E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 27 din 30 ianuarie 1970

privind modificarea unor prevederi legale referitoare la impozite si taxe, precum si la primele de asigurare

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 3 din 31 ianuarie 1970


SmartCity3


                       EXPUNERE DE MOTIVE

    Sistemul impozitelor de la populatie si al taxelor locale a fost stabilit in anii 1952 - 1954 potrivit conditiilor din acea perioada.
    Din aplicarea in practica a legislatiei impozitelor a rezultat necesitatea imbunatatirii unor prevederi menite, pe de o parte, sa stimuleze extinderea muncii la domiciliu, care nu necesita investitii din partea statului si permite atragerea in activitatea productiva a unui numar insemnat de persoane, precum si pentru unificarea regimului de impunere a veniturilor realizate din aceasta activitate, iar pe de alta parte sa asigure o mai buna corelare a termenelor de plata si a majorarilor legale ce se aplica pentru neplata la termen a impozitelor, a taxelor si a primelor de asigurare prin efectul legii.
    De asemenea, a devenit necesara abrogarea expresa a unor articole din legile de impozite si taxe care se refera la stabilirea si sanctionarea contraventiilor, spre a se putea adopta reglementarile prevazute de Legea nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 1969.
    In acest sens, s-a adoptat alaturatul decret.

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Decretul nr. 153/1954*) privitor la impozitul pe veniturile populatiei se modifica astfel:
    1. Se abroga prevederea de la articolul 15 privind majorarea cu 10% a impozitului datorat de persoanele care lucreaza la domiciliu pentru organizatiile socialiste.
    Impunerea veniturilor obtinute de aceste persoane se va face in conditiile prevazute pentru veniturile realizate de salariati si de membrii cooperativelor mestesugaresti si de invalizi, articolul 15 avind urmatorul cuprins:
    "Art. 15
    Sint supusi impozitului in aceleasi conditii ca si muncitorii si functionarii:
    a) membrii cooperativelor mestesugaresti si de invalizi, pentru cistigurile realizate de la acestea in calitate de cooperatori;
    b) persoanele care lucreaza la domiciliu pentru organizatiile socialiste, in conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare, pentru cistigurile realizate de la acestea."
    2. Alineatele 1 si 2 ale articolului 31 vor avea urmatorul cuprins:
    "Impozitul stabilit conform articolului 29 se plateste in patru rate egale, pina la sfirsitul lunilor februarie, aprilie, iulie si octombrie.
    Impozitul pe veniturile din inchirierea cladirilor plateste in doua rate egale, pina la sfirsitul lunilor martie si septembrie."
    3. Articolele 37, 39 si 40 se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 153/1954 este reprodus in C.L.D.H.D. 1 mai - 30 iunie 1954, pagina 5.


    Art. 2
    Decretul nr. 94/1957 privind impunerea cistigurilor realizate de membrii cooperativelor mestesugaresti se abroga.
    Art. 3
    Decretul nr. 18/1952*) pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale se modifica astfel:
    1. Articolul 14 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 14
    Impozitul pe cladiri se plateste semestrial, in rate egale, pina la sfirsitul lunilor martie si septembrie."
    2. Alineatul 2 al articolului 23 va avea urmatorul cuprins:
    "Instrainarea sau retragerea din circulatie a mijlocului de transport in cursul anului atrage scaderea taxei, cu incepere de la 1 a lunii urmatoare instrainarii sau retragerii."
    3. Articolul 24 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 24
    Taxa anuala se plateste pina la sfirsitul lunii martie. Persoanele care dobindesc mijloacele de transport in cursul anului platesc taxa datorata odata cu declararea lor la organul financiar."
    4. Articolul 38 se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 18/1952 este reprodus in C.L.D.H.D. 1 - 31 ianuarie 1952, pagina 24.

    Art. 4
    Articolul 12 din Decretul nr. 199/1955*) asupra taxelor de timbru se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 199/1955 este reprodus in C.L.D.H.D. nr. III/1955, pagina 44.

    Art. 5
    Articolul 7 bis din Decretul nr. 179/1962*) privind impozitul pe veniturile cooperativelor si ale celorlalte organizatii cooperatiste de consum si mestesugaresti, precum si ale intreprinderilor si organizatiilor economice ale organizatiilor obstesti, se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 179/1962 este reprodus in C.L.D.H.D. nr. I - II/1962, pagina 30.

    Art. 6
    Articolul 22 din Legea nr. 61/1968*) privind impunerea veniturilor realizate din activitati agricole se abroga.
------------
    *) Legea nr. 61/1968 este reprodusa in C.L.D.H.A.N. nr. VI/1968, pagina 372.

    Art. 7
    Pentru neachitarea sau nevarsarea la termen a impozitului pe veniturile populatiei, a impozitelor si taxelor locale si a impozitului pe veniturile realizate din activitati agricole se aplica, pentru fiecare luna sau fractiune de luna de intirziere, o majorare de 1% in cazul organizatiilor socialiste si de 2% in cazul persoanelor fizice si juridice altele decit organizatiile socialiste. Majorarile astfel calculate nu pot fi mai mici de 10 lei si nici mai mari decit debitul exigibil.
    Art. 8
    Prevederile articolului 14 din Decretul nr. 18/1952, modificat potrivit articolului III, punctul I al prezentului decret, se aplica si primelor pentru cladirile proprietate a persoanelor fizice, situate in raza oraselor, asigurate prin efectul legii.
    Prevederile articolului VII se aplica si primelor la asigurarea, prin efectul legii, a bunurilor.
    Art. 9
    Prevederile prezentului decret intra in vigoare la 1 ianuarie 1970.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 27/1970

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 27 din 1970
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu