Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 285 din  7 iunie 2005

referitoare la exceptiile de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 385^1 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala si ale art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, precum si ale art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 696 din  2 august 2005


SmartCity3


    Ioan Vida               - presedinte
    Aspazia Cojocaru        - judecator
    Constantin Doldur       - judecator
    Acsinte Gaspar          - judecator
    Kozsokar Gabor          - judecator
    Petre Ninosu            - judecator
    Ion Predescu            - judecator
    Serban Viorel Stanoiu   - judecator
    Nicoleta Grigorescu     - procuror
    Ioana Marilena Chiorean - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiilor de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 385^1 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala si ale art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, precum si ale art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, exceptii ridicate de Victor Atanasie Stanculescu in Dosarul nr. 2.955/1998 al Curtii Supreme de Justitie - Sectia penala, respectiv de Mihaela Suzane Ferkel Suteu in Dosarul nr. 5.001/2004 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala.
    La apelul nominal raspund Victor Atanasie Stanculescu, personal, Mihai Chitac, personal si asistat de avocat Dan Ioan, cu delegatie la dosar, precum si Ministerul Apararii Nationale, prin consilier juridic Dan Cimpoeru, cu delegatie depusa in sedinta, lipsa fiind autoarea exceptiei Mihaela Suzane Ferkel Suteu, fata de care procedura de citare a fost legal indeplinita.
    Cauza fiind in stare de judecata, autorul exceptiei Victor Atanasie Stanculescu solicita admiterea acesteia astfel cum a fost precizata in Dosarul nr. 5.001/2004 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala si astfel cum reiese din concluziile scrise depuse la dosar la termenul anterior.
    Mihai Chitac sustine admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 385^1 din Codul de procedura penala si ale art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, apreciind ca un general ar trebui sa aiba dreptul la toate gradele de jurisdictie, asa cum orice cetatean are acest drept.
    Avocatul Dan Ioan, pentru Mihai Chitac, solicita Curtii Constitutionale admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 385^1 din Codul de procedura penala si ale art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, apreciind ca aceste dispozitii contravin dispozitiilor art. 16 alin. (1) si ale art. 124 alin. (2) din Constitutie. Astfel, considera ca generalii ar trebui judecati de aceleasi instante ca si orice cetatean, nefiind normal ca in cazul lor atat fondul, cat si recursul sa se judece de aceeasi instanta de judecata - Inalta Curte de Casatie si Justitie.
    Consilierul juridic Dan Cimpoeru, pentru Ministerul Apararii Nationale, pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 385^1 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala si ale art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, intrucat existenta unui singur grad de jurisdictie, adica recursul, in anumite cazuri prevazute de lege (cum este si cel din prezenta cauza) nu contravine unicitatii si impartialitatii justitiei, fiind in concordanta si cu prevederile art. 2 din Protocolul nr. 7 la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. Potrivit acestor prevederi internationale, in materie penala, exista derogare de la regula celor trei grade de jurisdictie, atunci cand fondul este judecat de instanta suprema nationala. In ceea ce priveste exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, apreciaza ca si aceasta este neintemeiata, invocand in acest sens jurisprudenta Curtii Constitutionale in materie.
    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiilor de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 385^1 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala si art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, precum si a dispozitiilor art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, invocand prevederile art. 2 din Protocolul nr. 7 la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, precum si deciziile nr. 175/1999, nr. 99/2000, nr. 31/2004 si nr. 103/2005 ale Curtii Constitutionale.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 18 ianuarie 2005, pronuntata in Dosarul nr. 5.001/2004, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptiile de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 385^1 din Codul de procedura penala si ale art. 22 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, precum si ale art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, exceptii ridicate de Victor Atanasie Stanculescu in Dosarul nr. 2.955/1998 al Curtii Supreme de Justitie - Sectia penala, respectiv de Mihaela Suzane Ferkel Suteu, prin mandatar Marius Remus Mioc, in Dosarul nr. 5.001/2004 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 385^1 din Codul de procedura penala si ale art. 22 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, Victor Atanasie Stanculescu sustine ca dispozitiile art. 385^1 din Codul de procedura penala si ale art. 22 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, potrivit carora completul de 9 judecatori judeca recursurile in cauzele solutionate in prima instanta de sectiile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sunt neconstitutionale, intrucat creeaza o discriminare inadmisibila, inculpatii judecati in cauza de fata fiind privati de calea ordinara a apelului, cale de care, insa, poate beneficia fiecare cetatean.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, Mihaela Suzane Ferkel Suteu, prin mandatar Marius Remus Mioc, sustine ca aceste dispozitii contravin dreptului la aparare, prevazut de art. 24 alin. (1) din Constitutie, precum si principiului egalitatii in drepturi a cetatenilor. Astfel, arata ca aceasta limitare a dreptului la aparare afecteaza in special cetatenii cu venituri reduse, care nu dispun de posibilitati materiale de a-si angaja avocati, si ca aceasta masura, a interzicerii unor mandatari fara studii juridice sa puna concluzii, a fost luata in interesul avocatilor si al "claselor sociale instarite".
    Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala apreciaza ca dispozitiile legale criticate nu contravin Constitutiei, intrucat stabilirea cailor de atac este un drept ce apartine exclusiv legiuitorului si se aplica deopotriva tuturor celor ce se adreseaza justitiei, fara a se produce vreo incalcare sau limitare a dreptului la o judecata dreapta si echitabila.
    In ceea ce priveste dispozitiile art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, opineaza in sensul ca acestea nu contravin dreptului la aparare, intrucat dreptul de a reprezenta si asista persoane fizice si juridice in fata tuturor instantelor se exercita numai de avocatii inscrisi in tabloul baroului din care fac parte, potrivit dispozitiilor din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
    Potrivit dispozitiilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Guvernul considera ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata, cu urmatoarea motivare:
    Referitor la dispozitiile art. 385^1 din Codul de procedura penala si ale art. 22 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, arata ca, in reglementarea procedurii penale, legiuitorul a optat, in principiu, pentru instituirea a doua cai de atac ordinare - apelul si recursul, iar, in mod exceptional si in considerarea unor situatii deosebite, a fost reglementata exercitarea unei singure cai de atac, si anume recursul. Optiunea legislativa in stabilirea cailor de atac nu creeaza nici un privilegiu ori vreo discriminare intre cetateni, intrucat "se intemeiaza pe natura infractiunilor care constituie obiectul procesului penal, iar drepturile procesuale ale partilor sunt respectate, in mod egal, pentru ambele situatii", mentionand in acest sens dispozitiile art. 2 din Protocolul aditional nr. 7 la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, care prevad dreptul la dublu grad de jurisdictie in materie penala. Apreciaza astfel ca derogarea de la regula celor trei grade de jurisdictie nu contravine principiului egalitatii in fata legii, intrucat, asa cum a statuat constant si Curtea Constitutionala, principiul egalitatii nu inseamna uniformitate, nefiind contrara acestui principiu instituirea unor reguli speciale, inclusiv in ceea ce priveste caile de atac, atata timp cat se asigura egalitatea juridica a cetatenilor in utilizarea lor.
    In ceea ce priveste dispozitiile art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, arata ca acestea reprezinta norme de procedura care stabilesc conditiile de exercitare a mandatului de reprezentare in instanta si limitele in care acesta poate fi exercitat si, ca atare, aceste norme dau expresie optiunii legiuitorului in cadrul competentei ce-i este rezervata prin art. 126 alin. (2) din Constitutie. De asemenea, apreciaza ca nu se creeaza un tratament inegal intre partile procesului civil, textul aplicandu-se tuturor celor aflati in situatia prevazuta de ipoteza normei legale. Totodata, arata ca dispozitiile criticate nu restrang nici exercitiul dreptului la aparare, invocand in acest sens Decizia Curtii Constitutionale nr. 31/2004.
    Avocatul Poporului apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata. Astfel, referitor la dispozitiile art. 381^1 din Codul de procedura penala, constata ca dispozitiile mentionate nu se regasesc in Codul de procedura penala si, ca atare, se exclude exercitarea controlului de constitutionalitate, intrucat Curtea Constitutionala, potrivit art. 29 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, nu se poate pronunta decat asupra unor dispozitii legale in vigoare.
    In ceea ce priveste dispozitiile art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, apreciaza ca limitele si conditiile mandatului de reprezentare, inclusiv posibilitatea mandatarului de a pune sau nu concluzii in instanta in numele partii, reprezinta optiuni ale legiuitorului, in conformitate cu prevederile art. 126 alin. (2) din Constitutie, mentionand in acest sens deciziile Curtii Constitutionale nr. 54/2003 si nr. 31/2004.
    Referitor la art. 22 din Legea nr. 304/2004, apreciaza ca instituirea unor reguli speciale referitoare la competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este contrara dispozitiilor art. 16 alin. (1) din Constitutie, atata timp cat ele asigura egalitatea cetatenilor in utilizarea lor. Totodata, arata ca notiunea de proces echitabil nu implica imperios existenta mai multor grade de jurisdictie, invocand in acest sens si jurisprudenta constanta a Curtii Constitutionale, mentionand deciziile nr. 16/1999 si nr. 33/1999.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat Curtii Constitutionale punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, sustinerile partilor prezente, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, precum si celor ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, sa solutioneze exceptiile de neconstitutionalitate ridicate.
    Cu privire la obiectul exceptiei de neconstitutionalitate ridicate de Victor Atanasie Stanculescu, Curtea observa ca, desi Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 381^1 din Codul de procedura penala, in realitate este vorba despre o eroare materiala, autorul exceptiei referindu-se la prevederile art. 385^1 din Codul de procedura penala, care enumera hotararile supuse recursului.
    Totodata, din sustinerile autorului exceptiei de neconstitutionalitate rezulta ca acesta se refera numai la prevederile potrivit carora Completul de 9 judecatori judeca recursurile in cauzele judecate in prima instanta de sectiile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, recursul fiind singura cale de atac.
    Ca atare, Curtea constata ca obiectul exceptiei de neconstitutionalitate ridicate de Victor Atanasie Stanculescu il constituie dispozitiile art. 385^1 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala (dispozitii modificate prin art. I pct. 193 din Legea nr. 281/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 468 din 1 iulie 2003) si cele art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 576 din 29 iulie 2004, dispozitii care au urmatorul cuprins:
    - Art. 385^1 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala: "Pot fi atacate cu recurs: [...] d) sentintele pronuntate de sectia penala a Curtii Supreme de Justitie [...].";
    - Art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara: "Completul de 9 judecatori solutioneaza recursurile si cererile in cauzele judecate in prima instanta de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie."
    De asemenea, obiectul exceptiei de neconstitutionalitate ridicate de Mihaela Suzane Ferkel Suteu il constituie dispozitiile art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, astfel cum au fost modificate prin articolul unic pct. I.4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 59/2001, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 217 din 27 aprilie 2001, potrivit carora: "Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat, cu exceptia consilierului juridic care, potrivit legii, reprezinta partea."
    Autorul exceptiei Victor Atanasie Stanculescu sustine ca prevederile legale criticate contravin urmatoarelor dispozitii constitutionale:
    - Art. 16 alin. (1): "Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.";
    - Art. 124 alin. (2): "Justitia este unica, impartiala si egala pentru toti."
    Autoarea exceptiei Mihaela Suzane Ferkel Suteu sustine ca prevederile legale criticate contravin urmatoarelor dispozitii constitutionale:
    - Art. 16 alin. (1): "Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.";
    - Art. 24: "(1) Dreptul la aparare este garantat.
    (2) In tot cursul procesului, partile au dreptul sa fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu."
    I. Analizand exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 385^1 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala si ale art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, Curtea observa ca aceste dispozitii sunt norme de procedura, iar, potrivit art. 126 alin. (2) din Constitutie, competenta instantelor judecatoresti si procedura de judecata sunt prevazute de lege. In consecinta, este dreptul exclusiv al organului legislativ de a stabili regula potrivit careia recursurile impotriva sentintelor pronuntate de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie se judeca de Completul de 9 judecatori al aceleiasi instante, fara a se incalca si celelalte dispozitii constitutionale.
    Prin Decizia Plenului nr. 1 din 8 februarie 1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 69 din 16 martie 1994, Curtea a statuat ca liberul acces la justitie presupune si accesul la mijloacele procedurale prin care se infaptuieste justitia, iar instituirea regulilor de desfasurare a procesului in fata instantelor judecatoresti este de competenta exclusiva a legiuitorului. S-a mai retinut ca legiuitorul nu poate exclude nici o categorie sau grup social de la exercitiul drepturilor procesuale pe care le-a instituit, insa legiuitorul poate stabili, in considerarea unor situatii deosebite, reguli speciale de procedura.
    Referitor la incalcarea principiului egalitatii cetatenilor in fata legii si a autoritatilor publice, consacrat de art. 16 alin. (1) din Constitutie, Curtea Constitutionala a statuat in mod constant ca nu este contrara principiului egalitatii instituirea unor reguli speciale, inclusiv in ceea ce priveste caile de atac, cat timp ele asigura egalitatea juridica a cetatenilor in utilizarea lor.
    De asemenea, Curtea constata ca nici reglementarile internationale in materie nu impun un anumit numar al gradelor de jurisdictie sau un anumit numar al cailor de atac. Astfel, art. 2 paragraful 1 din Protocolul nr. 7 la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prevede ca "orice persoana declarata vinovata de o infractiune de catre un tribunal are dreptul sa ceara examinarea declaratiei de vinovatie sau a condamnarii de catre o jurisdictie superioara", iar "exercitarea acestui drept, inclusiv motivele pentru care acesta poate fi exercitat, sunt reglementate de lege". In paragraful 2 al aceluiasi articol se prevede posibilitatea stabilirii, prin exceptie, si a unui singur grad de jurisdictie in cazul infractiunilor minore sau in cazul in care cel interesat a fost judecat in prima instanta de catre cea mai inalta jurisdictie.
    Pentru aceleasi considerente, Curtea constata ca nici sustinerea potrivit careia dispozitiile legale criticate ar contraveni prevederilor art. 124 alin. (2) din Constitutie privind unicitatea, impartialitatea si egalitatea justitiei nu este intemeiata.
    II. Examinand exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, Curtea constata ca referitor la aceste dispozitii procedurale s-a mai pronuntat prin numeroase decizii, cum ar fi, de exemplu, Decizia nr. 31 din 29 ianuarie 2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 199 din 5 martie 2004. Astfel, Curtea a statuat ca restrictia mandatarului care nu are calitatea de avocat de a pune concluzii orale in instanta nu constituie o impiedicare a accesului liber la justitie, intrucat partea insasi poate participa la dezbateri si poate pune concluzii inaintea instantei de judecata, iar mandatarul are posibilitatea sa formuleze cereri si sa propuna probe in tot cursul procesului, precum si dreptul de a depune concluzii scrise.
    Intrucat nu au intervenit elemente noi, de natura sa justifice schimbarea jurisprudentei Curtii Constitutionale, solutia si considerentele deciziei sus-mentionate isi mentin valabilitatea si in prezenta cauza.
    In ceea ce priveste pretinsa incalcare a art. 16 alin. (1) din Constitutie, Curtea constata ca aceasta este nefondata, intrucat dispozitia legala criticata se aplica tuturor persoanelor aflate in aceeasi situatie juridica prevazuta de ipoteza normei legale, fara a se institui anumite privilegii sau discriminari.

    Pentru considerentele expuse mai sus, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1 - 3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptiile de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 385^1 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala si ale art. 22 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, precum si ale art. 68 alin. 4 din Codul de procedura civila, exceptii ridicate de Victor Atanasie Stanculescu in Dosarul nr. 2.955/1998 al Curtii Supreme de Justitie - Sectia penala, respectiv de Mihaela Suzane Ferkel Suteu in Dosarul nr. 5.001/2004 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 7 iunie 2005.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat asistent,
                              Ioan Marilena Chiorean



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 285/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 285 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 285/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu