E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

CIRCULARA Nr

CIRCULARA   Nr. 22896 din  5 decembrie 1996

privind aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 44/1995 privind imbunatatirea impunerii activitatilor producatoare de venit din exercitarea unei profesii libere si din lucrari literare, de arta si stiintifice

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 355 din 30 decembrie 1996


SmartCity3


    In legatura cu modul de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 44/1995 si ale Instructiunilor privind impunerea liber-profesionistilor si a altor persoane fizice autorizate potrivit legii, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finantelor, nr. 761/1996,
    precizam urmatoarele:

    1. Sfera profesiilor enumerate la art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1995 se completeaza cu "instructorii auto" si "maseuri".
    Pentru medici nu mai este necesara autorizarea potrivit Decretului-lege nr. 54/1990, acestia fiind autorizati de Ministerul Sanatatii conform Legii nr. 74/1995 privind exercitarea profesiei de medic, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania.
    2. Cheltuielile cu investitiile in terenuri se admit la deducere in anul efectuarii acestora numai in masura in care contribuabilii fac dovada, cu certificatul de urbanism si autorizatia de constructie, ca urmeaza sa demareze constructia de sedii sau ateliere necesare desfasurarii activitatii. In situatia in care, in anul fiscal urmator, constructia de sedii sau ateliere nu a inceput, contravaloarea terenurilor respective se adauga la venitul impozabil, la nivelul valorii de piata, determinata pe baza expertizei valorice, pe cheltuiala contribuabilului.
    3. Cheltuielile cu dobandirea imobilelor sunt deductibile numai cu conditia ca acestea sa fie destinate in exclusivitate desfasurarii activitatii, iar in cazul achizitionarii de unitati locative in care se amenajeaza si incaperi destinate desfasurarii activitatii se aplica prevederile art. 3 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1995.
    In cazul imobilelor achizitionate pe numele persoanei fizice si nu pe numele persoanei fizice autorizate, precum si in cazul folosirii imobilului dobandit anterior autorizarii de catre persoana fizica se aplica prevederile art. 3 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1995.
    In situatia in care contravaloarea imobilelor proprii se inregistreaza pe cheltuieli in evidenta contribuabilului, ca transfer din proprietatea personala in proprietatea acestuia ca persoana autorizata, in scopul diminuarii venitului impozabil, aceasta fapta intra sub incidenta art. 12 din Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale.
    4. Cheltuielile efectuate cu procurarea autoturismelor, ca investitie, sunt deductibile. Se admite deducerea unui singur autoturism pentru fiecare persoana fizica autorizata sau asociatie familiala, iar pentru cabinetele (birourile) asociate si societatile civile profesionale, cate un autoturism pentru fiecare membru asociat.
    In cazul autoturismelor achizitionate pe numele persoanei fizice si nu pe numele persoanei fizice autorizate, precum si in cazul folosirii autoturismului dobandit anterior autorizarii de catre persoana fizica se aplica prevederile art. 3 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1995.
    Pentru autoturismele folosite de instructorii auto in procesul de invatare a conducerii auto se admite deducerea in conditiile alin. 1 de mai sus, dar numai in masura in care aceste autoturisme sunt dotate cu dubla comanda si inscriptionate corespunzator pe capote si pe partile laterale.
    Autoturismele folosite pentru taximetrie nu se admit la deducere, contribuabilii fiind impusi pe baza forfetara.
    5. Mobilierul de birou si aparatura de birou sunt deductibile la determinarea venitului impozabil, cu exceptia celor care nu sunt necesare desfasurarii activitatii autorizate, cum ar fi: frigider, televizor, aparatura audio-video etc.
    Pentru birourile (atelierele) separate de locuinta se admite la scadere aparatura pentru intretinere si curatenie, cum ar fi aspiratoarele, cu conditia ca acestea sa nu paraseasca sediul biroului sau al atelierului.
    6. Cheltuielile de protocol se admit la deducere numai in masura in care sunt efectuate in vederea realizarii venitului.
    In acest sens, se iau in considerare numai cheltuielile cu procurarea de produse specifice acestei destinatii, cum ar fi: cafea, ceai, racoritoare, diverse dulciuri si gustari specifice etc., cu pastrarea unei limite rezonabile a acestora.
    7. Cheltuielile cu reparatiile curente si capitale la mijloacele fixe din inventarul propriu, cat si inchiriate sunt deductibile, cu impozitarea corespunzatoare a venitului realizat de proprietarul mijloacelor fixe inchiriate, in conditiile in care plata chiriei este compensata cu aceste cheltuieli, potrivit prevederilor din contractul de inchiriere, dupa caz.
    In cazul unor modernizari, transformari sau al aducerii unor imbunatatiri la mijloacele fixe inchiriate cheltuielile efectuate sunt deductibile, iar contravaloarea acestora se impoziteaza la nivelul proprietarului bunurilor inchiriate in conditiile in care plata chiriei este compensata cu aceste cheltuieli, cu exceptia situatiei in care acestea sunt recuperate de chirias.
    8. Cheltuielile cu primele de asigurare pentru bunuri, precum si cele cu asigurarile profesionale sunt deductibile in masura in care veniturile obtinute cu titlu de despagubire sunt impozabile, cu recunoasterea pe cheltuieli a pierderilor respective.
    9. Atat mijloacele fixe, cat si obiectele de inventar inclusiv literatura de specialitate (cartile) incluse la rubrica "Plati" din Registrul-jurnal de incasari si plati se inscriu in Registrul-inventar model 14-1-2A4, distinct pe cele doua categorii. Cheltuielile cu abonamentele la revistele de specialitate si la Monitorul Oficial al Romaniei sunt deductibile la calculul venitului impozabil.
    10. Cota de 5% admisa la deducere pentru notarii publici se aplica numai asupra onorariilor aferente actelor notariale care privesc determinarea de taxe de timbru, indiferent ca se constata scutirea de plata taxelor de timbru in anumite cazuri. Prin urmare, nu intra in baza de aplicare a cotei de 5% veniturile din dobanzile la disponibilitatile din cont si din vanzarea unor bunuri din inventarul propriu, precum si onorariile percepute pentru activitatea de consultanta.
    11. Cheltuielile ce decurg din contractele de uzufruct sunt deductibile, urmand ca veniturile obtinute din aceste contracte la nivelul proprietarilor bunurilor respective sa se impuna potrivit art. 21 din Decretul nr. 153/1954.

                p. Ministru de stat, ministrul finantelor,
                              Gheorghe Raicu,
                             secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Circulara 22896/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Circulara 22896 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu