - sa prezinte, daca este nevoie, propuneri vizand imbunatatirea eficacitatii prezentului acord, inclusiv prin semnarea unor protocoale aditionale.
    Art. 4
    Componenta si functionarea Comisiei
    1. Comisia va fi alcatuita din 9 membri. Fiecare parte va desemna o delegatie formata din 3 membri.
    2. Presedintia Comisiei va fi asigurata pe rand, de fiecare dintre cele 3 parti, pe o perioada de un an. Partea care va detine presedintia va desemna un membru din delegatia sa, care sa asigure functia de presedinte pentru un an. Ordinea de rotatie va fi urmatoarea: Romania, Ucraina si Republica Moldova.
    3. Comisia se va reuni de cel putin doua ori pe an.
    4. Fiecare parte va suporta cheltuielile de participare ale delegatiei sale la reuniunile Comisiei. Partea care detine presedintia va asigura secretariatul reuniunilor si va suporta cheltuielile de organizare a acestor intalniri.
    5. Fiecare delegatie are dreptul la un vot. Deciziile Comisiei vor fi luate prin consens si nici o decizie nu poate fi luata decat in prezenta celor 3 parti.
    6. Reprezentantii organizatiilor si institutiilor internationale mentionate mai jos vor avea statutul de observator in cadrul Comisiei:
    - Consiliul Europei;
    - UNESCO;
    - Comisia Europeana;
    - Biroul Conventiei asupra zonelor umede, de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor de apa, incheiata la Ramsar la 2 februarie 1971;
    - Secretariatul Conventiei privind conservarea speciilor migratoare de animale salbatice, adoptata la Bonn la 23 iunie 1979.
    7. Comisia poate, de asemenea, implica in activitatile sale, la cererea lor sau din proprie initiativa, urmatoarele organisme:
    - alte organizatii sau institutii internationale;
    - autoritati locale si regionale din cadrul zonei naturale protejate;
    - organizatii nonguvernamentale si asociatii care, prin competenta si expertiza lor in domeniul conservarii naturii si a peisajului si al protectiei mediului in general, pot contribui la activitatile Comisiei.
    8. In cadrul indeplinirii functiilor sale Comisia poate crea grupuri de lucru specifice si poate face apel la serviciile expertilor. Totusi ea nu poate delega exercitarea puterii sale de decizie.
    9. Comisia va inainta partilor, in fiecare an, un raport privind activitatile desfasurate.
    10. Comisia va adopta prin consens regulamentul sau de functionare, in conformitate cu prevederile acestui acord.
    Art. 5
    Rezolvarea divergentelor
    Orice divergenta privind interpretarea sau implementarea prezentului acord trebuie sa fie rezolvata prin negocieri intre parti.
    Art. 6
    Perioada de valabilitate a acordului
    Prezentul acord va ramane in vigoare pe perioada nedeterminata, exceptandu-se cazul in care una dintre parti notifica celeilalte parti, in scris, despre intentia sa de a-l denunta, la 6 luni de la notificare.
    Art. 7
    Intrarea in vigoare a acordului
    Prezentul acord va intra in vigoare la data primirii de catre depozitar a ultimei notificari prin care partile vor informa cu privire la indeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea in vigoare a acestuia.
    Art. 8
    Amendamente la acord
    Amendamentele la prezentul acord, precum si protocoalele sale aditionale vor intra in vigoare conform procedurii specificate in art. 7.
    Art. 9
    Difuzarea acordului
    Fiecare parte va difuza prezentul acord catre autoritatile si administratiile interesate din tara sa.
    Art. 10
    Relatia fata de alte acorduri internationale
    Prevederile prezentului acord nu vor afecta drepturile si obligatiile partilor asumate prin alte acorduri internationale.
    Art. 11
    Dispozitii finale
    Prezentul acord este redactat in 4 exemplare originale, fiecare in limbile romana, ucraineana si engleza, toate textele fiind egal autentice. In caz de divergente in interpretare, va prevala textul in limba engleza. Fiecare parte va primi un exemplar original. Un exemplar original in limba engleza va fi depozitat la secretarul general al Consiliului Europei.
    Semnat la Bucuresti la 5 iunie 2000.

                     Ministerul Apelor, Padurilor
                     si Protectiei Mediului din Romania,
                     Romica Tomescu,
                     ministru

                     Ministerul Mediului si Amenajarii
                     Teritoriului al Republicii Moldova
                     Arcadie Capcelea,
                     ministru

                     Ministerul Mediului si Resurselor
                     Naturale din Ucraina,
                     Ivan Zayets,
                     ministru



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1028/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1028 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1028/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu