Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 551 din 18 octombrie 2005

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 3 si art. 299 alin. 3 din Codul de procedura civila, ale art. II din Legea nr. 195/2004 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2003 privind modificarea si completarea Codului de procedura civila, precum si a dispozitiilor art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 1064 din 28 noiembrie 2005


SmartCity3


    Ioan Vida               - presedinte
    Aspazia Cojocaru        - judecator
    Constantin Doldur       - judecator
    Acsinte Gaspar          - judecator
    Kozsokar Gabor          - judecator
    Petre Ninosu            - judecator
    Ion Predescu            - judecator
    Serban Viorel Stanoiu   - judecator
    Ion Tiuca               - procuror
    Ioana Marilena Chiorean - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 3 si art. 299 alin. 3 din Codul de procedura civila, ale art. II din Legea nr. 195/2004 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2003 privind modificarea si completarea Codului de procedura civila, precum si a dispozitiilor art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, exceptie ridicata de Marin Frunza in Dosarul nr. 104/2005 al Curtii de Apel Galati - Sectia contencios administrativ si fiscal.
    La apelul nominal se constata lipsa partilor, fata de care procedura de citare a fost legal indeplinita.
    Cauza fiind in stare de judecata, reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992, ca fiind inadmisibila, intrucat acestea au fost abrogate prin Legea nr. 304/2004. Referitor la dispozitiile art. II din Legea nr. 195/2004, considera ca acestea nu au legatura cu cauza si, ca atare, exceptia este inadmisibila. Cu privire la celelalte dispozitii legale criticate pune concluzii de respingere a exceptiei ca fiind neintemeiata, intrucat acestea nu contravin prevederilor constitutionale invocate.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 19 aprilie 2005, pronuntata in Dosarul nr. 104/2005, Curtea de Apel Galati - Sectia contencios administrativ si fiscal a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 3 si art. 299 alin. 3 din Codul de procedura civila, ale art. II din Legea nr. 195/2004 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2003 privind modificarea si completarea Codului de procedura civila, precum si a dispozitiilor art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca. Exceptia a fost ridicata de Marin Frunza in cauza avand ca obiect recursul declarat de acesta impotriva unei hotarari pronuntate de Tribunalul Galati.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate, considerand ca recursul declarat de el impotriva hotararii Tribunalului Galati ar trebui sa fie judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar nu de Curtea de Apel Galati, autorul sustine ca dispozitiile legale atacate "sunt discriminatorii, totalitare, dictatoriale, inchizitoriale", deoarece incalca dreptul la un recurs efectiv la o instanta nationala, dreptul la un proces echitabil, principiul universalitatii, principiul statului de drept si dreptul la aparare. De asemenea, apreciaza ca prevederile art. II din Legea nr. 195/2004 si ale art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 sunt neconstitutionale, deoarece incalca dreptul la aparare, acesta nemaifiind garantat in situatia in care se scot recursurile de pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si se trimit pe cale administrativa unei instante inferioare in grad sau se trimit prin incheiere irevocabila de declinare a competentei, data in sala de consiliu, fara citarea partilor. De asemenea, sustine ca, in aceste cazuri, justitiabilul este supus unei discriminari, acesta neputand exercita nici o cale de atac impotriva hotararilor judecatoresti, consecinta fiind incalcarea dreptului la un proces echitabil.
    Curtea de Apel Galati - Sectia contencios administrativ si fiscal si-a exprimat opinia in sensul ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata, intrucat competenta de judecata este stabilita prin lege, astfel incat nimic nu se opune ca, in anumite situatii, recursul sa fie dat si in competenta altor instante in afara de instanta suprema.
    Potrivit dispozitiilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Guvernul considera ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata, aratand ca, potrivit art. 126 alin. (2) din Constitutie, "competenta instantelor judecatoresti si procedura de judecata sunt prevazute numai prin lege". Prin Legea nr. 195/2004 a fost introdus la art. 299 din Codul de procedura civila textul alin. 3, potrivit caruia, in situatiile in care hotararile judecatoresti sunt supuse numai recursului, judecarea acestei cai de atac este de competenta instantei imediat superioare celei ce a pronuntat hotararea in cauza sau, dupa caz, de competenta instantei expres prevazute de lege, asupra constitutionalitatii acestei reglementari Curtea pronuntandu-se prin Decizia nr. 137/2005. Insa, prin Legea nr. 219/2005, s-a reconsiderat competenta privind judecarea recursului si totodata a fost abrogat alin. 3 al art. 299 din Codul de procedura civila, critica de neconstitutionalitate ramanand astfel fara obiect.
    Avocatul Poporului apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate invocata este neintemeiata. Cat priveste critica de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 3 si ale art. 299 alin. 3 din Codul de procedura civila fata de prevederile art. 16 alin. (1) din Constitutie, apreciaza ca dispozitiile legale criticate nu contin norme contrare principiului egalitatii cetatenilor in fata legii, deoarece se aplica tuturor celor aflati in situatia prevazuta de ipoteza normei legale.
    Referitor la criticile de neconstitutionalitate raportate la prevederile art. 21, 24, 124 si 126 din Constitutie si ale art. 6 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, arata ca acestea nu pot fi retinute, deoarece instituirea regulilor de desfasurare a procesului in fata instantelor judecatoresti este de competenta exclusiva a legiuitorului. Astfel, stabilirea unor reguli privind competenta materiala a instantelor nu contravine dreptului partilor la un proces echitabil si la solutionarea cauzei intr-un termen rezonabil, deoarece nu se interzice partilor de a apela la toate instantele judecatoresti sau de a se prevala de toate garantiile procesuale care conditioneaza, intr-o societate democratica, dreptul la un proces echitabil. In acest sens sunt si deciziile Curtii Constitutionale nr. 130/2005, nr. 137/2005 si nr. 436/2004.
    Cu privire la art. 53 din Constitutie, apreciaza ca dispozitiile legale criticate nu pun in discutie restrangerea exercitiului unor drepturi sau libertati fundamentale.
    Pe de alta parte, apreciaza ca art. 1, 4, 15 si 31 din Constitutie nu au incidenta in cauza de fata.
    In ceea ce priveste critica de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992, arata ca aceasta este inadmisibila, intrucat aceste dispozitii au fost abrogate prin Legea nr. 304/2004, iar potrivit art. 29 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, Curtea Constitutionala se pronunta numai cu privire la dispozitiile dintr-o lege sau dintr-o ordonanta in vigoare.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat Curtii Constitutionale punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, precum si celor ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie dispozitiile art. 3 si art. 299 alin. 3 din Codul de procedura civila, dispozitiile art. II din Legea nr. 195/2004 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2003 privind modificarea si completarea Codului de procedura civila, lege publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 470 din 26 mai 2004, precum si dispozitiile art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 259 din 30 septembrie 1997.
    La data formularii exceptiei de neconstitutionalitate, dispozitiile cuprinse in art. 3 si art. 299 alin. 3 din Codul de procedura civila aveau urmatorul continut:
    - Art. 3: "Curtile de apel judeca:
    1. in prima instanta, procesele si cererile in materie de contencios administrativ privind actele autoritatilor si institutiilor centrale;
    2. ca instante de apel, apelurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii si tribunale in prima instanta, daca prin lege nu se prevede altfel;
    2^1. ca instante de recurs, recursurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de tribunale in apel, precum si in orice alte cazuri expres prevazute de lege;
    3. in orice alte materii date prin lege in competenta lor.";
    - Art. 299 alin. 3: "In situatiile in care, potrivit dispozitiilor prezentului cod sau ale legii speciale, incheierile sau alte hotarari pronuntate de instantele judecatoresti sunt supuse numai recursului, judecarea acestei cai de atac este de competenta instantei imediat superioare celei care a pronuntat hotararea in cauza sau, dupa caz, de competenta instantei expres prevazute de lege."
    Ulterior sesizarii Curtii Constitutionale, prin art. I pct. 3 din Legea nr. 219/2005 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 138/2000 pentru modificarea si completarea Codului de procedura civila, art. 3 din Codul de procedura civila a fost modificat, pastrandu-se solutia legislativa, iar prin art. I pct. 45 din aceeasi lege, alin. 3 al art. 299 a fost abrogat.
    Astfel, dispozitiile legale criticate au, in prezent, urmatorul continut:
    - Art. 3 din Codul de procedura civila: "Curtile de apel judeca:
    1. in prima instanta, procesele si cererile in materie de contencios administrativ privind actele autoritatilor si institutiilor centrale;
    2. ca instante de apel, apelurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de tribunale in prima instanta;
    3. ca instante de recurs, recursurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de tribunale in apel sau impotriva hotararilor pronuntate in prima instanta de tribunale, care, potrivit legii, nu sunt supuse apelului, precum si in orice alte cazuri expres prevazute de lege;
    4. in orice alte materii date prin lege in competenta lor.";
    - Art. II din Legea nr. 195/2004: "(1) Recursurile impotriva hotararilor date fara drept de apel potrivit legii in vigoare la data pronuntarii lor si aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie se trimit spre judecata instantelor imediat superioare celor care au pronuntat hotararea in prima instanta.
    (2) Recursurile aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si care au ca obiect hotarari prin care tribunalele au judecat apeluri se trimit spre judecata curtilor de apel.
    (3) Recursurile prevazute la alin. (1) si (2), a caror admisibilitate in principiu nu a fost examinata pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se scot de pe rol si se trimit, pe cale administrativa, instantelor devenite competente sa le judece, iar in cazul in care admisibilitatea in principiu a fost examinata, se trimit prin declinarea competentei, prin incheiere irevocabila, data in camera de consiliu, fara citarea partilor."
    In ceea ce priveste dispozitiile art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, potrivit carora, "Ca instante de recurs, curtile de apel judeca recursurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de tribunale in apel, precum si in alte cauze prevazute de lege", acestea au fost abrogate expres prin art. 144 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 827 din 13 septembrie 2005, nefiind preluate in noua reglementare.
    Autorul exceptiei sustine ca dispozitiile legale criticate sunt contrare prevederilor constitutionale ale art. 4 referitoare la unitatea poporului si egalitatea intre cetateni, ale art. 11 privind dreptul international si dreptul intern, ale art. 15 privind universalitatea, ale art. 16 referitoare la egalitatea cetatenilor in fata legii, ale art. 20 relative la tratatele internationale privind drepturile omului, ale art. 21 privind accesul liber la justitie, ale art. 31 privind dreptul la informatie, ale art. 53 privind restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati, ale art. 124 privind infaptuirea justitiei si ale art. 126 privind instantele judecatoresti.
    De asemenea, autorul exceptiei considera ca se incalca si prevederile art. 6 privind dreptul la un proces echitabil, ale art. 13 privind dreptul la un recurs efectiv, ale art. 14 privind interzicerea discriminarii si ale art. 17 privind interzicerea abuzului de drept, din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, precum si ale art. 1, 2 si 7 privind egalitatea in drepturi, ale art. 6 referitoare la dreptul fiecarui om de a-i fi recunoscuta calitatea de subiect de drept, ale art. 8 privind dreptul de a sesiza instantele judecatoresti, ale art. 10 privind dreptul persoanei de a fi audiata in mod echitabil si public de un tribunal independent si impartial, ale art. 11 referitoare la prezumtia de nevinovatie si ale art. 30 privind interpretarea Declaratiei, din Declaratia Universala a Drepturilor Omului.
    Analizand exceptia de neconstitutionalitate ridicata, Curtea constata urmatoarele:
    I. In ceea ce priveste dispozitiile art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, Curtea constata ca acestea au fost abrogate prin Legea nr. 304/2004, inaintea sesizarii Curtii Constitutionale prin Incheierea din 19 aprilie 2005, dispozitiile sale nefiind preluate in noua reglementare.
    Potrivit art. 29 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, Curtea Constitutionala decide asupra exceptiilor privind neconstitutionalitatea unei legi sau ordonante ori a unei dispozitii dintr-o lege sau ordonanta in vigoare.
    Ca atare, exceptia de neconstitutionalitate a art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca este inadmisibila.
    II. Referitor la dispozitiile art. 299 alin. 3 din Codul de procedura civila, Curtea constata ca acestea au fost abrogate prin art. I pct. 45 din Legea nr. 219/2005, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 609 din 14 iulie 2005, deci ulterior sesizarii Curtii Constitutionale prin Incheierea din 19 aprilie 2005.
    Prin urmare, avand in vedere ca abrogarea acestor dispozitii legale, care constituie obiectul exceptiei de neconstitutionalitate, a intervenit ulterior sesizarii Curtii Constitutionale, exceptia de neconstitutionalitate a acestora a devenit inadmisibila.
    III. Cu privire la dispozitiile art. 3 din Codul de procedura civila si ale art. II din Legea nr. 195/2004, Curtea constata ca acestea nu contravin prevederilor constitutionale invocate de autorul exceptiei, pentru urmatoarele considerente:
    Conform prevederilor art. 126 alin. (2) si art. 129 din Constitutie, competenta instantelor judecatoresti si procedura de judecata sunt prevazute numai prin lege, iar caile de atac pot fi exercitate numai in conditiile legii si, ca atare, legiuitorul este suveran in adoptarea regulilor de procedura, insa, evident, respectand si celelalte principii si dispozitii constitutionale.
    Prin modificarea dispozitiilor legale care reglementeaza competenta curtilor de apel ca instante de recurs s-a urmarit de catre legiuitor deblocarea activitatii de solutionare a recursurilor de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si, prin urmare, o mai buna administrare a justitiei, asigurandu-se totodata partilor dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil, asa cum a statuat si Curtea Constitutionala prin numeroase decizii recente, de exemplu prin Decizia nr. 333/2005, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 766 din 23 august 2005. Cu aceasta ocazie Curtea a mai retinut ca noua solutie legislativa nu instituie nici o discriminare de natura a contraveni principiului egalitatii de tratament intre subiectele de drept, iar consacrarea posibilitatii de a exercita o cale de atac impotriva solutiei de trimitere a dosarului, pe cale administrativa sau prin incheiere de declinare de competenta, la instanta devenita competenta potrivit noii reglementari ar fi fost nu doar neproductiva, ducand la tergiversarea solutionarii cauzei, ci, totodata, inutila fata de caracterul imperativ al normelor in materie de competenta.
    Nu se poate primi nici sustinerea autorului exceptiei in sensul ca prevederile legale criticate contravin liberului acces la justitie, prevazut de art. 21 din Constitutie, precum si dreptului la un recurs efectiv, prevazut de art. 13 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, intrucat, pe de o parte, autorul exceptiei are dreptul la o cale de atac, iar pe de alta parte, recursul avut in vedere de acesta se judeca de catre o instanta judecatoreasca.
    Ca atare, Curtea observa ca prevederile si principiile constitutionale si cele din actele internationale invocate de autorul exceptiei nu sunt incalcate de dispozitiile legale criticate, iar cu privire la pretinsa incalcare a prevederilor art. 31 din Constitutie referitoare la dreptul la informatie, Curtea retine ca acestea nu au pertinenta in cauza de fata.

    Pentru considerentele expuse mai sus, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1 - 3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    DECIDE:

    1. Respinge, ca devenita inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 299 alin. 3 din Codul de procedura civila, exceptie ridicata de Marin Frunza in Dosarul nr. 104/2005 al Curtii de Apel Galati - Sectia contencios administrativ si fiscal.
    2. Respinge, ca fiind inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 25 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, exceptie ridicata de acelasi autor in acelasi dosar.
    3. Respinge, ca fiind neintemeiata, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 3 din Codul de procedura civila si ale art. II din Legea nr. 195/2004 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2003 privind modificarea si completarea Codului de procedura civila, exceptie ridicata de acelasi autor in acelasi dosar.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 18 octombrie 2005.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat-asistent,
                              Ioana Marilena Chiorean

                                            


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 551/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 551 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 551/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu