Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 15236 din 13 aprilie 2006

pentru aprobarea Normelor privind operatiunile de emitere a garantiilor de export de catre EXIMBANK, in numele si contul statului, in scopul stimularii realizarii de obiective complexe si a productiei cu ciclu lung de fabricatie destinate exportului (cod ISO: NI-GAR-02-III/0)

ACT EMIS DE: COMITETUL DE GARANTII SI CREDITE DE COMERT EXTERIOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 367 din 27 aprilie 2006



Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, întrunit în plenul şedinţei din data de 13 aprilie 2006, în baza Hotărârii Guvernului nr. 844/1991 privind înfiinţarea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Hotărârii Guvernului nr. 293/1992 pentru aprobarea atribuţiilor, competenţelor şi modului de funcţionare ale Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, precum şi a convenţiilor-cadru pentru derularea activităţii de finanţare şi asigurare a creditelor de comerţ exterior în numele şi contul statului, cu modificările şi completările ulterioare, luând în analiză Normele privind operaţiunile de emitere a garanţiilor de export de către EXIMBANK, în numele şi contul statului, în scopul stimulării realizării de obiective complexe şi a producţiei cu ciclu lung de fabricaţie destinate exportului (cod ISO: NI-GAR-02-III/0) şi ţinând seama de:

-  Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-lmport a României EXIMBANK - S.A. şi instrumentele specifice de susţinere a comerţului exterior, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

-   Nota nr. 379 din 31 martie 2006, întocmită de Banca de Export-lmport a României EXIMBANK - S.A.;

-   avizul favorabil acordat de Comisia pregătitoare în şedinţa din data de 12 aprilie 2006 şi de propunerile formulate în şedinţa din data de 13 aprilie 2006 de către membrii Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior,

HOTĂRĂŞTE:

Se aprobă Normele privind operaţiunile de emitere a garanţiilor de export de către EXIMBANK, în numele şi contul statului, în scopul stimulării realizării de obiective complexe şi a producţiei cu ciclu lung de fabricaţie destinate exportului (cod ISO: NI-GAR-02-III/0), prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

p. Preşedintele Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior,

Aleodor Marian Frâncu

ANEXĂ*)

NORME

PRIVIND OPERATIUNILE DE EMITERE A GARANŢIILOR DE EXPORT DE CĂTRE EXIMBANK IN NUMELE ŞI CONTUL STATULUI, ÎN SCOPUL STIMULĂRII REALIZĂRII DE OBIECTIVE COMPLEXE ŞI A PRODUCŢIEI CU CICLU LUNG DE FABRICAŢIE DESTINATE EXPORTULUI (cod ISO: NI-GAR-02-III/0)

In temeiul Art.9, alin.(3) din Legea nr.96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export - Import a României EXIMBANK - S.A şi instrumentele specifice de susţinere a comerţului exterior, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, s-au elaborat prezentele Norme care vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

CAPITOLUL 1

DISPOZIŢII GENERALE

Art.1 (1) Prezentele Norme reglementează activitatea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., denumită în continuare EXIMBANK, de garantare în numele şi contul statului a angajamentelor asumate de băncile comerciale, rezultate din operaţiunile de emitere de scrisori de garanţie bancară, în scopul stimulării realizării de obiective complexe şi a producţiei cu ciclu lung de fabricaţie, destinate exportului. (2) EXIMBANK analizează solicitările de emitere a garanţiilor de export în numele şi contul statului, pe care le transmite spre examinare şi aprobare Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, denumit în continuare C.I.G.C.C.E.

(3) Pe baza aprobării C.I.G.C.C.E., EXIMBANK emite garanţii de export în nume şi cont stat, care se constituie drept contragaranţii la scrisorile de garanţie bancara emise de către băncile comerciale (inclusiv EXIMBANK în nume şi cont propriu), la solicitarea agenţilor economici.

Art.2 Termenii de exporturi complexe, contractant general, subcontractanţi interni şi produse cu ciclu lung de fabricaţie au semnificaţia prevăzută la Art.13 din Legea nr.96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK SA. şi instrumentele specifice de susţinere a comerţului exterior, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Produsele cu ciclu lung de fabricaţie trebuie să îndeplinească condiţiile referitoare la valoarea contractului extern şi perioada de fabricaţie stabilite prin Hotărâre de Guvern.

*) Anexa este reprodusă în facsimil.

Art.3 (1) Garanţiile de export în numele şi contul statului se acordă la cererea contractantului general sau exportatorului de produse cu ciclu lung de fabricaţie, pe baza aprobării C.LG.C.C.E.

(2)  Exporturile complexe se realizează pe bază de contracte externe de către un contractant general, agent economic român sau străin, care poate colabora pe bază de contracte comerciale cu subcontractanţii - agenţii economici români sau străini. Exporturile produselor cu ciclu lung de fabricaţie se pot realiza pe bază de contracte externe încheiate de către un contractant general sau de către producător, direct sau prin comisionar.

(3) Subcontractanţii interni participanţi la realizarea de exporturi complexe sunt: proiectantul general, antreprenorul general, producătorii, precum şi prestatorii de servicii angajaţi în realizarea acestora.

Art.4 (1) Contractantul general are următoarele obligaţii principale:

a.   desfăşoară activităţi de prospectare pe piaţa externă pentru realizarea de exporturi complexe şi produse cu ciclu lung de fabricaţie destinate exportului;

b.  întocmeşte ofertele tehnico-comerciale;

c.   asigură transmiterea ofertelor către partenerii externi interesaţi sau, după caz, participă la licitaţiile organizate în străinătate pentru aceste exporturi;

d.  negociază şi încheie contracte externe;

e.   încheie contracte comerciale cu subcontractanţii, în vederea realizării exporturilor complexe şi/sau a produselor cu ciclu lung de fabricaţie destinate exportului;

f.   urmăreşte şi asigură derularea contractelor externe şi interne în termenii şi în condiţiile stipulate de acestea.

(2) Proiectantul general are următoarele obligaţii principale:

a.  încheie contracte cu contractantul general;

b.  elaborează documentaţia solicitată de contractantul general;

c.   asigură culegerea de date, elaborarea proiectelor şi susţinerea acestora fată de beneficiarul extern:

d.   asigură asistenţa tehnică de specialitate la solicitarea contractantului general.

(3) Antreprenorul general are următoarele obligaţii principale:

a.   încheie contracte cu contractantul general şi cu subantreprenorii de specialitate;

b.  asigură  organizarea  de   şantier  şi  dotarea  acestuia  cu  utilajele necesare;

c.   asigură   executarea   lucrărilor   de   construcţii-montaj   şi   rezolvă eventualele reclamaţii ale beneficiarilor externi.

(4) Producătorii au următoarele obligaţii principale:

a.   elaborează şi transmit oferte tehnico-comerciale interne ale contractantului general şi proiectantului, la cererea acestora;

b.  încheie contracte cu contractantul general;

c.   asigură  derularea,   în  termenele   şi   în   condiţiile   convenite,   a contractului intern;

d.  asigură asistenţa tehnică de specialitate, service-ul şi rezolvarea reclamaţiilor beneficiarului extern privind furnitura livrată;

e.   asigură calitatea producţiei, în toate fazele acesteia, precum  şi nivelul tehnic al furniturii livrate la parametrii proiectaţi.

Art.5 Garanţiile emise în numele şi contul statului se acordă în limita procentului garantat, care poate fi de maximum 80%,: din valoarea scrisorii de garanţie bancară.

Art,6 (1) Sursa de realizare a acestor operaţiuni în numele şi contul statului este fondul pentru garanţii de export, pentru garantarea creditelor pentru bunuri şi servicii destinate exportului, a creditelor cumpărător şi a investiţiilor româneşti în străinătate, prevăzut la Art.10 lit.a) din Legea 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK SA şi instrumentele specifice de susţinere a comerţului exterior, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. (2) Gradul de expunere maximă al acestui fond este stabilit prin Hotărâre a C.I.G.C.C.E.

Art.7 Garanţia de export emisă de către EXIMBANK, în numele şi contul statului, reprezintă un angajament scris, irevocabil şi necondiţionat, asumat de EXIMBANK în numele şi contul statului, direct în favoarea emitentului scrisorii de garanţie bancară, de a plăti acestuia o sumă de bani, în cazul în care scrisoarea de garanţie bancară a fost executată de către beneficiarul acesteia.

Art.8 In scopul stimulării realizării de obiective complexe şi a producţiei cu ciclu lung de fabricaţie, destinate exportului, EXIMBANK poate emite în numele şi contul statului:

-    garanţii de participare la licitaţii internaţionale;

-    garanţii de restituire a avansului;

-    garanţii de bună execuţie;

-    alte garanţii specifice de export, stabilite prin contractele externe.

Art.9 In scopul emiterii garanţiei de export în numele şi contul statului, între EXIMBANK în calitate de Garant, banca emitentă a scrisorii de garanţie bancară în calitate de Garantat şi agentul economi în calitate de Ordonator, se va încheia o Convenţie de contragarantare în care sunt stipulate drepturile şi obligaţiile părţilor rezultate  din operaţiunea de emitere a acesteia.

Art.10 Principalele prevederi ale Convenţiei de contragarantare se referă la:

-    obligaţia Garantatului de emitere a scrisorii de garanţie bancară la solicitarea Ordonatorului;

-    obligaţia Garantului de emitere a garanţiei de export în numele şi contul statului;

-    obligaţia Garantului de a plăti valoarea garanţiei emise în   numele şi contul statului la prima cerere a Garantatului;

-    obligaţia Ordonatorului de a plăti comisionul de garantare,

-    obligaţia Ordonatorului de a plăti Garantului contravaloarea garanţiei emise în numele şi contul statului executate.

CAPITOLUL 2

ELIGIBILITATE

Art.11 EXIMBANK emite garanţii de export în numele şi contul statului la solicitarea oricărei persoane juridice române legal constituite care îndeplineşte cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:

a)  desfăşoară activităţi legale potrivit actului constitutiv;

b)  nu înregistrează datorii restante la bugetul general consolidat al statului al căror mod de plată nu a fost reglementat;

c)  nu s-a instituit procedura insolvenţei prevăzută de Legea nr.64/1995, republicată;

d)  nu a înregistrat în ultimii 3 ani evenimente majore, cum ar fi: garanţii emise în nume şi cont stat executate, acţiuni de executare silită, etc;

e)  la momentul solicitării de emitere a garanţiei în nume şi cont stat nu se află în litigiu, în calitate de pârât, cu instituţiile statului, inclusiv cu EXIMBANK în numele şi contul statului.

CAPITOLUL 3

EMITEREA GARANŢIILOR DE EXPORT

Art.12 (1) Documentaţia aferentă solicitărilor de emitere a garanţiilor de export se întocmeşte şi se depune de către Ordonator la EXIMBANK. (2) EXIMBANK va avea dreptul sa solicite informaţii şi documente suplimentare, atunci când elementele cuprinse în cererea de garantare şi în documentaţia furnizată nu sunt suficiente pentru evaluarea riscurilor sau pentru stabilirea condiţiilor specifice ale operaţiunii de emitere a garanţiei.

Art.13 Concluziile analizei solicitării, împreună cu textul scrisorii de garanţie şi proiectul Convenţiei de contragarantare (analizate de Direcţia Juridică) se vor înainta spre avizare Comitetului de Direcţie al EXIMBANK şi spre aprobare C.I.G.C.CE. Hotărârea C.I.G.C.C.E. va fi comunicată solicitantului, în scris, iar în cazul aprobării se va proceda la semnarea Convenţiei de Contragarantare.

Art.14 (1) Dacă în termen de 60 de zile calendaristice de la data comunicării de către EXIMBANK a hotărârii de aprobare a C.I.G.C.C.E., părţile nu semnează Convenţia de contragarantare, hotărârea C.I.G.C.C.E. îşi pierde valabilitatea.

(2) Convenţia de contragarantare se va încheia în 3  (trei) exemplare originale, unul pentru fiecare parte, având fiecare aceeaşi putere juridică.

Art.15 După intrarea în vigoare a Convenţiei de contragarantare EXIMBANK va emite garanţia în numele şi contul statului, care va fi transmisă Garantatului.

Art.16 Garanţiile emise de EXIMBANK în numele şi contul statului au următoarele caracteristici principale:

a)  sunt irevocabile şi necondiţionate;

b)  sunt plătibile la prima cerere scrisă;

c)  au valoare determinată; valoarea se poate reduce pro-rata la solicitarea Garantatului în funcţie de prevederile scrisorii de garanţie bancară şi ale contractului comercial.

Art.17 (1) In vederea emiterii de către EXIMBANK a unei scrisori de garanţie, în numele şi contul statului, solicitanţii au obligaţia de a achita următoarele tipuri de comisioane:

a)  Comision de înregistrare a cererii;

b)  Comision de analiză;

c)  Comision de garantare.

(2) Nivelul comisioanelor menţionate mai sus este cel prevăzut de Caietul de Comisioane al EXIMBANK în vigoare.

Art.18 Monitorizarea garanţiilor emise de EXIMBANK în nume şi cont stat se realizează avându-se în vedere, în principal:

-    urmărirea modului de îndeplinire de către banca emitentă şi clientul ordonator a tuturor obligaţiilor asumate, la termenele şi în condiţiile prevăzute prin Convenţia de contragarantare;

-    urmărirea stadiului derulării contractului de export/garanţiei bancare;

-    eventualele notificări ale Ordonatorului cu privire la orice modificări ale actelor sale constitutive;

-   transmiterea de către Ordonator a situaţiilor financiare semestriale înregistrate la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

CAPITOLUL 4

EXECUTAREA GARANŢIILOR DE EXPORT

Art. 19 (1) Solicitarea de executare a garanţiei emise de EXIMBANK în numele şi contul statului trebuie să fie transmisă, în scris, de către Garantat în cadrul perioadei de valabilitate a garanţiei, sub forma unei cereri de executare, care va cuprinde: datele de identificare ale garanţiei, data scadenţei şi suma plătită în limita valorii garanţiei emise, precum şi precizarea ca scrisoarea de garanţie bancară a fost executată de beneficiar. (2) Cererea de executare va fi însoţită de următoarele documente:

-    solicitarea de executare primită de către Garantat din partea beneficiarului scrisorii de garanţie bancară;

-    copia mesajului SWIFT/orice alt document care confirmă efectuarea plăţii de către Garantat în contul beneficiarului scrisorii de garanţie bancară;

-    copia scrisorii de garanţie bancară emisă de Garantat şi executată.

-    dovada notificării Ordonatorului cu privire la obligaţia acestuia de plată;

-    dovada iniţierii procedurilor judiciare de recuperare a creanţei împotriva Ordonatorului.

Art.20 (1) Pe baza documentelor menţionate la articolul precedent, EXIMBANK va efectua plata sumei rezultate în urma aplicării procentului garantat la valoarea garanţiei bancare executate, în contul Garantatului. Plata se efectuează din fondul pentru garanţii de export, prevăzut la Art. 10, lit.a) din Legea nr.96/2000.

(2)Pentru efectuarea plăţii valorii garanţiei, transformarea din LEI în valută a sumei de plată, se face de către EXIMBANK la cursul de schimb al EXIMBANK din data efectuării plăţii. Spezele bancare si comisioanele de transfer, intervenite în cazul plăţii acestei sume, vor fi suportate de EXIMBANK, din fondurile statului şi vor fi recuperate de la Ordonator conform prevederilor Convenţiei de contragarantare.

Art.21 EXIMBANK va lua toate măsurile necesare pentru recuperarea sumelor plătite din fondurile statului în contul garanţiei executate, atât împotriva Ordonatorului, cât şi împotriva oricărei alte persoane asupra căreia Ordonatorul şi-a transferat obligaţiile. Recuperarea prin executare silită se efectuează prin corpul executorilor fiscali al EXIMBANK potrivit dispoziţiilor O.G nr.92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată. Cheltuielile necesare procedurii de recuperare prin executare silită vor fi avansate din Fondul prevăzut la Art.10 lit.a) din Legea nr. 96/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, urmând a fi recuperate de la Ordonator în condiţiile legii.

Art.22  Ieşirea din obligo a garanţiilor emise de EXIMBANK în numele şi contul statului se realizează într-una din următoarele situaţii:

a)  automat la data scadenţei, indiferent dacă originalul garanţiei emise în nume şi cont stat este returnat sau nu, cu excepţia cazului în care în textul garanţiei emise în nume şi cont stat se prevede altfel;

b)  prin restituirea originalului garanţiei de către Garantat, înainte de scadenţă, împreună cu declaraţia acestuia că garanţia a rămas fără obiect;

c)  prin executarea garanţiei, integral, la data la care plata a fost efectuată.

CAPITOLUL 5

DISPOZIŢII FINALE

Art.23 In scopul aplicării prezentelor Norme, EXIMBANTC S.A vor elabora Proceduri de lucru, care vor fi supuse aprobării C.I.G.C.C.E.

Art.24 Prezentele Norme intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 15236/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 15236 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 15236/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu