E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 27 din 30 ianuarie 1970

privind modificarea unor prevederi legale referitoare la impozite si taxe, precum si la primele de asigurare

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 3 din 31 ianuarie 1970


SmartCity3


                       EXPUNERE DE MOTIVE

    Sistemul impozitelor de la populatie si al taxelor locale a fost stabilit in anii 1952 - 1954 potrivit conditiilor din acea perioada.
    Din aplicarea in practica a legislatiei impozitelor a rezultat necesitatea imbunatatirii unor prevederi menite, pe de o parte, sa stimuleze extinderea muncii la domiciliu, care nu necesita investitii din partea statului si permite atragerea in activitatea productiva a unui numar insemnat de persoane, precum si pentru unificarea regimului de impunere a veniturilor realizate din aceasta activitate, iar pe de alta parte sa asigure o mai buna corelare a termenelor de plata si a majorarilor legale ce se aplica pentru neplata la termen a impozitelor, a taxelor si a primelor de asigurare prin efectul legii.
    De asemenea, a devenit necesara abrogarea expresa a unor articole din legile de impozite si taxe care se refera la stabilirea si sanctionarea contraventiilor, spre a se putea adopta reglementarile prevazute de Legea nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 1969.
    In acest sens, s-a adoptat alaturatul decret.

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Decretul nr. 153/1954*) privitor la impozitul pe veniturile populatiei se modifica astfel:
    1. Se abroga prevederea de la articolul 15 privind majorarea cu 10% a impozitului datorat de persoanele care lucreaza la domiciliu pentru organizatiile socialiste.
    Impunerea veniturilor obtinute de aceste persoane se va face in conditiile prevazute pentru veniturile realizate de salariati si de membrii cooperativelor mestesugaresti si de invalizi, articolul 15 avind urmatorul cuprins:
    "Art. 15
    Sint supusi impozitului in aceleasi conditii ca si muncitorii si functionarii:
    a) membrii cooperativelor mestesugaresti si de invalizi, pentru cistigurile realizate de la acestea in calitate de cooperatori;
    b) persoanele care lucreaza la domiciliu pentru organizatiile socialiste, in conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare, pentru cistigurile realizate de la acestea."
    2. Alineatele 1 si 2 ale articolului 31 vor avea urmatorul cuprins:
    "Impozitul stabilit conform articolului 29 se plateste in patru rate egale, pina la sfirsitul lunilor februarie, aprilie, iulie si octombrie.
    Impozitul pe veniturile din inchirierea cladirilor plateste in doua rate egale, pina la sfirsitul lunilor martie si septembrie."
    3. Articolele 37, 39 si 40 se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 153/1954 este reprodus in C.L.D.H.D. 1 mai - 30 iunie 1954, pagina 5.


    Art. 2
    Decretul nr. 94/1957 privind impunerea cistigurilor realizate de membrii cooperativelor mestesugaresti se abroga.
    Art. 3
    Decretul nr. 18/1952*) pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale se modifica astfel:
    1. Articolul 14 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 14
    Impozitul pe cladiri se plateste semestrial, in rate egale, pina la sfirsitul lunilor martie si septembrie."
    2. Alineatul 2 al articolului 23 va avea urmatorul cuprins:
    "Instrainarea sau retragerea din circulatie a mijlocului de transport in cursul anului atrage scaderea taxei, cu incepere de la 1 a lunii urmatoare instrainarii sau retragerii."
    3. Articolul 24 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 24
    Taxa anuala se plateste pina la sfirsitul lunii martie. Persoanele care dobindesc mijloacele de transport in cursul anului platesc taxa datorata odata cu declararea lor la organul financiar."
    4. Articolul 38 se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 18/1952 este reprodus in C.L.D.H.D. 1 - 31 ianuarie 1952, pagina 24.

    Art. 4
    Articolul 12 din Decretul nr. 199/1955*) asupra taxelor de timbru se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 199/1955 este reprodus in C.L.D.H.D. nr. III/1955, pagina 44.

    Art. 5
    Articolul 7 bis din Decretul nr. 179/1962*) privind impozitul pe veniturile cooperativelor si ale celorlalte organizatii cooperatiste de consum si mestesugaresti, precum si ale intreprinderilor si organizatiilor economice ale organizatiilor obstesti, se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 179/1962 este reprodus in C.L.D.H.D. nr. I - II/1962, pagina 30.

    Art. 6
    Articolul 22 din Legea nr. 61/1968*) privind impunerea veniturilor realizate din activitati agricole se abroga.
------------
    *) Legea nr. 61/1968 este reprodusa in C.L.D.H.A.N. nr. VI/1968, pagina 372.

    Art. 7
    Pentru neachitarea sau nevarsarea la termen a impozitului pe veniturile populatiei, a impozitelor si taxelor locale si a impozitului pe veniturile realizate din activitati agricole se aplica, pentru fiecare luna sau fractiune de luna de intirziere, o majorare de 1% in cazul organizatiilor socialiste si de 2% in cazul persoanelor fizice si juridice altele decit organizatiile socialiste. Majorarile astfel calculate nu pot fi mai mici de 10 lei si nici mai mari decit debitul exigibil.
    Art. 8
    Prevederile articolului 14 din Decretul nr. 18/1952, modificat potrivit articolului III, punctul I al prezentului decret, se aplica si primelor pentru cladirile proprietate a persoanelor fizice, situate in raza oraselor, asigurate prin efectul legii.
    Prevederile articolului VII se aplica si primelor la asigurarea, prin efectul legii, a bunurilor.
    Art. 9
    Prevederile prezentului decret intra in vigoare la 1 ianuarie 1970.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 27/1970

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 27 din 1970
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu