Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 2347 din 14 decembrie 2004

pentru aprobarea Aranjamentului tehnic dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii din Republica Franceza privind cooperarea in domeniul geografiei militare, semnat la Bucuresti la 27 octombrie 2004

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 21 din  7 ianuarie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Aranjamentul tehnic dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii din Republica Franceza privind cooperarea in domeniul geografiei militare, semnat la Bucuresti la 27 octombrie 2004.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul apararii nationale,
                         Ioan Mircea Pascu

                         p. Ministrul afacerilor externe,
                         Bogdan Lucian Aurescu,
                         secretar de stat

                           ARANJAMENT TEHNIC
intre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii din Republica Franceza privind cooperarea in domeniul geografiei militare

    Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii din Republica Franceza, denumite in continuare parti,
    luand in considerare Acordul dintre statele parti la Tratatul Atlanticului de Nord cu privire la statutul fortelor lor, semnat la Londra la 19 iunie 1951,
    luand in considerare Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze privind cooperarea in domeniul apararii, semnat la Bucuresti la 24 octombrie 1998,
    in dorinta de a intensifica colaborarea in domeniul geografiei militare,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    (1) Scopul prezentului aranjament tehnic este de a stabili principiile cooperarii in domeniul geografiei militare. In sensul prezentului aranjament tehnic, geografia militara cuprinde: topografia, geodezia si datele geografice digitale.
    (2) Documentele nautice si hartile maritime nu fac obiectul prezentului aranjament tehnic.
    Art. 2
    Responsabile pentru punerea in aplicare a prezentului aranjament tehnic sunt: Directia Topografica Militara (DTM), pentru partea romana, si Biroul Geografic Interarme (BGI), pentru partea franceza.
    Art. 3
    (1) Prin intermediul structurilor prevazute la art. 2, partile isi vor transmite reciproc:
    a) documente geografice. Aceste documente sunt: harti geografice imprimate, spatioharti, documente necesare reproducerii hartilor imprimate, informatii referitoare la hartile geografice si necesare utilizarii lor, informatii geodezice, geomagnetice si gravimetrice;
    b) harti referitoare la navigatia aeriana;
    c) date geografice digitale. Datele geografice digitale sunt: fisiere de date brute, produse intermediare, informatii referitoare la formatul datelor, toate documentele si informatiile referitoare la standardizarea produselor;
    d) programe si algoritmi care nu fac obiectul drepturilor comerciale, precum si informari reciproce referitoare la metodele de prelucrare a datelor.
    (2) Partile isi vor transmite informari periodice referitoare la disponibilul de documente si de date ce pot fi schimbate in aplicarea prezentului aranjament tehnic.
    (3) Partile pot conveni realizarea de lucrari geografice acoperind domeniile de interes comun. Responsabilitatea procedurii va fi impartita, tinandu-se cont de capacitatile fiecareia dintre parti. Scopul impartirii responsabilitatii in privinta productiei este de a raspunde in modul cel mai convenabil intereselor partilor.
    (4) Schimbul si pregatirea personalului se fac in functie de posibilitatile de primire sau de pregatire ale partilor.
    Art. 4
    (1) Fiecare parte va respecta drepturile comerciale, drepturile de proprietate intelectuala si restrictiile de difuzare in ceea ce priveste toate produsele si materialele transmise de cealalta parte, in conformitate cu termenii clauzelor restrictive impuse de aceasta.
    (2) Partile nu vor schimba decat documente si informatii neclasificate pana la intrarea in vigoare a unui acord intre cele doua tari privind schimbul de informatii clasificate.
    Art. 5
    Anexele la prezentul aranjament tehnic au ca scop definirea modalitatilor de sprijin reciproc pentru producerea si schimbul de date digitale si analogice si de produse aferente, referitoare la domeniile de interes comun pentru parti.
    Art. 6
    (1) O data pe an, prin intermediul structurilor mentionate la art. 2, la o data stabilita de comun acord, partile se vor intalni sau vor face schimb de corespondenta, cu scopul de a evalua activitatile desfasurate de fiecare dintre ele pentru aplicarea prezentului aranjament tehnic.
    (2) Intalnirile se pot organiza la cererea uneia dintre parti. Intalnirile vor avea loc alternativ in Republica Franceza si in Romania, in conditiile fixate prin planul de cooperare bilaterala.
    (3) Produsele transmise in mod obisnuit sunt gratuite. Hartile si datele digitale furnizate la cerere vor fi evaluate la pretul de cost al imprimarii in "Unitati Cartografice Standard" (UCS), definite in anexa C.
    (4) Pentru o balanta echilibrata a schimburilor se ia in calcul totalitatea produselor, datelor, informatiilor, serviciilor si a altor prestatii primite de fiecare parte in aplicarea prevederilor prezentului aranjament tehnic.
    (5) Atunci cand sunt constatate dezechilibre in balanta schimburilor, partile vor conveni asupra tuturor masurilor necesare pentru a le remedia. Aceste masuri vor fi realizate direct de Biroul Geografic Interarme si de Directia Topografica Militara.
    Art. 7
    (1) Toate expedierile de produse geografice transmise de o parte celeilalte parti, prin intermediul structurilor mentionate la art. 2, vor fi insotite de documente de transport in care este mentionat continutul coletelor. Aceste documente se intocmesc in 3 exemplare: un exemplar va fi expediat, in prealabil, prin posta si doua exemplare vor fi incluse in colete. Un exemplar al documentelor de transport va fi returnat partii expeditoare, semnat corespunzator de partea destinatara, facandu-se astfel dovada primirii.
    (2) Valoarea in UCS, evaluata conform anexei C, va fi inscrisa in documentele de transmitere ale fiecarei expedieri.
    (3) Corespondenta si expedierile de produse digitale si produse asociate, in baza prezentului aranjament tehnic, vor fi inscriptionate "RO/FR Aranjament Tehnic - schimb de materiale, FR/RO Arrangement Technique - echange de materiel" si vor fi transmise prin atasatii militari.
    Art. 8
    Eventualele divergente referitoare la interpretarea si aplicarea prezentului aranjament tehnic vor fi rezolvate prin negocieri intre cele doua parti.
    Art. 9
    (1) Prezentul aranjament tehnic intra in vigoare la data primirii de catre partea franceza a unei notificari prin care partea romana informeaza asupra indeplinirii procedurii sale interne necesare pentru intrarea in vigoare a prezentului aranjament tehnic.
    (2) Prezentul aranjament tehnic se incheie pe o perioada de 10 ani si poate fi reinnoit prin tacita reconductiune.
    (3) Prezentul aranjament tehnic poate fi amendat prin acordul scris al partilor.
    (4) Fiecare parte poate denunta prezentul aranjament tehnic prin intermediul unei notificari scrise. Denuntarea isi va produce efectele la sase (6) luni de la primirea notificarii de catre cealalta parte.
    (5) Iesirea din vigoare a prezentului aranjament tehnic nu exonereaza partile de indeplinirea obligatiilor asumate pe timpul cat acesta era in vigoare.
    (6) In caz de denuntare a prezentului aranjament tehnic, fiecare parte va restitui celeilalte parti toate datele digitale, analogice si produsele aferente asupra carora partile au convenit in scris.
    Drept care reprezentantii celor doua parti, pe deplin imputerniciti, au semnat prezentul aranjament tehnic la data mentionata.
    Semnat la 27 octombrie 2004 la Bucuresti, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana si franceza, ambele texte fiind egal autentice.

          Pentru Ministerul Apararii Nationale din Romania,
          general de brigada Alexandru Ciocan,
          seful Directiei Topografice Militare

          Pentru Ministerul Apararii din Republica Franceza,
          colonel Jean Daniel Teste,
          seful Biroului Geografic Interarme

    ANEXA A
    la aranjamentul tehnic

                       DATE CARTOGRAFICE DIGITALE

    1. Schimbul de produse digitale si produse aferente

    A. Copii ale datelor digitale
    Partile vor schimba, la cerere, urmatoarele produse geografice digitale disponibile si care nu sunt supuse restrictiilor de difuzare:
    - produse matriciale
    - produse raster
    - produse vectoriale

    B. Specificatii si publicatii tehnice
    Fiecare parte va furniza gratuit celeilalte parti exemplare ale specificatiilor privitoare la datele produse sau schimbate, precum si publicatii tehnice referitoare la acestea.

    C. Programe aplicative
    (1) Fiecare parte va furniza gratuit celeilalte parti o copie a tuturor programelor aplicative, nesupuse restrictiilor de difuzare, precum si a diferitelor sale noi versiuni, utilizabile pentru produsele digitale necesare programelor realizate in comun si care intra sub incidenta acestei anexe.
    (2) Partile convin ca o conditie de utilizare a programelor aplicative schimbate sa fie interzicerea decriptarii codului executabil pentru reconstituirea codului-sursa sau de multiplicare a programelor fara autorizatie scrisa a partii proprietare a aplicatiei.
    (3) Partile convin sa coordoneze orice proiect vizand modificarea programelor aplicative furnizate de catre cealalta parte.
    (4) Nici o parte nu este obligata sa furnizeze codul-sursa al unui program aplicativ furnizat celeilalte parti, mai putin in cazul unor clauze explicite asupra carora s-a convenit.

    2. Asistenta tehnica

    Asistenta tehnica, inclusiv pregatirea si instruirea necesare sprijinirii programelor de interes comun, este acordata la cerere si conform modalitatilor acceptate de comun acord.

    3. Cooperare in domeniul obtinerii datelor si produselor digitale

    A. Asistenta pentru activitatile de productie
    Orice asistenta acordata pentru activitatile de productie in beneficiul programelor comune face obiectul negocierilor specifice.

    B. Proiecte comune
    Partile convin sa ia in considerare punerea la punct a proiectelor comune pentru exploatarea imaginilor digitale sau imaginilor rezultate din tehnici de teledetectie aerospatiala, cu scopul de a raspunde necesitatilor in domeniul cartografiei, geodeziei si geofizicii, ale structurilor lor de aparare. Fiecare proiect va face obiectul unui document separat incheiat intre structurile mentionate la art. 2 din aranjamentul tehnic.

    ANEXA B
    la aranjamentul tehnic

           HARTI TOPOGRAFICE, HARTI TEMATICE SI PRODUSE AFERENTE

    1. Produse supuse schimbului

    A. Exemplare de biblioteca
    Fiecare parte furnizeaza in mod automat si gratuit celeilalte parti exemplarele de biblioteca enumerate in paragraful 3 al prezentei anexe. Exemplarele de biblioteca ale hartilor noi sau ale noilor editii sunt furnizate nepliate.

    B. Harti necesare pentru planificarea operatiilor
    Fiecare parte furnizeaza gratuit si la cerere celeilalte parti articolele enumerate in paragraful 3.

    C. Harti necesare pentru pregatirea si desfasurarea de forte
    (1) Fiecare parte va informa din timp cealalta parte despre programele propuse pentru imprimarea hartilor enumerate in paragrafele 3 si 4 de mai jos, pentru a permite celeilalte parti sa formuleze cererile referitoare la cantitatea de harti necesara pentru pregatirea si desfasurarea de forte.
    (2) Onorarea cererilor de harti se va face tinandu-se cont de disponibilitatile stocurilor de harti ale partii producatoare, conform procedurii "bun de tipar" mentionate in alineatul precedent. In cazul insuficientei stocurilor de harti, partea producatoare va anunta partea care a formulat cererea si ii va preciza data urmatoarei reimprimari. In cazul in care comanda nu poate fi onorata in timp util, partea care a efectuat cererea este autorizata sa efectueze singura un tiraj, fara a aduce prejudicii dreptului de reproducere, sub rezerva de a nu utiliza produsele astfel imprimate decat intr-un cadru reglementat si dupa acordul reciproc asupra cantitatilor de imprimat.
    (3) Cererea de harti necesare pentru pregatirea si desfasurarea de forte se poate face prin scrisoare, mesaj sau alte forme cerute de partea care furnizeaza hartile.
    (4) Partea care furnizeaza hartile va raspunde cat mai repede cu putinta partii care a facut solicitarea.

    D. Elemente de reproducere
    Fiecare parte va furniza celeilalte parti, la cerere sau asa cum este precizat in paragraful 3, un set de elemente de reproducere pe suport nedeformabil. Partea care primeste aceste elemente nu poate nici sa le multiplice, nici sa le foloseasca pentru imprimarea de stocuri pentru propria utilizare, fara aprobarea prealabila obtinuta in scris de la partea furnizoare.

    E. Cataloage de puncte geodezice si de lexicoane toponimice
    Fiecare parte va furniza celeilalte parti, gratuit, exemplare de biblioteca ale cataloagelor de puncte geodezice si lexicoanelor toponimice, asa cum este stipulat in paragraful 3.

    F. Date geodezice
    Datele geodezice nesupuse restrictiilor si produse de structuri civile sau militare vor fi schimbate la cerere.

    G. Instructiuni si publicatii tehnice
    Exemplarele de biblioteca ale instructiunilor si publicatiilor tehnice vor fi schimbate gratuit.

    2. Asistenta tehnica

    Asistenta tehnica, inclusiv pregatirea si instruirea necesare sprijinirii programelor de interes comun, sunt acordate la cerere, conform modalitatilor stabilite de comun acord.

    3. Transmiterea automata de harti topografice, tematice si de produse aferente

    (1) DTM catre BGI
    a) DTM furnizeaza catre BGI automat si gratuit doua exemplare de biblioteca din toate articolele produse de DTM, disponibile si nesupuse restrictiei de difuzare. Aceste articole cuprind si produse neconventionale, cum ar fi spatiohartile, intocmite pe baza datelor de teledetectie, in cazurile in care produsele cartografice standard nu sunt disponibile;
    b) 5 exemplare din fiecare editie curenta si viitoare din foile de harta, disponibile si nesupuse restrictiei, ale tuturor hartilor la scara mare ale Romaniei;
    c) 5 exemplare din fiecare editie curenta si viitoare a seriilor speciale de harti disponibile si nesupuse restrictiei;
    d) doua exemplare din fiecare editie curenta si viitoare a lexicoanelor toponimice sau glosarelor asociate seriilor precizate la pct. (1) a);
    e) doua exemplare din fiecare publicatie tehnica, instructiune si specificatie referitoare la hartile topografice, la geodezie si geofizica si la orice produs auxiliar realizat in scop cartografic.
    (2) BGI catre DTM
    a) BGI furnizeaza catre DTM in mod automat si gratuit doua exemplare de biblioteca din toate articolele produse de BGI, disponibile si nesupuse restrictiei de difuzare. Aceste articole cuprind produse neconventionale, cum ar fi spatiohartile intocmite pe baza datelor de teledetectie, in cazurile in care produsele cartografice standard nu sunt disponibile;
    b) 5 exemplare din fiecare editie curenta si viitoare din foile de harta disponibile si nesupuse restrictiei din hartile militare ale Republicii Franceze;
    c) 5 exemplare din fiecare editie curenta si viitoare a seriilor RDGM ale Republicii Franceze;
    d) un set de elemente de reproducere pe suport nedeformabil pentru fiecare dintre hartile care fac obiectul produselor enumerate la pct. (2) a);
    e) doua exemplare din fiecare editie curenta si viitoare a lexicoanelor toponimice sau glosarelor asociate produselor precizate la pct. (2) a);
    f) doua exemplare din fiecare publicatie tehnica, instructiune si specificatie referitoare la hartile topografice, la geodezie si geofizica si la orice produs auxiliar realizat in scop cartografic.

    4. Schimb la cerere de harti topografice, harti tematice si produse aferente

    A. DTM ia in considerare toate cererile de exemplare suplimentare ale articolelor specificate in paragraful 3, precum si pentru alte harti, planuri si produse auxiliare realizate de DTM, cu exceptia celor pentru care acordurile bilaterale sau alte restrictii o interzic.
    B. BGI ia in considerare orice solicitare de exemplare suplimentare ale articolelor specificate in paragraful 3, precum si pentru alte harti, planuri si produse auxiliare realizate de BGI, cu exceptia celor pentru care acordurile bilaterale sau alte restrictii o interzic.
    C. Produsele furnizate la cerere se iau in calcul la efectuarea balantei schimburilor si se deconteaza conform anexei C la aranjamentul tehnic.
    D. Livrarea articolelor solicitate se efectueaza conform procedurilor de expeditie indicate in aranjamentul tehnic.

    ANEXA C
    la aranjamentul tehnic

                REGULI PRIVIND DECONTAREA. ADRESE

    In conformitate cu dispozitiile art. 6 din aranjamentul tehnic:
    (1) Partile convin ca unitatea utilizata pentru determinarea balantei schimburilor este "Unitatea Cartografica Standard" (denumita in continuare UCS).
    (2) UCS se bazeaza pe formatul hartii topografice standard (56 x 76 cm) in 5 culori.
    (3) Valoarea UCS este calculata in functie de marimea si/sau de tipul produsului:
    - un exemplar de harta in format foarte mare - serii DIRCAM - 5 UCS;
    - un exemplar de harta in format mare - serii ONC, TPC, LFC si harti de aeronavigatie - 3 UCS;
    - un exemplar de harta in format mediu - serii TFC(L) - 1,5 UCS;
    - un exemplar de harta in format standard - seriile JOG 1501 - GROUND, 1501 AIR, harti topografice si planuri ale oraselor - 1 UCS.
    (4) Valoarea in UCS a datelor geografice digitale sau analogice si a celor aferente, precum si serviciile neenumerate la paragraful (3) al acestei anexe se vor stabili de comun acord de catre reprezentantii structurilor responsabile cu punerea in aplicare a aranjamentului tehnic.
    (5) Valoarea monetara atribuita UCS se stabileste prin acordul scris al reprezentantilor structurilor responsabile cu punerea in aplicare a prezentului aranjament tehnic. Aceasta este de referinta si poate fi schimbata de comun acord.
    (6) Valoarea in UCS trebuie sa fie mentionata in documentele de transmitere ale fiecarei expedieri, conform celor prevazute la art. 7 alin. (2) din aranjamentul tehnic.
    (7) Urmatoarele adrese vor fi utilizate pentru corespondenta si pentru transmiterea de material si informatii geografice:

    Pentru partea franceza:
    a) Biroul Geografic Interarme
    Bd. Prieur de la Cote d'Or 16 bis
    94 114 ARCUEIL CEDEX
    Republica Franceza
    Tel: 00 33 1 42 31 89 53
    Fax: 00 33 1 42 31 89 50
    E-mail: bgi.arcueil@partenaires.dga.defense.gouv.fr

    b) Sectiunea Geografica Militara
    BP 147
    00481 ARMEES
    E-mail: sgm@sgm.terre.defense.gouv.fr

    Pentru partea romana:
    Directia Geografica Militara
    Bd. Ion Mihalache nr. 124 - 126
    Sectorul 1, Bucuresti
    ROMANIA
    Tel: 00.40.1.2242656
    Fax: 00.40.1.2242647
    E mail: topomil@dial.kappa.ro; topomil@b.astral.ro



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 2347/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 2347 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 2347/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu