E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 721 din 26 septembrie 2003

pentru aprobarea Regulilor privind importul si exportul produselor agroalimentare ecologice

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 701 din  7 octombrie 2003


SmartCity3


    Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale de implementare si reglementare nr. 128.332 din 26 septembrie 2003,
    avand in vedere prevederile art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata prin Legea nr. 38/2001,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului,

    ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Regulile privind importul si exportul produselor agroalimentare ecologice prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare dupa 30 de zile de la data publicarii.

             Ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului,
                               Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                                REGULI
privind importul si exportul produselor agroalimentare ecologice

    CAP. 1
    Domeniul de aplicare

    Art. 1
    (1) Prezentele reguli stabilesc cadrul juridic in care se poate efectua importul, in vederea comercializarii in Romania, si exportul produselor specificate la art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata prin Legea nr. 38/2001, denumite in continuare produse agroalimentare ecologice.
    (2) Termenul ecologic utilizat in prezentele reguli este similar cu termenii: biologic, organic sau cu combinatiile acestora, organobiologic, bioorganic.

    CAP. 2
    Reguli privind importul produselor agroalimentare ecologice

    Art. 2
    Importul produselor agroalimentare ecologice in vederea comercializarii in Romania se efectueaza de importatorii de produse agroalimentare ecologice, inregistrati la Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 527/2003 pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de inspectie si certificare si conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si certificare in agricultura ecologica, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 613 din 29 august 2003.
    Art. 3
    Produsele agroalimentare ecologice importate in vederea comercializarii in Romania trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
    a) sa fie originare dintr-o tara membra a Uniunii Europene sau dintr-o tara terta, care figureaza pe lista stabilita de Comisia Europeana si prezentata in anexa nr. 1 la prezentele reguli. In situatia in care produsele provin dintr-o tara terta, acestea trebuie sa fie obtinute intr-o anumita regiune sau intr-o unitate/ferma de productie specificata in lista din anexa nr. 1 la prezentele reguli si controlate de un organism de control specificat in aceeasi lista. Lista va fi actualizata de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, in functie de modificarile si completarile efectuate de Comisia Europeana;
    b) sa fie insotite de un certificat de control, in original, pana la primul destinatar, al carui model este prezentat in anexa nr. 2 la prezentele reguli, eliberat de autoritatea sau de organismul competent din tara de origine, care sa ateste ca lotul la care se refera certificatul a fost obtinut in cadrul unui sistem de productie ecologica in care se aplica regulile Uniunii Europene sau reguli echivalente si ca a fost supus unui sistem de control reglementat de normele comunitare sau unui sistem cu o eficacitate echivalenta cu cea a controlului efectuat in Uniunea Europeana;
    c) produsele agroalimentare ecologice de origine animala trebuie sa fie originare dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau dintr-o tara terta, care figureaza pe lista stabilita de Comisia Europeana, prezentata in anexa nr. 1 la prezentele reguli, ori dintr-o parte a teritoriului acestora din care importurile de produse agroalimentare ecologice de origine animala nu sunt interzise din motive sanitar-veterinare.
    Art. 4
    (1) Prin derogare de la prevederile art. 3 lit. a), Autoritatea Nationala a Produselor Ecologice din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, denumita in continuare A.N.P.E., avizeaza pana la data de 31 decembrie 2005 comercializarea in Romania a produselor agroalimentare ecologice provenite din alte tari, in afara celor mentionate.
    (2) In acest sens, importatorul este obligat sa furnizeze A.N.P.E. dovezi care sa ateste ca produsele respective au fost obtinute dupa reguli de productie ecologice echivalente cu cele din Romania si au fost supuse unui sistem de control cu o eficacitate echivalenta celui reglementat de Ordinul ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 527/2003 pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de inspectie si certificare si conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si certificare in agricultura ecologica.
    Art. 5
    (1) Certificatul de control prezentat in anexa nr. 2 la prezentele reguli se emite intr-un singur exemplar original si se redacteaza in limba oficiala a tarii exportatoare, precum si in limba oficiala a tarii importatoare.
    (2) Certificatul de control se completeaza, cu exceptia stampilelor si a semnaturilor, in intregime cu majuscule sau in intregime cu caractere dactilografiate. Modificarile sau stersaturile determina ca certificatul sa nu fie valabil.
    (3) Primul destinatar sau, daca este cazul, importatorul face o copie in vederea informarii organismului de control din Romania, in conformitate cu prevederile art. 41 din Regulile privind sistemul de inspectie si certificare si conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si certificare in agricultura ecologica, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 527/2003. Toate copiile vor purta mentiunea "COPIE" sau "DUPLICAT".
    (4) Importatorul trebuie sa pastreze certificatul de control, exemplarul original, cel putin 2 ani, pentru a-l pune la dispozitie organismelor de control.
    Art. 6
    (1) La intrarea in tara loturile de produse agroalimentare ecologice sunt verificate de autoritatea vamala. Inspectia fitosanitara vamala sau sanitara veterinara verifica loturile de produse agroalimentare ecologice privind respectarea conformitatii cu prevederile legislatiei fitosanitare si sanitare veterinare in vigoare.
    (2) Certificatul de control prevazut in anexa nr. 2 la prezentele reguli va fi prezentat autoritatii vamale, impreuna cu celelalte documente insotitoare prevazute de legislatia in vigoare.
    (3) Autoritatea vamala verifica concordanta dintre datele inscrise in certificatul de control si ambalajele si etichetele produselor agroalimentare ecologice, completeaza si stampileaza casuta nr. 17 din certificatul de control prevazut in anexa nr. 2 la prezentele reguli.
    (4) Transporturile de produse agroalimentare ecologice sosite la punctele de frontiera, care nu indeplinesc conditiile conform prevederilor legale in vigoare, nu se admit la import.
    (5) In cazul existentei oricaror neclaritati privind importul si exportul produselor agroalimentare ecologice, autoritatea vamala fitosanitara sau sanitara veterinara se va adresa Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, respectiv A.N.P.E.

    CAP. 3
    Obligatiile importatorilor de produse agroalimentare ecologice

    Art. 7
    Importatorii de produse agroalimentare ecologice au urmatoarele obligatii:
    a) sa asigure, prin exportatorul din tara de origine, existenta documentelor de insotire a produselor importate, solicitate conform regimului de import;
    b) sa tina evidenta cantitatilor importate, in conformitate cu prevederile art. 17 din Regulile privind sistemul de inspectie si certificare si conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si certificare in agricultura ecologica;
    c) sa transmita organismului de inspectie si certificare la care este inregistrat in Romania toate datele privind modalitatile de transport de la exportator la primul destinatar, precum si informatii cu privire la spatiile de depozitare ale primului destinatar;
    d) sa comunice organismului de inspectie si certificare la care este inregistrat in Romania, imediat dupa primirea certificatelor de control din partea autoritatii sau organismului de control din tara de unde se face importul, urmatoarele date: numele si adresa primului destinatar si o copie a certificatului de control privind importurile de produse ecologice, precum si orice alte informatii pe care acest organism le solicita;
    e) sa transmita autoritatii sau organismului de control al primului destinatar, la cerere, toate informatiile pe care le solicita.

    CAP. 4
    Reguli privind exportul produselor agroalimentare ecologice

    Art. 8
    Exportul produselor agroalimentare ecologice se face in conformitate cu prevederile legislatiei interne privind exportul produselor agroalimentare si cu acordurile si conventiile din domeniu la care Romania este parte.
    Art. 9
    Produsele agroalimentare ecologice vor fi exportate insotite de certificatul de control in original, emis de un organism de inspectie si certificare acreditat in Romania in conformitate cu legislatia in vigoare din acest domeniu.

    ANEXA 1
    la reguli

                                  LISTA
tarilor terte specificate pe lista stabilita de Comisia Europeana

    ARGENTINA
    1. Categoria de produse:
    a) produse vegetale netransformate, animale si produse animaliere netransformate;
    b) produse agricole vegetale si produse animaliere procesate.
    2. Originea produselor: produsele mentionate la pct. 1 lit. a), precum si ingredientele obtinute dupa modul de productie ecologic al produselor mentionate la pct. 2 lit. b), care au fost produse in Argentina.
    3. Organisme de control:
    - Instituto Argentino para certificacion y Procion de Productos Agropecuarios Organicos SRL (Argencert)
    - Organizacion Internacional Agropecuaria (OIA)
    - Letis SA.
    4. Organisme insarcinate cu eliberarea certificatelor de control:
    - Instituto Argentino para certificacion y Procion de Productos Agropecuarios Organicos SRL (Argencert)
    - Organizacion Internacional Agropecuaria (OIA)
    - Letis SA.

    AUSTRALIA
    1. Categoria de produse:
    a) produse vegetale netransformate;
    b) produse alimentare compuse din unul sau mai multe ingrediente de origine vegetala.
    2. Originea produselor: produsele mentionate la pct. 1 lit. a), precum si ingredientele obtinute dupa modul de productie ecologic al produselor mentionate la pct. 1 lit. b), care au fost cultivate in Australia.
    3. Organisme de control:
    - Australian Quarantine and Inspection Service (AQIS) (Department of Agriculture, Fisheries and Forestry)
    - Bio-dynamic Research Institute (BDRI)
    - Biological Farmers of Australia (BFA)
    - Organic Herb Growers of Australia Inc. (OHGA)
    - Organic Food Chain Pty Ltd (OFC)
    - National Association of Sustainable Agriculture, Australia (NASAA).
    4. Organisme insarcinate cu eliberarea certificatelor de control:
    - Australian Quarantine and Inspection Service (AQIS) (Department of Agriculture, Fisheries and Forestry)
    - Bio-dynamic Research Institute (BDRI)
    - Biological Farmers of Australia (BFA)
    - Organic Herb Growers of Australia Inc. (OHGA)
    - Organic Food Chain Pty Ltd (OFC)
    - National Association of Sustainable Agriculture, Australia (NASAA).

    REPUBLICA CEHA
    1. Categoria de produse:
    a) produse vegetale netransformate, animale si produse animaliere netransformate, cu exceptia:
    - produselor vegetale in conversie si care contin mai multe ingrediente de origine agricola;
    - animalelor si produselor animaliere in conversie;
    - produselor din acvacultura;
    b) produse agricole vegetale si produse animaliere procesate, cu exceptia:
    - produselor vegetale in conversie si care contin mai multe ingrediente de origine agricola;
    - produselor animaliere in conversie;
    - produselor care contin produse din acvacultura.
    2. Originea produselor: produsele mentionate la pct. 1 lit. a), precum si ingredientele obtinute dupa modul de productie ecologic al produselor mentionate la pct. 1 lit. b), care au fost obtinute in Republica Ceha.
    3. Organisme de inspectie:
    <<KEZ o.p.s>>
    4. Organisme insarcinate cu eliberarea certificatelor de control:
    - <<KEZ o.p.s>>
    - Serviciul de politici structurale si dezvoltare rurala.

    UNGARIA
    1. Categoria de produse:
    a) produse agricole vegetale netransformate;
    b) produse alimentare compuse din unul sau mai multe ingrediente de origine vegetala.
    2. Originea produselor: produsele mentionate la pct. 1 lit. a), precum si ingredientele obtinute dupa modul de productie ecologic al produselor mentionate la pct. 1 lit. b), care au fost produse in Ungaria sau care au fost importate din:
    - tari din Uniunea Europeana;
    - dintr-o tara terta a carei echivalenta a fost recunoscuta printr-o decizie a Curtii Europene.
    3. Organisme de control:
    - Biokontroll Hungaria Kozhasznu Tarsasag (Biokontroll Hungaria Khl)
    4. Organisme insarcinate cu eliberarea certificatelor de control:
    - Biokontrol Hungara Kozhasznu Tarsasag.

    ISRAEL
    1. Categoria de produse:
    a) produse agricole vegetale netransformate;
    b) produse alimentare compuse din unul sau mai multe ingrediente de origine vegetala.
    2. Originea produselor: produsele mentionate la pct. 1 lit. a), precum si ingredientele obtinute dupa modul de productie ecologic al produselor mentionate la pct. 1 lit. b), care au fost obtinute in Israel sau care au fost importate din:
    - tari din Uniunea Europeana;
    - dintr-o tara terta a carei echivalenta a fost recunoscuta printr-o decizie a Comisiei Europene.
    3. Organisme de control:
    - Plant protection and Inspection Services (PPIS) (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale).
    4. Organisme insarcinate cu eliberarea certificatelor de control:
    - Plant protection and Inspection Services (PPIS) (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale).

    ELVETIA
    1. Categoria de produse:
    a) produse vegetale netransformate, animale si produse animaliere netransformate, cu exceptia:
    - produselor obtinute din perioada de conversie;
    - produselor din apicultura.
    b) produsele agricole vegetale si produsele animaliere procesate.
    2. Originea produselor: produsele mentionate la pct. 1 lit. a), precum si ingredientele produse dupa modul de productie ecologic al produselor mentionate la pct. 1 lit. b), care au fost obtinute in Elvetia sau care au fost importate din:
    - tari din Uniunea Europeana;
    - dintr-o tara terta a carei echivalenta a fost recunoscuta printr-o decizie a Comisiei Europene.
    3. Organisme de control:
    - Institut fur Marktokologie (IMO);
    - bio.inspecta AG;
    - Schweizerische Vereinigung fur Qualitats-und Management-Sisteme (SQS).
    4. Organisme insarcinate cu eliberarea certificatelor de control:
    - Institut fur Marktokologie (IMO);
    - bio.inspecta AG;
    - Schweizerische Vereinigung fur Qualitats-und Management-Sisteme (SQS).

    NOUA ZEELANDA
    1. Categoria de produse:
    a) produse agricole vegetale netransformate, animale si produse animaliere netransformate, cu exceptia:
    - animalelor si produselor animaliere ce provin din perioada de conversie;
    - produselor din acvacultura;
    b) produse agricole vegetale si produse animaliere procesate, cu exceptia:
    - produselor animaliere ce provin din perioada de conversie;
    - produselor ce contin produse din acvacultura.
    2. Originea produselor: produsele mentionate la pct. 1 lit. a), precum si ingredientele obtinute dupa modul de productie ecologic al produselor mentionate la pct. 1 lit. b), care au fost obtinute in Noua Zeelanda sau care au fost importate din:
    - tari din Uniunea Europeana;
    - dintr-o tara terta a carei echivalenta a fost recunoscuta printr-o decizie a Comisiei Europene.
    3. Organisme de control:
    - BIO-GRO New Zealand;
    - Certenz.
    4. Organisme insarcinate cu eliberarea certificatelor de control:
    - Ministerul Agriculturii si Padurilor din Noua Zeelanda.

    ANEXA 2 *1)
    la reguli

    *1) Anexa nr. 2 este reprodusa in facsimil.

    CERTIFICATE OF INSPECTION FOR IMPORT OF PRODUCTS FROM ORGANIC PRODUCTION INTO THE EUROPEAN COMMUNITY
    *MODEL DE CERTIFICAT DE CONTROL PENTRU IMPORTUL/EXPORTUL PRODUSELOR OBTINUTE DIN PRODUCTIA ECOLOGICA/BIOLOGICA/ORGANICA IN/DIN ROMANIA

 ______________________________________________________________________________
|  1. Issuing body or authority         |  2. Council Regulation (EEC)         |
|     (name and address)                |                   _                  |
|  1. Autoritatea sau organismul emitent|     no. 2092/91. |_|                 |
|     (numele si adresa)                |  2. Regl. Consiliului (CEE)          |
|                                       |                  _                   |
|                                       |     nr. 2092/91 |_|                  |
|_______________________________________|______________________________________|
|  3. Serial number of the certificate  |  4. Reference No authorisation under |
|     of inspection                     |     Article 11 (6), 2092/91          |
|  3. Numarul de ordine al              |  4. Numarul de referinta al          |
|     certificatului de control         |     autorizatiei prevazuta la        |
|                                       |     art. 11, alin. (6) din           |
|                                       |     Regl. 2092/91                    |
|                                       |*4. Numarul de referinta al          |
|                                       |     autorizatiei prevazute la art. 4,|
|                                       |     alin. (1)                        |
|_______________________________________|______________________________________|
|  5. Exporter (name and address)       |  6. Inspection body or authority     |
|  5. Exportator (numele si adresa)     |     (name and address)               |
|                                       |  6. Autoritatea sau organismul de    |
|                                       |     control (numele si adresa)       |
|_______________________________________|______________________________________|
|  7. Producer or preparer of the       |  8. Country of dispatch              |
|     product (name and address)        |  8. Tara de expeditie                |
|  7. Producatorul sau procesatorul     |                                      |
|     produsului (numele si adresa)     |                                      |
|                                       |______________________________________|
|                                       |  9. Country of destination           |
|                                       |  9. Tara de destinatie               |
|_______________________________________|______________________________________|
| 10. First consignee in the Community  | 11. Name and address of the importer |
|     (name and address)                | 11. Numele si adresa importatorului  |
| 10. Primul destinatar in Uniunea      |                                      |
|     Europeana (numele si adresa)      |                                      |
|_______________________________________|______________________________________|
| 12. Marks and numbers. Container      | 13. CN codes     | 14. Declared      |
|     No(s). Number and kind. Trade name| 13. Codul tarifar|     quantity      |
|     of the product                    |     al produsului| 14. Cantitatea    |
| 12. Marcaje si numere. Numerele de    |                  |     declarata     |
|     identificare ale conteinerelor.   |                  |                   |
|     Numarul si tipul conteinerelor.   |                  |                   |
|     Destinatia comerciala a           |                  |                   |
|     produselor.                       |                  |                   |
|_______________________________________|__________________|___________________|
| 15. Declaration of body or authority issuing the certificate referred to in  |
|     box 1                                                                    |
| 15. Declaratia organismului sau autoritatii care a eliberat certificatul de  |
|     control de la casuta 1                                                   |
|______________________________________________________________________________|
| Date                                                                         |
| Data                                                                         |
|                                                                              |
| Name and signature of authorised person        Stamp of issuing body or      |
|                                                       authority              |
| Numele si semnatura persoanei abilitate        Stampila autoritatii sau      |
|                                                  organismului emitent        |
|______________________________________________________________________________|
|  16. Declaration of the competent authority of the Member State. Of the      |
|      European Union who granted the authorisation referred to in box 4       |
|*16. Declaratia autoritatii din Romania care a eliberat autorizatia de la    |
|      casuta 4                                                                |
|                                                                              |
| Date                                                                         |
| Data                                                                         |
| Name and signature of authorised person              Stamp                   |
| Numele si semnatura persoanei abilitate              Stampila                |
|______________________________________________________________________________|
| 17. Verification of the consignment by the relevant authority of the Member  |
|     State.                                                                   |
| 17. Autoritatea vamala competenta care verifica transportul.                 |
| Member State ............................................................... |
| Statul Membru .............................................................. |
| Import registration (type, number, date and office of the customs            |
| declaration) ............................................................... |
| Inregistrarea importului (tipul, numarul, data si biroul vamal la care s-a   |
| inregistrat declaratia vamala) ............................................. |
|                                                                              |
| Date: ...................................................................... |
| Data: ...................................................................... |
|                                                                              |
| Name and signature of authorised person              Stamp                   |
| Numele si semnatura persoanei abilitate              Stampila                |
|______________________________________________________________________________|
| 18. Declaration of the first consignee                                       |
| 18. Declaratia primului destinatar                                           |
|                                                                              |
| Name of the company                                  Date                    |
| Numele companiei                                     Data                    |
|                                                                              |
| Name and signature of the authorised person                                  |
| Numele si semnatura persoanei abilitate                                      |
|______________________________________________________________________________|
  * Model de certificat de control conform R. Comisiei (CE) nr. 1788/2001.
  * Se completeaza numai pentru produsele importate din alte tari, mentionate la art. 4 alin. (1).



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 721/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 721 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu