Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 92 din 30 august 1999

pentru ratificarea Protocolului aditional la Conventia europeana asupra transferarii persoanelor condamnate, adoptat la Strasbourg la 18 decembrie 1997

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 425 din 31 august 1999


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. C pct. 13 din Legea nr. 140/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Se ratifica Protocolul aditional la Conventia europeana asupra transferarii persoanelor condamnate, adoptat la Strasbourg la 18 decembrie 1997.
    Art. 2
    Declaratiile formulate de Romania cu ocazia ratificarii prin Legea nr. 76/1996 a Conventiei europene asupra transferarii persoanelor condamnate se aplica mutatis mutandis si protocolului aditional.

                PRIM-MINISTRU
                 RADU VASILE

                      Contrasemneaza:
                      Ministru de stat, ministrul justitiei,
                      Valeriu Stoica

                      Ministru de interne,
                      Constantin Dudu-Ionescu

                      p. Ministrul afacerilor externe,
                      Ion Pascu,
                      secretar de stat

                            PROTOCOL ADITIONAL
la Conventia europeana asupra transferarii persoanelor condamnate*)

    *) Traducere.

                                PREAMBUL
    Statele membre ale Consiliului Europei si celelalte state semnatare ale prezentului protocol,
    dornice sa faciliteze aplicarea Conventiei europene asupra transferarii persoanelor condamnate, care a fost deschisa spre semnare la Strasbourg la 21 martie 1983 (denumita in continuare conventie), si, in special, sa urmareasca obiectivele enuntate de a servi intereselor unei bune administrari a justitiei si de a favoriza reinsertia sociala persoanelor condamnate,
    constiente de faptul ca numeroase state nu isi pot extrada propriii cetateni,
    considerand ca este de dorit completarea conventiei in anumite privinte,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Dispozitii generale
    1. Termenii si expresiile folosite in prezentul protocol trebuie interpretate in sensul conventiei.
    2. Dispozitiile conventiei sunt aplicabile in masura in care sunt compatibile cu prevederile prezentului protocol.
    Art. 2
    Persoanele evadate din statul de condamnare
    1. Atunci cand un cetatean al uneia dintre parti, fata de care o hotarare de condamnare definitiva a fost pronuntata pe teritoriul unei alte parti, vizeaza sa se sustraga executarii sau urmaririi executarii condamnarii in statul de condamnare, refugiindu-se pe teritoriul primei parti inainte de a-si fi executat condamnarea, statul de condamnare poate sa adreseze primei parti o cerere prin care sa il solicite ca aceasta sa se ocupe de executarea condamnarii.
    2. Partea solicitata poate, la cererea partii solicitante, inainte de primirea documentelor in sprijinul cererii sau in asteptarea hotararii privind cererea, sa procedeze la arestarea persoanei condamnate sau sa ia orice alta masura corespunzatoare, menita sa asigure ca aceasta nu ii va parasi teritoriul. Orice cerere in acest sens va fi insotita de informatiile mentionate in paragraful 3 al art. 4 din conventie. Arestarea, cu acest titlu, a persoanei condamnate nu poate duce la agravarea situatiei sale penale.
    3. Transferul executarii condamnarii nu necesita consimtamantul persoanei condamnate.
    Art. 3
    Persoane condamnate carora li s-a aplicat masura expulzarii sau aceea a conducerii la frontiera
    1. Statul de executare poate, la cererea statului de condamnare, sub rezerva aplicarii prevederilor acestui articol, sa isi dea acordul pentru transferarea unei persoane condamnate fara consimtamantul acesteia din urma, atunci cand condamnarea pronuntata impotriva acesteia sau o hotarare administrativa luata ca urmare a acestei condamnari contine o masura de expulzare ori de conducere la frontiera sau orice alta masura, in virtutea careia acestei persoane, o data pusa in libertate, nu ii va mai fi permis sa ramana pe teritoriul statului de condamnare.
    2. Statul de executare nu isi va da acordul in scopul paragrafului 1 decat dupa ce a luat in considerare avizul persoanei condamnate.
    3. In scopul aplicarii acestui articol statul de condamnare pune la dispozitie statului de executare:
    a) o declaratie continand avizul persoanei condamnate, in privinta transferarii sale prevazute; si
    b) o copie de pe masura de expulzare ori de conducere la frontiere sau de pe orice alta masura, in baza careia persoanei condamnate, odata pusa in libertate, nu ii va mai fi permisa sederea pe teritoriul statului de condamnare.
    4. Orice persoana care a fost transferata in urma aplicarii prevederilor acestui articol nu va fi nici urmarita, nici judecata si nici detinuta in vederea executarii unei pedepse sau a unei masuri de siguranta, nici nu va fi supusa oricarei alte ingradiri a libertatii sale individuale pentru un fapt oarecare anterior transferarii, altul decat cel care a motivat condamnarea in curs de executare, cu exceptia urmatoarelor cazuri:
    a) cand statul de condamnare o autorizeaza, o cerere va fi prezentata in acest scop, insotita de actele doveditoare si de un proces-verbal judiciar, in care sunt consemnate declaratiile condamnatului; aceasta autorizare va fi acordata atunci cand infractiunea pentru care a fost ceruta ar atrage ea insasi extradarea potrivit legislatiei statului de condamnare sau daca extradarea ar fi exclusa numai din cauza cuantumului pedepsei;
    b) cand persoana condamnata care a avut posibilitatea sa paraseasca teritoriul statului de executare nu a facut acest lucru in termen de 45 de zile de la eliberarea sa definitiva sau cand s-a reintors pe teritoriul acestui stat dupa ce il parasise.
    5. Statul de executare poate sa ia masurile necesare in conformitate cu legislatia sa interna, inclusiv recurgerea la o procedura in lipsa in vederea intreruperii prescriptiei, daca aceste masuri nu contravin prevederilor paragrafului 4 al prezentului articol.
    6. Orice stat contractant poate, printr-o declaratie adresata secretarului general al Consiliului Europei, sa arate ca nu va lua in sarcina executarea condamnarilor in conditiile enuntate de prezentul articol.
    Art. 4
    Semnarea si intrarea in vigoare
    1. Prezentul protocol este deschis spre semnare statelor membre ale Consiliului Europei si altor state semnatare ale conventiei. El va fi supus ratificarii, acceptarii sau aprobarii. Un semnatar nu poate ratifica, accepta sau aproba prezentul protocol fara sa fi ratificat, acceptat sau aprobat, simultan sau anterior, conventia. Instrumentele de ratificare, de acceptare sau de aprobare vor fi depuse pe langa secretarul general al Consiliului Europei.
    2. Prezentul protocol va intra in vigoare in prima zi a lunii care urmeaza expirarii unei perioade de 3 luni de la data depunerii celui de-al treilea instrument de ratificare, de acceptare sau de aprobare.
    3. Pentru orice stat semnatar care va depune ulterior instrumentul sau de ratificare, de acceptare sau de aprobare, protocolul va intra in vigoare in prima zi a lunii care urmeaza expirarii unei perioade de 3 luni de la data depunerii.
    Art. 5
    Aderarea
    1. Orice stat nemembru care a aderat la conventie va putea sa adere la prezentul protocol dupa intrarea lui in vigoare.
    2. Pentru orice stat aderent protocolul va intra in vigoare in prima zi a lunii care urmeaza expirarii unei perioade de 3 luni de la data depunerii instrumentului de aderare.
    Art. 6
    Aplicare teritoriala
    1. Orice stat poate, in momentul semnarii sau in momentul depunerii instrumentului sau de ratificare, de acceptare ori de aderare, sa desemneze teritoriul sau teritoriile carora li se aplica prevederile prezentului protocol.
    2. Orice stat contractant poate, in orice alt moment ulterior, printr-o declaratie adresata secretarului general al Consiliului Europei, sa extinda aplicarea prezentului protocol la orice alt teritoriu desemnat in declaratie. Protocolul va intra in vigoare cu privire la acest teritoriu in prima zi a lunii care urmeaza expirarii unei perioade de 3 luni de la data primirii declaratiei de catre secretarul general.
    3. Orice declaratie facuta in virtutea celor doua paragrafe precedente va putea fi retrasa in ceea ce priveste orice teritoriu desemnat in aceasta declaratie, prin notificare adresata secretarului general al Consiliului Europei. Retragerea va produce efecte in prima zi a lunii care urmeaza expirarii unei perioade de 3 luni de la data primirii notificarii de catre secretarul general al Consiliului Europei.
    Art. 7
    Aplicare in timp
    Prezentul protocol se va aplica executarii condamnarilor pronuntate fie inainte, fie dupa intrarea sa in vigoare.
    Art. 8
    Denuntare
    1. Orice stat contractant poate, in orice moment, sa denunte prezentul protocol, adresand o notificare secretarului general al Consiliului Europei.
    2. Denuntarea va produce efecte din prima zi a lunii care urmeaza expirarii unei perioade de 3 luni de la data primirii notificarii de catre secretarul general.
    3. Cu toate acestea prezentul protocol va continua sa se aplice executarii condamnarilor persoanelor transferate, in conformitate cu prevederile conventiei sau ale prezentului protocol, inainte ca denuntarea sa produca efecte.
    4. Denuntarea conventiei atrage de plin drept pe cea a prezentului protocol.
    Art. 9
    Notificari
    Secretarul general al Consiliului Europei va notifica statelor membre ale Consiliului Europei, tuturor semnatarilor, tuturor partilor si oricarui alt stat care a fost invitat sa adere la conventie:
    a) orice semnatura;
    b) depunerea oricarui instrument de ratificare, acceptare, aprobare sau aderare;
    c) orice data de intrare in vigoare a prezentului protocol in conformitate cu art. 4 si 5;
    d) orice alt act, declaratie, notificare sau comunicare avand legatura cu prezentul protocol.
    Drept care, subsemnatii, fiind special autorizati in acest scop, au semnat prezentul protocol.
    Adoptat la Strasbourg la 18 decembrie 1997, in limbile franceza si engleza, ambele texte fiind egal autentice, intr un singur exemplar care va fi depus in arhivele Consiliului Europei. Secretarul general al Consiliului Europei va transmite copii de pe aceste texte, conforme cu originalul, fiecaruia dintre statele membre ale Consiliului Europei, altor state semnatare ale conventiei si oricarui stat invitat sa adere la aceasta.



SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 92/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 92 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu