Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 215 din 17 mai 1993

privind aprobarea Acordului comercial si de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii India

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 113 din 31 mai 1993


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Acordul comercial si de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii India, semnat la New Delhi la 23 februarie 1993.


                     ACORD
comercial  si de cooperare economica intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii India

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii India, denumite in continuare parti contractante,
    apreciind cu satisfactie progresele realizate in schimburile comerciale si cooperarea economica reciproce,  dornice sa extinda si sa dezvolte relatiile comerciale intre cele doua tarii pe baza egalitatii si  avantajului reciproc,
    au convenit urmatoarele:
    Art. 1
    Partile contractante, in conformitate cu legile si reglementarile in vigoare in tarile lor, vor lua toate masurile corespunzatoare pentru a facilita si dezvolta schimburile comerciale si cooperarea economica intre cele doua tari
    Art. 2
    a) Partile contractante isi vor acorda reciproc tratamentul natiunii  celei mai favorizate in ceea ce priveste taxele vamale si orice alte taxe si impozite, precum si in ceea ce priveste regulile si formalitatile aplicabile la importul si exportul sau tranzitul marfurilor, in conformitate cu prevederile Acordului general pentru tarife vamale si comert (G.A.T.T.).
    b) Orice avantaj, favoare, privilegiu sau imunitate, acordate de oricare dintre partile contractante oricarui produs originar din teritoriul unei terte tari sau destinat teritoriului acesteia, vor fi acordate imediat si neconditionat produsului asemanator originar din teritoriul celeilalte parti contractante sau destinat a fi importat pe teritoriul sau.
    c) Partile  contractante isi vor acorda reciproc un tratament  nu mai putin favorabil decat cel acordat oricarei alte tari in ceea ce priveste licentele sau permisele de import si export, atunci  cand astfel de licente si permise sunt prevazute conform reglementarilor lor.
    Art. 3
    Prevederile art. 2 de mai sus nu se vor aplica, totusi:
    a) avantajelor acordate de oricare dintre partile contractante tarilor limitrofe in scopul facilitarii traficului de frontiera;
    b) avantajelor sau preferintelor acordate in cadrul oricarui aranjament de dezvoltare a comertului si a cooperarii economice intre tarile in curs de dezvoltare, care este deschis participarii acestor tari si la care oricare dintre partile contractante este sau poate sa devina parte;
    c) avantajelor si preferintelor rezultand dintr-o uniune vamala sau economica si/sau o zona de liber schimb la care oricare dintre partile contractante este sau poate sa devina membra;
    d) avantajelor si facilitatilor pe care una dintre partile contractante le acorda sau le poate acorda in virtutea acordurilor economice multilaterale menite sa liberalizeze comertul international;
    e) avantajelor sau preferintelor acordate de oricare dintre parti unei tari, asa cum exista la data incheierii prezentului acord, sau celor care inlocuiesc astfel de preferinte sau avantaje inainte de 10 aprilie 1947.
    Art. 4
    Partile contractante vor promova cooperarea in domeniile industriei, agriculturii, transporturilor, mineritului, constructiilor, energiei, stiintei si tehnologiei, turismului, comunicatiilor, pregatirii personalului si in alte domenii de interes reciproc.
    Art. 5
    Partile contractante vor incuraja, in conformitate cu reglementarile din cele doua tari, cooperarea economica si tehnologica, inclusiv investitiile, printre altele, prin infiintarea de societati mixte in teritoriile fiecarei tari si in terte tari, in domeniile industriei, agriculturii, comertului, bancar si servicii.
    Art. 6
    In vederea dezvoltarii si diversificarii comertului si cooperarii industriale intre cele doua tari, partile contractante vor promova si facilita contactele intre intreprinderile industriale si comerciale romane si indiene printre altele, prin schimb de vizite de delegatii si antreprenori, participare la targuri si expozitii, schimb de informatii privind comertul, ca si prin incurajarea schimburilor in domeniul managementului economic, inclusiv asigurarea de facilitati de pregatire profesionala.
    Art. 7
    Toate operatiunile comerciale si necomerciale intre persoanele fizice si juridice din  cele doua tari vor fi efectuate in devize liber convertibile, daca nu s-a convenit altfel, in mod expres, intre cele doua parti contracte, in conformitate cu legile si reglementarile valutare in vigoare ale fiecarei tari.
    Art. 8
    Persoanele fizice si juridice ale fiecarei tari vor putea sa importe si sa exporte marfuri si servicii din cealalta tara si, pe baza de contrapartida, barter, schimb de marfuri, operatiuni buy-back sau orice alta forma de cooperare comerciala, recunoscuta pe plan international.
    Art. 9
    Importul si exportul de marfuri si servicii vor fi realizate in conformitate cu legile si reglementarile celor doua tari, in cadrul acestui acord si pe baza contractelor ce vor fi incheiate intre persoanele lor fizice si juridice.
    Nici una dintre partile contractante nu va fi  raspunzatoare pentru obligatiile persoanelor sale fizice si juridice ce decurg din asemenea contracte.
    Art. 10
    Importul si exportul de marfuri si servicii, astfel realizate, vor fi competitive pe plan mondial in ceea ce priveste, printre altele, calitatea, pretul si conditiile de livrare si plata.
    Art. 11
    Fiecare parte contractanta este de acord sa ia toate masurile necesare, in conformitate cu legile si reglementarile sale, pentru a proteja marfurile originare din cealalta tara impotriva tuturor formelor de competitie neloiala in tranzactiile de pe teritoriul sau.
    Art. 12
    a) Fara a prejudicia prevederile incluse in art. VII al acestui acord, toate platile decurgand din contractele si intelegerile de export/import si din toate celelalte contracte/intelegeri, incheiate inainte de 31 martie 1993 vor continua sa fie efectuate in rupii indiene neconvertibile, conform art. X al Acordului comercial si de plati, semnat la 25 iulie 1991 la Bucuresti.
    b) In ceea ce priveste  contractele cu plata la termen sau contractele pe baza de credite furnizor, incheiate inainte de 31 martie 1993, platile contractuale vor continua sa fie facute in rupii indiene neconvertibile, la scadenta.
    c) Soldurile in rupii vor fi utilizate pentru plata importurilor acelor marfuri si servicii, de catre Romania din India, care sunt permise la exportul din India, conform politicii de export si import a Guvernului Indiei, in vigoare la timpul respectiv. Aceste importuri vor fi destinate utilizarii in Romania si nu vor fi reexportate in nici o alta tara.
    d) Conturile in rupii neconvertibile ale Bancii Romane de Comert Exterior - S.A., denumite in continuare conturi in rupii, asa cum se prezinta la 31 martie 1993, existente la Reserve Bank of India si la bancile comerciale din India, in conformitate cu art. X al Acordului comercial si de plati din 25 iulie 1991, vor fi inchise la 30 septembrie 1993, cu exceptia unui cont, in rupii neconvertibile, la o banca comerciala nationalizata din India, ce va fi indicata de catre Banca Nationala a Romaniei, iar soldurile transferate in noul cont ce va fi deschis pe numele Bancii Romane de Comert Exterior - S.A. la Reserve Bank of India, care se va numi Noul cont central.
    e) Platile la care s-a facut referire mai sus se vor efectua prin conturile in rupii, in conformitate cu aranjamentele standard cu Reserve Bank of India si cu alte banci comerciale indiene. Platile scadente dupa 30 septembrie 1993 vor fi efectuate in Noul cont central.
    f) Persoanele fizice si juridice din ambele tari vor fi imputernicite sa incheie contracte, dupa 31 martie 1993, in rupii indiene neconvertibile pentru importul Romaniei, in vederea lichidarii acestor solduri. In conditiile legilor, regulilor si reglementarilor in vigoare in ambele tari, partile contractante vor facilita incheierea si realizarea contractelor pentru aceste importuri pe o baza prioritara.
    g) Partile contractante vor analiza periodic evolutia comertului intre cele doua tari, in vederea lichidarii obligatiilor neindeplinite.
    h) Banca Nationala a Romaniei si Reserve Bank of India vor conveni, de comun acord, procedurile bancare necesare pentru realizarea prevederilor de mai sus.
    Art. 13
    In vederea facilitarii aplicarii acestui acord, partile contractante se vor consulta una cu cealalta, la solicitarea oricareia dintre ele, in cel mai scurt timp posibil, in privinta problemelor care fac obiectul acestui acord.
    Art. 14
    Comisia mixta romano-indiana de cooperare economica, tehnica si stiintifica, infiintata in 1974, va examina periodic realizarea prevederilor acestui acord si va putea face recomandari pentru indeplinirea obiectivelor sale.
    Art. 15
    Acest acord va fi aprobat in conformitate cu legile in vigoare in fiecare dintre cele doua tari. Fiecare parte contractanta va notifica celeilalte parti indeplinirea procedurilor cerute de legile sale pentru intrarea in vigoare a acestui acord. Acest acord va intra in vigoare la data primirii celei de-a doua notificari. Ambele parti contractante au fost, insa, de acord cu intrarea sa in vigoare, in mod provizoriu, cu incepere de la 1 aprilie 1993.
    Acest acord poate fi modificat cu acordul reciproc al partilor contractante.
    Art. 16
    Acest acord incheiat pentru o perioada nedefinita, poate fi denuntat prin notificarea scrisa a oricareia dintre partile contractante; in asemenea caz, el isi va inceta valabilitatea dupa expirarea a 6 luni de la data primirii notificarii scrise. In cazul incetarii valabilitatii acestui acord, prevederile sale vor continua sa se aplice in ceea ce priveste obligatiile neindeplinite din contractele comerciale si de cooperare incheiate in perioada de valabilitate a acestui acord, ca si cele care decurg din contractele/intelegerile incheiate in baza Acordului comercial si de plati, semnat la 25 iulie 1991.
    Drept pentru care subsemnatii, imputerniciti de respectivele lor guverne, au semnat acest acord.
    Semnat la New Delhi la 23 februarie 1993, in cate doua exemplare originale, in limbile romana, hindi si engleza, toate textele fiind egal autentice.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 215/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 215 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 215/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu