E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 27 din 30 ianuarie 1970

privind modificarea unor prevederi legale referitoare la impozite si taxe, precum si la primele de asigurare

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 3 din 31 ianuarie 1970


SmartCity3


                       EXPUNERE DE MOTIVE

    Sistemul impozitelor de la populatie si al taxelor locale a fost stabilit in anii 1952 - 1954 potrivit conditiilor din acea perioada.
    Din aplicarea in practica a legislatiei impozitelor a rezultat necesitatea imbunatatirii unor prevederi menite, pe de o parte, sa stimuleze extinderea muncii la domiciliu, care nu necesita investitii din partea statului si permite atragerea in activitatea productiva a unui numar insemnat de persoane, precum si pentru unificarea regimului de impunere a veniturilor realizate din aceasta activitate, iar pe de alta parte sa asigure o mai buna corelare a termenelor de plata si a majorarilor legale ce se aplica pentru neplata la termen a impozitelor, a taxelor si a primelor de asigurare prin efectul legii.
    De asemenea, a devenit necesara abrogarea expresa a unor articole din legile de impozite si taxe care se refera la stabilirea si sanctionarea contraventiilor, spre a se putea adopta reglementarile prevazute de Legea nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 1969.
    In acest sens, s-a adoptat alaturatul decret.

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Decretul nr. 153/1954*) privitor la impozitul pe veniturile populatiei se modifica astfel:
    1. Se abroga prevederea de la articolul 15 privind majorarea cu 10% a impozitului datorat de persoanele care lucreaza la domiciliu pentru organizatiile socialiste.
    Impunerea veniturilor obtinute de aceste persoane se va face in conditiile prevazute pentru veniturile realizate de salariati si de membrii cooperativelor mestesugaresti si de invalizi, articolul 15 avind urmatorul cuprins:
    "Art. 15
    Sint supusi impozitului in aceleasi conditii ca si muncitorii si functionarii:
    a) membrii cooperativelor mestesugaresti si de invalizi, pentru cistigurile realizate de la acestea in calitate de cooperatori;
    b) persoanele care lucreaza la domiciliu pentru organizatiile socialiste, in conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare, pentru cistigurile realizate de la acestea."
    2. Alineatele 1 si 2 ale articolului 31 vor avea urmatorul cuprins:
    "Impozitul stabilit conform articolului 29 se plateste in patru rate egale, pina la sfirsitul lunilor februarie, aprilie, iulie si octombrie.
    Impozitul pe veniturile din inchirierea cladirilor plateste in doua rate egale, pina la sfirsitul lunilor martie si septembrie."
    3. Articolele 37, 39 si 40 se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 153/1954 este reprodus in C.L.D.H.D. 1 mai - 30 iunie 1954, pagina 5.


    Art. 2
    Decretul nr. 94/1957 privind impunerea cistigurilor realizate de membrii cooperativelor mestesugaresti se abroga.
    Art. 3
    Decretul nr. 18/1952*) pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale se modifica astfel:
    1. Articolul 14 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 14
    Impozitul pe cladiri se plateste semestrial, in rate egale, pina la sfirsitul lunilor martie si septembrie."
    2. Alineatul 2 al articolului 23 va avea urmatorul cuprins:
    "Instrainarea sau retragerea din circulatie a mijlocului de transport in cursul anului atrage scaderea taxei, cu incepere de la 1 a lunii urmatoare instrainarii sau retragerii."
    3. Articolul 24 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 24
    Taxa anuala se plateste pina la sfirsitul lunii martie. Persoanele care dobindesc mijloacele de transport in cursul anului platesc taxa datorata odata cu declararea lor la organul financiar."
    4. Articolul 38 se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 18/1952 este reprodus in C.L.D.H.D. 1 - 31 ianuarie 1952, pagina 24.

    Art. 4
    Articolul 12 din Decretul nr. 199/1955*) asupra taxelor de timbru se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 199/1955 este reprodus in C.L.D.H.D. nr. III/1955, pagina 44.

    Art. 5
    Articolul 7 bis din Decretul nr. 179/1962*) privind impozitul pe veniturile cooperativelor si ale celorlalte organizatii cooperatiste de consum si mestesugaresti, precum si ale intreprinderilor si organizatiilor economice ale organizatiilor obstesti, se abroga.
------------
    *) Decretul nr. 179/1962 este reprodus in C.L.D.H.D. nr. I - II/1962, pagina 30.

    Art. 6
    Articolul 22 din Legea nr. 61/1968*) privind impunerea veniturilor realizate din activitati agricole se abroga.
------------
    *) Legea nr. 61/1968 este reprodusa in C.L.D.H.A.N. nr. VI/1968, pagina 372.

    Art. 7
    Pentru neachitarea sau nevarsarea la termen a impozitului pe veniturile populatiei, a impozitelor si taxelor locale si a impozitului pe veniturile realizate din activitati agricole se aplica, pentru fiecare luna sau fractiune de luna de intirziere, o majorare de 1% in cazul organizatiilor socialiste si de 2% in cazul persoanelor fizice si juridice altele decit organizatiile socialiste. Majorarile astfel calculate nu pot fi mai mici de 10 lei si nici mai mari decit debitul exigibil.
    Art. 8
    Prevederile articolului 14 din Decretul nr. 18/1952, modificat potrivit articolului III, punctul I al prezentului decret, se aplica si primelor pentru cladirile proprietate a persoanelor fizice, situate in raza oraselor, asigurate prin efectul legii.
    Prevederile articolului VII se aplica si primelor la asigurarea, prin efectul legii, a bunurilor.
    Art. 9
    Prevederile prezentului decret intra in vigoare la 1 ianuarie 1970.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 27/1970

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 27 din 1970
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu