Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 24 din 27 ianuarie 2000

pentru acceptarea Amendamentului la Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon, adoptat la Copenhaga la 25 noiembrie 1992

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 38 din 29 ianuarie 2000


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. A pct. 18 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Se accepta Amendamentul la Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon, adoptat la Copenhaga la 25 noiembrie 1992, prezentat in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta.
    Art. 2
    Cheltuielile ocazionate de aducerea la indeplinire a prevederilor amendamentului prevazut la art. 1 se suporta din bugetul aprobat anual Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.

                  PRIM-MINISTRU
             MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Anton Vlad,
                       secretar de stat

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Ministrul agriculturii
                       si alimentatiei,
                       Ioan Avram Muresan

                       Ministrul industriei si comertului,
                       Radu Berceanu

                       p. Ministru de stat,
                       ministrul afacerilor externe,
                       Eugen Dijmarescu,
                       secretar de stat

    ANEXA 1

                               AMENDAMENT
la Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon*)

    *) Traducere.

    Art. 1
    Amendament
    A. Articolul 1 paragraful 4
    In paragraful 4 al primului articol al protocolului se inlocuiesc cuvintele "sau la anexa B" cu cuvintele "la anexa B, la anexa C sau la anexa E".
    B. Articolul 1 paragraful 9
    Se suprima paragraful 9 al primului articol al protocolului.
    C. Articolul 2 paragraful 5
    In paragraful 5 al articolului 2 al protocolului, dupa cuvintele "art. 2A - 2E" se adauga cuvintele "si art. 2H".
    D. Articolul 2 paragraful 5 bis
    Dupa paragraful 5 al articolului 2 al protocolului se adauga urmatorul paragraf:
    "5 bis. Orice parte care nu actioneaza sub paragraful 1 al art. 5 poate, pentru una sau mai multe perioade de reglementare, sa transfere catre o alta parte actionand in aceleasi conditii orice parte din nivelul sau calculat de consum, indicat la art. 2F, cu conditia ca nivelul calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei A, al partii care transfera partea din nivelul sau calculat de consum sa nu fie mai mare de 0,25 kg pe cap de locuitor in 1989 si ca totalul combinat al nivelurilor calculate de consum al partilor in cauza sa nu depaseasca limitele de consum fixate in art. 2F. In caz de transfer de consum de acest tip, fiecare dintre partile implicate trebuie sa faca cunoscute Secretariatului conditiile de transfer si perioada pe care se intinde."
    E. Articolul 2 paragrafele 8a) si 11
    In paragrafele 8a) si 11 ale articolului 2 al protocolului se inlocuiesc, ori de cate ori apar, cuvintele "art. 2A - 2E" cu cuvintele "art. 2A - 2H".
    F. Articolul 2 paragraful 9a)(i)
    In paragraful 9a)(i) al articolului 2 al protocolului se inlocuiesc cuvintele "si/sau la anexa B" cu cuvintele "la anexa B, la anexa C si/sau la anexa E".
    G. Articolul 2F: Hidroclorofluorocarburi
    Articolul de mai jos se adauga dupa articolul 2E al protocolului:
    "Articolul 2F: Hidroclorofluorocarburi
    1. In timpul perioadei de 12 luni cu incepere de la 1 ianuarie 1996 si apoi in timpul fiecarei perioade de 12 luni care urmeaza fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, sa nu depaseasca anual suma de:
    a) 3,1% din nivelul sau calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei A, in anul 1989; si
    b) nivelul sau calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, in anul 1989.
    2. In timpul perioadei de 12 luni cu incepere de la 1 ianuarie 2004 si in timpul fiecarei perioade de 12 luni care urmeaza fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, sa nu depaseasca anual 65% din suma la care se face referire in paragraful 1 al prezentului articol.
    3. In timpul perioadei de 12 luni cu incepere de la 1 ianuarie 2010 si in timpul fiecarei perioade de 12 luni care urmeaza fiecare parte se asigura ca nivelul sau de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, sa nu depaseasca anual 35% din suma la care se face referire in paragraful 1 al prezentului articol.
    4. In timpul perioadei de 12 luni cu incepere de la 1 ianuarie 2015 si in timpul fiecarei perioade de 12 luni care urmeaza fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, sa nu depaseasca anual 10% din suma la care se face referire in paragraful 1 al prezentului articol.
    5. In timpul perioadei de 12 luni cu incepere de la 1 ianuarie 2020 si in timpul fiecarei perioade de 12 luni care urmeaza fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, sa nu depaseasca anual 0,5% din suma la care se face referire in paragraful 1 al prezentului articol.
    6. In timpul perioadei de 12 luni cu incepere de la 1 ianuarie 2030 si in timpul fiecarei perioade de 12 luni care urmeaza fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, sa fie redus la zero.
    7. Cu incepere de la 1 ianuarie 1996 fiecare parte se straduieste sa asigure ca:
    a) utilizarea substantelor reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, sa fie limitata la acele utilizari pentru care nu exista inca alta substanta sau tehnologie mai bine adaptata la mediu;
    b) utilizarea substantelor reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, sa nu se faca in afara domeniilor in care sunt utilizate substantele reglementate, inscrise in anexele A, B si C, cu exceptia rarelor cazuri in care se pune problema protectiei vietii sau sanatatii fiintei umane;
    c) substantele reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C sa fie alese pentru a fi utilizate astfel incat sa se reduca la minimum diminuarea stratului de ozon, in plus, sa satisfaca si alte considerente de mediu, de siguranta si economice."
    H. Articolul 2G: Hidrobromofluorocarburi
    Dupa articolul 2F al protocolului se adauga urmatorul articol:
    "Articolul 2G: Hidrobromofluorocarburi
    1. In timpul perioadei de 12 luni cu incepere de la 1 ianuarie 1996 si in timpul fiecarei perioade de 12 luni care urmeaza fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substante reglementate, inscrise in Grupa II a anexei C, sa fie redus la zero. Fiecare parte producatoare de astfel de substante se asigura in timpul acelorasi perioade ca nivelul sau calculat de productie de substante sa fie redus la zero. Acest paragraf se aplica exceptand cazul in care partile decid sa autorizeze nivelul de productie sau de consum necesar pentru a raspunde utilizarilor pentru care ele au stabilit ca sunt esentiale."
    1. Articolul 2H: Bromura de metil
    Se adauga articolul de mai jos dupa articolul 2G al protocolului:
    "Articolul 2H: Bromura de metil
    In timpul perioadei de 12 luni cu incepere de la 1 ianuarie 1995 si in timpul fiecarei perioade de 12 luni care urmeaza fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substanta reglementata, inscrisa in anexa E, sa nu depaseasca anual nivelul sau calculat de consum din 1991. Fiecare parte producatoare de aceasta substanta se asigura ca in timpul acestor perioade nivelul sau calculat de productie de substanta mentionata sa nu depaseasca anual nivelul sau calculat de productie din 1991. Totusi, pentru a raspunde necesitatilor interne de baza ale partilor care actioneaza conform paragrafului 1 al art. 5, nivelul sau calculat de productie poate depasi aceasta limita cu un maximum de 10% din nivelul sau calculat de productie din 1991. Nivelurile de consum si de productie calculate conform prezentului articol nu includ cantitatile utilizate de parte in scopuri de carantina si inainte de transport."
    J. Articolul 3
    In articolul 3 al protocolului se inlocuiesc cuvintele "2A - 2E" cu cuvintele "2A - 2H", iar cuvintele "sau la anexa B" se inlocuiesc cu cuvintele "anexa B, anexa C sau anexa E", de fiecare data cand acestea apar.
    K. Articolul 4 paragraful 1 ter
    Se adauga paragraful de mai jos dupa paragraful 1 bis al articolului 4 al protocolului:
    "1 ter. In termen de un an de la data intrarii in vigoare a prezentului paragraf fiecare parte interzice importul de substante reglementate, inscrise in Grupa II a anexei C, provenind din orice stat care nu este parte la prezentul protocol."
    L. Articolul 4 paragraful 2 ter
    Se adauga paragraful de mai jos dupa paragraful 2 bis al articolului 4 al protocolului:
    "2 ter. Dupa un an de la data intrarii in vigoare a prezentului paragraf fiecare parte interzice exportul oricarei substante reglementate, inscrisa in Grupa II a anexei C, catre un stat care nu este parte la prezentul protocol."
    M. Articolul 4 paragraful 3 ter
    Se adauga paragraful de mai jos dupa paragraful 3 bis al articolului 4 al protocolului:
    "3 ter. In termen de 3 ani de la data intrarii in vigoare a prezentului paragraf partile stabilesc sub forma de anexa, conform procedurilor specificate in art. 10 al conventiei, o lista de produse care contin substante reglementate, inscrise in Grupa II a anexei C. Partile care nu au avut obiectii, conform procedurii, interzic, in termen de un an de la data intrarii in vigoare a anexei, importul acestor produse provenind din orice stat care nu este parte la prezentul protocol."
    N. Articolul 4 paragraful 4 ter
    Se adauga paragraful de mai jos dupa paragraful 4 bis al articolului 4 al protocolului:
    "4 ter. In termen de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentului paragraf partile decid asupra posibilitatii de interzicere sau de limitare a importurilor din orice tara care nu este parte la prezentul protocol ale produselor fabricate cu ajutorul substantelor reglementate, inscrise in Grupa II a anexei C, dar care nu le contin. Daca aceasta posibilitate este recunoscuta, partile stabilesc sub forma de anexa, conform procedurii specificate la art. 10 al conventiei, o lista cu produsele mentionate. Partile care nu au avut obiectii la anexa, conform procedurilor, interzic sau limiteaza in termen de un an de la data intrarii in vigoare a anexei, importul de astfel de produse provenind din orice stat care nu este parte la prezentul protocol."
    O. Articolul 4 paragrafele 5, 6 si 7
    In paragrafele 5, 6 si 7 ale articolului 4 al protocolului se inlocuiesc cuvintele "substante reglementate" cu cuvintele "substante reglementate, inscrise in anexele A si B si in Grupa II a anexei C".
    P. Articolul 4 paragraful 8
    In paragraful 8 al articolului 4 al protocolului se inlocuieste partea de fraza de mai jos "la care se refera paragrafele 1, 1 bis, 3, 3 bis, 4 si 4 bis si exporturile la care se refera paragrafele 2 si 2 bis" cu cuvintele "si exporturile mentionate in paragrafele 1 - 4 ter ale prezentului articol", iar dupa cuvintele "articolele 2A - 2E" se adauga cuvintele "art. 2G."
    Q. Articolul 4 paragraful 10
    Paragraful de mai jos se adauga dupa paragraful 9 al articolului 4 al protocolului:
    "10. La 1 ianuarie 1996 cel mai tarziu partile iau in considerare daca este convenabila modificarea prezentului protocol in scopul extinderii masurilor prevazute de prezentul articol asupra schimburilor de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C si a anexei E, cu statele care nu sunt parti la protocol."
    R. Articolul 5 paragraful 1
    La sfarsitul paragrafului 1 al articolului 5 al protocolului se adauga partea de fraza de mai jos:
    "sub rezerva ca orice schimbare ulterioara la completarile sau la Amendamentul adoptat la cea de-a 2-a reuniune a partilor, la Londra, la 29 iunie 1990, sa se aplice partilor vizate de prezentul paragraf dupa ce examinarea prevazuta in paragraful 8 al prezentului articol a fost efectuata si sa se tina seama de concluziile acestei examinari."
    S. Articolul 5 paragraful 1 bis
    Paragraful de mai jos se adauga dupa paragraful 1 al articolului 5 al protocolului:
    "1 bis. Tinand seama de examinarea prevazuta in paragraful 8 al prezentului articol, de evaluarile facute in scopul aplicarii art. 6 si de orice alte informatii relevante, partile decid, pana la 1 ianuarie 1996 cel mai tarziu, conform procedurii enuntate in paragraful 9 al art. 2:
    a) in ceea ce priveste paragrafele 1 - 6 ale art. 2F, asupra anului de referinta, nivelurilor initiale, programelor de reglementare si datei de eliminare treptata pentru consumul de substante reglementate, inscrise in Grupa I a anexei C, care sunt aplicabile partilor care actioneaza in baza paragrafului 1 al prezentului articol;
    b) in ceea ce priveste art. 2G, asupra datei de eliminare treptata pentru productie si consumul de substante reglementate, inscrise in Grupa II a anexei C, care este aplicabila partilor care actioneaza in baza paragrafului 1 al prezentului articol;
    c) in ceea ce priveste art. 2H, asupra anului de referinta, nivelurilor initiale si programelor de reglementare a consumului si productiei de substante reglementate, inscrise in anexa E, care sunt aplicabile partilor care actioneaza in baza paragrafului 1 al prezentului articol."
    T. Articolul 5 paragraful 4
    In paragraful 4 al articolului 5 al protocolului se inlocuiesc cuvintele "art. 2A - 2E" cu cuvintele "art. 2A - 2H".
    U. Articolul 5 paragraful 5
    In paragraful 5 al articolului 5 al protocolului, dupa cuvintele "stabilite de art. 2A - 2E" se adauga textul "si orice masura de reglementare prevazuta la art. 2F - 2H asupra careia s-a decis in aplicarea paragrafului 1 bis al prezentului articol."
    V. Articolul 5 paragraful 6
    In paragraful 6 al articolului 5 al protocolului, dupa cuvintele "obligatii prevazute la art. 2A - 2E" se adauga textul "sau orice alte obligatii stabilite in art. 2F - 2H, decise in aplicarea paragrafului 1 bis al prezentului articol."
    W. Articolul 6
    Partea de fraza urmatoare din articolul 6 al protocolului se suprima: "la art. 2A - 2E si situatia privind productia, importurile si exporturile de substante de tranzitie inscrise in Grupa I a anexei C" si se inlocuieste cu cuvintele "art. 2A - 2H".
    X. Articolul 7 paragrafele 2 si 3
    Se inlocuiesc paragrafele 2 si 3 ale articolului 7 al protocolului cu urmatoarele paragrafe:
    "2. Fiecare parte comunica Secretariatului date statistice despre productia, importurile si exporturile pentru fiecare substanta reglementata, inscrisa:
    - in anexele B si C, pentru anul 1989;
    - in anexa E, pentru anul 1991
    sau cele mai bune estimari posibile, daca datele propriu-zise lipsesc, in termen de 3 luni de la data la care dispozitiile enuntate in protocol, cu privire la substantele reglementate, inscrise in anexele B, C si, respectiv, E, au intrat in vigoare pentru aceasta parte.
    3. Fiecare parte comunica Secretariatului date statistice despre productia sa anuala (asa cum a fost definita la paragraful 5 al art. 1) pentru fiecare dintre substantele reglementate, inscrise in anexele A, B, C si E si, separat, pentru fiecare substanta:
    - cantitatile utilizate ca materii prime;
    - cantitatile distruse prin tehnologii care vor fi aprobate de parti;
    - importurile si exporturile destinate partilor, respectiv tarilor care nu sunt parti, pentru anul in cursul caruia dispozitiile privind substantele reglementate, inscrise in anexele A, B, C si, respectiv, E, au intrat in vigoare pentru partea considerata si pentru fiecare dintre anii urmatori. Aceste date se comunica intr-un termen de maximum 9 luni dupa sfarsitul anului la care se refera informatiile."
    Y. Articolul 7 paragraful 3 bis
    Paragraful de mai jos se adauga dupa paragraful 3 al articolului 7 al protocolului:
    "3 bis. Fiecare parte furnizeaza Secretariatului date statistice distincte asupra importurilor si exporturilor sale anuale pentru fiecare dintre substantele reglementate, inscrise in Grupa II a anexei A si in Grupa I a anexei C, care au fost reciclate."
    Z. Articolul 7 paragraful 4
    In paragraful 4 al articolului 7 al protocolului se inlocuiesc cuvintele "paragrafele 1, 2 si 3" cu cuvintele "paragrafele 1, 2, 3 si 3 bis".
    AA. Articolul 9 paragraful 1 alineatul a)
    Partea de fraza urmatoare din paragraful 1 a) al articolului 9 al protocolului se suprima: "si de tranzitie".
    BB. Articolul 10 paragraful 1
    In paragraful 1 al articolului 10 al protocolului, dupa cuvintele "art. 2A - 2E" se adauga cuvintele "si orice masuri de reglementare prevazute in art. 2F - 2H, stabilite conform paragrafului 1 bis al art. 5".
    CC. Articolul 11 paragraful 4 g)
    In paragraful 4 g) al articolului 11 al protocolului se suprima cuvintele "si situatia privind substantele de tranzitie".
    DD. Articolul 17
    In articolul 17 al protocolului se inlocuiesc cuvintele "art. 2A - 2E" cu cuvintele "art. 2A - 2H".
    EE. Anexe

    ANEXA C

    Anexa de mai jos inlocuieste anexa C a protocolului.

                        Substante reglementate
________________________________________________________
 Grupa         Substanta       Numarul  Potentialul
                               de       de epuizare
                               izomeri  a stratului
                                        de ozon*)
________________________________________________________
                    Grupa I
CHFCl2         (HCFC-21)*)     1       0,04
CHFCl2         (HCFC-22)*)     1       0,055
CH2FCl         (HCFC-31)        1       0,02
C2HFCl4        (HCFC-121)       2       0,01 - 0,04
C2HF2Cl3       (HCFC-122)       3       0,02 - 0,08
C2HF3Cl2       (HCFC-123)       3       0,02 - 0,06
CHCl2CF3       (HCFC-123)*)    -       0,02
C2HF4Cl        (HGFC-124)       2       0,02 - 0,04
CHFClCF3       (HCFC-124)*)    -       0,022
C2H2FCl3       (HCFC-131)       3       0,007 - 0,05
C2H2F2Cl2      (HCFC-132)       4       0,008 - 0,05
C2H2F3Cl       (HCFC-133)       3       0,02 - 0,06
C2H3FCl2       (HCFC-141)       3       0,005 - 0,07
CH3CFCl2       (HCFC-141b)*)   -       0,11
C2H3F2Cl       (HCFC-142)       3       0,008 - 0,07
CH3CF2Cl       (HCFC-142b)*)   -       0,065
C2H4FCl        (HCFC-151)       2       0,003 - 0,005
C3HFCl6        (HCFC-221)       5       0,015 - 0,07
C3HF2Cl5       (HCFC-222)       9       0,01 - 0,09
C3HF3Cl4       (HCFC-223)      12       0,01 - 0,08
C3HF4Cl3       (HCFC-224)      12       0,01 - 0,09
C3HF5Cl2       (HCFC-225)       9       0,02 - 0,07
CF3CF2CHCl2    (HCFC-225ca)*)  -       0,025
CF2ClCF2CHClF  (HCFC-225cb)*)  -       0,033
C3HF6Cl        (HCFC-226)       5       0,02 - 0,10
C3H2FCl5       (HCFC-231)       9       0,05 - 0,09
C3H2F2Cl4      (HCFC-232)      16       0,008 - 0,10
C3H2F3Cl3      (HCFC-233)      18       0,007 - 0,23
C3H2F4Cl2      (HCFC-234)      16       0,01 - 0,28
C3H2F5Cl       (HCFC-235)       9       0,03 - 0,52
C3H3FCl4       (HCFC-241)      12       0,004 - 0,09
C3H3F2Cl3      (HCFC-242)      18       0,005 - 0,13
C3H3F3Cl2      (HCFC-243)      18       0,007 - 0,12
C3H3F4Cl       (HCFC-244)      12       0,009 - 0,14
C3H4FCl3       (HCFC-251)      12       0,001 - 0,01
C3H4F2Cl2      (HCFC-252)      16       0,005 - 0,04
C3H4F3Cl       (HCFC-253)      12       0,003 - 0,03
C3H5FCl2       (HCFC-261)       9       0,002 - 0,02
C3H5F2Cl       (HCFC-262)       9       0,002 - 0,02
C3H6FCl        (HCFC-271)       5       0,001 - 0,03

                        GRUPA II
CHFBr2                          1       1,00
CHF2Br         (HBFC-22B1)      1       0,74
CH2FBr                          1       0,73
C2HFBr4                         2       0,3 - 0,8
C2HF2Br3                        3       0,5 - 1,8
C2HF4Br2                        3       0,4 - 1,6
C2HF4Br                         2       0,7 - 1,2
C2H2FBr3                        3       0,1 - 1,1
C2H2F2Br2                       4       0,2 - 1,5
C2H2F3Br                        3       0,7 - 1,6
C2H3FBr2                        3       0,1 - 1,7
C2H3F2Br                        3       0,2 - 1,1
C2H4FBr                         2       0,07 - 0,1
C3HFBr6                         5       0,3 - 1,5
C3HF2Br5                        9       0,2 - 1,9
C3HF3Br4                       12       0,3 - 1,8
C3HF4Br3                       12       0,5 - 2,2
C3HF5Br2                        9       0,9 - 2,0
C3HF6Br                         5       0,7 - 3,3
C3H2FBr5                        9       0,1 - 1,9
C3H2F2Br4                      16       0,2 - 2,1
C3H2F3Br3                      18       0,2 - 5,6
C3H2F4Br2                      16       0,3 - 7,5
C3H2F5Br                        8       0,9 - 14
C3H3FBr4                       12       0,08 - 1,9
C3H3F2Br3                      18       0,1 - 3,1
C3H3F3Br2                      18       0,1 - 2,5
C3H3F4Br                       12       0,3 - 4,4
C3H4FBr3                       12       0,03 - 0,3
C3H4F2Br2                      16       0,1 - 1,0
C3H4F3Br                       12       0,07 - 0,8
C3H5FBr2                        9       0,04 - 0,4
C3H5F2Br                        9       0,07 - 0,8
C3H6FBr                         5       0,02 - 0,7
________________________________________________________

    *) Daca se indica pentru valorile potentialului de epuizare a ozonului un interval de valori, in scopurile protocolului se utilizeaza valoarea cea mai mare. Daca este indicata o singura cifra ca valoare a potentialului de epuizare a ozonului, aceasta a fost determinata pornind de la calcule bazate pe masuratori de laborator. Valorile indicate printr-un interval se bazeaza pe estimari, deci sunt mai putin certe. Intervalul se refera la un grup de izomeri. Valoarea superioara corespunde estimarii potentialului izomerului cu cel mai ridicat potential de epuizare a stratului de ozon, iar valoarea inferioara, estimarii potentialului izomerului, cu cel mai scazut potential.
    *) Desemneaza substantele cele mai viabile din punct de vedere comercial, pentru care, in scopurile prevazute de protocol, se utilizeaza valorile potentialului de distrugere a ozonului indicate in anexa.

    ANEXA E
    Urmatoarea anexa se adauga la protocol.

    ANEXA E

                          SUBSTANTE REGLEMENTATE
_________________________________________________________
 Grupa     Substanta           Potentialul de epuizare
                               a stratului de ozon
_________________________________________________________
               Grupa I
 CH3Br    Bromura de metil               0,7
_________________________________________________________

    Art. 2
    Relatia cu amendamentul din 1990
    Nici un stat sau nici o organizatie regionala de integrare economica nu poate depune un instrument de ratificare, acceptare sau aprobare a prezentului amendament sau de adeziune la prezentul amendament daca nu a depus inainte sau o data cu acesta un asemenea instrument la amendamentul adoptat de parti la cea de-a 2-a reuniune a lor care a avut loc la Londra la 29 iunie 1990.
    Art. 3
    Intrarea in vigoare
    1. Prezentul amendament intra in vigoare la 1 ianuarie 1994 sub rezerva depunerii la aceasta data a cel putin 20 de instrumente de ratificare, de acceptare sau de aprobare a amendamentului de catre state sau organizatii regionale de integrare economica, care sunt parti la Protocolul de la Montreal cu privire la substantele care epuizeaza stratul de ozon. Daca la aceasta data conditia mentionata nu este indeplinita, prezentul amendament intra in vigoare in a 90-a zi de la data la care aceasta conditie este indeplinita.
    2. In scopurile paragrafului 1 nici unul dintre instrumentele depuse de o organizatie regionala de integrare economica nu trebuie considerat ca un instrument care vine sa se adauge celor deja depuse de catre statele membre ale organizatiei mentionate.
    3. Dupa intrarea in vigoare a prezentului amendament, asa cum este prevazut la paragraful 1 al prezentului articol, amendamentul mentionat intra in vigoare pentru orice alta parte la protocol in a 90 a zi de la data depunerii instrumentului sau de ratificare, de acceptare sau de aprobare.



SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 24/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 24 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 24/2000
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu