E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 29 din 30 ianuarie 2002

privind instituirea unor masuri pentru diminuarea datoriei publice

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 86 din  1 februarie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 pct. II.7 din Legea nr. 751/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    Prezenta ordonanta reglementeaza recuperarea creantelor statului provenite din executarea garantiilor emise de stat pentru imprumuturile externe acordate agentilor economici - societati comerciale - in scopul diminuarii datoriei publice.
    Art. 2
    (1) Pentru asigurarea celeritatii procesului de recuperare a sumelor platite de stat ca urmare a executarii garantiilor emise pentru imprumuturile externe, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare, denumita in continuare AVAB, preia spre valorificare creantele rezultate din conventiile si/sau acordurile de recuperare incheiate intre Ministerul Finantelor Publice, in calitate de garant, si beneficiarii imprumuturilor.
    (2) Preluarea de catre AVAB a creantelor prevazute la alin. (1) se face prin cesiune de creanta, in conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998 privind valorificarea unor active bancare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 409/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (3) Valorificarea creantelor preluate se face prin metodele reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, AVAB pastrand rangul de prioritate prevazut la art. 43 alin. (3) din Legea datoriei publice nr. 81/1999.
    (4) Sumele blocate prin poprirea conturilor bancare, ca metoda de valorificare a creantelor preluate la datoria publica, vor fi virate in contul AVAB in termen de doua zile de la primirea cererii acesteia.
    Art. 3
    (1) Creantele prevazute la art. 2 alin. (1), cuprinzand sumele platite de stat conform garantiei pentru imprumuturile externe, dobanzile si comisioanele aferente, precum si penalizarile si majorarile de intarziere datorate de beneficiarii imprumuturilor externe pana la data cesiunii creantei catre AVAB, se preiau fara plata, la valoarea nominala a acestora.
    (2) Inregistrarea creantelor preluate in conditiile prezentei ordonante in evidentele contabile ale AVAB se face la valoarea nominala si in structura monetara existenta in evidentele Ministerului Finantelor Publice. Creantele se consolideaza in dolari S.U.A. la data preluarii, pe baza raportului leu/dolar S.U.A. la acea data.
    Art. 4
    Conventiile si/sau acordurile de recuperare incheiate de Ministerul Finantelor Publice, in calitate de garant, si beneficiarii imprumuturilor externe contractate cu garantia statului reprezinta titluri constatatoare ale creantelor cesionate si constituie de drept titluri executorii, a caror executare silita se va face fara efectuarea altor formalitati.
    Art. 5
    (1) Creantele certe, lichide si exigibile, provenite din executarea garantiilor de stat emise pentru imprumuturile externe, vor fi cesionate in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a normelor metodologice de aplicare a prezentei ordonante.
    (2) Creantele rezultate din executarea, ulterioara cesiunii, a garantiilor de stat emise pentru imprumuturile externe vor face obiectul unor acte aditionale la contractele de cesiune de creanta, ce se vor incheia in termenul prevazut la alin. (1), calculat de la data achitarii sumelor scadente la extern de catre Ministerul Finantelor Publice.
    Art. 6
    Preluarea creantelor de catre AVAB nu afecteaza drepturile si obligatiile Ministerului Finantelor Publice, in calitate de garant, fata de institutiile creditoare si fata de beneficiarii imprumuturilor externe, stabilite prin Legea datoriei publice nr. 81/1999, cu exceptia celor aferente creantei cesionate in conditiile prezentei ordonante.
    Art. 7
    Sumele recuperate de AVAB in urma valorificarii creantelor preluate potrivit prezentei ordonante, ramase dupa deducerea cheltuielilor aferente, constituie venituri si se vireaza la fondul de risc pentru garantiile de stat pentru imprumuturile externe, in vederea reintregirii acestuia.
    Art. 8
    Numarul de posturi prevazut in structura organizatorica a AVAB se va suplimenta in mod corespunzator atributiilor stabilite prin prezenta ordonanta.
    Art. 9
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante Ministerul Finantelor Publice si AVAB vor elabora normele metodologice de aplicare a acesteia.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Presedintele Autoritatii pentru
                         Valorificarea Activelor Bancare,
                         Ionel BlanculescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 29/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 29 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu