Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

CIRCULARA Nr

CIRCULARA   Nr. 21 din 27 august 2004

privind punerea in circulatie, in scop numismatic, a unei monede din argint cu valoarea nominala de 500 lei, emisiunea "Anghel Saligny - 150 de ani de la nastere"

ACT EMIS DE: BANCA NATIONALA A ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 829 din  8 septembrie 2004


SmartCity3


    Art. 1
    In conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei si ale Ordonantei Guvernului nr. 45/1998 privind abilitarea Bancii Nationale a Romaniei de a pune in circulatie emisiuni monetare cu caracter numismatic din metale pretioase, aprobata prin Legea nr. 244/1998, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, incepand cu data de 13 septembrie 2004, o moneda din argint cu valoarea nominala de 500 lei, emisiunea "Anghel Saligny - 150 de ani de la nastere".
    Art. 2
    Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:
    - forma: rotunda;
    - metalul: argint;
    - titlul: 999/1000;
    - calitatea: proof;
    - greutatea: 31,103 grame;
    - marginea: neteda;
    - diametrul: 37 mm.
    Aversul monedei contine, in centru, imaginea podului de la Cernavoda, cea mai importanta realizare a lui Anghel Saligny. Sub imagine sunt inscriptionate denumirea constructiei si locatia acesteia "PODUL DE LA CERNAVODA". In stanga sunt amplasate stema Romaniei si inscriptia "ROMANIA". Anul emisiunii "2004" si valoarea nominala "500 LEI" figureaza in partea inferioara a monedei.
    Pe revers este reprodus portretul lui Anghel Saligny. Inscriptia "ANGHEL SALIGNY - 150 ANI DE LA NASTERE" este gravata circular, urmand circumferinta monedei. Anii "1854 - 1925" (reprezentand anul nasterii si cel al trecerii in nefiinta), despartiti de o linie orizontala, sunt amplasati unul sub altul, in partea dreapta a portretului. In partea inferioara este reprodusa in facsimil semnatura lui Anghel Saligny.
    Art. 3
    Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de un certificat de autenticitate redactat in limbile romana si engleza, semnat de Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si de Casierul central, precum si de un pliant de prezentare a acestei emisiuni monetare.
    Art. 4
    Monedele din argint, emisiunea "Anghel Saligny - 150 de ani de la nastere", au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
    Art. 5
    Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din argint, emisiunea "Anghel Saligny - 150 de ani de la nastere", se realizeaza prin ghiseele sucursalelor Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

                 GUVERNATORUL BANCII NATIONALE A ROMANIEI,
                              MUGUR ISARESCUSmartCity5

COMENTARII la Circulara 21/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Circulara 21 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Circulara 21/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu