Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 709 din  1 septembrie 1966

privind aderarea Republicii Socialiste Romania la Conventia vamala relativa la importul temporar al ambalajelor, incheiata la Bruxelles, la 6 octombrie 1960

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 56 din 15 septembrie 1966


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    EXPUNERE DE MOTIVE

    Cresterea schimburilor internationale de marfuri a impus luarea unor masuri pentru simplificarea formalitatilor legate de operatiile de comert exterior. Pe aceasta linie, au fost incheiate o serie de conventii internationale multilaterale.
    In acelasi scop, sub auspiciile Consiliului de Cooperare Vamala, creat prin Conventia de la Bruxelles din 15 decembrie 1950, si ale Acordului general asupra tarifelor si comertului semnat la Geneva la 30 octombrie 1947, a fost elaborata, la 6 octombrie 1960, Conventia vamala relativa la importul temporar de ambalaje.
    Conventia a intrat in vigoare la 15 martie 1962, in prezent la ea participand 21 de state.
    Avand in vedere ca tara noastra intretine relatii comerciale cu majoritatea statelor Parti la aceasta Conventie, ca sistemul admiterii temporare a ambalajelor fara plata de taxe vamale este avantajos din punct de vedere economic, contribuind la simplificarea formalitatilor de import, iar prin aceasta inlesneste si favorizeaza comertul nostru exterior, este necesar ca Republica Socialista Romania sa adere la Conventia vamala privind importul temporar de ambalaje.
    Decretul contine si o declaratie, privind prevederile art. 19 din Conventie, care urmeaza sa fie facuta la depunerea instrumentului de aderare.

    Art. 1
    Republica Socialista Romania adera la Conventia vamala relativa la importul temporar al ambalajelor, incheiata la Bruxelles, la 6 octombrie 1960.
    Art. 2
    La depunerea instrumentului de aderare a Republicii Socialiste Romania la Conventia vamala relativa la importul temporar al ambalajelor, se va face o declaratie cu urmatorul continut:
    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania considera ca mentinerea starii de dependenta a unor teritorii, care a determinat reglementarea din art. 19 al Conventiei, nu este in concordanta cu Declaratia asupra acordarii independentei tarilor si popoarelor coloniale, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 14 decembrie 1960, cu rezolutia 1514 (XV), prin care se proclama necesitatea de a se pune in mod rapid si neconditionat capat colonialismului sub toate formele si in toate manifestarile sale.

                    Presedintele
                 Consiliului de Stat,
                    CHIVU STOICA

                  CONVENTIE VAMALA
    relativa la importul temporar al ambalajelor *)

    *) Traducere.

                       PREAMBUL

    Statele semnatare ale prezentei Conventii,
    Intrunite sub auspiciile Consiliului de Cooperare Vamala si ale Partilor contractante la Acordul general asupra tarifelor vamale si comertului,
    Tinand seama de dezideratele exprimate de reprezentantii comertului international, care doresc extinderea domeniului de aplicare a regimului importului temporar cu scutire de vama,
    In dorinta de a inlesni comertul international,
    Convinse ca adoptarea regulilor generale relative la importul temporar cu scutire de vama a ambalajelor va aduce avantaje substantiale comertului international,
    Au convenit asupra celor ce urmeaza:

    CAP. 1
    Definitii

    Art. 1
    In sensul prezentei Conventii, se intelege:
    a) prin "ambalaje", toate articolele servind sau destinate sa deserveasca ca ambalaje in starea in care sunt importate si indeosebi:
    i) invelisurile utilizate sau destinate a fi utilizate la ambalajul exterior sau interior al marfurilor;
    ii) suporturile utilizate sau destinate a fi utilizate pentru infasurarea, indoirea sau fixarea marfurilor;
    sunt excluse materialele de ambalaj (paie, hartie, fibre de sticla, talas etc.) importate in vrac;
    sunt, de asemenea, excluse utilajele de transport, in special containerele in sensul dat acestui cuvant in articolul 1 (b) al Conventiei vamale privind containerele, incheiata la Geneva, la 18 mai 1956;
    b) prin "drepturi de import", drepturile vamale si orice alte drepturi si taxe percepute la import sau cu ocazia importului, precum si toate drepturile de accize si taxe interne aferente articolelor importate, cu excluderea, totusi, a redeventelor si impunerilor care sunt limitate la costul aproximativ al serviciilor prestate si care nu constituie o protectie indirecta a produselor nationale sau taxe cu caracter fiscal la import;
    c) prin "admiterea temporara", importul temporar cu scutire de vama la import, fara prohibitii sau restrictii la import, cu conditia reexportului;
    d) prin "ambalaje pline", ambalajele care se folosesc la alte marfuri;
    e) prin "marfuri continute in ambalaje", marfurile prezentate in ambalajele pline;
    f) prin "persoana", atat persoanele fizice cat si cele juridice.

    CAP. 2
    Domeniu de aplicare

    Art. 2
    Admiterea temporara este acordata ambalajelor daca acestea sunt susceptibile a fi identificate la reexport si daca:
    a) importate pline, ele sunt declarate ca urmand sa fie reexportate goale sau pline;
    b) importate goale, ele sunt declarate ca urmand sa fie reexportate pline;
    reexportul trebuie, in ambele cazuri, sa fie efectuat de beneficiarul admiterii temporare.
    Art. 3
    Dispozitiile prezentei Conventii nu afecteaza cu nimic legislatiile Partilor contractante privind lichidarea drepturilor la import asupra marfurilor continute in ambalaje.

    CAP. 3
    Conditii speciale de aplicare

    Art. 4
    Fiecare Parte contractanta se angajeaza ca, in toate cazurile in care apreciaza ca este posibil, sa nu pretinda constituirea unei garantii si sa considere suficient un angajament de reexport al ambalajelor.
    Art. 5
    Reexportul ambalajelor aflate in admitere temporara va fi efectuat, pentru ambalajele importate pline, in termen de sase luni, iar pentru ambalajele importate goale, in termen de trei luni, de la data importului. Pentru motive intemeiate, aceste termene vor putea fi prelungite de catre autoritatile vamale ale tarii importatoare, in limitele prevazute de legislatia ei.
    Art. 6
    Reexportul ambalajelor aflate in admitere temporara se va putea efectua in unul sau mai multe transporturi, catre orice tara, prin orice birou vamal care efectueaza aceste operatii, chiar daca acest birou este altul decat cel prin care a fost facut importul.
    Art. 7
    Ambalajele aflate in admitere temporara nu vor putea, nici chiar ocazional, sa fie intrebuintate in interiorul tarii importatoare, afara de cazul exportarii marfurilor. In cazul ambalajelor importate pline, aceasta interdictie nu se aplica decat incepand din momentul in care au fost golite de continutul lor.
    Art. 8
    1. In caz de accident constatat in modul cuvenit si chiar cand exista obligatia de reexport prevazuta prin prezenta Conventie, reexportul ambalajelor grav deteriorate nu va fi pretins, cu conditia ca aceste ambalaje sa fie, potrivit hotararii autoritatilor vamale:
    a) supuse drepturilor de import cuvenite in cazul respectiv; sau
    b) abandonate, libere de orice taxe, statului care le-a importat temporar; sau
    c) distruse, sub controlul oficial, fara ca din aceasta sa rezulte cheltuieli pentru statul care le-a importat temporar.
    2. Daca ambalajele importate temporar nu vor putea fi reexportate din cauza unui sechestru si daca acest sechestru nu va fi fost aplicat la cererea unor particulari, obligatia de reexport va fi suspendata pe durata sechestrului.

    CAP. 4
    Dispozitii diverse

    Art. 9
    Orice incalcare a dispozitiilor prezentei Conventii, orice substituire, declaratie falsa sau manevra avand ca efect sa permita ca o persoana sau un obiect sa beneficieze pe nedrept de regimul prevazut de prezenta Conventie, va expune pe contravenient, in tara unde a fost comisa incalcarea, la sanctiunile prevazute de legislatia acestei tari si, dupa caz, la plata drepturilor de import exigibile.
    Art. 10
    Dispozitiile prezentei Conventii nu impiedica aplicarea restrictiilor si controalelor derivand din reglementarile nationale si bazate pe considerente de moralitate publica, de securitate publica, de igiena sau de sanatate publica, sau pe considerente de ordin veterinar sau fito-patologic.
    Art. 11
    Pentru aplicarea prezentei Conventii, teritoriile Partilor contractante care alcatuiesc o uniune vamala sau economica pot fi considerate ca un singur teritoriu.
    Art. 12
    Dispozitiile prezentei Conventii stabilesc inlesniri minimale si nu impiedica aplicarea unor inlesniri mai mari, pe care anumite Parti contractante le acorda sau le-ar putea acorda, fie prin dispozitii unilaterale, fie in virtutea unor acorduri bilaterale sau multilaterale.

    CAP. 5
    Clauze finale

    Art. 13
    1. Partile contractante se vor intruni ori de cate ori este nevoie pentru a examina conditiile in care se aplica prezenta Conventie, in special in scopul de a lua masurile necesare in vederea asigurarii interpretarii si aplicarii uniforme a acesteia.
    2. Aceste reuniuni sunt convocate de secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala la cererea unei Parti contractante si, in afara de cazul unei decizii contrare a Partilor contractante, ele se tin la sediul Consiliului de Cooperare Vamala. Reuniunea Partilor contractante adopta regulamentul sau interior.
    3. Deciziile Partilor contractante vor fi luate cu o majoritate de doua treimi a celor care sunt prezente si care iau parte la vot.
    4. Partile contractante nu se pot pronunta in mod valabil asupra unei probleme decat daca sunt reprezentate mai mult de jumatate din ele.
    Art. 14
    1. Orice diferend intre Partile contractante, privitor la interpretarea sau aplicarea prezentei Conventii va fi, in masura posibilului, solutionat pe calea negocierilor directe intre Partile in cauza.
    2. Orice diferend, care nu va fi solutionat prin negocieri directe, va fi supus de catre Partile in cauza, Partilor contractante, care il vor examina si vor face recomandari in vederea solutionarii lui.
    3. Partile in diferend pot conveni anticipat sa accepte recomandarile Partilor contractante.
    Art. 15
    1. Oricare stat membru al Consiliului de Cooperare Vamala si oricare membru al Organizatiei Natiunilor Unite sau al institutiilor sale specializate va deveni Parte contractanta la prezenta Conventie:
    a) prin semnare, fara rezerva ratificarii;
    b) prin ratificare, dupa ce o va fi semnat sub rezerva ratificarii; sau
    c) prin aderare.
    2. Prezenta Conventie va fi deschisa pentru semnare pana la 31 martie 1961, la Bruxelles, la sediul Consiliului de Cooperare Vamala, de catre statele mentionate la paragraful 1 al prezentului articol. Dupa aceasta data, ea va fi deschisa pentru aderarea lor.
    3. In cazul prevazut la paragraful 1 (b) al prezentului articol, Conventia va fi supusa ratificarii statelor semnatare, conform procedurilor constitutionale respective.
    4. Oricare stat, care nu este membru al organizatiilor mentionate la paragraful 1 al prezentului articol, caruia i se va fi adresat o invitatie in acest scop de catre secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala, la cererea Partilor contractante, va putea deveni Parte contractanta la prezenta Conventie prin aderare, dupa intrarea ei in vigoare.
    5. Instrumentele de ratificare sau de aderare vor fi depuse la secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala.
    Art. 16
    1. Prezenta Conventie va intra in vigoare la trei luni dupa ce cinci din statele mentionate la paragraful 1 al articolului 15 din prezenta Conventie o vor fi semnat fara rezerva ratificarii sau vor fi depus instrumentul lor de ratificare sau de aderare.
    Pentru fiecare stat care o va ratifica sau va adera la ea dupa ce cinci state o vor fi semnat fara rezerva ratificarii sau vor fi depus instrumentul lor de ratificare sau de aderare, prezenta Conventie va intra in vigoare la trei luni dupa depunerea instrumentului de ratificare sau de aderare a statului respectiv.
    Art. 17
    1. Prezenta Conventie este incheiata pe timp nelimitat. Totusi, oricare dintre Partile contractante o va putea denunta oricand dupa data intrarii ei in vigoare, asa cum este stabilita in articolul 16 al prezentei Conventii.
    2. Denuntarea va fi notificata printr-un instrument scris, depus la secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala.
    3. Denuntarea isi va produce efectele la sase luni dupa primirea instrumentului de denuntare de catre secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala.
    Art. 18
    1. Partile contractante pot recomanda amendamente la prezenta Conventie.
    2. Textul oricarui proiect de amendament astfel recomandat va fi comunicat de secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala tuturor Partilor contractante, guvernelor tuturor celorlalte state semnatare sau aderente, secretarului general al Organizatiei Natiunilor Unite si Partilor contractante la Acordul general asupra tarifelor vamale si comertului.
    3. Orice proiect de amendament, care va fi fost comunicat conform paragrafului precedent, va fi socotit acceptat daca nici o Parte contractanta nu formuleaza obiectii in termen de sase luni de la data la care secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala a comunicat proiectul de amendament respectiv.
    4. Secretarul general al Consiliului de Cooperare vamala va instiinta toate Partile contractante daca a fost formulata vreo obiectie impotriva unui proiect de amendament si, in lipsa de obiectii, amendamentul va intra in vigoare fata de toate Partile contractante la trei luni dupa expirarea termenului de sase luni prevazut la paragraful precedent.
    5. Secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala va notifica tuturor Partilor contractante, precum si celorlalte state semnatare sau aderente, secretarului general al Natiunilor Unite si Partilor contractante la Acordul general asupra tarifelor vamale si comertului, amendamentele acceptate sau considerate acceptate.
    6. Oricare stat care ratifica prezenta Conventie sau adera la ea este considerat ca a acceptat amendamentele intrate in vigoare la data depunerii instrumentului sau de ratificare sau de aderare.
    Art. 19
    1 Oricare stat poate, fie in momentul semnarii fara rezerva ratificarii, al ratificarii sau aderarii, fie ulterior, sa declare printr-o notificare catre secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala, ca prezenta Conventie se extinde asupra tuturor sau anumitor teritorii, ale caror relatii internationale sunt puse sub responsabilitatea sa; Conventia va fi aplicabila ziselor teritorii dupa trei luni de la data primirii acestei notificari de catre secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala, dar nu inainte de data intrarii in vigoare a prezentei Conventii fata de acest guvern.
    2. Oricare stat, care, in temeiul paragrafului 1 al prezentului articol, a acceptat aplicarea prezentei Conventii asupra unui teritoriu ale carui relatii internationale sunt puse sub responsabilitatea sa, poate notifica secretarului general al Consiliului de Cooperare Vamala, conform dispozitiilor articolului 17 al prezentei Conventii, ca acest teritoriu va inceta sa aplice Conventia.
    Art. 20
    1. Oricare Parte contractanta va putea, in momentul semnarii, ratificarii sau aderarii la prezenta Conventie sa declare ca nu se considera legata prin articolul 2 al Conventiei decat in ce priveste ambalajele care n-au constituit obiectul unei cumparari, unei inchirieri - vanzari sau al unui contract de aceeasi natura, incheiat de o persoana stabilita sau domiciliata pe teritoriul sau.
    2. Oricare Parte contractanta, care va fi formulat o rezerva conform paragrafului 1 al prezentului articol, va putea retrage in orice moment aceasta rezerva printr-o notificare adresata secretarului general al Consiliului de Cooperare Vamala.
    3. Nici o alta rezerva la prezenta Conventie nu va fi admisa.
    Art. 21
    Secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala va notifica tuturor statelor semnatare si aderente, secretarului general al Natiunilor Unite si Partilor contractante la Acordul general asupra tarifelor vamale si comertului:
    a) semnarile, ratificarile si aderarile in baza articolului 15;
    b) data la care prezenta Conventie va intra in vigoare conform articolului 16;
    c) denuntarile notificate conform articolului 17;
    d) intrarea in vigoare a oricarui amendament conform articolului 18;
    e) notificarile primite conform articolului 19;
    f) declaratiile si notificarile primite conform paragrafelor 1 si 2 ale articolului 20.
    Art. 22
    Conform articolului 102 al Cartei Natiunilor Unite, prezenta Conventie va fi inregistrata la Secretariatul Natiunilor Unite la cererea secretarului general al Consiliului de Cooperare Vamala.
    Drept care plenipotentiarii subscrisi au semnat prezenta Conventie.
    Intocmita la Bruxelles, la sase octombrie una mie noua sute sasezeci, in limbile franceza si engleza, ambele texte avand aceeasi valabilitate, intr un singur exemplar, ce se va depune la secretarul general al Consiliului de Cooperare Vamala, care va transmite tuturor statelor semnatare si aderente copii certificate pentru conformitate.



SmartCity5

COMENTARII la Decretul 709/1966

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 709 din 1966
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 709/1966
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu