Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 29 din 9 iunie 2009

privind aprobarea Procedurii de monitorizare a activitatilor de elaborare a auditurilor energetice

ACT EMIS DE: AGENTIA ROMANA PENTRU CONSERVAREA ENERGIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 461 din 3 iulie 2009



In conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 22/2008 privind eficienţa energetică şi promovarea utilizării la consumatorii finali a surselor regenerabile de energie,

în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului industriei şi resurselor nr. 245/2002 privind aprobarea Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice şi juridice care au dreptul să realizeze bilanţuri energetice şi a Regulamentului pentru atestarea responsabililor cu atribuţii în domeniul gestiunii energiei,

în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 941/2002 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei, cu modificările ulterioare,

preşedintele Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei emite următoarea decizie:

Art. 1. - Se aproba Procedura de monitorizare a activităţilor de elaborare a auditurilor energetice, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie.

Art. 2. - Prevederile cuprinse în Procedura de monitorizare a activităţilor de elaborare a auditurilor energetice vor fi duse la îndeplinire de către personalul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei desemnat cu atribuţii în domeniul monitorizării activităţilor auditorilor energetici autorizaţi.

Art. 3. - Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 4. - La data intrării în vigoare a prezentei decizii se abrogă Decizia preşedintelui Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei nr. 59/2003 privind aprobarea Procedurii de monitorizare a activităţilor de elaborare a bilanţurilor energetice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 426 din 18 iunie 2003.

Preşedintele Agenţiei Romane pentru Conservarea Energiei,

Alexandru-Octavi Stănescu

ANEXĂ

PROCEDURĂ

de monitorizare a activităţilor de elaborare a auditurilor energetice

I. Prevederi generale

Auditurile energetice constituie un instrument deosebit de important atât pentru beneficiar, căruia îi oferă informaţiile necesare cu privire la consumurile energetice, situaţia funcţionării şi reglării aparatelor şi echipamentelor consumatoare de energie, măsurile care trebuie aplicate pentru optimizarea parametrilor energetici, cât şi pentru elaboratorul strategiei de eficienţă energetică, la nivel macroeconomic.

In calitatea sa de organ de specialitate la nivel naţional în domeniul eficienţei energetice, Agenţia Română pentru Conservarea Energiei, denumită în continuare ARCE, deţine conform reglementărilor în vigoare atribuţii importante în domeniul activităţilor de întocmire a auditurilor energetice, precizate detaliat în Regulamentul pentru autorizarea persoanelor fizice şi juridice care au dreptul să realizeze bilanţuri energetice, aprobat prin Ordinul ministrului industriei' şi resurselor nr. 245/2002 privind aprobarea Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice şi juridice care au dreptul să realizeze bilanţuri energetice şi a Regulamentului pentru atestarea responsabililor cu atribuţii în domeniul gestiunii energiei.

Monitorizarea activităţilor de elaborare a auditurilor energetice de către auditorii autorizaţi se realizează la ARCE, prin actualizarea bazelor de date, care cuprind principalele informaţii tehnice şi administrative din domeniu.

Aceste baze de date, împreună cu documentaţiile tehnice propriu-zise (audituri energetice), servesc pentru elaborarea la nivel local a programelor proprii ale consumatorilor, iar la nivel macroeconomic, pentru fundamentarea Strategiei naţionale de eficienţă energetică.

Instrumentele folosite în cadrul ARCE pentru buna desfăşurare a activităţii de monitorizare a elaborării auditurilor energetice sunt următoarele:

- Instrumente administrative:

•   înfiinţarea şi funcţionarea Comisiei de Autorizare a Auditorilor Energetici şi a Secretariatului tehnic al acesteia;

•   înfiinţarea şi actualizarea Registrului de evidenţă a auditorilor energetici;

• actualizarea în pagina de internet a ARCE, a unor informaţii cuprinse în Registrul de evidenţă a auditorilor energetici.

- Instrumente tehnice:

•  colectarea periodică şi analiza rapoartelor anuale privind activitatea de elaborare a auditurilor energetice de la persoanele juridice autorizate în calitate de auditor energetic;

•   elaborarea Sintezei anuale a activităţilor auditorilor energetici, pe baza rapoartelor primite de la aceştia.

II. Detalii cu privire la instrumentele administrative

a)   înfiinţarea şi modificarea componenţei Comisiei de Autorizare a Auditorilor Energetici se fac' prin decizie a preşedintelui ARCE.

Comisia are în componenţă minimum 5 membri, specialişti din cadrul ARCE, şi funcţionează permanent, cu respectarea prevederilor din Regulamentul pentru autorizarea auditorilor energetici persoane fizice şi juridice;

b)  înfiinţarea şi modificarea componenţei Secretariatului tehnic al Comisiei'de Autorizare a Auditorilor Energetici se fac prin decizie a preşedintelui ARCE.

Secretariatul are în componenţă minimum 4 membri, dintre care un cadru de conducere, 2 specialişti analişti şi un membru care îndeplineşte sarcini administrative;

c) registrul de evidenţă a auditorilor energetici este elaborat sub formă de document scris, urmând ca o parte a informaţiilor cuprinse în acesta să fie date publicităţii prin actualizarea paginii de internet a ARCE.

Registrul cuprinde două părţi şi anume:

- auditori energetici persoane fizice;

- auditori energetici persoane juridice.

Pentru auditorii persoane fizice, forma de organizare a informaţiilor este tabelară, cuprinzând următoarele date:

-  numărul de ordine din registru, acelaşi cu numărul autorizaţiei de auditor energetic;

- numele şi prenumele auditorului;

- clasa şi tipul de audit energetic pentru care este autorizat;

- profesia şi specialitatea;

- locul de muncă actual, funcţia;

- posibilităţile de contact (telefon, fax şi adresă e-mail);

- vechimea în specialitate;

-  data absolvirii cursului de specializare în domeniul auditării energetice.

Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile desfăşurate de fiecare auditor energetic persoană fizică, Secretariatul tehnic al Comisiei de Autorizare a Auditorilor Energetici arhivează dosarele depuse cu ocazia autorizării şi prelungirii valabilităţii acesteia.

Pentru auditorii persoane juridice, forma de organizare a informaţiilor este tabelară, cuprinzând următoarele date:

-  numărul de ordine din registru, acelaşi cu numărul autorizaţiei de auditor energetic;

- denumirea şi sediul;

- codul de identificare fiscală;

- posibilităţile de contact (telefon, fax şi adresă e-mail);

- numele, prenumele, precum şi clasa şi tipul de autorizare ale auditorilor energetici persoane fizice,' angajaţi în cadrul persoanei juridice autorizate.

Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile desfăşurate de fiecare auditor energetic persoană juridică, Secretariatul tehnic al Comisiei de Autorizare a Auditorilor Energetici arhivează dosarele depuse cu ocazia autorizării şi prelungirii valabilităţii acesteia, precum şi rapoartele anuale privind activitatea de elaborare a auditurilor energetice;

d) actualizarea în pagina de internet a ARCE a următoarelor informaţii cuprinse în Registrul de evidenţă a auditorilor energetici se face la finalul fiecărui trimestru:

- pentru persoane fizice:

- numărul de ordine din registru, acelaşi cu numărul autorizaţiei de auditor energetic;

- numele şi prenumele auditorului;

- clasa şi tipul de audit energetic pentru care este autorizat;

- posibilităţile de contact (telefon, fax şi adresă e-mail);

- pentru persoane juridice:

- numărul de ordine din registru, acelaşi cu numărul autorizaţiei de auditor energetic;

- denumirea şi sediul;

- codul de identificare fiscală;

- posibilităţile de contact (telefon, fax şi adresă e-mail).

III. Detalii cu privire la instrumentele tehnice

a)   Colectarea rapoartelor anuale privind activitatea de elaborare a auditurilor energetice de la persoanele juridice autorizate în calitate de auditor energetic se face prin intermediul filialelor teritoriale ale ARCE. Persoanele juridice autorizate în calitate de auditor energetic au obligaţia de a transmite aceste rapoarte la sediul filialei teritoriale ale ARCE de care aparţin, până la data de 30 ianuarie a anului următor celui analizat.

In anexa la prezenta procedură este prezentat conţinutul-cadru al Raportului anual privind activitatea auditorilor energetici persoane juridice, precum şi conţinutul-cadru al fişei auditului energetic.

Analiza rapoartelor anuale privind activitatea de elaborare a auditurilor energetice ale persoanelor juridice autorizate în calitate de auditor energetic se face conform prevederilor din Regulamentul pentru autorizarea auditorilor energetici persoane fizice şi juridice şi urmăreşte:

- aspecte tehnice cantitative:

• numărul de audituri energetice întocmite;

• tipul auditului;

- aspecte tehnice calitative:

• indicatorii specifici de consum de combustibili şi energie;

•  măsurile de creştere a eficienţei energetice, grupate pe categorii;

•  estimările tehnico-economice ale aplicării principalelor măsuri de eficienţă energetică (consumuri specifice de combustibili şi energie, randamente energetice, durata de recuperare a investiţiei, rata internă de rentabilitate).

b)   Elaborarea Sintezei anuale a activităţilor auditorilor energetici se face de către Secretariatul tehnic al Comisiei de Autorizare a Auditorilor Energetici, pe baza rapoartelor primite de la auditorii energetici autorizaţi, persoane juridice. Termenul limită de elaborare este data de 28 sau 29 februarie, după caz, din anul următor celui analizat.

ANEXA la procedură

CONŢINUTUL-CADRU

al Raportului anual privind activitatea auditorilor energetici persoane juridice

Raportul va avea următorul cuprins:

- datele de identificare ale auditorului autorizat, persoană juridică;

- lista cronologică a auditurilor energetice efectuate în anul analizat şi beneficiarii acestora;

- fişa auditului  (care va cuprinde elementele tehnice principale ale fiecărui audit);

- note privind oportunitatea aplicării unor măsuri cu grad ridicat de replicabilitate şi creştere semnificativă a eficienţei energetice.

NOTĂ:

Raportul va fi transmis la ARCE cu scrisoare de însoţire, semnată de conducătorul unităţii.

CONTINUTUL-CADRU

al fişei auditului energetic

Fişa auditului energetic trebuie să conţină următoarele informaţii:

- tipul auditului energetic;

- auditul real:

•  conturul de audit şi enumerarea proceselor tehnologice aflate în funcţiune;

•  consumul total real de combustibili şi energie pe anul anterior efectuării auditului, corespunzător conturului de audit;

• indicatorii specifici de consum de combustibili şi energie;

• concluzii cu privire la situaţia existentă;

- auditul optimizat;

NOTĂ:

Pentru acest tip de audit se vor prezenta informaţii similare cu cele menţionate mai sus pentru auditul real.

-  măsuri propuse pentru creşterea eficienţei energetice, grupate pe categorii şi estimarea tehnico-economică a aplicării acestora (consumuri specifice de combustibili şi energie, randamente energetice, durata de recuperare a investiţiei, rata internă de rentabilitate).


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 29/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 29 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    My name is Bianca Colman . My c,r,y,p,t,o was stolen, which was an unfortunate thing for me. The situation started when I got an email at work alerting me to an attempted login from Indonesia on my wallet. The email directed me to a link where I could reset my password. My computer froze for several minutes after I clicked on the link. After rebooting, I saw that my wallet had been compromised and that all of my funds had been removed. However fortunately for me, thanks to LOST RECOVERY MASTERS, I was able to recover my stolen funds. You can also contact them if you require their services Contact info: Website (https ://lost recovery masters. com/ ) Email(Support @ lost recovery masters. com) or What s app +44(7537)-105921
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu