Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1016 din 9 septembrie 2009

pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 655 din 2 octombrie 2009



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. I. - Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.025/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 704 din 17 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 2, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:

„(5) In situaţia în care, în cadrul primelor 3 naşteri se înregistrează sarcini gemelare, de tripleţi sau multipleţi, denumite în continuare sarcini multiple, indemnizaţia pentru creşterea copilului se calculează conform art. 1 alin. (1) şi art. 2 din ordonanţa de urgenţă."

2. La articolul 4 alineatul (7), după litera i) se introduc patru noi litere, literele i3) - i4), cu următorul cuprins:

,,i1) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar, organizat potrivit legii, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale, considerându-se inclusiv perioada cuprinsă între absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, organizat potrivit legii, şi începerea învăţământului universitar, în acelaşi an calendaristic;

i2) se află în perioada cuprinsă între încheierea unei forme de învăţământ preuniversitar şi începerea în acelaşi an calendaristic a unei alte forme de învăţământ preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fără întrerupere, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;

i3) se află în perioada cuprinsă între încheierea unei forme de învăţământ universitar cu sau fără examen de licenţă sau de diplomă şi începerea în acelaşi an calendaristic a unei alte forme de învăţământ universitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fără întrerupere, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;

i4) se află în perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor învăţământului obligatoriu sau, după caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, organizat potrivit legii, cu sau fără examen de absolvire, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj."

3.  La articolul 4, după alineatul (7) se introduc două noi alineate, alineatele (71) şi (72), cu următorul cuprins:

„(71) Se iau în considerare perioadele prevăzute la alin. (7) lit. i1) - i3), indiferent dacă persoana începe sau nu cursurile unei alte forme de învăţământ preuniversitar sau, după caz, universitar, organizat potrivit legii, doar pentru situaţiile în care persoana nu poate începe cursurile din motive medicale, inclusiv starea de graviditate.

(72) Condiţia prevăzută la art. 4 alin. (7) lit. k) nu este obligatorie pentru persoanele care nu sunt apte să participe la examenul de licenţă sau de diplomă din motive medicale, inclusiv starea de graviditate."

4. După articolul 4 se introduce un nou articol, articolul 41, cu următorul cuprins:

„Art. 41. - (1) In aplicarea art. 1 alin. (2) lit. m)din ordonanţa de urgenţă, prin persoană care frecventează cursurile preuniversitare se înţelege orice persoană care a dat naştere unui copil şi care frecventează cursurile de zi ale învăţământului primar, secundar sau postliceal, definit şi organizat potrivit Legii învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Cursurile preuniversitare sau universitare pot fi frecventate atât la unităţi de învăţământ de stat, cât şi particulare autorizate şi acreditate, în condiţiile legii."

5. La articolul 6 alineatul (4), după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:

,,g) actul doveditor care atestă calitatea de reprezentant legal al persoanei minore lipsite de capacitate deplină de exerciţiu al drepturilor civile, îndreptăţită să beneficieze de indemnizaţie pentru creşterea copilului, respectiv părinte, tutore, curator, altă persoană desemnată reprezentant legal prin decizia directorului general al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului sau, după caz, prin hotărâre judecătorească."

6.  La articolul 6 alineatul (5), litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,g) copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autorităţile competente străine sau române, tradusă şi legalizată, care să ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de muncă în străinătate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state, sau, după caz, realizarea de venituri profesionale dobândite în urma activităţilor salariale ori independente, inclusiv veniturile provenite din perioadele de şomaj şi concedii medicale, totalizate în baza prevederilor Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 1.408/1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socială lucrătorilor salariaţi, lucrătorilor independenţi şi membrilor familiilor lor care se deplasează în interiorul Comunităţii."

7.  La articolul 6 alineatul (6), după litera d) se introduce o nouă literă, litera d1), cu următorul cuprins:

,,d1) adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ preuniversitar sau, după caz, universitar, care să ateste frecventarea cursurilor fără întrerupere, până la data solicitării acesteia, pentru situaţiile prevăzute la lit. i1)-i4);".

8.  La articolul 6 alineatul (6), după litera f) se introduc două noi litere, literele g) şi h), cu următorul cuprins:

,,g) dovada privind calitatea de elev sau student la o unitate de învăţământ preuniversitar sau, după caz, universitar recunoscută pe teritoriul statului respectiv, eliberată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, ori de către instituţiile de învăţământ preuniversitar sau, după caz, universitar abilitate pentru recunoaşterea studiilor ori a perioadelor de studii efectuate în străinătate, în baza procedurilor legale în vigoare, pentru situaţia prevăzută la lit. i1);

h) dovada eliberată de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist pentru excepţiile prevăzute la lit. i1)-i3), precum şi pentru situaţiile prevăzute la art. 4 alin. (71) şi (72)."

9. La articolul 7, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:

„(21) Persoanele prevăzute la art. 4 alin. (7) lit. i1) beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului indiferent dacă întrerup sau nu frecventarea cursurilor preuniversitare ori universitare pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap."

10. Articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 8. - (1) In cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a stimulentului lunar sau, după caz, a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţează spre adopţie, i se încuviinţează adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numită tutore, se procedează după cum urmează:

a) dacă cele 12 luni prevăzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, acordarea acestora se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Pe această perioadă se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil;

b)dacă cele 12 luni prevăzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sunt constituite şi din perioade în care persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit prevăzute la art. 5, atunci indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se va calcula pe baza veniturilor realizate pe această perioadă, inclusiv pe baza celor realizate în perioadele asimilate prevăzute la art. 4 alin. (7) lit. c)-g), i), I), n) şi q).

(2) In situaţiile prevăzute la alin. (1), dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului sau, după caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, încetează la data solicitării noului drept.

(3)  In situaţia prevăzută la alin.(1) lit. b), dacă din calcul rezultă un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizaţiei primit anterior naşterii celui din urmă copil, atunci se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului primită anterior."

11. Articolul 9 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 9. - (1) In situaţia în care, după împlinirea vârstei de 2 ani, copilul, respectiv unul dintre copiii rezultaţi din sarcini multiple este încadrat într-un grad de handicap, drepturile prevăzute de ordonanţa de urgenţă se acordă de la data depunerii cererii până la împlinirea de către acest copil a vârstei de 3 ani.

(2) In situaţia în care unul dintre copiii rezultaţi în urma unei sarcini multiple este încadrat într-un grad de handicap până la împlinirea de către acesta a vârstei de 3 ani, pentru acesta se va continua plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului în cuantumul prevăzut la art. 2 alin. (4). In cazul în care sunt încadraţi în grad de handicap mai mulţi copii rezultaţi în urma unei sarcini multiple, pe lângă indemnizaţia pentru creşterea copilului în cuantumul prevăzut la art. 2 alin. (4) se va acorda şi suma prevăzută la art. 2 din ordonanţa de urgenţă, în raport cu numărul copiilor."

12. La articolul 11, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

„(11) In situaţia în care persoana beneficiară de stimulent lunar se află în una dintre situaţiile asimilate prevăzute la art. 4 alin. (7) lit. c), d), f), g), i), l) şi n), plata stimulentului lunar nu se suspendă."

13. Articolul 301 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 301.- (1) Dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului în cuantumul prevăzut la art. 2 alin. (4) se acordă începând cu luna ianuarie 2009 şi persoanelor care, la data de 1 ianuarie 2009, se aflau în una dintre următoarele situaţii:

a) în plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului;

b) în plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului în condiţiile prevăzute la art. 8 alin. (1);

c) în plata stimulentului lunar;

d)  în concediu de maternitate şi în plata indemnizaţiei aferente;

e) ar fi fost îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului sau de stimulentul lunar şi nu au solicitat acest drept;

f)  cererile privind acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu au fost soluţionate până la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.

(2) Dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului în cuantumul prevăzut la art. 1 alin. (1) şi art. 2 din ordonanţa de urgenţă, aşa cum a fost acesta modificat prin Legea nr. 239/2009 pentru modificarea art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului şi, respectiv, Legea nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, se acordă începând cu data intrării în vigoare a prevederilor acestor legi.

(3) Prevederile alin. (2) se aplică şi următoarelor persoane:

a) care beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului şi care au în îngrijire copii proveniţi din sarcini multiple;

b) care au în îngrijire copii în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, şi care înainte de naşterea acestuia/acestora au urmat cel puţin 12 luni cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau universitar, organizate în condiţiile legii, luându-se în considerare şi perioadele prevăzute la art. 4 alin. (7) lit. i1 )-i4) şi art. 4 alin. (71) şi (72)."

14. La articolul 302, după alineatul (3) se introduc două noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:

„(4) Pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului persoanelor care au în îngrijire gemeni, tripleţi, multipleţi şi au deja dreptul stabilit la indemnizaţia pentru creşterea copilului, suma prevăzută la art. 2 din ordonanţa de urgenţă se acordă din oficiu, fără a fi necesară transmiterea unei noi cereri, pe baza dosarelor administrate şi gestionate de agenţiile teritoriale.

(5) Pentru situaţia prevăzută la alin. (4), agenţiile teritoriale, în termenul prevăzut la art. 30 alin. (2), transmit beneficiarilor o decizie de modificare a drepturilor acordate, conform modelului prevăzut la anexa nr. 3 d)."

15. Articolul 303 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 303. - (1) Pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în situaţia prevăzută la art. 301 alin. (1) lit. c), persoana care doreşte să beneficieze de concediu de creştere a copilului transmite la agenţia teritorială cererea prevăzută în anexa nr. 1 şi documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) şi (6).

(2) Pentru persoanele prevăzute la art. 301 alin. (3) lit. b), dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului se acordă pe bază de cerere şi documente doveditoare care se transmit agenţiilor teritoriale până cel târziu la data de 31 decembrie 2009."

16. Articolul 304 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art.304. - Pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în situaţiile prevăzute la art. 301 alin. (1) lit. d) şi e), persoana îndreptăţită depune la primărie cererea prevăzută în anexa nr. 1 şi documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6, cu respectarea termenelor prevăzute la art. 10 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă."

17. Anexa nr. 1 „Cerere şi declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului/stimulentului şi alocaţiei de stat pentru copii" se modifică şi se înlocuieşte cu anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. II. - Hotărârea Guvernului nr. 1.025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotărâre, se va republica, dându-se textelor o nouă numerotare.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,

Marian Sârbu

Viceprim-ministru, ministrul administraţiei şi internelor,

Dan Nica

Ministrul educaţiei, cercetării şi inovării,

Ecaterina Andronescu

Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Pogea

*) Anexa este reprodusă în facsimil.

ANEXĂ (Anexa nr. 1 la normele metodologice)

CERTIFICARE PRIMAR

CERERE

si

DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilu lui/stimulentului ţi alocai ici de stat pentru copii

Domnului director coordonator

I. Subsemnata (ul).

Numele şi prenumele |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

                

                                 |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Adresa: Str. |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Nr.|_|_|_|_|_|__| BL |_|_|_|_| Sc.|_|_|_|_| Ap |_|_|_|  Sector |_|_|_|

Mun./oras |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

com; sat  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Judeţul |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Telefon |__|__|__|__|__|__|__| E-mail |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Actul de identitate 1,2) |__|__|__| Seria   |_|_|_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|

Emis de |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Vă rog să-mi aprobaţi acordarea1:

- indemnizaţiei pentru creşterea copilului     |__|

- alocaţiei de stat pentru copii                     |__|

- stimulentului pentru creşterea copilului       |__|

Doresc să primesc aceste drepturi4:      

- la domiciliu prin mandat poştal          |__|

- în cont personal                                |__|  nr. |__|__|__|__|__|__|__|__|

deschis la banca___________________________________________

- in cont de card                                  |__| nr.   |__|__|__|__|__|__|__|__| 

deschis la banca___________________________________________

1) In cazul cetăţenilor români se va specifica tipul de act de identitate:

- B.I.        - bulelin de identitate

- C.I.        - carte de identitate

- C.I.P.      - carte de idenlitale provizorie

2) Pentru cetăţenii străini sau apatrizi:

- C.I.        - carte de identitate

- L.S.T.     - legitimaţie de şedere temporara

-D.I.        - document de identitate.

*) Se va marca eu "X' căsuţa corespunzătoare

Având calitatea de *):

- părinte natural                                                                           |__|

- părinte adoptiv                                                                          |__|

- persoană care are în încredinţare copil în vederea adopţiei          |__|

- tutore                                                                                        |__|

- persoană care are copilul în plasament                                        |__|

- persoană care are copilul în plasament în regim de urgenţă           |__|

Menţionez că, în conformitate cu OUG nr. 148/2005, sunt*) :

- persoana îndreptăţită                                                                  |__|

- reprezentant legal al persoanei îndreptăţite                                   |__|

- mandatar al persoanei îndreptăţite                                               |__|

II. Declar pe propria răspundere următoarele:

A.   Referitor la copilul/copiii pentru care solicit dreptul:

1.   Numele şi prenumele  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal       |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Act de identitate/act doveditor3  |_|_|_|_|_|_| Seria |__|__|__| Nr.|__|__|__|__|

2.   Numele şi prenumele  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal       |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Act de identitate/act doveditor3  |_|_|_|_|_|_| Seria |__|__|__| Nr.|__|__|__|__|

3.   Numele şi prenumele  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal       |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Act de identitate/act doveditor3  |_|_|_|_|_|_| Seria |__|__|__| Nr.|__|__|__|__|

B. Referitor la copiii pe care îi am în întreţinere:

1.   Numele şi prenumele  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal       |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Act de identitate/act doveditor3  |_|_|_|_|_|_| Seria |__|__|__| Nr.|__|__|__|__|

3 se vor specifica datele inscrise în certificatele de naştere ale copiilor

Având calitatea de copil*):

- Natural                                                          |__|

- Incredinţat în vederea adopţiei                        |__|

- Adoptat                                                         |__|

- Tutelat                                                           |__|

- Dat în plasament                                            |__|

- Dat în plasament de urgenţa                           |__|

2.   Numele şi prenumele  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal       |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Act de identitate/act doveditor3  |_|_|_|_|_|_| Seria |__|__|__| Nr.|__|__|__|__|

Având calitatea de copil*):

- Natural                                                          |__|

- Incredinţat în vederea adopţiei                        |__|

- Adoptat                                                         |__|

- Tutelat                                                           |__|

- Dat în plasament                                            |__|

- Dat în plasament de urgenţa                           |__|

3.   Numele şi prenumele  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal       |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Act de identitate/act doveditor3  |_|_|_|_|_|_| Seria |__|__|__| Nr.|__|__|__|__|

Având calitatea de copil*):

- Natural                                                          |__|

- Incredinţat în vederea adopţiei                        |__|

- Adoptat                                                         |__|

- Tutelat                                                           |__|

- Dat în plasament                                            |__|

- Dat în plasament de urgenţa                           |__|

4.   Numele şi prenumele  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal       |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Act de identitate/act doveditor3  |_|_|_|_|_|_| Seria |__|__|__| Nr.|__|__|__|__|

Având calitatea de copil*):

- Natural                                                          |__|

- Incredinţat în vederea adopţiei                        |__|

- Adoptat                                                         |__|

- Tutelat                                                           |__|

- Dat în plasament                                            |__|

- Dat în plasament de urgenţa                            |__|

C.   Referitor la situaţia înainte de solicitarea drepturilor*:

Menţionez că în ultimele 12 luni în unul anterior naşterii copilului am fost în unu sau mai multe din situaţiile de mai jos, după cum urmează:

a.     salariat/ă                                                                  |__|

Denumire angajator   |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

                    

                                |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod fiscal                 |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

b. perioade asimilate:

- şi -a însoţit soţul/soţia trimis/trimisă in misiune permanentă în străinătate

- beneficiar de indemnizaţie de şomaj

- realizare perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.In condiţiile   prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective

- concedii  medicale şi de indemnizaţii pentru  incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii

- concedii    medicale   pentru   prevenirea   îmbolnăvirilor   şi    recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale

- concedii medicale pentru maternitate

- concedii medicale pentru îngrijirea copilului bolnav

- concedii medicale de risc maternal

- beneficiar de pensie de invaliditate

- frecventare, fără întrerupere, a cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, organizat potrivit legii

- frecventare, fără întrerupere, a cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii

- în perioada cuprinsă între absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, organizat potrivit legii, şi începerea învăţământului universitar, în acelaşi an calendaristic

- în   perioada cuprinsă între încheierea unei forme de învăţământ preuniversitar şi începerea în acelaşi an calendaristic a unei alte forme de învăţământ preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate tară întrerupere

- în perioada cuprinsă între încheierea unei forme de învăţământ universitar cu sau fără examen de licenţă sau de diplomă şi începerea în acelaşi an calendaristic a unei alte forme de învăţământ universitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fără întrerupere

- întrerupere a cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar, din motive medicale, inclusiv starea de graviditate

-în perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor învăţământului obligatoriu   sau, după caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, organizat potrivit legii, cu sau fără examen de absolvire. în vederea angajării ori. după caz, trecerii în şomaj

- absolvent/ă cursuri de zi ale învăţământului universitar cu examen de licenţă sau de diplomă organizat în prima sesiune de licenţă

- în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii

- în perioada cuprinsă între absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licenţă şi începerea rezidenţiatului

- concediu fără plată pentru a participa la cursuri de formare şi perfecţionare profesională din iniţiativa angajatorului sau la care acesta şi-a dat acordul, organizate în condiţiile legii

- contract individual   de   muncă   în   străinătate,    pe   baza   acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state sau în baza prevederilor Regulamentului Consiliului (CEE) 1.408/1971

- întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii

- militar în termen/termen redus/ concentrat, mobilizat sau în prizonierat/ efectuare serviciu militar pe bază de voluntariat

- beneficiar al indemnizaţiei pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap

- beneficiar al concediului şi  indemnizaţiei pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, potrivit Legii nr.448/2006 privind   protecţia   şi   promovarea   drepturilor   persoanelor  cu   handicap, republicată, cu modificările ulterioare

c. am realizat venituri din activităţi independente

d. am realizat venituri din activităţi agricole

D. Am beneficiat de indemnizaţie de maternitate               DA  |_|               NU |_|    de la.......................la.....................

Am beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului  DA  |_|               NU |_|    de la.......................la.....................

E.   Declar că mă ocup de creşterea şi îngrijirea copilului, că acesta locuieşte împreună eu mine şi că nu este încredinţat sau dat în plasament unei alte persoane ori unui organism privat autorizat sau serviciu public.

F.  Declar că mă oblig ca în termenul prevăzut de Ordonanţa de urgenţă Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr,7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, să comunic în scris primăriei orice modificare a situaţiei mele cu privire la creşterea şi îngrijirea copilului sau la realizarea de venituri profesionale care poate conduce la încetarea/ suspendarea/modificarea drepturilor.

Cunoscând prevederile art.292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, respectiv declararea necorespunzătoare a adevărului făcută unui organ sau instituţii de stat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, declar pe proprie răspundere că datele şi informaţiile prezentate corespund realităţii.

Data

___________________

Semnătura solicitantului

___________________

III.  DECLARAŢIE A CELUILALT PĂRINTE (SOŢ/SOŢIE AL/A PERSOANEI SOLICITANTE)

I.  Subsemnata (ui),

Numele şi prenumele |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

                                 |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Cod numeric personal|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Adresa: Str. |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Nr.|_|_|_|_|_|__| BL |_|_|_|_| Sc.|_|_|_|_| Ap |_|_|_|  Sector |_|_|_|

Mun./oras |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

com; sat  |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Judeţul |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Telefon |__|__|__|__|__|__|__| E-mail |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Actul de identitate (2) |__|__|__| Seria   |_|_|_|_|_| Nr, |_|_|_|_|_|

Emis de |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|

Declar următoarele:

Beneficiez de indemnizaţie pentru creşterea copilului          |__|

Nu beneficiez de indemnizaţie pentru creşterea copilului     |__|

Beneficiez de indemnizaţie de maternitate                           |__|

Nu beneficiez de indemnizaţie de maternitate                      |__|

Beneficiez de stimulent lunar                                               |__|

Nu beneficiez de stimulent lunar                                          |__|

Cunoscând prevederile art.292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, respectiv declararea necorespunzătoare a adevărului făcută unui organ sau instituţii de stat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, declar pe proprie răspundere că datele şi informaţiile prezentate corespund realităţii.

Data

Semnătura


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1016/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1016 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu