E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

CIRCULARA Nr

CIRCULARA   Nr. 22896 din  5 decembrie 1996

privind aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 44/1995 privind imbunatatirea impunerii activitatilor producatoare de venit din exercitarea unei profesii libere si din lucrari literare, de arta si stiintifice

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 355 din 30 decembrie 1996


SmartCity3


    In legatura cu modul de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 44/1995 si ale Instructiunilor privind impunerea liber-profesionistilor si a altor persoane fizice autorizate potrivit legii, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finantelor, nr. 761/1996,
    precizam urmatoarele:

    1. Sfera profesiilor enumerate la art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1995 se completeaza cu "instructorii auto" si "maseuri".
    Pentru medici nu mai este necesara autorizarea potrivit Decretului-lege nr. 54/1990, acestia fiind autorizati de Ministerul Sanatatii conform Legii nr. 74/1995 privind exercitarea profesiei de medic, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania.
    2. Cheltuielile cu investitiile in terenuri se admit la deducere in anul efectuarii acestora numai in masura in care contribuabilii fac dovada, cu certificatul de urbanism si autorizatia de constructie, ca urmeaza sa demareze constructia de sedii sau ateliere necesare desfasurarii activitatii. In situatia in care, in anul fiscal urmator, constructia de sedii sau ateliere nu a inceput, contravaloarea terenurilor respective se adauga la venitul impozabil, la nivelul valorii de piata, determinata pe baza expertizei valorice, pe cheltuiala contribuabilului.
    3. Cheltuielile cu dobandirea imobilelor sunt deductibile numai cu conditia ca acestea sa fie destinate in exclusivitate desfasurarii activitatii, iar in cazul achizitionarii de unitati locative in care se amenajeaza si incaperi destinate desfasurarii activitatii se aplica prevederile art. 3 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1995.
    In cazul imobilelor achizitionate pe numele persoanei fizice si nu pe numele persoanei fizice autorizate, precum si in cazul folosirii imobilului dobandit anterior autorizarii de catre persoana fizica se aplica prevederile art. 3 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1995.
    In situatia in care contravaloarea imobilelor proprii se inregistreaza pe cheltuieli in evidenta contribuabilului, ca transfer din proprietatea personala in proprietatea acestuia ca persoana autorizata, in scopul diminuarii venitului impozabil, aceasta fapta intra sub incidenta art. 12 din Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale.
    4. Cheltuielile efectuate cu procurarea autoturismelor, ca investitie, sunt deductibile. Se admite deducerea unui singur autoturism pentru fiecare persoana fizica autorizata sau asociatie familiala, iar pentru cabinetele (birourile) asociate si societatile civile profesionale, cate un autoturism pentru fiecare membru asociat.
    In cazul autoturismelor achizitionate pe numele persoanei fizice si nu pe numele persoanei fizice autorizate, precum si in cazul folosirii autoturismului dobandit anterior autorizarii de catre persoana fizica se aplica prevederile art. 3 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1995.
    Pentru autoturismele folosite de instructorii auto in procesul de invatare a conducerii auto se admite deducerea in conditiile alin. 1 de mai sus, dar numai in masura in care aceste autoturisme sunt dotate cu dubla comanda si inscriptionate corespunzator pe capote si pe partile laterale.
    Autoturismele folosite pentru taximetrie nu se admit la deducere, contribuabilii fiind impusi pe baza forfetara.
    5. Mobilierul de birou si aparatura de birou sunt deductibile la determinarea venitului impozabil, cu exceptia celor care nu sunt necesare desfasurarii activitatii autorizate, cum ar fi: frigider, televizor, aparatura audio-video etc.
    Pentru birourile (atelierele) separate de locuinta se admite la scadere aparatura pentru intretinere si curatenie, cum ar fi aspiratoarele, cu conditia ca acestea sa nu paraseasca sediul biroului sau al atelierului.
    6. Cheltuielile de protocol se admit la deducere numai in masura in care sunt efectuate in vederea realizarii venitului.
    In acest sens, se iau in considerare numai cheltuielile cu procurarea de produse specifice acestei destinatii, cum ar fi: cafea, ceai, racoritoare, diverse dulciuri si gustari specifice etc., cu pastrarea unei limite rezonabile a acestora.
    7. Cheltuielile cu reparatiile curente si capitale la mijloacele fixe din inventarul propriu, cat si inchiriate sunt deductibile, cu impozitarea corespunzatoare a venitului realizat de proprietarul mijloacelor fixe inchiriate, in conditiile in care plata chiriei este compensata cu aceste cheltuieli, potrivit prevederilor din contractul de inchiriere, dupa caz.
    In cazul unor modernizari, transformari sau al aducerii unor imbunatatiri la mijloacele fixe inchiriate cheltuielile efectuate sunt deductibile, iar contravaloarea acestora se impoziteaza la nivelul proprietarului bunurilor inchiriate in conditiile in care plata chiriei este compensata cu aceste cheltuieli, cu exceptia situatiei in care acestea sunt recuperate de chirias.
    8. Cheltuielile cu primele de asigurare pentru bunuri, precum si cele cu asigurarile profesionale sunt deductibile in masura in care veniturile obtinute cu titlu de despagubire sunt impozabile, cu recunoasterea pe cheltuieli a pierderilor respective.
    9. Atat mijloacele fixe, cat si obiectele de inventar inclusiv literatura de specialitate (cartile) incluse la rubrica "Plati" din Registrul-jurnal de incasari si plati se inscriu in Registrul-inventar model 14-1-2A4, distinct pe cele doua categorii. Cheltuielile cu abonamentele la revistele de specialitate si la Monitorul Oficial al Romaniei sunt deductibile la calculul venitului impozabil.
    10. Cota de 5% admisa la deducere pentru notarii publici se aplica numai asupra onorariilor aferente actelor notariale care privesc determinarea de taxe de timbru, indiferent ca se constata scutirea de plata taxelor de timbru in anumite cazuri. Prin urmare, nu intra in baza de aplicare a cotei de 5% veniturile din dobanzile la disponibilitatile din cont si din vanzarea unor bunuri din inventarul propriu, precum si onorariile percepute pentru activitatea de consultanta.
    11. Cheltuielile ce decurg din contractele de uzufruct sunt deductibile, urmand ca veniturile obtinute din aceste contracte la nivelul proprietarilor bunurilor respective sa se impuna potrivit art. 21 din Decretul nr. 153/1954.

                p. Ministru de stat, ministrul finantelor,
                              Gheorghe Raicu,
                             secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Circulara 22896/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Circulara 22896 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu