E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 59 din 24 august 1994

privind reglementarea operatiunilor de import-export care se deruleaza prin cliring, barter si cooperare economica internationala in baza acordurilor comerciale si de plati guvernamentale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 245 din 30 august 1994


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. f) din Legea nr. 72/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Se autorizeaza Guvernul sa aprobe negocierea drepturilor si obligatiilor care decurg din acorduri comerciale si de plati guvernamentale si aranjamente tehnice bancare corespunzatoare, inregistrate in conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala.
    Acordurile comerciale si de plati guvernamentale, in intelesul prezentei ordonante, sunt cele convenite si prin care s-au reglementat relatii comerciale, de cooperare economica internationala si de plati, din care decurg drepturi ori obligatii ale partii romane, ce se deruleaza prin intermediul conturilor bancare si sunt supuse in prealabil aprobarii autoritatilor guvernamentale.
    Art. 2
    Drepturile si obligatiile partii romane, decurgand din acordurile mentionate la art. 1, inregistrate in conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala, constituite in principal pana la 31.12.1990, ca urmare a denuntarii Conventiei cu privire la decontarile multilaterale in ruble transferabile si cu privire la organizarea Bancii Internationale de Colaborare Economica, din 1963, vor fi incasate si respectiv platite, in conformitate cu reglementarile bilaterale negociate si aprobate potrivit prevederilor din prezenta ordonanta.
    Art. 3
    In vederea negocierii drepturilor si obligatiilor care decurg din acorduri comerciale si de plati guvernamentale si aranjamente tehnice bancare, se constituie Comisia interdepartamentala pentru analiza si avizarea ofertelor referitoare la nivelul si gradul de recuperare si de angajare, precum si a modalitatilor de incasare a drepturilor si de plata a obligatiilor.
    Comisia interdepartamentala are in componenta sa un presedinte si zece membri, din care: trei vor reprezenta Ministerul Finantelor, doi Ministerul Comertului si cate unul Ministerul Afacerilor Externe, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Industriilor, Fondul Proprietatii de Stat si Ministerul de Interne. La elaborarea avizelor comisiei interdepartamentale, reprezentantul Ministerului de Interne are calitatea de consultant. Membrii comisiei interdepartamentale vor fi nominalizati prin ordin al conducatorilor institutiilor respective, iar in functia de presedinte se va numi un secretar de stat din cadrul ministerului stabilit de Guvern ca administrator al acordurilor comerciale si de plati.
    Art. 4
    Recuperarea drepturilor si plata obligatiilor care decurg din acorduri comerciale si de plati guvernamentale, precum si din aranjamente tehnice bancare se pot realiza total, partial, reesalonat, in devize convertibile, in moneda locala sau de cont, prin import-export de marfuri, executari de lucrari, investitii, prestari de servicii, cesiuni cu titlu oneros si prin alte modalitati care pot fi convenite, tinand seama atat de conditiile concrete din tara debitoare sau creditoare, cat si de influenta factorilor conjuncturali externi.
    Art. 5
    Efectuarea operatiunilor de incasari si plati in lei, corespunzatoare operatiunilor de plati si incasari in valuta efectuate in conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala, se asigura de Banca Romana de Comert Exterior - S.A. sau de alte banci comerciale cu sediul in tara, selectate de comisia interdepartamentala, pe baza de oferte.
    Efectuarea operatiunilor de incasari si plati in lei se aproba numai pe baza documentelor justificative prezentate de agentii economici.
    Art. 6
    In vederea derularii acordurilor comerciale si de plati guvernamentale, prin conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala, se va deschide la banca agreata ca agent, conform prevederilor art. 5, contul de efectuare a operatiunilor in lei. Platile care se dispun din acest cont se vor efectua numai in masura in care disponibilul acestuia acopera cel putin platile de efectuat catre agentii economici.
    Art. 7
    Operatiunile de export-import decurgand din prevederile acordurilor comerciale si de plati guvernamentale cu decontarea in conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala se angajeaza de agentii economici, numai pe baza de licente eliberate de Ministerul Comertului, cu avizul Ministerului Finantelor asupra stabilirii conditiilor minime de derulare a operatiunilor comerciale prin conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala.
    Art. 8
    Decontarea in lei a operatiunilor de export se va face pe baza pretului intern de livrare la export, format in conditiile legii si certificat de exportator pe raspunderea acestuia, avand ca limita maxima pretul extern exprimat in lei la cursul valutar din ziua incasarii exportului, conform termenelor contractuale, iar decontarea importurilor se va efectua pe baza cursului valutar din ziua platii importurilor respective.
    Operatiunile de export-import realizate de agentii economici, in cadrul acordurilor guvernamentale derulate prin conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala, exprimate in ruble transferabile, se efectueaza astfel:
    - exporturile se deconteaza pe baza preturilor de livrare la export ale agentilor economici, formate in conditiile legii si certificate de exportatori pe raspunderea acestora, prin care se asigura acoperirea costurilor de productie si cheltuielile de livrare;
    - importurile se deconteaza avand in vedere preturile mondiale ale produselor ce fac obiectul operatiunilor respective sau pe baza coeficientilor de conversie stabiliti prin protocoale sau alte intelegeri guvernamentale.
    Art. 9
    Operatiunile de export-import reglementate prin acordurile comerciale si de plati guvernamentale, cu derulare prin conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala, cu plata la termen, pot fi efectuate numai cu aprobarea expresa a Guvernului.
    Art. 10
    Pentru plata obligatiilor care decurg din acorduri comerciale si de plati guvernamentale se vor utiliza sumele in lei constituite in contul deschis potrivit art. 6 si, in completare, sumele aprobate anual prin bugetul statului, cu aceasta destinatie.
    Din resursele mentionate anterior se vor restitui catre trezoreria statului fondurile temporar avansate pentru decontarea productiei destinate exportului, precum si a exporturilor. Costurile aferente avansurilor respective se vor suporta din prevederile bugetului de stat pentru cheltuielile cu dobanzile la datoria publica.
    Art. 11
    Guvernul, la propunerea Ministerului Finantelor si a Ministerului Comertului, va aproba, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante, instructiuni cu privire la modul de derulare a operatiunilor financiare ce se efectueaza prin conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala si de organizare si functionare a activitatii comisiei interdepartamentale.
    Art. 12
    Orice prevedere contrara prezentei ordonante se abroga.

            PRIM-MINISTRU
          NICOLAE VACAROIU

                  Contrasemneaza:
                  Ministru de stat,
                  ministrul finantelor,
                  Florin Georgescu

                  Ministrul comertului,
                  Cristian IonescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 59/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 59 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 59/1994
Legea 153 2004
pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 59/1994 privind reglementarea operatiunilor de import-export care se deruleaza prin cliring, barter si cooperare economica internationala in baza acordurilor comerciale si de plati guvernamentale
Ordonanţa 36 2003
privind corelarea unor dispozitii din legislatia financiar-fiscala
Legea 176 1998
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 87/1997 pentru modificarea art. 8 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 59/1994 privind reglementarea operatiunilor de import-export care se deruleaza prin cliring, barter si cooperare economica internationala in baza acordurilor comerciale si de plati guvernamentale
OUG 87 1997
pentru modificarea art. 8 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 59/1994 privind reglementarea operatiunilor de import-export care se deruleaza prin cliring, barter si cooperare economica internationala in baza acordurilor comerciale si de plati guvernamentale
Legea 127 1994
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 59 din 24 august 1994 privind reglementarea operatiunilor de import-export care se deruleaza prin cliring, barter si cooperare economica internationala in baza acordurilor comerciale si de plati guvernamentale
Ordonanţa 59 1994
privind reglementarea operatiunilor de import-export care se deruleaza prin cliring, barter si cooperare economica internationala in baza acordurilor comerciale si de plati guvernamentale
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu