Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 393 din 12 iulie 2005

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii societatilor comerciale aflate in portofoliul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului si consolidarea unor privatizari

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 778 din 26 august 2005


SmartCity3


    Ion Predescu          - presedinte
    Nicolae Cochinescu    - judecator
    Aspazia Cojocaru      - judecator
    Constantin Doldur     - judecator
    Acsinte Gaspar        - judecator
    Kozsokar Gabor        - judecator
    Petre Ninosu          - judecator
    Serban Viorel Stanoiu - judecator
    Aurelia Rusu          - procuror
    Mihai Paul Cotta      - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, exceptie ridicata de Societatea de Investitii Financiare Transilvania - S.A. in Dosarul nr. 84/COM/2005 al Tribunalului Brasov - Sectia comerciala si de contencios administrativ.
    La apelul nominal raspunde Societatea de Investitii Financiare Transilvania - S.A., prin consilier juridic, lipsind celelalte parti, fata de care procedura de citare a fost legal indeplinita.
    Reprezentantul autorului exceptiei solicita admiterea acesteia astfel cum a fost formulata. Se sustine ca restrictia prevazuta in textul de lege criticat nu se incadreaza in nici una dintre situatiile prevazute de dispozitiile art. 53 din Constitutie, care sa justifice interdictia instituita de dispozitiile art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004.
    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate, ca neintemeiata, aratand ca dispozitiile art. 53 din Constitutie nu sunt aplicabile in conditiile in care dreptul de a participa la privatizarea societatilor comerciale nu este un drept fundamental.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 21 martie 2005, pronuntata in Dosarul nr. 84/COM/2005, Tribunalul Brasov - Sectia comerciala si de contencios administrativ a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, ale art. 35 alin. (1) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998 si ale articolului unic pct. 18 din Legea nr. 442/2004. Exceptia a fost ridicata de Societatea de Investitii Financiare Transilvania - S.A. intr-o cauza avand ca obiect cererea formulata de aceasta privind obligarea AVAS de a desfasura si finaliza procedurile de privatizare ce ii revin prin lege.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate autorul acesteia sustine ca prevederile "art. 35 alin. 1 lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998, coroborat cu prevederile art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea nr. 442/2004, referindu-se la interdictia/incapacitatea speciala a AVAS de a incheia contracte de natura celor prevazute la art. 14, si, respectiv, de a nu putea instraina direct sau indirect, prin persoane interpuse, bunuri supuse valorificarii prin contracte (operatiuni de privatizare, astfel cum acestea sunt definite de lege), cu - printre altii - actionarii unui debitor cedat, constituie o restrangere nejustificata a exercitiului unor drepturi, respectiv al dreptului unei persoane juridice de nationalitate romana de a participa la procesul de privatizare a unei societati comerciale la care aceasta este actionar [...]". Se incalca astfel, in opinia autorului exceptiei, dispozitiile art. 53 din Constitutie. Or, se arata in continuare, "asa cum se poate observa din interpretarea literala a textului art. 35 alin. (1) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998, coroborat cu prevederile art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, in cauza dedusa judecatii nu exista nici una din ratiunile ori situatiile prevazute de art. 53 alin. (1) din Constitutie care sa justifice interdictia unui actionar al unei societati - debitor cedat catre AVAS, care sa determine incapacitatea atat a AVAS, cat si a potentialilor investitori interesati in privatizarea unei astfel de societati de a incheia contracte de vanzare-cumparare de actiuni".
    Autorul exceptiei considera totodata ca textele legale criticate "se abat substantial de la principiile si regulile consacrate de Sectiunea I a Capitolului II al Legii nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii".
    Se mai arata, in argumentarea sustinerii, ca dispozitiile criticate incalca "si principiul libertatii economice reglementat de art. 45, precum si art. 135 - ambele din Constitutie, si care vizeaza libera concurenta, libera initiativa, libertatea comertului si alte valori fundamentale ale unei economii de piata, asa cum este economia Romaniei - potrivit enuntului textului art. 135 alin. (1)".
    In ceea ce priveste invocarea art. 135 alin. (1) si (2) lit. a) din Constitutie, autorul exceptiei considera ca prevederile criticate "incalca principiul libertatii comertului (adica al posibilitatii legale de a incheia orice act sau fapt de comert care se circumscrie obiectului de activitate statutar al persoanelor implicate in astfel de operatiuni) [...], si principiul liberei concurente in domeniul investitiilor financiare, intrucat prin instituirea unei bariere legale nejustificate de exigentele art. 53 din Constitutie se impiedica accesul agentilor economici interesati pe o piata caracteristica, cu consecinte posibil nefavorabile pentru o economie bazata pe libera concurenta".
    Tribunalul Brasov - Sectia comerciala si de contencios administrativ considera ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata. In acest sens, se arata ca "este fireasca interdictia impusa de art. 35 alin. 1 lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998 prin care se dispune ca AVAS-ul nu poate incheia contracte de privatizare cu actionarii unor societati aflate in situatia de a fi debitori cedati catre AVAS, precum si cea a art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, aprobata prin Legea nr. 442/2003, care nu da dreptul persoanelor fizice sau juridice, romane ori straine, care se regasesc intr-una din situatiile art. 35 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998, republicata, cu modificarile ulterioare, sa participe la procesul de privatizare". In consecinta, considera ca nu sunt incalcate prevederile art. 53 alin. (1) din Constitutie.
    Totodata, instanta de judecata apreciaza ca nu poate fi primita nici sustinerea potrivit careia dispozitiile legale criticate ar fi contrare prevederilor art. 45 si ale art. 135 alin. (1) si (2) din Constitutie.
    Potrivit prevederilor art. 24 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate. De asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 18^1 din Legea nr. 35/1997, s-a solicitat punctul de vedere al institutiei Avocatul Poporului.
    Guvernul considera ca exceptia este neintemeiata. In argumentarea acestui punct de vedere Guvernul arata ca nu sunt incalcate dispozitiile constitutionale ale art. 45 privind libertatea economica si cele ale art. 53 alin. (1) privind restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati. Totodata, Guvernul sustine ca prevederile legale criticate "sunt in deplina concordanta cu dispozitiile art. 135 alin. (2) lit. b) din Legea fundamentala". In punctul de vedere prezentat, Guvernul apreciaza ca "limitarile privind participarea la procesul de privatizare a anumitor categorii de persoane, pe care legiuitorul le-a avut in vedere, nu sunt de natura sa aduca o restrangere a exercitiului drepturilor sau libertatilor, inclusiv libertatii comertului, intrucat masurile sunt atat de moralitate, prin eliminarea unor inechitati si privilegii la participarea la procesul privatizarii, cat si de performanta in realizarea acestui proces". Totodata, masurile dispuse prin ordonantele de urgenta in cauza vin, dimpotriva, sa intareasca protectia concurentei loiale, iar nu sa incalce libera concurenta.
    Guvernul mai arata ca "procesul de privatizare presupune si implica, totodata, o insanatosire a mediului economic, ceea ce impune, in mod necesar, si o reglementare corespunzatoare a conditiilor si limitelor in care persoanele fizice sau juridice interesate pot accede la activitati economice si comerciale".
    Avocatul Poporului considera ca prevederile criticate sunt constitutionale.
    Referitor la critica de neconstitutionalitate formulata prin raportare la dispozitiile art. 135 alin. (1) din Constitutie, se apreciaza ca "finalizarea privatizarii in mod accelerat a societatilor comerciale care se mai afla in portofoliul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului justifica aplicarea unor prevederi speciale, asa cum sunt si cele indicate. Astfel, dispozitiile legale criticate, referitoare la procesul de privatizare a persoanelor fizice sau juridice, se inscriu in reglementarile menite sa asigure indeplinirea obligatiei statului de a ocroti economia de piata, bazata pe libera initiativa si concurenta".
    In ceea ce priveste critica de neconstitutionalitate fata de prevederile art. 53 din Constitutie, Avocatul Poporului considera ca si aceasta este neintemeiata, deoarece "dispozitiile legale indicate nu pun in discutie restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati fundamentale".
    In legatura cu critica de neconstitutionalitate prin care se invoca incompatibilitatea textului criticat cu dispozitiile art. 45 alin. (1) din Constitutie, Avocatul Poporului apreciaza ca aceasta nu poate fi retinuta, deoarece "interdictia Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului de a instraina bunuri supuse valorificarii nu ingradeste sub nici un aspect accesul liber al persoanei la o activitate economica, libera initiativa si exercitarea acestora in conditiile legii". In sensul celor aratate, Avocatului Poporului face referire la deciziile Curtii Constitutionale nr. 231/2002 si nr. 189/2003.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, concluziile autorului exceptiei si ale procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si Legea nr. 47/1992, republicata, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, republicata, precum si celor ale art. 1 alin. (2) si ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, republicata, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate, astfel cum a fost formulat, il constituie dispozitiile art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii societatilor comerciale aflate in portofoliul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului si consolidarea unor privatizari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 385 din 30 aprilie 2004, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 442/2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.005 din 1 noiembrie 2004, precum si cele ale art. 35 alin. (1) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 948 din 24 decembrie 2002, aprobata prin Legea nr. 409/2001, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 398 din 19 iulie 2001.
    Examinand aceste prevederi legale, Curtea constata ca, desi instanta de judecata a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, ale art. 35 alin. 1 lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998 si ale articolului unic pct. 18 din Legea nr. 442/2004, in realitate, critica de neconstitutionalitate se refera la art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, text introdus prin articolul unic pct. 18 din Legea nr. 442/2004. In ceea ce priveste dispozitiile art. 35 alin. (1) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998, acestea sunt incluse in dispozitiile art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, care fac trimitere la intreg textul art. 35 al Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 51/1998. Acest din urma text stabileste, sub sanctiunea nulitatii, interdictii cu privire la incheierea contractelor de valorificare a unor active bancare.
    In consecinta, Curtea urmeaza sa se pronunte asupra dispozitiilor art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004, care au urmatoarea redactare:
    - Art. 50^1: "(3) Nu vor putea participa la procesul de privatizare persoanele fizice sau juridice, romane ori straine care se regasesc in oricare dintre situatiile prevazute la art. 35 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998, republicata, cu modificarile ulterioare."
    Dispozitiile art. 35 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998, la care face trimitere textul de lege criticat, au urmatorul cuprins:
    - Art. 35 alin. (1) lit. a), b) si c): "(1) AVAB nu poate incheia contracte de natura celor prevazute la art. 14 si nu poate instraina, direct sau indirect, prin persoane interpuse, bunuri supuse valorificarii, prin contracte cu:
    a) debitorii cedati ori fidejusorii acestora;
    b) fostii proprietari ai bunurilor intrate in patrimoniul AVAB ca urmare a parcurgerii de catre aceasta ori de catre banca a unor proceduri de executare silita sau de realizare a garantiilor reale;
    c) sotul/sotia, rudele si afinii pana la gradul al patrulea inclusiv ale persoanelor prevazute la lit. a) si b) sau, dupa caz, actionarii, administratorii si directorii persoanelor juridice aflate in una dintre situatiile prevazute la lit. a) si b)."
    Autorul exceptiei sustine, in esenta, ca prevederile legale criticate restrang nejustificat exercitiul unor drepturi, si anume dreptul persoanelor juridice romane de a participa la privatizarea societatilor comerciale la care sunt actionari, fiind astfel incalcate dispozitiile art. 53, ale art. 45 si ale art. 135 alin. (1) si (2) lit. a) din Constitutie.
    Textele constitutionale invocate in sustinerea exceptiei au urmatorul cuprins:
    - Art. 45: "Accesul liber al persoanei la o activitate economica, libera initiativa si exercitarea acestora in conditiile legii sunt garantate.";
    - Art. 53: "(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
    (2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.";
    - Art. 135 alin. (1) si (2) lit. a): "(1) Economia Romaniei este economie de piata, bazata pe libera initiativa si concurenta.
    (2) Statul trebuie sa asigure:
    a) libertatea comertului, protectia concurentei loiale, crearea cadrului favorabil pentru valorificarea tuturor factorilor de productie;".
    Examinand exceptia de neconstitutionalitate, Curtea retine urmatoarele:
    Din analiza textului de lege criticat Curtea retine ca, in realitate, dispozitia legala este justificata, intrucat stabileste ca la procesul de privatizare nu pot participa anumite categorii de persoane fizice sau juridice care au o stransa legatura cu societatea care se privatizeaza, si anume debitorii cedati ori fidejusorii acestora, fostii proprietari ai bunurilor intrate in patrimoniul AVAS ca urmare a parcurgerii de catre acesta a unor proceduri de executare silita sau de realizare a garantiilor reale, sotul/sotia, rudele si afinii pana la gradul al patrulea inclusiv ale acestor persoane, precum si actionarii, administratorii si directorii persoanelor juridice aflate in una dintre aceste situatii. Aceste incompatibilitati au atat ratiuni de ordin economic, prin urmarirea realizarii procesului de privatizare in conditii de performanta, cat si ratiuni de ordin moral, prin inlaturarea unor categorii de persoane care ar putea profita de pozitia lor ori care ar fi beneficiat de pe urma unei situatii economice dificile in care s-ar fi aflat societatea supusa privatizarii.
    In ceea ce priveste invocarea incalcarii dispozitiilor art. 45 din Constitutie privind libertatea economica, Curtea retine ca textul de lege criticat, prin continutul sau, nu este de natura sa impiedice accesul liber al persoanei la o activitate economica si libera initiativa. De altfel, autorul exceptiei de neconstitutionalitate este o societate de investitii care desfasoara, in mod evident, activitati economice. Pe de alta parte, textul constitutional invocat in sustinerea exceptiei garanteaza exercitarea accesului liber la o activitate economica si libera initiativa, in conditiile legii, iar nu in mod absolut.
    De asemenea, in legatura cu sustinerea referitoare la incalcarea dispozitiilor art. 53 din Constitutie privind restrangerea unor drepturi si libertati fundamentale, Curtea constata ca acestea nu sunt incidente in cauza, intrucat textul de lege criticat se refera la exceptarea de la procesul de privatizare a acelor persoane care au o anumita legatura cu societatea care se privatizeaza, iar nu la restrangerea unor drepturi sau libertati constitutionale.
    Curtea constata ca este neintemeiata si sustinerea privind incompatibilitatea textului de lege criticat cu prevederile art. 135 alin. (1) si alin. (2) lit. a) din Constitutie. Aceasta, intrucat actul normativ al carui text se critica vizeaza, asa cum indica titlul si continutul sau, masuri pentru finalizarea privatizarii societatilor comerciale aflate in portofoliul Autoritatii pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului si consolidarea unor privatizari, obiectiv de interes general, in deplin acord cu prevederile textelor constitutionale invocate.

    Potrivit considerentelor expuse, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1 - 3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992, republicata,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 50^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2004 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii societatilor comerciale aflate in portofoliul Autoritatii pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului si consolidarea unor privatizari, exceptie ridicata de Societatea de Investitii Financiare Transilvania - S.A. in Dosarul nr. 84/COM/2005 al Tribunalului Brasov - Sectia comerciala si de contencios administrativ.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 12 iulie 2005.

                           PRESEDINTE,
                          ION PREDESCU

                              Magistrat asistent,
                              Mihai Paul Cotta



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 393/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 393 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 393/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu