Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 300 din 17 mai 2002

privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 409 din 13 iunie 2002


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    (1) Prezenta lege reglementeaza regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, autorizarea si desfasurarea operatiunilor cu precursori, precum si masurile de combatere a operatiunilor ilicite cu precursori.
    (2) Producerea, detinerea sau orice activitate cu precursori este permisa numai in scop comercial, medical, sanitar-veterinar, industrial, de invatamant si de cercetare stiintifica.
    Art. 2
    Termenii de mai jos, folositi in prezenta lege, au urmatorul inteles:
    a) precursori - substantele chimice folosite la fabricarea ilicita a drogurilor, prevazute in anexa nr. 1, sarurile acestora, precum si amestecurile ce contin astfel de substante, cu exceptia preparatelor farmaceutice si a altor preparate cu aceste substante, care nu pot fi recuperate sau utilizate in acest scop prin metode de laborator;
    b) operator - persoana fizica sau juridica ce efectueaza operatiuni de fabricare, producere, tratare, sinteza, extractii, conditionare, distribuire, punere in vanzare, plasare pe piata, livrare, procurare, folosire, ambalare, transport, stocare-depozitare, manipulare sau orice alta activitate legala de import, export, tranzit ori intermediere de precursori, denumite in continuare operatiuni cu precursori.
    Art. 3
    (1) Lista cuprinzand substantele chimice care sunt folosite in mod frecvent la fabricarea ilicita a drogurilor, denumite in prezenta lege precursori, este prevazuta in anexa nr. 1.
    (2) Substantele inscrise in anexa nr. 1 se clasifica in trei categorii, in raport cu gradul de risc si posibilitatea inlocuirii acestora cu alte substante in cadrul procesului de fabricare ilicita a drogurilor, precum si pentru asigurarea desfasurarii normale a operatiunilor legale cu precursori.
    (3) Anexa nr. 1 poate fi completata prin inscrierea unor substante noi ori modificata prin eliminarea altor substante sau prin transferarea acestora dintr-o categorie in alta, prin ordin al ministrului sanatatii si familiei.
    Art. 4
    (1) Operatiunile cu precursorii din categoriile I si a II-a prevazute in anexa nr. 1 se autorizeaza de catre Ministerul Sanatatii si Familiei dupa obtinerea avizului prealabil si obligatoriu al Inspectoratului General al Politiei.
    (2) Operatiunile cu precursorii din categoria a III-a prevazuta in anexa nr. 1 sunt permise pe baza avizului de functionare emis de Ministerul Industriei si Resurselor, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 5.
    Art. 5
    Persoanele fizice si juridice pot detine si folosi, fara a fi obligate sa obtina aviz, numai precursorii din categoria a III-a, autorizati sa fie desfacuti prin reteaua comerciala catre populatie, in limitele si in cantitatile stabilite prin regulamentul pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi, la propunerea Ministerului Industriei si Resurselor.
    Art. 6
    (1) Exportul si importul precursorilor se efectueaza de operatori autorizati si care au obtinut avizul conform prevederilor art. 4, pe baza licentei emise de Ministerul Afacerilor Externe, numai dupa obtinerea avizului Inspectoratului General al Politiei, in baza documentelor ce vor fi stabilite prin regulamentul pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi.
    (2) Pentru eliberarea avizului necesar obtinerii licentei de import operatorii trebuie sa prezinte Inspectoratului General al Politiei, dupa caz, si declaratia de utilizare finala sau declaratia de utilizare, conform modelelor prezentate in anexa nr. 2, respectiv in anexa nr. 3.
    (3) In cazul operatorilor care solicita avizul pentru obtinerea licentei de export, acestia trebuie sa prezinte si licenta importatorului, precum si declaratia de utilizare finala a partenerului extern.
    (4) Pentru substantele din categoriile I si a II-a prevazute in anexa nr. 1 este necesara si obtinerea unui certificat de export, eliberat de Ministerul Sanatatii si Familiei, intocmit conform anexei nr. 4.

    CAP. 2
    Operatiuni cu precursori

    Art. 7
    Operatorii care produc precursori sunt obligati sa intocmeasca pentru fiecare produs norme tehnice specifice privind productia, ambalarea, transportul, depozitarea, manipularea, distrugerea sau neutralizarea acestora, sa consemneze, sa asigure si sa administreze antidotul in caz de intoxicare, stabilit cu acordul Ministerului Sanatatii si Familiei.
    Art. 8
    (1) Orice persoana fizica sau juridica autorizata, care furnizeaza unui cumparator una dintre substantele prevazute in anexa nr. 1, este obligata sa obtina de la cumparator o declaratie in care sa se precizeze utilizarile concrete ale acestei substante.
    (2) In cazul in care furnizarea are ca obiect mai multe substante dintre cele prevazute la alin. (1), furnizorul va solicita cumparatorului cate o declaratie separata pentru fiecare dintre aceste substante.
    (3) Furnizorii precursorilor din categoria a II-a prevazuta in anexa nr. 1 pot accepta din partea cumparatorilor pe care ii aprovizioneaza cu regularitate, ca alternativa la declaratia pentru livrari individuale, o singura declaratie cuprinzand numarul de livrari pe o perioada de maximum un an. Declaratia alternativa se accepta daca sunt indeplinite simultan urmatoarele conditii:
    a) cumparatorul este unul dintre cei carora furnizorul le-a livrat substanta de cel putin 3 ori in ultimele 12 luni;
    b) furnizorul nu are motive sa presupuna ca substanta ar putea fi folosita in scopuri ilegale;
    c) cantitatile comandate sunt compatibile cu consumurile obisnuite pentru acel cumparator.
    (4) Declaratiile de utilizare ale cumparatorului pentru livrari individuale si livrari multiple se intocmesc potrivit modelelor prevazute in anexele nr. 5A si, respectiv, nr. 5B.
    Art. 9
    (1) Operatorii sunt obligati sa asigure si sa pastreze evidenta miscarii zilnice a precursorilor in registre speciale, intocmite conform anexei nr. 6.
    (2) Registrele vor fi numerotate, parafate, snuruite, sigilate de operator si apoi vizate anual de organul de politie care i-a acordat avizul.
    (3) Toate documentele referitoare la operatiunile efectuate cu precursori vor fi pastrate separat de alte documente si nu vor fi distruse mai devreme de 4 ani de la data intocmirii lor.
    (4) Fiecare operator este obligat sa desemneze din cadrul angajatilor sai o persoana responsabila de activitatea cu precursori, cu studii superioare sau medii in specialitatea chimie ori farmacie, si sa stabileasca expres atributiile acesteia privind pastrarea si evidenta precursorilor.
    Art. 10
    (1) Operatorul este obligat sa depuna autorizatia la Ministerul Sanatatii si Familiei in termen de 30 de zile lucratoare de la data incetarii activitatii cu precursori si sa instiinteze in scris despre aceasta unitatea de politie care a avizat anterior autorizarea.
    (2) In termenul de 30 de zile prevazut la alin. (1) operatorul va preda in custodie intreaga cantitate de precursori, ramasa in stoc la data incetarii activitatii, unui operator autorizat, la care va fi pastrata, pe cheltuiala operatorului care si-a incetat activitatea, pana la valorificarea acesteia catre un cumparator autorizat. In cazul in care predarea in custodie a precursorilor nu se justifica sau nu este posibila, operatorul ii poate distruge in conditii ecologice, pe baza de proces-verbal contrasemnat de organul de politie, cu respectarea aceluiasi termen.
    (3) La incetarea activitatii operatorul este obligat sa predea toate documentele referitoare la operatiunile cu precursori directiei judetene sau a municipiului Bucuresti a Arhivelor Statului.
    Art. 11
    (1) Pastrarea sau depozitarea precursorilor din categoriile I si a II-a prevazute in anexa nr. 1 se face in incaperi prevazute cu usi metalice, grilaj de fier la ferestre, sisteme de inchidere sigure si de alarma, optice sau acustice, pentru prevenirea oricaror sustrageri. In aceste incaperi nu se vor depozita alte materiale sau produse, cu exceptia cazurilor in care spatiile respective sunt autorizate, potrivit legii, pentru pastrarea substantelor toxice ori stupefiante.
    (2) Pastrarea precursorilor din categoriile I si a II-a prevazute in anexa nr. 1 in laboratoare si farmacii este permisa in conditiile de siguranta stabilite prin regulamentul pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi.
    Art. 12
    Eliberarea precursorilor, indiferent in ce scop, din depozite, incaperi sau alte spatii in care sunt pastrati se face numai in baza autorizatiei primitorului sau, dupa caz, a avizului de functionare, obtinute in conditiile art. 4.
    Art. 13
    (1) Operatorii care efectueaza operatiuni al caror obiect este producerea, sinteza, extractia, conditionarea, tratarea sau vanzarea de precursori sunt obligati sa asigure etichetarea acestora inainte de a le pune in vanzare. Etichetele vor mentiona in mod obligatoriu cel putin denumirea substantei, astfel cum este inscrisa in anexa nr. 1, numarul seriei sau al lotului de fabricatie, data ambalarii, numele fabricantului si, daca substanta sufera o reambalare, numele operatorului care a efectuat-o.
    (2) Operatorii sunt obligati sa respecte conditiile legale de etichetare si in cazul amestecurilor care contin precursori.
    Art. 14
    Ambalarea si etichetarea precursorilor clasificati substante chimice periculoase se vor efectua cu respectarea prevederilor legale in vigoare si ale regulamentului pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi.
    Art. 15
    (1) Operatorii pot incredinta precursorii pentru transport numai operatorilor de transport care detin o autorizatie speciala, eliberata in conditiile art. 4.
    (2) Operatorii vor preda o data cu precursorii destinati transportului, suplimentar fata de documentele prevazute prin reglementarile specifice fiecarui mod de transport, si ordinul de transport, conform modelului prevazut in anexa nr. 7.
    (3) Ordinul de transport se emite de catre predatorul marfii si va fi semnat de conducatorul unitatii si de persoana responsabila de activitatea cu precursori.
    Art. 16
    Tranzitul precursorilor, precum si orice alte operatiuni vamale suspensive cu astfel de substante vor fi efectuate in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare si potrivit regulamentului pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi.
    Art. 17
    Pentru cazul tranzactiilor comerciale cu precursori, care se efectueaza fara atingerea fizica a teritoriului Romaniei, operatorul roman care le realizeaza este obligat sa incunostinteze despre aceasta in scris, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de data la care va avea loc operatiunea, Ministerul Sanatatii si Familiei, in conditiile prevazute de regulamentul pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi.
    Art. 18
    (1) Conditiile si procedura pentru eliberarea avizului si a autorizatiei prevazute la art. 4 alin. (1) se stabilesc prin regulamentul pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi.
    (2) Cererea de autorizare pentru activitatile cu precursori din categoriile I si a II-a prevazute in anexa nr. 1 se solutioneaza in termen de 60 de zile de la data inregistrarii la autoritatea competenta, in conditiile prevazute de regulamentul pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi.
    Art. 19
    Autorizatia privind activitatile cu precursori este netransmisibila si valabila timp de 3 ani de la data emiterii, aceasta durata putand fi prelungita succesiv, pe perioade de cate 3 ani, in conditiile prevazute in regulamentul pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi.
    Art. 20
    Cererile de avizare privind activitatile cu precursori din categoria a III-a prevazuta in anexa nr. 1 se solutioneaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii la autoritatea competenta sa elibereze avizul respectiv.
    Art. 21
    Autorizatia sau avizul de functionare se retrage daca:
    a) s-au inregistrat cazuri de deturnare de la destinatia legala a precursorilor din motive imputabile operatorului;
    b) personalul cu functii de conducere ori persoana responsabila de activitatea cu precursori din cadrul operatorului a suferit condamnari pentru infractiuni la regimul drogurilor ori precursorilor;
    c) operatorul a fost sanctionat contraventional de mai mult de 3 ori in decursul unui an calendaristic pentru incalcarea prevederilor legale in materie.
    Art. 22
    Avizul Inspectoratului General al Politiei, necesar obtinerii licentei de import/export pentru substantele prevazute in anexa nr. 1, nu se acorda in urmatoarele situatii:
    a) prezentarea unor documente incomplete sau necorespunzatoare ca forma si continut ori fara avizele prevazute de lege;
    b) neprezentarea de catre solicitant a declaratiilor de utilizare a precursorilor ce urmeaza a fi importati/exportati sau prezentarea unor declaratii de utilizare neconforme cu realitatea sau incorect intocmite;
    c) la solicitarea expresa si justificata a unei autoritati nationale competente dintr-un alt stat, parte a Conventiei Organizatiei Natiunilor Unite contra traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope, adoptata la Viena in 1988;
    d) pentru cazurile prevazute la art. 21;
    e) neprezentarea documentelor privind justificarea consumului precursorilor ce au fost importati/exportati, inainte de obtinerea unui nou aviz;
    f) lipsa mentiunii privind activitatea de import/export cu precursori in actul de constituire al operatorului in cauza sau intr-un act aditional al acestuia.
    Art. 23
    Producatorii de precursori din categoriile I si a II-a prevazute in anexa nr. 1 vor notifica Ministerului Sanatatii si Familiei anual, pana la data de 31 ianuarie, situatia pentru anul precedent a productiei si comercializarii acestor substante, iar pentru cei din categoria a III-a, pana la aceeasi data, Ministerului Industriei si Resurselor.
    Art. 24
    Operatorii care efectueaza operatiuni de import/export cu precursori sunt obligati sa comunice in scris Inspectoratului General al Politiei trimestrial, in termen de 10 zile lucratoare de la incheierea fiecarui trimestru, urmatoarele date:
    a) denumirea si cantitatea substantelor prevazute in anexa nr. 1, importate ori exportate;
    b) furnizorul, destinatarul si transportatorul.
    Art. 25
    Inspectoratul General al Politiei prenotifica operatiunile de export cu precursori, efectuate de operatori romani, autoritatilor nationale competente din tarile de destinatie.
    Art. 26
    (1) Controlul respectarii dispozitiilor prezentei legi se exercita, potrivit atributiilor ce le revin in domeniile lor de activitate, de Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul de Interne, Ministerul Finantelor Publice si de Ministerul Industriei si Resurselor.
    (2) Autoritatile prevazute la alin. (1) sunt obligate sa colaboreze pentru realizarea scopurilor prezentei legi si sa ia toate masurile necesare asigurarii unei cooperari permanente cu operatorii.
    (3) Inspectoratul General al Politiei constituie banca de date privind operatiunile cu precursori si coopereaza cu autoritatile competente din alte state, precum si cu organismele internationale cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii utilizarii precursorilor in scopul producerii ilegale a drogurilor.

    CAP. 3
    Contraventii si infractiuni

    Art. 27
    Constituie contraventii urmatoarele fapte:
    a) neanuntarea de catre operator, in scris, la organele de politie, in termen de 24 de ore din momentul constatarii, a pierderii sau a sustragerii de precursori;
    b) nedepunerea, in termen de 30 de zile lucratoare de la incetarea activitatii cu precursori, a autorizatiei la Ministerul Sanatatii si Familiei si/sau neinstiintarea in scris despre aceasta a unitatii de politie care a avizat anterior autorizarea;
    c) neintocmirea normelor tehnice prevazute la art. 7 de catre operatorii care produc precursori;
    d) nedesemnarea unei persoane responsabile de activitatea cu precursori;
    e) transportul pe teritoriul Romaniei al precursorilor, cu incalcarea regulilor prevazute la art. 15;
    f) nedeclararea, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de data la care va avea loc operatiunea, a tranzactiilor comerciale cu precursori ce nu tranziteaza Romania;
    g) netransmiterea datelor prevazute la art. 23 si 24 Inspectoratului General al Politiei si Ministerului Sanatatii si Familiei ori nerespectarea termenelor de comunicare;
    h) neanuntarea pierderii sau disparitiei autorizatiei eliberate in conditiile art. 4 sau a certificatului de export, in termen de maximum 24 de ore de la constatare, la Ministerul Sanatatii si Familiei;
    i) eliberarea, in orice scop si a oricaror cantitati de precursori din categoriile I, a II-a si a III-a prevazute in anexa nr. 1, unui operator care, desi detine autorizatia, respectiv avizul, potrivit art. 4, aceste documente nu se prezinta;
    j) impiedicarea organelor de control de a avea acces in spatiile de lucru sau de desfasurare a operatiunilor cu precursori ori refuzul punerii la dispozitie organelor de control a datelor si a documentelor solicitate, referitoare la operatiunile cu precursori;
    k) neindeplinirea de catre operatori a obligatiei privind evidenta miscarii zilnice a precursorilor in registre speciale;
    l) neasigurarea conditiilor de securitate si paza prevazute la art. 11 ori a celor dispuse de organele competente de control, in conditiile legii;
    m) nerespectarea de catre operatori a obligatiilor privind etichetarea, prevazute la art. 13 si 14;
    n) inscrierea in documentele pe baza carora operatorii efectueaza activitati cu precursori a altor denumiri decat cele prevazute in anexa nr. 1.
    Art. 28
    (1) Contraventiile prevazute la art. 27 lit. a) - i) se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei la 30.000.000 lei, iar cele prevazute la lit. j) - n), cu amenda de la 20.000.000 lei la 60.000.000 lei.
    (2) Contraventiile prevazute de legislatia vamala, daca sunt savarsite in legatura cu precursorii, se sanctioneaza cu amenda de la 20.000.000 lei la 60.000.000 lei.
    Art. 29
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 27 si 28 se efectueaza de organele de politie sau de personalul imputernicit al celorlalte autoritati prevazute la art. 26 alin. (1), dupa caz.
    Art. 30
    Prevederile prezentei legi se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.*)
------------
    *) Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 410 din 25 iulie 2001, si a fost aprobata si modificata prin Legea nr. 180/2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 268 din 22 aprilie 2002.

    Art. 31
    (1) Operatorii sunt obligati sa sesizeze de indata organele competente despre orice operatiune cu precursori suspecta de a fi efectuata in scopul fabricarii ilicite a drogurilor si sa le puna la dispozitie evidentele si documentele referitoare la operatiunea respectiva, in cazul verificarii veridicitatii sesizarii.
    (2) Autoritatile competente sunt obligate sa asigure confidentialitatea datelor si informatiilor furnizate de operatori.
    Art. 32
    (1) Producerea, sinteza, extractia, experimentarea, detinerea, transportul, vanzarea, plasarea pe piata sau efectuarea altor operatiuni cu precursori, fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 5 ani.
    (2) Constituie infractiune si comercializarea de precursori catre agenti economici ori persoane fizice neautorizate pentru activitatea cu astfel de substante si se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta la alin. (1).
    (3) Daca faptele prevazute la alin. (1) si (2) sunt savarsite in scopul producerii sau fabricarii ilicite a drogurilor, altele decat drogurile de mare risc, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 ani la 10 ani.
    Art. 33
    Trecerea peste frontiera a precursorilor, fara documentele prevazute la art. 6, constituie infractiunea de contrabanda calificata, prevazuta si pedepsita de art. 176 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei.
    Art. 34
    (1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 32 si 33 se dispune confiscarea precursorilor in conditiile art. 118 din Codul penal privind confiscarea speciala.
    (2) In cazul in care precursorii care au facut obiectul infractiunilor prevazute la art. 32 nu se gasesc, infractorul este obligat la plata echivalentului lor in bani.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    Art. 35
    Anexele nr. 1 - 7 fac parte integranta din prezenta lege.
    Art. 36
    Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, in masura in care nu se dispune altfel.
    Art. 37
    In termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul de Interne, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Industriei si Resurselor elaboreaza regulamentul pentru aplicarea dispozitiilor prezentei legi, care se aproba prin hotarare a Guvernului.
    Art. 38
    (1) Prezenta lege intra in vigoare in termen de 60 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (2) La data intrarii in vigoare a prezentei legi orice alte dispozitii contrare se abroga.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 21 februarie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                      p. PRESEDINTELE SENATUI,
                         ALEXANDRU ATHANASIU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 aprilie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             VALER DORNEANU

    ANEXA 1

                                       LISTA
cuprinzand substantele care sunt folosite in mod frecvent la fabricarea ilicita a drogurilor (precursori)

    Categoria I
_______________________________________________________________
Nr.                   Substanta                Pozitia tarifara
crt.
_______________________________________________________________
  1. Efedrina                                     2939.41.00
  2. Ergometrina                                  2939.61.00
  3. Ergotamina                                   2939.62.00
  4. Acid lisergic                                2939.63.00
  5. Fenil 1 propanona 2 (BMK) - fenilacetona     2914.31.00
  6. Pseudoefedrina                               2939.42.00
  7. Acid N-acetil antranilic                     2924.22.00
  8. 3,4-Metilendioxifenil-propanona-2 (PMK)      2932.92.00
  9. Isosafrol                                    2932.91.00
 10. Piperonal                                    2932.93.00
 11. Safrol                                       2932.94.00
 12. Clorhidrat de pseudoefedrina                 2939.42.00
 13. Sulfat de pseudoefedrina                     2939.42.00
 14. Clorhidrat de efedrina                       2939.41.00
 15. Nitrat de efedrina                           2939.41.00
 16. Sulfat de efedrina                           2939.41.00
 17. Clorhidrat de ergometrina                    2939.61.00
 18. Hidrogenomaleat de ergometrina               2939.61.00
 19. Oxalat de ergometrina                        2939.61.00
 20. Tartrat de ergometrina                       2939.61.00
 21. Clorhidrat de ergotamina                     2939.62.00
 22. Succinat de ergotamina                       2939.62.00
 23. Tartrat de ergotamina                        2939.62.00
 24. Norefedrina                                  2939.41.00
 25. Permanganat de potasiu                       2841.61.00
_______________________________________________________________

    Categoria a II-a
_______________________________________________________________
Nr.                   Substanta                Pozitia tarifara
crt.
_______________________________________________________________
 26. Anhidrida acetica                            2915.24.00
 27. Acid antranilic                              2922.43.00
 28. Acid fenil acetic                            2916.34.00
 29. Piperidina                                   2933.32.00
 30. Auriclorura de piperidina                    2843.30.00
 31. Clorhidrat de piperidina                     2933.32.00
 32. Hidrogen tartrat de piperidina               2933.32.00
 33. Nitrat de piperidina                         2933.32.00
 34. Fosfat de piperidina                         2933.32.00
 35. Picrat de piperidina                         2933.32.00
 36. Platinoclorura de piperidina                 2843.90.90
 37. Tiocianat de piperidina                      2933.32.00
_______________________________________________________________

    Categoria a III-a
_______________________________________________________________
Nr.                   Substanta                Pozitia tarifara
crt.
_______________________________________________________________
 38. Acetona                                      2914.11.00
 39. Eter etilic (oxid de dietil)                 2909.11.00
 40. Metiletilcetona (MEK) butanona               2914.12.00
 41. Toluen                                       2902.30.10
                                                  2902.30.90
 42. Acid sulfuric                                2807.00.10
 43. Acid clorhidric                              2806.10.00
_______________________________________________________________

    NOTA 1:
    Pozitiile tarifare sunt conform Sistemului armonizat de denumire si codificare a marfurilor si Tarifului vamal de import al Romaniei 2001.
    NOTA 2:
    Se includ si alte saruri ale substantelor clasificate in aceste 3 categorii, cu exceptia sarurilor acidului clorhidric si ale acidului sulfuric, ori de cate ori existenta unor astfel de saruri este posibila.

    ANEXA 2

    ...........................
       (antetul operatorului)
    ...........................
    (nr. si data inregistrarii)

                     DECLARATIE DE UTILIZARE FINALA

    ..........................................................................,
                             (denumirea operatorului)
cu sediul social in ..........................................................,
                                 (adresa completa)
prin prezenta declar pe propria raspundere ca intreaga cantitate de .........../
                                                                    (cantitatea)
................................................................................
  (denumirea substantei cum este inscrisa in anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002
    privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a
                                   drogurilor)
pe care urmeaza sa o importam de la ...........................................,
                                 (denumirea si adresa completa a exportatorului)
o vom utiliza in propriul proces de productie in scopul ........................ si nu o vom comercializa.
    Am luat cunostinta de faptul ca nerespectarea scopului declarat in prezenta declaratie constituie infractiunea de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul penal.

 .......................                              ......................
  (numele si prenumele)                                        (data)
 ......................                               ......................
       (functia)                                             (semnatura)

    ANEXA 3

    ...........................
       (antetul operatorului)
    ...........................
    (nr. si data inregistrarii)

                        DECLARATIE DE UTILIZARE

    ..........................................................................,
                             (denumirea operatorului)
cu sediul social in ..........................................................,
                                 (adresa completa)
prin prezenta declar pe propria raspundere ca intreaga cantitate de .........../
                                                                    (cantitatea)
................................................................................
  (denumirea substantei cum este inscrisa in anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002
   privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a
                                   drogurilor)
pe care urmeaza sa o importam de la ...........................................,
                                 (denumirea si adresa completa a exportatorului)
o vom revinde unor cumparatori numai dupa ce acestia vor prezenta autoritatilor competente romane declaratii de utilizare finala reale si legale, iar aceste autoritati vor permite in scris livrarea produsului importat.

 .......................                              ......................
  (numele si prenumele)                                        (data)
 ......................                               ......................
       (functia)                                             (semnatura)

    ANEXA 4

                        CERTIFICAT DE EXPORT

      1 = Exportator (denumirea si adresa)
      2 = Certificat numarul ............, eliberat de ............... la ......
      4 = Data preconizata a exportului
      5 = Importatorul din tara de destinatie (denumirea si adresa)
      6 = Autoritatea emitenta (denumirea si adresa)
      7 = Alt operator implicat (denumirea si adresa)
      8 = Biroul vamal la care va fi depusa declaratia de export (denumirea si adresa)
      9 = Destinatarul final (denumirea si adresa)
     10 = Punctul vamal de iesire din tara
     11 = Punctul vamal de intrare in tara de destinatie
     12 = Mijlocul de transport
     13 = Itinerarul
    14a = Denumirea completa a substantelor exportate
    14b = Denumirea completa a substantelor exportate
    15a = Nr. cod
    15b = Nr. cod
    16a = Greutatea
    16b = Greutatea
    17a = Procentajul din amestec
    17b = Procentajul din amestec
    18a = Nr. facturii
    18b = Nr. facturii
     19 = Numele operatorului (reprezentantului), semnatura, data
     20 = Nr. declaratiei vamale de export. Loc pentru stampila
     21 = Confirmarea iesirii din tara. Data iesirii
          Semnatura
          Functia
          Data
          Loc pentru stampila

    ANEXA 5A

    ...........................
       (antetul operatorului)
    ...........................
    (nr. si data inregistrarii)

                              DECLARATIA
cumparatorului privind utilizarea/utilizarile concreta/concrete a/ale substantelor prevazute in anexa nr. 1 (livrare individuala)

   ............................................................................,
           (denumirea operatorului cu datele de identificare complete)
cu sediul social in .......................................................... .
                                  (adresa completa)
    Autorizatia/avizul pentru activitatea cu precursori nr. ............,
emisa/emis la .............. de catre ..........................................
                 (data)                   (denumirea autoritatii emitente)
    Am comandat de la ..........................................................
                            (denumirea si adresa completa ale furnizorului)
urmatoarea substanta:
...............................................................................,
  (denumirea si pozitia din anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor)
cantitatea .................. kg/l, pe care o vom utiliza in propriul proces de
productie in scopul ............................................................
                               (se mentioneaza utilizarile concrete)
    Declar ca substanta mentionata va fi revanduta sau furnizata unui cumparator numai cu conditia ca acesta sa dea o declaratie similara privind utilizarea sau, pentru substantele din categoria a III-a, o declaratie privind livrarile multiple.
    Am luat cunostinta de faptul ca nerespectarea scopului declarat in prezenta declaratie constituie infractiunea de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul penal.

 ...............................                 .............................
     (numele si prenumele                                    (data)
       reprezentantului
   autorizat al cumparatorului)

 ...............................                 .............................
          (functia)                                         (semnatura)

    ANEXA 5B

    ...........................
       (antetul operatorului)
    ...........................
    (nr. si data inregistrarii)

                              DECLARATIA
cumparatorului privind utilizarea/utilizarile concreta/concrete a/ale substantelor din categoria a III-a prevazute in anexa nr. 1 (livrari multiple)

   ............................................................................,
           (denumirea operatorului cu datele de identificare complete)
cu sediul social in .......................................................... .
                                  (adresa completa)
    Autorizatia/avizul pentru activitatea cu precursori nr. ............,
emisa/emis la .............. de catre ..........................................
                 (data)                   (denumirea autoritatii emitente)
    Intentionam sa comandam de la ..............................................
                                 (denumirea si adresa completa ale furnizorului)
urmatoarea substanta:
...............................................................................,
  (denumirea si pozitia din anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor)
cantitatea .................. kg/l, pe care o vom utiliza in propriul proces de
productie in scopul ............................................................
                               (se mentioneaza utilizarile concrete)
    Cantitatea sus-mentionata este suficienta, dupa cea mai buna apreciere, pentru desfasurarea normala a procesului de productie pentru
..................... luni.
  (maximum 12 luni)
    Declar ca substanta mentionata va fi revanduta sau furnizata unui cumparator numai cu conditia ca acesta sa dea o declaratie pentru livrari individuale sau multiple.
    Am luat cunostinta de faptul ca nerespectarea scopului declarat in prezenta declaratie constituie infractiunea de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul penal.

 ...............................                 .............................
     (numele si prenumele                                    (data)
       reprezentantului
   autorizat al cumparatorului)

 ...............................                 .............................
          (functia)                                         (semnatura)

    ANEXA 6

                                    REGISTRU
         pentru evidenta miscarii zilnice a precursorilor la operatori
 ______________________________________________________________________________
| Data |Denumirea   |Numarul      |Cantitatea - | Operatorul de la  |Observatii|
|      |substantei  |documentului |   intrari,  |care s-a primit sau|          |
|      |            |de intrare   |iesiri, sold |caruia i s-a livrat|          |
|      |            |sau de iesire|(U.M. = g, l)|      produsul     |          |
|______|____________|_____________|_____________|___________________|__________|
|      |            |             |             |                   |          |
|______|____________|_____________|_____________|___________________|__________|

    ANEXA 7
    Regim special

    Societatea Comerciala .................,      Nr. autorizatiei speciale
    cu sediul social in ....................      pentru activitatea cu
    str. ...................... nr. .......,      precursori a transportatorului
    judetul/sectorul .......................      ..............................

                            ORDIN DE TRANSPORT
                       Nr. ....... din ...............

    In baza autorizatiei/avizului pentru activitatea cu precursori a predatorului marfii nr. ................ se transporta cu
...............................................................................,
    (datele de identificare ale mijloacelor de transport: tip, marca, nr. de
                     inregistrare sau de inmatriculare etc.)
apartinand ........................................., in perioada
................, pe ruta .............., cantitatea de .............. kg/l  de
                                                         (bruta/neta)
................................................................................
    (denumirea substantei, conform anexei nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind
  regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor)
    Marfa se ridica de la .....................................................,
                       (denumirea furnizorului si locul de unde se ridica marfa)
avand destinatia ..............................................................,
                    (locul de destinatie - denumirea si adresa destinatarului)
si este insotita de ............................................................
          (numele, prenumele, seria si nr. actului de identitate al delegatului)
si de ........................................................................ .
  (numele, prenumele, seria si nr. actului de identitate al conducatorului auto)

    Conducatorul unitatii,                     Responsabil cu precursorii,



SmartCity5

COMENTARII la Legea 300/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 300 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu