E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 131 din  2 aprilie 1949

pentru modificarea art. 309, 311, 312, 313 si 314 din Codul civil

ACT EMIS DE: MINISTERUL JUSTITIEI

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 15 din  2 aprilie 1949


SmartCity3


    Text corectat conform rectificarii aparute in Buletinul Oficial al Republicii Populare Romane Nr. 18 din 9 aprilie 1949, pag. 126.

    ARTICOL UNIC
    Art. 309, 311, 312, 313 si 314 din Codul civil, vor avea urmatorul cuprins:
    Art. 309
    Adoptiunea nu se poate face decat in interesul celui adoptat.
    Nu pot fi adoptati decat minorii.
    Adoptiunea intre soti sau frati este oprita.
    Nu pot fi adoptatori decat majorii, care indeplinesc conditiunile cerute, pentru a fi tutori, cu exceptia art. 383, pct. 3 si care sunt cu cel putin 18 ani mai in varsta decat acei pe care voiesc sa-i adopte.
    Ministerul Justitiei va putea totusi incuviinta adoptiunea, chiar daca diferenta de virsta prevazuta de alineatul precedent nu este indeplinita.
    Art. 311
    Pentru incheierea adoptiunii se cere consimtamantul minorului dat prin parintii sai.
    In cazul cand adoptatul nu are parinti sau acestia sunt in neputinta de a manifesta o vointa valabila, se va cere consimtamantul tutorelui sau, in lipsa, a tutorelui special numit de instanta tutelara.
    De asemenea, in cazul cand parintii au abandonat copilul, neinteresandu-se de ingrijirea acestuia timp de 6 luni, consimtamantul va fi dat de tutorele special, numit de instanta tutelara.
    Art. 312
    Prin adoptiune, adoptatul capata numele adoptatorului.
    El poate adauga, cand devine major, si vechiul sau nume.
    Art. 313
    Adoptatul si descendentii sai legitimi dobandesc, fata de adoptator, toate drepturile si obligatiile personale si patrimoniale pe care le au copiii legitimi fata de parintii lor.
    Casatoria este oprita intre: cel adoptat si ceilalti copii legitimi, adoptivi si naturali ai adoptatorului, precum si intre cel adoptat si fostul sot al adoptatorului sau intre adoptatori si fostul sot al celui adoptat.
    Prin adoptiune inceteaza, in acelasi timp, toate drepturile si obligatiunile adoptatului fata de parintii sai firesti si rudele acestuia, fara prejudiciul dispozitiunilor art. 143 si 144 din prezentul codice.
    Drepturile si indatoririle parintesti fata de adoptat trec asupra adoptatorului.
    Art. 314
    In termen de un an de la majoritate, adoptatul poate cere desfacerea adoptiunii.
    Desfacerea adoptiunii va putea fi ceruta de asemenea, pentru motive grave, de adoptator, de reprezentantul legal al acestuia, de adoptat sau de tutorul special al adoptatului minor.
    In acest din urma caz, actiunea va putea fi intentata numai cu autorizatiunea instantei tutelare.
    Parchetul, institutia de protectie si autoritatile administrative vor putea cere, in justitie, desfacerea adoptiunii, daca interesele adoptatului o reclama.
    In cazurile prevazute de alin. 2 din prezentul articol, desfacerea adoptiunii va putea fi ceruta in termen de un an de cand partea a cunoscut faptul; ea nu poate fi pronuntata daca cel indreptatit a iertat acest fapt. Termenul nu curge impotriva minorului.
    Desfacerea nu va putea fi ceruta dupa moartea adoptatorului, decat in cazul prevazut de alin. 1 al art. 311, si nici pronuntata dupa moartea adoptatului.
    La desfacerea adoptiunii, parintii firesti redobandesc drepturile parintesti.
    Daca adoptiunea este desfiintata din vina adoptatorului, adoptatul poate fi autorizat, prin chiar hotararea de desfiintare, sa pastreze, in exercitarea profesiunii sale, numele dobandit prin adoptie.
    Prin hotararea de desfacere sau anularea adoptiei, judecata va putea obliga pe adoptator la plata cheltuielilor de intretinere ale minorului, de cate ori desfacerea sau anularea se datoreste vinei adoptatorului.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 131/1949

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 131 din 1949
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 131/1949
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu