Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1121 din 10 octombrie 2002

pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 772 din 23 octombrie 2002


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 37 din Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Regulamentul de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul de interne,
                         Toma Zaharia,
                         secretar de stat

                         Ministrul sanatatii si familiei,
                         Daniela Bartos

                         Ministrul industriei si resurselor,
                         Dan Ioan Popescu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                              REGULAMENT
de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

    Art. 1
    (1) Operatiunile cu precursori din categoriile I si a II-a, prevazuti in anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, se autorizeaza de catre Ministerul Sanatatii si Familiei - Directia generala farmaceutica.
    (2) Autorizatia prevazuta la alin. (1) se elibereaza in termen de 60 de zile de la data inregistrarii cererii, pentru fiecare dintre operatiunile desfasurate si pentru fiecare produs cuprins in categoriile I si a II-a din anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002, in baza urmatoarelor documente:
    a) cerere scrisa, intocmita potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1;
    b) avizul prealabil si obligatoriu, emis de Inspectoratul General al Politiei Romane prin unitatea de politie antidrog competenta teritorial.
    (3) Sunt exceptate de la obtinerea autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoriile I si a II-a, pana la data de 30 iunie 2003, farmaciile si depozitele de produse medicamentoase care, la data intrarii in vigoare a Legii nr. 300/2002, detin autorizatia pentru activitatea cu stupefiante, eliberata de Ministerul Sanatatii si Familiei. Modelul autorizatiei pentru operatiunile cu precursori din categoriile I si a II-a este prevazut in anexa nr. 2.
    (4) In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului regulament operatorii mentionati la alin. (3) au obligatia sa se inregistreze la unitatea de politie antidrog competenta teritorial, la sediul careia vor depune o copie a autorizatiei pentru stupefiante.
    (5) Autorizatia pentru operatiunile cu precursori din categoriile I si a II-a se retrage in situatiile prevazute la art. 21 din Legea nr. 300/2002 si se anuleaza atunci cand se constata incalcarea oricareia dintre conditiile care au stat la baza avizarii.
    (6) Retragerea autorizatiei pentru operatiunile cu precursori din categoriile I si a II-a se face motivat, prin dispozitie scrisa a sefului autoritatii competente din Ministerul Sanatatii si Familiei, si se comunica de indata operatorului prin scrisoare recomandata cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau prin orice mijloc de comunicare ce asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia. Retragerea autorizatiei se dispune, fara alte formalitati, in toate cazurile in care Inspectoratul General al Politiei Romane notifica Ministerului Sanatatii si Familiei, prin unitatea de politie antidrog competenta teritorial, anularea avizului care a stat la baza eliberarii acesteia si motivele care au determinat anularea.
    (7) Operatorul poate depune contestatie la sediul autoritatii competente din Ministerul Sanatatii si Familiei impotriva refuzului autorizarii, precum si impotriva retragerii/anularii autorizatiei, in termen de 15 zile de la data primirii comunicarii scrise a deciziei acestei autoritati.
    (8) Contestatiile formulate in conditiile alin. (7) se solutioneaza in termen de 15 zile de la inregistrare de catre o comisie mixta de contestatii compusa din 5 membri, dintre care 2 politisti desemnati de Inspectoratul General al Politiei Romane si 3 specialisti din Ministerul Sanatatii si Familiei. Componenta nominala si regulamentul de organizare si functionare ale comisiei mixte de contestatii se stabilesc prin ordin comun al ministrului de interne si ministrului sanatatii si familiei.
    (9) Contestatia cu privire la retragerea/anularea autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoriile I si a II-a suspenda executarea.
    (10) Operatorul caruia i-a fost retrasa/anulata autorizatia pentru operatiuni cu precursori din categoriile I si a II-a este obligat sa o depuna in original la Ministerul Sanatatii si Familiei, in termen de 30 de zile de la data comunicarii. Concomitent cu depunerea autorizatiei la Ministerul Sanatatii si Familiei operatorul este obligat sa notifice aceasta unitatii de politie antidrog care a avizat in prealabil autorizarea.
    (11) Prelungirea valabilitatii, dupa 3 ani, a autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoriile I si a II-a se face de catre Ministerul Sanatatii si Familiei, in baza unei cereri in care se va mentiona, pe propria raspundere a conducatorului unitatii, ca nu exista modificari ale conditiilor care au stat la baza obtinerii autorizatiei initiale.
    Art. 2
    (1) Avizul prealabil autorizarii operatiunilor cu precursori din categoriile I si a II-a, prevazuti in anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002, se emite de catre Inspectoratul General al Politiei Romane prin unitatea de politie antidrog competenta teritorial pe a carei raza isi are sediul social persoana juridica solicitanta ori reprezentanta, sucursala sau filiala, in cazul persoanei juridice straine.
    (2) Pentru obtinerea avizului prealabil prevazut la alin. (1) persoana juridica solicitanta trebuie sa prezinte, alaturi de cererea scrisa, urmatoarele documente:
    a) copii ale actelor de constituire, respectiv statutul, contractul de societate ori hotararea Guvernului, dupa caz, precum si copia autentificata a certificatului de inregistrare fiscala si a certificatului de inmatriculare;
    b) documente privind modul de asigurare a securitatii precursorilor din categoriile I si a II-a;
    c) certificatul de cazier judiciar al persoanelor care gestioneaza precursori, al persoanei responsabile cu activitatea cu precursori, precum si al celor care exercita atributii de control in operatiuni cu precursori;
    d) copii ale autorizatiilor de functionare si ale avizelor emise de autoritatile competente, stabilite prin alte acte normative in vigoare;
    e) o documentatie cu privire la amplasarea fabricilor, punctelor de lucru si a celorlalte cladiri care adapostesc depozite, laboratoare, birouri, precum si referitoare la procesul tehnologic utilizat pentru efectuarea operatiunilor de fabricare, producere, testare, sinteza, extractie, conditionare sau folosire, din care sa rezulte in mod obligatoriu cantitatile de materie prima ce se utilizeaza si randamentul procesului tehnologic pentru un ciclu de fabricatie, inclusiv documente justificative privind legalitatea operatiunilor cu precursori din categoriile I si a II-a, pentru care se solicita avizul.
    (3) Cererea de avizare prealabila prevazuta la alin. (1) se solutioneaza in termen de 40 de zile de la data inregistrarii ei la unitatea de politie antidrog competenta teritorial.
    (4) Modelul avizului prealabil autorizarii pentru operatiuni cu precursori din categoriile I si a II-a, emis de catre Inspectoratul General al Politiei Romane prin unitatea de politie antidrog competenta teritorial, este prevazut in anexa nr. 3.
    (5) In cazul in care se constata incalcarea uneia dintre conditiile care au stat la baza avizului pentru operatiunile cu precursori din categoriile I si a II-a, unitatea centrala de politie antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane dispune anularea acestuia.
    (6) In cazul avizului negativ sau al anularii acestuia solicitantul poate face contestatie la unitatea centrala de politie antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care o solutioneaza in termen de 15 zile de la data inregistrarii.
    (7) Dispozitia privind anularea avizului se motiveaza si se comunica autoritatii competente din cadrul Ministerului Sanatatii si Familiei in termen de 48 de ore de la emitere, prin scrisoare recomandata cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia.
    Art. 3
    (1) Operatorii, persoane juridice care efectueaza operatiuni de fabricare, producere, tratare, sinteza, extractie, conditionare, distribuire, punere in vanzare, plasare pe piata, livrare, procurare, folosire, ambalare, transport, stocare-depozitare, manipulare sau orice alta activitate legala de import, export, tranzit sau intermediere de precursori din categoria a III-a, pot efectua astfel de activitati pe baza avizului de functionare pentru operatiuni cu precursori din aceasta categorie, emis de Ministerul Industriei si Resurselor. Modelul avizului de functionare pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a este prevazut in anexa nr. 4.
    (2) Operatorii prevazuti la alin. (1) solicita Ministerului Industriei si Resurselor eliberarea unui aviz de functionare pentru operatiuni cu precursori, pentru fiecare dintre activitatile desfasurate si pentru fiecare precursor din categoria a III-a.
    (3) Cererile de avizare privind activitatile cu precursori din categoria a III-a se solutioneaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii acestora la Ministerul Industriei si Resurselor. Modelul cererii de avizare este prevazut in anexa nr. 5.
    (4) Conditiile avizarii si documentatia necesara in vederea acordarii avizului de functionare pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a sunt prevazute in anexa nr. 6.
    (5) Avizul de functionare pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a se anuleaza in situatiile prevazute la art. 21 din Legea nr. 300/2002 si atunci cand se constata incalcarea oricareia dintre conditiile care au stat la baza avizarii.
    (6) Retragerea/anularea avizului de functionare pentru operatiunile cu precursori din categoria a III-a se face motivat, prin dispozitie scrisa a sefului autoritatii competente din cadrul Ministerului Industriei si Resurselor, si se comunica de indata operatorului prin scrisoare recomandata cu dovada de primire, telegrama, telex, fax sau prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia.
    (7) Operatorul poate depune contestatie la sediul autoritatii competente din cadrul Ministerului Industriei si Resurselor impotriva refuzului avizarii, precum si impotriva retragerii/anularii avizului de functionare, in termen de 15 zile de la data primirii comunicarii scrise a deciziei acestei autoritati.
    (8) Contestatiile formulate in conditiile alin. (7) se solutioneaza in termen de 5 zile de la data inregistrarii de catre o comisie de contestatii, desemnata de autoritatea competenta din cadrul Ministerului Industriei si Resurselor. Hotararea comisiei de contestatii se comunica autorului contestatiei in termen de 3 zile de la pronuntare.
    (9) Contestatia cu privire la retragerea/anularea avizului de functionare suspenda executarea.
    (10) Operatorul caruia i-a fost retras/anulat avizul de functionare este obligat sa il depuna in original la Ministerul Industriei si Resurselor in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
    Art. 4
    (1) Persoanele fizice si persoanele juridice pot detine si folosi, fara a fi obligate sa obtina avizul de functionare pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a, urmatoarele cantitati de astfel de substante:
    a) acetona - 1 litru;
    b) eter etilic - 0,5 litri;
    c) metiletilcetona - 0,5 litri;
    d) toluen - 2 litri;
    e) acid sulfuric - 2 litri;
    f) acid clorhidric - 2 litri.
    (2) Cantitatile de substante prevazute la alin. (1) se actualizeaza anual, prin ordin al ministrului industriei si resurselor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 5
    Producatorii de precursori din categoriile I si a II-a notifica Ministerului Sanatatii si Familiei anual, pana la data de 31 ianuarie, situatia pentru anul precedent privind productia si comercializarea acestor substante, iar pentru cei din categoria a III-a, pana la aceeasi data, Ministerului Industriei si Resurselor, conform documentului de notificare al carui model este prezentat in anexa nr. 7.
    Art. 6
    Operatorii sunt obligati ca in cuprinsul documentelor comerciale sa precizeze denumirea completa a substantelor care fac obiectul tranzactiilor cu precursori, astfel cum sunt acestea prevazute in anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002.
    Art. 7
    (1) In farmacii precursorii din categoriile I si a II-a se pastreaza separat sau impreuna cu substantele si produsele stupefiante, in dulapuri inchise cu cheia si prevazute cu inscriptia "VENENA".
    (2) In laboratoare precursorii din categoriile I si a II-a se pastreaza intr-o incapere speciala, dotata cu dulapuri sau rafturi metalice, cu gratii la ferestre si cu usa prevazuta cu cheie.
    Art. 8
    (1) Ambalarea si etichetarea precursorilor se fac in conditiile prevazute de lege.
    (2) Ambalarea precursorilor se face astfel incat sa fie posibila identificarea cu usurinta a oricaror urme de sustragere a produselor sau substantelor ambalate. Ambalajele care contin precursori se sigileaza de producator sau furnizor, dupa caz.
    (3) Etichetele cuprind in mod obligatoriu cel putin denumirea legala a substantei, numarul seriei sau al lotului de fabricatie, data ambalarii, denumirea si adresa sediului fabricantului acesteia si, daca substanta a suferit o reambalare, numele operatorului care a efectuat-o.
    (4) In cazul amestecurilor care contin precursori din categoriile I si a II-a etichetele cuprind in mod obligatoriu si procentul substantelor mentionate, aflate in compozitia amestecului.
    (5) Amestecurile ce contin precursori care nu pot fi recuperati sau utilizati prin metode simple de laborator sunt acele amestecuri care au in compozitie precursori din categoria a III-a in proportie de maximum 50% din cantitatea de amestec.
    (6) Operatorii trebuie sa se asigure ca etichetele prevazute la alin. (2) sunt aplicate inainte de livrare sau de plasarea pe piata a precursorilor. Ambalajele pot fi etichetate suplimentar si cu etichetele utilizate in mod obisnuit de operator.
    Art. 9
    (1) Operatorii care deruleaza operatiuni de transport de precursori din categoriile I si a II-a sunt autorizati de Ministerul Sanatatii si Familiei, cu respectarea procedurii prevazute la art. 1, pe baza licentei prealabile eliberate de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.
    (2) Operatorii care deruleaza operatiuni de transport de precursori din categoria a III-a sunt avizati de Ministerul Industriei si Resurselor, cu respectarea procedurilor prevazute la art. 3, pe baza licentei prealabile eliberate de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.
    (3) Operatorii predau o data cu precursorii destinati transportului, suplimentar fata de documentele prevazute prin reglementarile specifice fiecarui mod de transport, si ordinul de transport, conform modelului prevazut in anexa nr. 7 la Legea nr. 300/2002.
    (4) Ordinul de transport se emite de catre predatorul marfii si va fi semnat de conducatorul unitatii si de persoana responsabila de activitatea cu precursori.
    (5) Se excepteaza de la prevederile alin. (1) urmatoarele unitati, cu conditia ca acestea sa efectueze transportul de precursori prin mijloace proprii:
    a) depozitele de produse medicamentoase (pentru substante farmaceutice si medicamente);
    b) farmaciile publice sau cu circuit inchis;
    c) laboratoarele farmaceutice si unitatile de productie pentru produse medicamentoase;
    d) unitatile de cercetare, control si invatamant.
    Art. 10
    (1) Exportul si importul precursorilor se efectueaza in conditiile prevazute de Legea nr. 300/2002, pe baza licentei de export/import emise de Departamentul de comert exterior din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, numai dupa obtinerea avizului Inspectoratului General al Politiei Romane prin unitatea de politie antidrog competenta teritorial, pentru fiecare operatiune si pentru fiecare substanta.
    (2) Exportatorul este obligat sa prezinte autoritatii vamale competente licenta de export eliberata in conditiile alin. (1).
    (3) Nu se elibereaza licenta de export pentru medicamentele de uz uman sau veterinar si pentru substantele de uz casnic sau personal in cantitatile si sortimentele care se stabilesc prin ordine ale ministrului sanatatii si familiei si ministrului industriei si resurselor.
    (4) Eliberarea licentei de export nu exonereaza comerciantul de indeplinirea celorlalte acte si obligatii prevazute de lege sau de prezentul regulament.
    (5) Pentru substantele din categoriile I si a II-a este necesara si obtinerea unui certificat de export eliberat de Ministerul Sanatatii si Familiei, intocmit conform anexei nr. 4 la Legea nr. 300/2002.
    Art. 11
    (1) Pentru obtinerea avizului prevazut la art. 10 alin. (1) persoanele juridice solicitante prezinta unitatii de politie antidrog competente teritorial urmatoarele documente:
    a) copie a autorizatiei sau avizului de functionare, dupa caz, pentru activitatea cu precursori, eliberata conform prevederilor Legii nr. 300/2002;
    b) copie a documentelor de infiintare a societatii comerciale, statut, contract de societate, certificat de inmatriculare, certificat de inregistrare fiscala, pentru persoanele juridice care solicita pentru prima data acest aviz;
    c) copie a documentelor care stau la baza tranzactiei cu partenerul extern, respectiv contract, precontract, conventie, cerere de oferta;
    d) copie a documentului emis de autoritatea nationala competenta a partenerului extern privind aprobarea tranzactiei ce urmeaza sa se deruleze, pentru cazurile in care legislatia importatorului prevede acest lucru;
    e) declaratia de utilizare finala sau declaratia de utilizare, conform anexei nr. 5A, respectiv 5B, la Legea nr. 300/2002, pentru cazul importurilor, iar pentru cazul exporturilor, declaratia de utilizare finala a substantei.
    (2) Avizul Inspectoratului General al Politiei Romane se emite prin unitatea de politie antidrog competenta teritorial, in termen de 20 de zile de la data inregistrarii cererii.
    (3) Inspectoratul General al Politiei Romane, prin unitatea de politie antidrog competenta teritorial, refuza eliberarea avizului prevazut la art. 10 alin. (1) in toate cazurile prevazute la art. 22 din Legea nr. 300/2002, precum si pana la clarificarea situatiilor in care:
    a) exista motive serioase de suspiciune privind veridicitatea si corectitudinea informatiilor furnizate;
    b) exista date ca importul precursorilor nu a fost corect autorizat de catre autoritatile competente din tara de destinatie;
    c) exista indicii ca precursorii care fac obiectul exportului urmeaza sa fie folositi pentru producerea ilicita a drogurilor.
    (4) Avizul prevazut la art. 10 alin. (1) se retrage in toate cazurile in care se constata ca a intervenit una dintre situatiile prevazute la alin. (3).
    (5) Retragerea avizului atrage anularea de drept a licentei de export si se comunica de indata, motivat, Departamentului de comert exterior din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Finantelor Publice - Directia Generala a Vamilor.
    Art. 12
    (1) Plasarea pe piata a marfurilor straine continand precursori si acordarea unuia dintre regimurile vamale suspensive, definite potrivit reglementarilor vamale in materie, marfurilor straine continand precursori sunt conditionate de prezentarea la autoritatile vamale romane a documentelor, licentelor si avizelor prevazute de lege.
    (2) In cazul tranzactiilor incheiate prin Internet sau prin bursa documentele si avizele prevazute de lege se prezinta in mod obligatoriu inainte de perfectarea documentelor comerciale care atesta efectuarea tranzactiei intre partile contractante.
    Art. 13
    Furnizorul de precursori va trimite o copie a declaratiei de utilizare, prevazuta la art. 8 din Legea nr. 300/2002, unitatii de politie antidrog competente teritorial pe raza careia acesta isi are sediul social, in termen de 15 zile de la data depunerii declaratiei.
    Art. 14
    (1) Prenotificarea prevazuta la art. 25 din Legea nr. 300/2002 se efectueaza in mod obligatoriu in cazul precursorilor din categoriile I si a II-a de catre unitatea de politie centrala antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si trebuie sa cuprinda datele complete privind denumirea si adresa exportatorului, importatorului, distribuitorului, denumirea legala a substantei, cantitatea, precum si detalii privind transportul.
    (2) La primirea unei prenotificari Inspectoratul General al Politiei Romane este obligat sa efectueze verificari privind legalitatea operatiunilor de export in Romania si sa raspunda in scris, in termen de 15 zile lucratoare, autoritatii competente a statului solicitant, mentionand daca sunt sau nu obiectiuni asupra tranzactiei prenotificate.
    Art. 15
    Pentru constituirea bancii de date privind operatiunile cu precursori, operatorii si autoritatile administratiei publice cu atributii in aplicarea prevederilor Legii nr. 300/2002 pun la dispozitie Inspectoratului General al Politiei Romane orice date si informatii privind operatiunile cu precursori.
    Art. 16
    Anexele nr. 1 - 7 fac parte integranta din prezentul regulament.

    ANEXA 1
    la regulament

                         MODEL DE CERERE SCRISA
pentru solicitarea autorizatiei prevazute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 300/2002

    Operatorul ...................
    Nr. ......../.................

                                CERERE
pentru acordarea autorizatiei pentru operatiuni cu precursori prevazute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

    Operatorul .........................., adresa/sediul ......................, str. ........................ nr. ......., judetul/sectorul ..................., inregistrat la Oficiul registrului comertului sub nr. ............., cod unic de inregistrare ................, telefon/fax ..................., reprezentat prin ........................., avand functia de ................, solicita acordarea autorizatiei pentru operatiunile ............ cu precursorul ................. .
    Ne asumam raspunderea, potrivit legii penale, ca documentele prezentate in copie sunt conforme cu originalul.

    Data ....................
                                                .........................
                                                 (semnatura si stampila)

    ANEXA 2
    la regulament

                                MODEL
de autorizatie pentru operatiunile cu precursori din categoriile I si a II-a, prevazuti in anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002

                                ROMANIA
                      MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI
          AUTORIZATIE PENTRU OPERATIUNI CU PRECURSORI Nr. ...../..........
    pentru activitatea ..................... cu precursorul .................. .

    Operatorul ......................, adresa/sediul in ......................., str. ......................... nr. .........., judetul/sectorul ..............., inregistrat la Oficiul registrului comertului sub nr. ............., cod unic de inregistrare ..............., poate desfasura activitati de ................. cu precursorul ............. .
    Prezenta autorizatie s-a eliberat in baza prevederilor Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor.

    Valabila pana la data de .............
                                            Presedintele Comisiei de autorizare,
                                            ....................................

    ANEXA 3
    la regulament

                                 MODELUL
avizului prealabil autorizarii pentru operatiuni cu precursori din categoriile I si a II-a, emis de catre unitatea de politie antidrog competenta teritorial

                                ROMANIA
                          MINISTERUL DE INTERNE
                 Inspectoratul General al Politiei Romane
        AVIZ PREALABIL PENTRU OPERATIUNI CU PRECURSORI Nr. ...../...........
               pentru activitatea ........... cu precursori ............

    Operatorul ......................., adresa/sediul in ......................, str. ................. nr. ......., judetul/sectorul .........................., inregistrat la Oficiul registrului comertului sub nr. ............., cod unic de inregistrare ................., poate desfasura activitati de .................. cu precursorul .................... .
    Prezentul aviz s-a eliberat in baza prevederilor Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor.

    Valabil pana la data de ..............
                                               Presedintele Comisiei de avizare,
                                               .................................

    ANEXA 4
    la regulament

                                 MODELUL
avizului de functionare pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a

                                ROMANIA
                    MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR
       AVIZ DE FUNCTIONARE PENTRU OPERATIUNI CU PRECURSORI Nr. ...../.........
    pentru activitatea ................... cu precursorul ....................

    Operatorul ....................., adresa/sediul in ........................, str. ..................... nr. ......, judetul/sectorul ......................., inregistrat la Oficiul registrului comertului sub nr. ............., cod unic de inregistrare .............., poate desfasura activitati de ..................... cu precursorul ............................... .

    Prezentul aviz s-a eliberat in baza prevederilor Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor.

    Valabil pana la data de ................
                                               Presedintele Comisiei de avizare,
                                               ...............................

    ANEXA 5
    la regulament

                                    MODEL
de cerere de avizare privind activitatile cu precursori din categoria a III-a

    Operatorul ..................
    Nr. ....../..................

                                   CERERE
pentru acordarea avizului de functionare pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a, prevazut de Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

    Operatorul ....................., adresa/sediul ..........................., str. ....................... nr. ......., judetul/sectorul ...................., inregistrat la Oficiul registrului comertului sub nr. ............., cod unic de inregistrare ..................., telefon/fax ....................., reprezentat prin ........................, avand functia de ......................, solicita acordarea avizului de functionare pentru operatiunile ....................... cu precursorul din categoria a III-a ........................................... .
    Anexam documentatia conform anexei nr. 6 la Regulamentul de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor.
    Ne asumam raspunderea, potrivit legii penale, ca documentele prezentate in copie sunt conforme cu originalul.

    Data ...............
                                                 .........................
                                                  (semnatura si stampila)

    ANEXA 6
    la regulament

                               CONDITIILE
avizarii si documentatia necesara pentru acordarea avizului de functionare pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a, prevazut de Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

    A. Conditiile avizarii
    - Avizul de functionare isi pastreaza valabilitatea numai in conditiile respectarii destinatiei si/sau utilizarii precursorului, indicate in cerere si in declaratia pe propria raspundere.
    - Avizul de functionare isi pastreaza valabilitatea timp de 3 ani, cu conditia ca producatorul sa notifice anual, pana la data de 31 ianuarie, situatia pentru anul precedent privind productia si comercializarea precursorului.

    B. Documentatia necesara pentru acordarea avizului de functionare pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a:
    1. declaratie pe propria raspundere privind destinatia si utilizarea fiecarui precursor pentru care se solicita avizul de functionare pentru operatiuni cu precursori;
    2. declaratie pe propria raspundere a producatorului/fabricantului privind capacitatea maxima de productie pentru fiecare precursor din categoria a III-a pentru care se solicita avizul de functionare pentru operatiuni cu precursori;
    3. copie de pe certificatul de abilitare pentru importul de precursori din categoria a III-a, care sunt sub incidenta Hotararii Guvernului nr. 437/1992;
    4. copie de pe licenta transportatorului eliberata de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.

    ANEXA 7
    la regulament

                                 MODELUL
documentului de notificare anuala ce se intocmeste de producatorii de precursori din categoria a III-a

                                NOTIFICARE
privind situatia pentru anul ......... a productiei si comercializarii precursorilor din categoria ..............

    I. Date privind producatorul de precursori din categoria a III-a:
    1. numele/denumirea producatorului
    - nr. de inregistrare la registrul comertului
    - cod unic de inregistrare
    2. adresa/sediul in Romania al producatorului
    - nr. de telefon
    - fax
    - adresa electronica

    II. Date privind precursorul de categoria a III-a
    - denumire

    III. Situatia productiei de precursor de categoria a III-a in anul ........
    - kg/an

    IV. Situatia comercializarii precursorului din categoria a III-a in anul ........
      in tara .................. kg/an
      la export ................ kg/an.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1121/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1121 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu