E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 322 din 24 august 2005

pentru aprobarea Regulamentului privind modul de desfasurare a cursurilor de formare profesionala continua a judecatorilor si procurorilor si atestare a rezultatelor obtinute

ACT EMIS DE: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII


SmartCity3

              PLENUL
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 816 din  8 septembrie 2005

    In temeiul dispozitiilor art. 133 alin. (5) si (7) din Constitutia Romaniei, republicata, si ale art. 24 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile art. 106 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind modul de desfasurare a cursurilor de formare profesionala continua a judecatorilor si procurorilor si atestare a rezultatelor obtinute, cuprins in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 153/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de desfasurare a cursurilor de formare profesionala continua a magistratilor si atestare a rezultatelor obtinute, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 879 din 27 septembrie 2004, se abroga.
    Art. 3
    Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii,
                             judecator dr. Dan Lupascu

    ANEXA 1

                                   REGULAMENT
privind modul de desfasurare a cursurilor de formare profesionala continua a judecatorilor si procurorilor si atestare a rezultatelor obtinute

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    (1) Formarea profesionala continua a judecatorilor si procurorilor constituie garantia independentei si impartialitatii acestora in exercitarea functiei.
    (2) Responsabilitatea pentru formarea profesionala continua a judecatorilor si procurorilor revine Institutului National al Magistraturii, conducatorilor instantelor sau parchetelor la care acestia isi desfasoara activitatea, precum si fiecarui judecator sau procuror, prin pregatire individuala.
    Art. 2
    Judecatorii si procurorii in functie participa cel putin o data la 3 ani la programe de formare profesionala continua organizate de Institutul National al Magistraturii, de institutii de invatamant superior din tara sau din strainatate ori la alte forme de perfectionare profesionala.
    Art. 3
    (1) Formarea profesionala continua trebuie sa tina seama de dinamica procesului legislativ si consta, in principal, in cunoasterea si aprofundarea legislatiei interne, a documentelor europene si internationale la care Romania este parte, a jurisprudentei instantelor judecatoresti si a Curtii Constitutionale, a jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, a dreptului comparat, a normelor deontologice ale profesiei de judecator sau de procuror, in abordarea multidisciplinara a institutiilor cu caracter de noutate, precum si in cunoasterea si aprofundarea unor limbi straine si operarea pe calculator.
    (2) Formarea profesionala continua a judecatorilor si procurorilor se realizeaza tinandu-se seama de necesitatea specializarii lor.
    Art. 4
    Judecatorii si procurorii au obligatia de a urma in cadrul programelor de formare profesionala continua un curs intensiv pentru invatarea sau aprofundarea unei limbi straine si a unui curs intensiv pentru initierea sau aprofundarea cunostintelor de operare pe calculator, organizate de Institutul National al Magistraturii ori de instantele judecatoresti sau de parchetele de pe langa acestea, de institutii de invatamant superior din tara ori din strainatate, precum si de alte institutii de specialitate.
    Art. 5
    Formarea profesionala continua se organizeaza atat la nivelul Institutului National al Magistraturii, cat si descentralizat, la nivelul curtilor de apel si al parchetelor de pe langa acestea, precum si la instantele si parchetele din circumscriptiile acestora.
    Art. 6
    Institutul National al Magistraturii coordoneaza formarea judecatorilor si procurorilor din fonduri bugetare, in conformitate cu programul de formare profesionala continua aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii.

    CAP. 2
    Cursurile de formare profesionala continua organizate de Institutul National al Magistraturii

    Art. 7
    Institutul National al Magistraturii organizeaza atat cursuri generale de formare profesionala continua, cat si cursuri speciale. Cursurile speciale de formare profesionala continua se organizeaza pentru:
    a) judecatorii din instantele specializate si procurorii din parchetele de pe langa acestea;
    b) judecatorii si procurorii care au fost numiti in conditiile art. 31 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare;
    c) judecatorii si procurorii care au primit calificativul "Nesatisfacator" sau calificativul "Satisfacator" in urma a doua evaluari consecutive.
    Art. 8
    (1) Cursurile de formare profesionala continua se organizeaza de Institutul National al Magistraturii in baza unui program anual, aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Consiliului stiintific al Institutului National al Magistraturii.
    (2) Programul de formare profesionala continua cuprinde domeniile si temele de formare.
    (3) Cursurile de formare profesionala continua se desfasoara, de regula, sub forma de seminarii, colocvii, mese rotunde sau sesiuni.
    Art. 9
    (1) La elaborarea programului de formare profesionala continua a judecatorilor si procurorilor, consiliul stiintific va lua in considerare urmatoarele:
    a) propunerile formatorilor Institutului National al Magistraturii cu privire la domeniile de formare si temele ce urmeaza a fi dezbatute;
    b) propunerile instantelor si ale parchetelor;
    c) propunerile asociatiilor profesionale ale magistratilor;
    d) propunerile altor specialisti din domeniul dreptului;
    e) evaluarea rezultatelor formarii profesionale din anii anteriori.
    (2) Programul de formare profesionala continua, locul si perioada de desfasurare a cursurilor se transmit in mod obligatoriu, dupa aprobare, tuturor judecatorilor si procurorilor, in vederea formularii de catre acestia a optiunilor de participare.
    (3) Optiunile judecatorilor si procurorilor se fac, de regula, in anul anterior celui in care se desfasoara cursurile de formare si se transmit, prin intermediul conducerii instantelor si parchetelor, dupa analizarea si aprobarea lor in colegiul de conducere al instantei, respectiv parchetului.
    (4) Planul de formare rezultat in urma optiunilor judecatorilor si procurorilor se comunica instantelor si parchetelor, precum si participantilor, pentru a fi avut in vedere la organizarea activitatilor. Conducerile instantelor si parchetelor au obligatia de a lua masurile ce se impun pentru a permite judecatorului sau procurorului sa participe la cursurile de formare profesionala continua, conform planificarii aprobate de colegiul de conducere.
    Art. 10
    Activitatea de formare profesionala continua este asigurata de personalul de instruire al Institutului National al Magistraturii. Acesta cuprinde judecatori si procurori, cadre didactice din invatamantul superior juridic acreditat, alti specialisti romani si straini, precum si personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor.
    Art. 11
    La sfarsitul fiecarei sesiuni de formare profesionala continua judecatorii si procurorii participanti completeaza o fisa de evaluare a dezbaterilor si primesc un atestat.
    Art. 12
    Cursurile de formare profesionala continua se desfasoara, de regula, la sediul Institutului National al Magistraturii sau la sediul centrelor regionale de pregatire a judecatorilor si procurorilor.
    Art. 13
    (1) Institutul National al Magistraturii elaboreaza programe si organizeaza urmatoarele cursuri speciale de formare profesionala continua:
    a) cursuri pentru judecatorii din instantele specializate si procurorii din parchetele de pe langa acestea;
    b) cursuri de 6 luni pentru judecatorii si procurorii care au fost numiti in conditiile art. 31 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare;
    c) cursuri de 3 - 6 luni pentru judecatorii si procurorii care au primit calificativul "Satisfacator" in urma a doua evaluari consecutive sau calificativul "Nesatisfacator".
    (2) Domeniile de formare, tematica, modul de organizare si desfasurare a cursurilor prevazute la alin. (1) se aproba de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Consiliului stiintific al Institutului National al Magistraturii.
    Art. 14
    Cursurile prevazute la art. 13 alin. (1) lit. b) si c) se incheie prin sustinerea unui examen.

    CAP. 3
    Formarea profesionala continua descentralizata

    Art. 15
    Institutul National al Magistraturii coordoneaza activitatea de pregatire profesionala continua descentralizata, conform prevederilor prezentului regulament.
    Art. 16
    (1) In cadrul instantelor sau parchetelor la care isi desfasoara activitatea judecatorul ori procurorul se organizeaza periodic, sub coordonarea curtilor de apel sau parchetelor de pe langa acestea, activitati de formare profesionala continua, constand in consultari, dezbateri, seminarii, sesiuni ori mese rotunde, cu participarea Institutului National al Magistraturii.
    (2) Tematica activitatilor de formare profesionala continua prevazute la alin. (1) se stabileste de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului National al Magistraturii, pe baza propunerilor formulate potrivit art. 9 alin. (1).
    (3) La nivelul instantelor si parchetelor se pot organiza consultari si dezbateri si asupra altor teme.
    Art. 17
    Presedintii instantelor sau prim-procurorii parchetelor de pe langa acestea desemneaza judecatorii ori procurorii care raspund de organizarea activitatii de formare profesionala continua sub coordonarea judecatorilor sau procurorilor desemnati de presedintii curtilor de apel ori, dupa caz, de procurorii generali ai parchetelor de pe langa acestea.
    Art. 18
    Institutul National al Magistraturii organizeaza intruniri periodice ale judecatorilor si procurorilor desemnati conform art. 17, in vederea asigurarii unei pregatiri uniforme la nivelul instantelor sau, dupa caz, al parchetelor.
    Art. 19
    In vederea exercitarii atributiilor de coordonare prevazute la art. 17, judecatorii si procurorii responsabili cu formarea profesionala continua intocmesc si transmit Institutului National al Magistraturii planurile privind activitatile de formare profesionala continua din cadrul fiecarei instante sau fiecarui parchet, dupa aprobarea acestora de catre presedintii curtilor de apel ori, dupa caz, de procurorii generali ai parchetelor de pe langa acestea.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 322/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 322 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu